פוליטיקה וזה :: שחיתות, מושחת, הושחתנו

קראתי ואני לא בטוח לאיזו מדינה התכוונת, זו עם הצבא המקצועי החזק בהיסטוריה או צה״ל שלנו:

לגבי השאר: כמו שכתבתי, אני חושב שהאתוס הזה חשוב ואף חושב שהעובדה שהציבור החילוני מאבד אותו היא לא טובה.

כל מה שאתה כותב נכון, והעובדה שצה״ל צריך להתייעל צריכה לקרות בכל מקרה וכמה שיותר מהר. החרבות יאיימו בוועדות הכנסת שזה יפגע בביטחון ככה או ככה.

עופר וינטר נכנס למירוץ

אולי מצאתי סוף סוף למי להצביע:-)

נכנס עם יוסף חדאד, בכלל מעניין. מקווה שיחזיקו מים. הם אידיאלית מתאימים לי, אבל אני חושש שהם יהיו זמניים

בית קברות לימין שלא רוצה ביבי אבל רוצה ימין. אדלשטיין נקבר, איילת שקד נקברה, ארדן נקבר, גדעון סער נקבר, פייגלין נקבר, הנדל נקבר, בטח שכחתי עוד כמה.

יש טענה שמתרוצצת כבר כמה חודשים באולפני הביצה שיש המון מנדטים זרוקים על הרצפה שמחכים שירימו אותם. ימין יפה כזה, מתוק שנגעל מנתניהו אבל לא מוכן לחצות את הרוביקון לשמאלן ליברמן הפשיסט ולגנרל אייזנקוט הגזען, או למנכ”ל ישע נפתלי כיפה קטנה בנט.

אז כל שבוע קמה משאית זבל חדשה שמנסה להרים את המנדטים מהרצפה. כי חבל לבזבז. נרים עכשיו, נלך עם נתניהו אחר כך. מוריה אסרף ושות’ מחפשים בית פוליטי שהסרחון לא דבק בו. אלא שהוא לחלוטין דבק הסירחון. חבורת זבל של ממש יש לנו מתחת לאחוז החסימה.

האמת? אין מנדטים זרוקים על הרצפה. יש נתניהו עם 50 מנדטים של כיעור, שמנסה נואשות שה”שמאל” יתחפר מספיק בגזענותו כדי שלא יגיע ל-60. ויש 4-5 “מנהיגים” עלובי נפש שמשוכנעים שאם הם רק יחבקו ערבי המנדטים יזלגו מהם לנתניהו.

לדעתי יש 2 טעויות קרדינליות במערכת הבחירות הזו:

1. אין מנדטים של ימין רך על הרצפה
  2. אין בריחת מנדטים ממי שישב עם ערבים

אני דווקא רואה את הימין שלא רואה בעין יפה את זה שנתניהו יברח מהרפורמה המשפטית לטובת ממשלת אחדות עם אייזנקוט.
חלק מהימין הזה נמצא בליכוד, טלי גוטליב למשל ש"הוטבעה" במקום ה-20 לטובת כל מיני עסקנים ואנשים שהולכים עם נתניהו בקטע הזה.

חלק ממפלגות הימין שקמו להן פתאום אין להן מצביעים בכלל ולא רלוונטיות. למה הן מקבלות כ"כ הרבה סיקור? שאלה טובה. אחד המממנים של המפלגה של וינטר לפי מה שהבנתי הוא אילן שילוח, שהוא לא בדיוק ימני, אפילו להיפך, מבעלי ההון והמפרסמים בצד השני.
זה מעלה הרבה חשד בימין. יש גם הרבה כאלה שמתנגדים לרפורמה ותומכים בועדת חקירה ממלכתית, משהו שגם ימניים וגם ביביסטים לא אוהבים לשמוע (ובצדק לטעמי).

אז אולי זו מפלגה שנועדה “להימין” את האופוזיציה ולהביא יותר קולות מהימין ולדחוק החוצה את השמאל הקיצוני, העיקר להרחיק את נתניהו שיסכן את שלטון האליטה, בעזרת המלכתו של ליברמן.

אבל מאז ההשקעה המפוצצת של וינטר משהו שם דעך, והוא ירד בסקרים, בין היתר כי בסוף כן זרק מילה על נתניהו. אבל אני לא מתרגש מאף מילה, לא לטובה ולא לרעה, לכל מילה יש מטרה וכל הדהוד של מסר יש לו מטרה.

בקיצור, הרבה בלבול של הציבור יש פה, אפילו אני שמנסה קודם לחקור קצת לפני שמגבש דעה, כבר התעייפתי ומחכה לעוד התפתחויות.

