מעניין זו מילה עדינה. מזעזע זו המעלה המתאימה… איך טאטאו פרשה כל כך מחרידה?? איך העם לא התקומם על הדבר הזה?
דמוקרטיה = שלטון העם.
אנחנו רואים איך השלטון מתנהל ועוברים על זה בשקט. אנחנו אשמים.
אני בכלל לא חושב שועדת חקירה צריכה לעסוק במי אשם או במסקנות אישיות… ועדת חקירה צריכה לחקור איך קרה המחדל הזה. ברור שאשמה היא חלק מהעניין אבל חלק די שולי בעיניי.
בעיני האנשים שהתחת שלהם אוהב להיות דבוק לכיסא האשמה היא החלק העיקרי כיוון שהיא תערער מאוד את היחס בין הטוסיק לכיסא באופן שגורם להם להרגיש חרדות.
ובסוף, הם אלה שמנהלים את המדינה וקובעים אם תהיה ועדת חקירה ומה יהיה ההרכב שלה…
מבאס, אבל זה בכל זאת דבר שצריך לזכור.
מסכים לחלוטין בגלל זה אתה צריך לבחור ועדה עם מנדט לזה ולא ועדה שתבוא מראש להחתים שעות ולדפוק את השעירים לעזאזל.
ויותר חשוב, שמרבית העם יתן בה אמון.
הר מירון מכחכח בגרונו
אין כזה דבר… מכונת הרעל יכולה ביומייים להשחיר כל אדם
הנפגעים וההרוגים באסון במירון היו מצביעי הממשלה המכהנת באופן בלעדי, וליתר דיוק - חרדים, ולכן התגובות האלקטורליות לממצאי הוועדה מתחלקות בגדול באופן הבא:
- את החרדים עצמם זה כמובן לא יזיז יותר מידיי לשום מקום. למי כבר הם יצביעו?
- את שאר מצביעי הממשלה זה גם לא הזיז יותר מידיי ימינה או שמאלה - סוג של שילוב של:
- “עצוב, אבל גם בממשלה אחרת זה היה קורה, ויש דברים יותר חשובים מזה” (ביטחון חוץ/אי הקמת מדינה פלסטינית/שביבי יהיה ראש ממשלה וכו’)
- “אם את החרדים עצמם ממצאי הוועדה לא מזיזים, אז למה שיזיזו אותי?”
- ואפילו “תכלס החרדים עצמם גם אשמים באסון מהרבה בחינות, הם הצטופפו שם בהמוניהם למרות שהיה ברור שזה לא בטוח, אנחנו לא היינו נוהגים כך”
- המתנגדים לממשלה - גם אם בסתר ליבם הם די מסכימים עם הנקודה הקודמת האחרונה, בפועל הם גם ככה מתנגדים לממשלה, אז זה לא משנה שום-דבר אלקטורלית (אלא רק משמש כעוד כלי ניגוח (לא יעיל) כנגד הממשלה).
ככה זה במדינת ישראל - הכול עניין של “ימין” ו"שמאל", והכול מטומטם.
זהו.
אין לי מה להוסיף על זה…
כמו שעשו לאייל זמיר?
הכוונה שלי הייתה שבמקום עם תרבות פוליטית תקינה מסקנות ועדת חקירה יובילו להתפטרות אבל אצלנו זה לא המצב ואין טעם שועדת חקירה תבזבז את זמנה בחיפוש אשמים.
יכול להיות. מה עשו לו? פספסתי משהו?
ראש השבכ המכהן שולח את חברים שלו לסחוט ראש ממשלה מכהן.
ראש ממשלה מכהן מאשים את ראש השבכ המכהן בלנסות לסחוט אותו.
הגענו לתחתית.
לפעמים נראה לי שהשמאלנים הם פאנטים של ביבי. הקמפיין הזה בעד ראש השבכ הכושל, היא למעשה קלף ביד של ביבי, שגם תחזק אותו בבייס. אין פה שום “הרס הדמוקרטיה”.
קמפיין שכן היה עוזר:
שר הביטחון - הלך
הרמטכ"ל - הלך
ראש השב"כ - הלך
ביבי - עכשיו תורך
ה-7/10 לא נשכח ולא נסלח.
