דיון הטקטיקה: עידן חדש תחת ארבלואה

אמבפה היה כוכב בגיל 16 ואז הגיע למועדון קרקס בגיל 18 עם חוזה עצום.
השחקן הזה לא ‘‘אוּמן’’ כנראה יום בחייו, והפך לגדול מדי ועשיר מדי כל-כך מהר שכבר אי אפשר היה לגשת אליו.
ביום שאנריקה הגיע ל-פסז’ ראינו איך זה נראה כששמים עליו מאמן עם דרישות.

כל מה שהוא יודע זה לבוא לחצי שמאל/קו שמאל להוביל כדור קדימה ולבעוט. הוא עושה את זה בצורה מדהימה, אבל לא יודע ולא רוצה לדעת שום דבר אחר.

הוא יכול להיות 9 שלם אדיר, ואם היה מוכן לעבוד, היה גם יכול להיות כנף שמאל אדיר.
כרגע הוא בעיקר חלוץ נסוג שאוהב חופש, חופש, חופש וכדור לרגל.

ההבדל הוא גם שברצלונה משחקת עם שיטת משחק וטביעת אצבע של מאמן - מכניסה הרבה שחקנים לרחבה, מרווחת את המשחק, יוצרת בידודים ועקיפות באגף, שחקני אמצע נכנסים מקו שני לרחבה (השער של פראן שנפסל זה דוגמא נהדרת - התנועה של השחקן שבעט, נראלי זה היה גאבי, בחיים לא היתה קוראת בריאל של היום) - כל הדברים האלה יוצרים יכולת לשחקני ההתקפה באמת להיות כתובת אמיתית לכדורי רוחב ולtap-ins האלו. גם אם יהיה שחקן נמוך
אצלינו (עוד מימי בנזמה) פשוט תוקעים שחקן לבד ברחבה מול 4-6 שחקנים, לבנזמה היה משחק ראש מעולה ועוד נסיון משחק בתור חלוץ בודד וגם הוא ברח לעיתים מאוד קרובות מחוץ לרחבה - אמבפבה שנמוך ממנו ואין לו שום דבר ממה שאמרתי בטח לא ינסה בכוח לעשות משהו שאין לו כתכונה ואין לו אפשרות לעשות לבד

אה? אלישע, בחייאת. זה ממש לא מה שכתבתי. למעשה כתבתי בדיוק הפוך - אם ברצלונה מסתדרת עם פראן כחלוץ (שאני לא חושב שיש לו את שלל התכונות שהזכרת), וכנ"ל פריז עם דמבלה, קל וחומר שריאל יכולה להסתדר עם אמבפה - אם רק הדיקטטור יואיל בטובו לשחק כחלוץ ויפסיק להפקיר הרחבה.

ב’אובססיה’ הכוונה לכלל הפורום.

@Shayy באופן כללי תנועה ללא כדור היא בעיה שלנו (פלא שתמיד הקילומטראז’ נמוך?) אבל הצעד הראשון לזה הוא אשכרה לשים מישהו ברחבה, שיעשה דאבל פסים, תנועה וכן גם שיבקיע טאפ-אינס כמו הוידאו עם הנרי ששלחתי למעלה. כל משחק קבוע יש קאט-בק מעולה של פדה/טרנט שאף אחד לא מכניס כי אמבפה מחכה ליד המוסר לעשות את הסטפ-אובר שלו.

מעולם לא ראיתי ממנו יכולת מסירה טובה, והדריבל שלו זה בד"כ סטפ-אובר כדי להשתחרר לבעיטה.

זו הגזמה פראית, הוא יודע לעשות פחות או יותר כל מה שויניסיוס יודע, ולצורך העניין, 95% משחקני ההתקפה בטופ. יש לו 2 מגבלות עיקריות:

• הוא לא מצליח להסתנכרן עם שאר ההתקפה בריאל, מלבד גולר (מה שלא היה המצב בפריז ולא בנבחרת צרפת- ויאמר לזכותו שהוא משחק לצד אחד משחקני ההתקפה המטומטמים שיש). אפשר לקוות שמתישהו, זה לא יהיה המצב.
  • הוא משחק כמעין חלוץ שני- חופשי שנוטה לשמאל, בדיוק התפקיד של ויניסיוס בעונת הדאבל וגם של רודריגו לעיתים.
    את הבעיה הזו לא נראה שיהיה אפשר לפתור מולו, אבל בעולם בלי ויניסיוס ועם שחקן התקפה קבוצתי יותר אין סיבה שזה לא יעבוד. לא בהכרח בינוני כמו ג׳ירו או בנזמה מודל 2016 אלא גם שחקן טוב, רעב, מגוון וקבוצתי כמו אקיטיקה היה מסתדר איתו.