אבל בוא נודה באמת - יש שלושה גושים:

1. גוש רק ביבי (חרדים, מתנחלים, ביביסטים)
  2. גוש רק לא ביבי (ימנים, שמאלנים, מרכזניקים, פאשיסטים, גזענים, ווקיסטים)
  3. ערבים (ערבים)

כל אלה שמנסים להיות בין 1 ל- 2 מתחילים מעל אחוז החסימה ברבע מנדט ואחרי שבוע צוללים מתחתיו. גנץ, ארדן, פייגלין, וינטר בקרוב כנראה…

איפה הקהל הזה? איפה כל המנדטים? מתי הם נעלמים? בשניה שאומרים כן/לא ביבי. הימניים שזרוקים על הרצפה רוצים רק לא ביבי. הפוליטיקאים שרבים עליהם לא מוכנים להגיד את זה כי הם מפחדים לאבד קולות. הם לא קוראים נכון את המפה. הם כל כך מפחדים שנתניהו ימתג אותם שמאל כמו שעשה לליברמן אייזנקוט ובנט שהם קופאים במקום.

המשחק בבחירות כרגע זה על אחוז החסימה אבל אפילו בסקר ששתי מפלגות (סמוטריץ’ ווינטר) עוברות את אחוז החסימה לנתניהו יש רק 52. היצור לא יכול לבנות על פריטטיות כי הוא פסול חיתון. היצור לא יכול לשבת תחת ראש אחר כי הוא לא יכול להיות שר. היצור יכול רק לזנב בראש הממשלה הבא.

זה נכון לגבי ש״ס, החרדים האשכנזים די אומרים בפה מלא שהם עם ביבי סיימו.

כן ואתה מאמין לזה?

כמו שהם איימו להפיל את הממשלה ותמיד חזרו

הסיבה היחידה לא להאמין לזה כי אין להם אלטרנטיבה חוץ מלחזור להיות כמו המפלגות הערביות (למעט רע״מ) כלומר להיות מפלגת אופוזיציה כמו בתחילת הדרך שלהם שמקבלת את מה שהיא רוצה לציבור שלה תמורת תמיכה מבחוץ.

רק שהדבר העיקרי הוא חוק הגיוס וקשה לראות שהם יצליחו לקבל דבר כזה.

כן אבל אפשר גם לטעון שהם מרשים לעצמם לסיים עם נתניהו כי הוא… גמור. אם היה לו סיכוי הם נשארים איתו. הטעות הכי גדולה של החרדים ב20 השנים האחרונות זה שהם בחרו צד. זה יביא לחורבנם הפוליטי.

לדעתי זה אחרת, אבל אני מבין את הפער. הליכוד זה ימין מתון (ואת זה הרבה מאוד מצביעי ימין לא מבינים), מי שמימינו כופה עליו אידאולוגיה ימנית יותר כחלק ממו"מ לבניית קואליציה.
יש שמאל מתון, שהשמאל הקיצוני (+ערבים) יתווה את הדרך, שוב כחלק ממו"מ לבניית קואליציה.
חרדים ילכו עם מי שיציע להם יותר (כמו שקרה כבר ב-92).
וינטר וליברמן (שברגע שהלך נגד ביבי נסגרו לו כל התיקים) יכולים בקלות ללכת עם המפלגות הימניות אם זה יחליש את הליכוד.

זה שבאופוזיציה מחליפים מועמד מוביל לראשות הממשלה כל 3 חודשים זה נראה לא טוב, עכשיו אייזנקוט ממעט לדבר כדי לא להרוס עוד יותר מהפעמים הקודמות שדיבר, ועופר וינטר פתאום עולה לכותרות.

יש הרבה מצביעי ימין שלא רוצים את נתניהו, אבל זה הרע במיעוטו - לפחות גם אם יהיה ראש ממשלה, מי שייכנס לממשלה שלו יתווה דרך.

עדיין יש אפשרות כמו נתניהו כבר אמר, שהמטרה היא להקים ממשלחת אחדות עם אייזנקוט. אבל מי יודע אם זה נועד למשוך מצביעים, אבל בפועל זה רק הבריח לו.

אני לא כל כך מבין מה אתה אומר… הליכוד זה לא ימין מתון. הליכוד זה נתניהו. אף אחד לא כופה על נתניהו אידיאולוגיה. נתניהו קונה שלטון בשוחד פוליטי.

חרדים לא הולכים עם מי שהוא לא נתניהו, כי מי שלא נתניהו לא יכול להציע שוחד בכזו שתינה מקפצנית.

וינטר וליברמן לגמרי יכולים ללכת עם ימין. זה תרחיש סביר. ציונות דתית, וינטר, ליברמן, בנט, אייזנקוט אבל שוב… אין 60.

נתניהו בשום תסריט שאני רואה לא יכול להיות ראש ממשלה. בטח לא ממשלת אחדות.

בקיצור רק פרישה של נתניהו פותחת את הסתימה בביוב. אבל איזו סיבה יש לעכברוש לפתוח סתימות?

אני יעשה בפעם הראשונה החלטה שאני יקלל את עצמי, אני לא סובל את יאיר גולן אבל אחרי מה ששרה נתניהו אמרה היום. החלטתי להצביע לו

חיבים להוריד את המשפחה הזאת מהשלטון

או שאני יצביע לאיזנקוט… חחח

אבל די נמאס לי אני יודע שאני ינציח את עריצות הבית משפט אבל משהו בי נשבר סופית הפעם.