בלי קשר שהפיטורים של ראש השבכ היה מזמן צריך להגיע. התחושה שלי, שביבי נפל למארב מתוכנן של היועצת המשפטית:
פותחים בחקירה על קטאר גייט- החבר של רונן בר יוצא ומנסה לסחוט באיומים ראש ממשלה בפריים טים- ראש הממשלה מפטר את ראש השבכ- יועצת משפטית לממשלה מוציאה את ראש הממשלה לנבצרות "כי הוא בניגוד ענינים (למרות שזה לא חוקי) בגץ מסכל את פיטורים של היועצת וראש השבכ ומאשר את היציאה לנבצרות של ראש הממשלה.
אנחנו במשבר חוקתי חסר תקדים.
אני חושב שאתה קצת מגזים. בכלל, אני חושב שהפיטורין יעברו הרבה יותר בשקט ממה שאנשים חושבים.
הסרטון של ביבי כל כך מביך. הוא לא מפטר את רונן בר בגלל ה-7/10 אלא בגלל חוסר אמון. אף אחד לא צריך לשלם מחיר על האסון הגדול בהיסטוריה של המדינה. בדיחה. שיעוף כבר לעזאזל.
נחיה ונראה. בציבור אין לי ספק שזה יעבור בשקט. אבל הוא לא באמת מחליט.
גם אם זה יעבוד לאט לאט לביבי נגמרים השעירים לעזאזל. אני לא חושב שהוא באמת רצה לפטר אותו. עכשיו הוא יצטרך להביא את ה"ניצחון המוחלט". אין הרצי הלוי לא רונן בר ואין את ביידן יותר…
אבל אני לא חושב שרונן ארגמן טיפש. נחיה ונראה.
דרך אגב
הדמוקרטיה הישראלית נמצאת תחת מצור כבר כמה שנים כשחצי מהעם משום מה חושב שדמוקרטיה היא רק הכרעת הרוב. אם לא מוציאים את נתניהו לנבצרות אפשר לסגור את הבאסטה.
לקרוא את התגובות של ראשי ה"אופוזציה" בישראל ולא לדעת אם לצחוק או לבכות.
אחד הפיטורים המוצדקים אי פעם (אפילו יותר מפיטורי גלנט) והיה צריך להגיע ממזמן. אני חושב שביבי שוב קצת נדפק מזה שהוא היסס וחיכה יותר מדי, נראה אם יצליח להעביר את זה בלי שהמדינה תתסוס (אני מאמין שכן).
ועל זה נאמר: האירוניה מתה.
האירוניה התאבדה
מהתגובה של בר:
אחריותי הציבורית היא העומדת בבסיס החלטתי להמשיך בתפקידי בתקופה הקרובה, זאת לאור פוטנציאל ההסלמה, המתיחות הביטחונית הגבוהה ואפשרות ממשית לחזרה ללחימה ברצועת עזה, בה לשב״כ תפקיד מרכזי.
לצד זאת, עלי להשלים את מחויבותי האישית ומחוייבות השירות להחזרת החטופים, השלמתן של מספר חקירות רגישות, והבשלה מיטבית של שני מועמדים להחלפתי, לבחירתו של ראש הממשלה - זאת כמתחייב מתפקידו הממלכתי ומרגישותו היתרה של השב"כ, מתוקף ייעודו ומתוקף החוק המתיר לו סמכויות נרחבות ורגישות ביותר.
בפגישה קודמת, הודעתי לראש הממשלה שבכוונתי להשלים את האמור לעיל בטרם אתפטר מתפקידי בתיאום עימו, וזאת לנוכח אחריותי לציבור, לביטחון המדינה ולתפקודו של שירות הביטחון הכללי לטובת מדינת ישראל.
עמית סגל מפרש את זה שרונן בר מסרב לקבל את הפיטורים ומתכנן להמשיך בתפקידו. האמת, זה נשמע לי פרשנות קצת מרחיקה לכת ולגמרי ניתן להבין את הדברים הללו גם אחרת. אבל, אם באמת עמית סגל מפרש נכון את הדברים, רונן בר הופך להיות בנאדם מאוד מאוד מסוכן. קשה לי להאמין שהוא באמת מתכוון לדבר כזה ומה הוא מתכנן להשיג מאמירה אומללה כזו.
עריכה: טוב גם עמית סגל מבין עכשיו שהוא יצא טמבל:
התחילה חקירה אצלו בלשכה אז הוא זרק את ראש השב"כ. אפילו עמית סגל חשב שזה לא הגיוני:
https://x.com/i/status/1901346171827658949
ביום שהפרטים יצאו החוצה אנשים שיבינו שהכל שם הרבה יותר מסריח אפילו ממה שחושבים.