אמבפה כן עושה נסיון לדאבל פסים ובאופן כללי משחרר את הכדור הרבה יותר מויני
העניין הוא שכדי ששחקן יגיע לכדור רוחב הוא לא יכול להתחרות ולהקדים 3-4 שחקנים, זה בלתי אפשרי. נוצר רק מטעות בהגנה או מנסיון של שנים של שחקן שחי כ9 וגם אז זה חלוץ ברמה גבוהה וגם אז זה נחשב קשה. האופציה השלישית היא לייצר איום נוסף מהאגפים, מבעיטות מבחוץ ולמשוך שחקני הגנה החוצה, או מכניסה של שחקנים לרחבה וככה שחקן אחד לא מתחרה מול 3/4/5 שחקנים ומחכה לכדור אבוד

אמבפה מוסר בסדר גמור וזה לא שויניסיוס אמן בתחום.
בנוגע לדריבל, אמבפה שולט בכדור טוב יותר, הוא יותר זריז ועם צעד ראשון מהיר יותר, על מה אתה מדבר? הוא דווקא עושה מעבר לסטפ אובר, אבל הסטפ אובר שלו יעיל פי כמה וכמה מכל התרגילים האידיוטים של ויניסיוס. הוא משלים יותר דריבלים למשחק ב% הצלחה גבוה יותר, מאבד פחות כדורים והוא משחק באיזורים הרבה יותר צפופים בניגוד לטמבל שבדרך כלל מקבל את כל הקו לבד.

שנתיים הוא פה, מתי ראית אותו מוסר? לעומת וינסיוס שמבשל קבוע לג’וד, פדה וקיליאן כמובן.

אחוזי הצלחה בדריבל זה יפה, מניח שגם לטרנט/רודיגר יש כאלה לא רעים בכלל. בתכל’ס אמבפה כמעט תמיד יעשה את הסטפ-אובר שלו כדי להשתחרר למסירה או בעיטה, לא לעבור שחקן כמו כנף פרופר.

יש לדייק, ויני מבשל בעיקר לאמבפה ולכן רוב המסירות שלו נרשמות כאסיסטים בסוף.

אמבפה בממוצע פעמיים למשחק משאיר את ויני במצב של שער כמעט בטוח, אבל בגלל שזה ויני כמעט ולא נרשמים אסיסטים לאמבפה כי ויני מחמיץ ברשלנות כמו במצב שאמבפה עבר בקלות את אופאמקאנו והשאיר רוחב שהעמיד את ויני לגלגל לפינה בקלות אבל ויני התבלבל והכדור עבר לו בין הרגליים ופיספס את הבעיטה והמצב.

ויני מוסר יותר טוב מ אמבפה, אבל אמבפה מכין לא פחות מצבים לשער, רק שויני לא מסיים טוב ולכן לא נרשם אסיסט.

ויניסיוס מוסר מסירות סבירות ויש לו בישולים יפים מאוד עם הפאלש. לא זוכר כדור מתוחכם שלו נניח ברמה של פדה ואלוורדה או כדור עומק גאוני כמו של ג’וד בלינגהאם. שניהם מוסרים בינוניים-מינוס ביחס לשחקני-על לדעתי. הרבה פעמים ויניסיוס עבר יפה את השחקנים על הקו ולא הרים את הראש בכלל עם המסירה או מסר גרוע ולעתים גם באמת לא הייתה מספיק נוכחות ברחבה.

בשנה שעברה זכור מהלך ממש מרושל של שניהם שהיה יכול להיות בעוכרינו - במשחק נגד אתלטיקו מדריד בברנבאו מצב מצוין שאם המסירה טובה זה מצב ל-1:3 אבל ויניסיוס נדמה לי מסר רע לאמבפה וההגנה בלמה וזה נגמר רק 1:2. [לא קשור ליכולת מסירה אלא סתם לזלזול].

ריאל מדריד נהנתה פחות מאמבפה שיודע לפתור צרות על שטח קטן. הדריבל שלו פחות ‘נקי’ לדעתי אבל לוויניסיוס יש המון איבודי כדור מטופשים במשחק ולעתים אף עצירת כדור לקויה לדעתי.

ממש דיון כיפי התפתח כאן - למנות את המגרעות הרבות של שני שחקני ההתקפה שלנו. אמבפה עושה כמה דברים כשחקן התקפה במיומנות של ציון 10 ואחרים של ציון 7 נניח. הזכירו כאן את רוברט לבנדובסקי - הוא עדיין חזק מאוד פיזית לדעתי בהתחשב בגילו ובנוי כמו ספרטאני. חוש ההתמצאות שלו יותר טוב משל אמבפה.

לא הבנת אותי.
יש לו כישרון לעשות כל מה שהוא רוצה. מה הוא עושה בפועל? בדר’'כ את אותו דבר.
הוא לא מנסה לקבל כדור ברחבה עם הגב.
לא מנסה לשתף פעולה עם החברים שלו.
לא עושה תנועה בשביל אחרים.
בקושי לוחץ, ובכלל לא טורח לחזור אחורה בהגנה.