מספיק לראות את הפריימריז בליכוד כדי להבין. הרי תמיד המפלגה הזאת היתה מפלגת חירות ליברלית, עם השנים נכנסו עוד ועוד אנשי ימין אבל תמיד הם נדחקו למטה, הדוגמה הרלוונטית היא טלי גוטליב.
הרפורמה המשפטית יותר מגיעה מהצד הימני יותר, נתניהו תמיד היה בדעות מתונות יותר ותמיד צירף לממשלה שלו מפלגות מתונות יותר.

אבל אולי אני זה שמדבר על אידאולוגיות ודעות פוליטיות בזמן שכל המדינה מתעסקת בבחירות האלה רק באינדיבידואלים.

על זה הבחירות באמת, על אלה שבעד רפורמה נגד אלה שנגד. לא מה שמציירים לך בתקשורת שזה רק על מי יהיה פה ראש ממשלה.

נתניהו תמיד היה מכשירני. היה לו נוח לשמור על אופציות פתוחות. להחזיק תמיד כוחות מנוגדים מימין ומשמאל כדי לאזן ביניהם בצורה שמאפשרת לו כמה שיותר תמרון פוליטי.

המצב של השנים האחרונות הוא מאוד בעייתי עבורו כי יש לו מעט מאוד תמרון. הוא הצליח פעמיים לנצל אסונות לאומיים כדי להכניס כוחות נגד (אידיוטים שימושיים כמו גנץ ואייזנקוט) אבל כיום הוא בנקודת שפל. אין לו שום יכולת תמרון. יש למעלה מ-70 מנדטים שפוסלים אותו מכל וכל.

הוא מנסה כרגע לתמרן בין מלכודים:

1. הוא רוצה שיקומו מפלגות ימין שיחזירו מצביעים לגוש שלו אבל מפחד שיהיה להם קל מידיי ללכת עם אייזנקוט אחרי הבחירות.
  2. הוא רוצה שגוש השינוי יבטיח שלא ישב עם ערבים אבל מפחד שהם יפרו את ההבטחה אחרי הבחירות.

ועל מה הוא בכלל משחק? הוא מבין שניצחון זו לא אופציה אז הוא משחק על זמן כדי להשיג תיקו. הבעיה שגם זה משחק שהיריבים הפוליטיים שלו כבר שיחקו והפסידו ומכירים את השטיק.

השאלה האמיתית שתכריע את הבחירות זה מה אייזנקוט מתכנן לעשות? בהנחה שאין לו 60 ובהנחה שיש מספיק גזענים בגוש השינוי, אייזנקוט צריך תכנית של הקמת ממשלה זמנית שנתמכת בכל זאת על ערבים/חרדים או ממשלת מיעוט, שמזיזה את נתניהו ואז חוברת לליכוד.

הוא יכול לחוקק חוק של הגבלת כהונה, לחוקק חוק שלנאשם בפלילים אסור לרוץ לפוליטיקה או משהו בסגנון ולהזיז אותו. יהיה מצחיק לראות אז את נתניהו רץ לבגצ ומנסה להשיג סעד.

אגב, אל תצחיקו אותי. הבחירות הן לא על הרפורמה. הבחירות הן על ה-7.10.

לליכוד אין אידיאולוגיה כבר כמה שנים טובות. לא קדמו אג’נדה ימנית תקופה, הן מדינית והן כלכלית. הליכוד בעיקר מנסה להישאר בשלטון וזהו בגדול. גם במחיר פעולות סוציאליסטיות, ובין אם מדובר על לקנות שקט ונתן כספים לחמאס כדי להחליש את הרשות.

קל להיות יותר ימני מהליכוד שחיה בגדול על ההסטוריה שלה וזהו

זה גם וגם. גם הרפורמה וגם ועדת החקירה הממלכתית נועדו להגן על בית המשפט ועל הכח של האליטה.

נכון מאוד. בגלל זה יש מפלגות מימין לליכוד שהמנדטים שלהן אמורים להזרים אידאולוגיה לממשלה.

גם בגין בסוף המשיך באותה מדיניות, שמר על הפקידים ולא שינה כמעט כלום.

הרב שלמה אבינר, נשיא ישיבת עטרת כהנים בירושלים, קורא שלא להצביע למפלגת ״עמך״ של עופר וינטר - בגלל המועמד יוסף חדד: ״גוי לא יכול להנהיג את האומה״.
וינטר בתגובה: ״היו ראויים ליפול למען המדינה - ראויים גם להנהיג״.

בינתיים שרה מפיצה תיאוריות קונספירציה על יאיר גולן. מה שלא ברור לי זה כלפי מי זה מכוון, שהרי המטרה היא לקחת קולות מהצד השני

אתה מצפה מאישה שכנראה יש לה בעיות נפשיות לחשוב בהגיון?