התרומה שלו למשחק מסתכמת בלקבל כדור, לרוץ איתו וברוב הפעמים לחפש את הבעיטה.
בכל מהלך שקושר אותו למשחק, שם זה לרוב יסתיים.
והגנתית אין על מה לדבר בכלל.

הוא באיזור נוחות שלו ולא נותן לשום מאמן להוציא אותו משם.

המשחק שלו עם הגב אל השער לא טוב ומשחק הראש גם חלש מאוד וזה חבל ולדעתי את הנגיחות אפשר לשפר אבל בגיל 20 באימונים נון-סטופ ולא עכשיו כשהוא סופר-סטאר ולקראת אמצע הקריירה וזה בטח לא מעניין אותו להתאמץ. מה שכן בגלל שהוא מהיר וזריז חסרים לי גולים שלו של מיקום נכון ברחבה ולהקדים את הבלם בצעד, גולים “מכוערים”. למשל גול שאני זוכר שהוא עשה את זה מעולה זה נגד אוססונה ב-2024-25 אחרי כדור רוחב מהצד של פדה ואלוורדה. זה גול של חלוץ רחבה. החל מ-01:06.

הוא יכול לבעוט מחוץ לרחבה כמובן וזה כלי מעולה, והסיומת שלו לעתים לקרוב ולעתים בקלאסה לרחוק כמו תיירי הנרי אבל אין מספיק גיוון. רוב הגולים שלו הם באמת מאותה בלטה במגרש ומאותה התנועה כך זה מרגיש.

בסופו של דבר לדעתי זה גם לא עלה מספיק - האמנו בו והוא לא החזיר עם כל הכבוד שני השערים. הכין מעט מאוד מצבים לקבוצה ולא מסר כשהיה צריך, החטיא, גם במשחק כמו רבע גמר שמשחקים פה במקרה הטוב פעמיים בעונה - הוא היה עצלן.

אין התקפה| אחרי 33 מחזורים כבשה ריאל מדריד 68 שערי ליגה - רק קצת יותר משניים בממוצע למשחק. היריבה ברצלונה כבשה 19 שערים יותר [על אף פציעות רבות של ראפינייה]. בשנה שעברה היו לריאל 66 שערים ולברצלונה 89. רק פעם אחת מאז עזיבתו של כריסטיאנו רונאלדו, כלומר מ-2018, כבשה ריאל מעל 70 שערים בשלב הזה: 71 שערים בעונת הדאבל השנייה 23-24. בעונת הדאבל הראשונה עם קרלו אנצ’לוטי כבשנו 69 שערים.

עם כריסטיאנו רונאלדו בכל עונה כבשה ריאל לפחות 80 שערים בשלב הזה למעט 2010-11. בעונת הבכורה: 87 שערים. ב-2011-12 הגיע השיא: 107 שערים. בעונת 2012-13: 85 שערים. בעונת הדסימה: 94 שערים. כעבור עונה: 99 שערים. ב-2015-16: 98 שערים. בעונת הדאבל עם זינדין זידאן 88 שערים ובעונת הפרידה מכריסטיאנו 80 שערים.

ברור שגם העונה האחרונה של רונאלדו הייתה כישלון עצום בליגה, והוא היה צריך סיבוב שלם כדי להתאפס וזה מוגזם, אבל התחושה היא שמאז שהוא הלך כל גול הוא לידה. גם בעונת הבלון ד’אור של קארים בנזמה למשל. אנחנו לא מביסים. עדיין לא החלטתי אם הגורם העיקרי הוא סגל לא מספיק טוב [למה יש ‘ציפיות?’ כי גם הלה-ליגה בדעיכה גדולה], סגנון משחק לא ברור או הגנתי מדי [עד שקרלו אנצ’לוטי החליט לשחק באופן קבוע עם רודריגו למשל ב-2022-23]…

אתחיל מזה שהמשחק מול בילבאו היה משחק על כלום ושאי אפשר להסיק ממנו מסקנות.

עם זאת, זה המשחק הראשון הראשון בו אמבפה שיחק בקו ועם חלוץ 9 לצידו מאז ימי אלונסו. מה שקרה:

• שחקני היריבה, כצפוי, שמרו את גונזאלו, מה שפינה חלק מהשמירה על אמבפה. בתכלס, הוא שיחק חלוץ שני שמגיע מהצד, דומה לכריסטיאנו של גילאי 30+.
  • הקבוצה שיחקה באופן קבוצתי בפעם הראשונה מזה נצח. אמבפה לא שחקן קבוצתי אבל הוא פחות אונס את המשחק אליו- הוא מקבל את הכדור ובד"כ משחרר אותו מהר או בוחר בפעולה ישירה.
  • הרבה פעמיים בפוזישן עמדנו במעין 2-5-3, עם הווינגבאקים בקו הקישור ואמבפה קצת מתחת לגונזאלו. זה מערך דחוס עם הרבה אופציות מסירה.
  • כיוצא מזה: לשחקנים היוצרים היו הזדמנויות מסירה, לבליגנהאם היו הזדמנויות ריצה. השער של ברהים היה נחמד וקבוצתי אבל התחיל ממסירה חכמה של גולר לאמבפה כמו בתחילת העונה. השער של בלינגהאם הגיע מכך שהקבוצה עמדה יפה ונכון ואפשרה לו להסתנן לרחבה.

שוב, זה לא המשחק לבסס עליו תיאוריות שלמות אבל זה מאוד מתחבר למה שאני רואה:

מבדיקה קצרה ושטחית שעשיתי, העונה מול יריבות בינונית ומטה, ויניסיוס עם הכדור בכ4-5% מהמשחק. זה המון לשחקן התקפה.
זה דומה לאחוז של מסי וימאל שהם שחקנים יותר יעילים וקבוצתיים.

הרבה שחקנים שלנו חיים על דאבל פאסים ומשחק מהיר. כשהיו קרוס, מודריץ’ ובנזמה הם היוו את רוב הפוזישן וויניסיוס היה המוציא לפועל. כרגע ויניסיוס לוקח את המשחק עליו והוא לא מספיק טוב לזה.
יש לו ערך כמובן כשחקן 1 על 1 אבל מוריניו יצטרך להוציא אותו ממוד ניימאר בחזרה לתפקיד שלו באיזור 2022~, כלומר שחקן משני. נראה.

במידה ולא יהיה עוד רכש להרכב, אני רואה שתי אפשרויות לצורה שלנו, מעניין אותי מה דעתכם.

1. המערך השכיח שלנו יהיה קצת א-סימטרי, עם ברנרדו כחצי ימין, כדי לאזן את חוסר המוח וחוסר המשמעת הטקטית והחיפוי ההגנתי של מקבילו בצד שמאל:
    ----------קורטואה
    קוקו קונאטה/רכש רודיגר דמפריס
    ----------טשואמני
    ------- ג’וד וולוורדה
    ויני ------------------- ברנרדו/אנדריק
    ----------אמבפה

אני חושב שבמשחקים יותר קשוחים זה יהפוך ליהלום:

קוקו קונאטה/רכש רודיגר דמפריס
----------טשואמני
-----ברנרדו וולוורדה
----------ג’וד
----- ויני אמבפה

דעתכם?

אני תוהה איך אנחנו הולכים לשחק בעונה הבאה אם לא נראה שינויים משמעותיים.

יש שחקן אחד בסגל שלדעתי פותר לנו כמה בעיות במקביל.

• אמבפה משחק בחוד כשאנחנו מתגוננים (בעצם פטור מהגנה) אבל כשאנחנו תוקפים הוא מעדיף לברוח ממרכז ההגנה ולעשות פעולות רחוק מהשער ואז אין לנו חלוץ.
  • התקפית, פדה נותן את התפוקה הטובה ביותר כשהוא מגיע מימין והוא משוחרר מהנעת הכדור שזה הצד (אולי היחיד) שחלש אצלו. הגנתית הוא הכי טוב במרכז המגרש, בעיקר כשהוא עושה track back עם המהירות ואגרסיביות שלו.
  • חוסר במאסה התקפית במשחקים היותר קשים וצפופים של הליגה.

השחקן הזה כמובן הוא אנדריק. כשאנחנו מתגוננים, יהיה אפשר להציב אותו באגף ימין ולהשאיר את אמבפה למעלה בהכנה למתפרצות. פדה יכנס למרכז ונעבור להתגונן עם שני קווים של 4 ו-5 שחקנים. כשאנחנו תוקפים, אנדריק יוכל להכנס לאמצע ולשחק ממש כחלוץ, מאוד נוח לו להתכסח עם בלמים והוא יודע להריח שערים. פדה יוכל לתפוס את האגף הימני או את ההאלף ספייס, וכשאמבפה יברח ממרכז הרחבה תשאר שם עדיין נוכחות.

תוך כדי שאני כותב את זה אני רואה שמוריניו אכן רוצה לנסות את אנדריק באגף ימין. השאלה היא האם הוא ינסה את מה שאני מציע פה. זה לא מדע טילים אז אני נוטה להאמין שכן.

החסרון של הרעיון הזה הוא שאין יותר מדיי מקומות בהרכב. לתת את חולצת ההרכב לאנדריק, בהנחה הבטוחה שפדה, ג’וד, אמבפה וויני בהרכב, זה אומר שאין מקומות פנויים בקישור האמצע ומעלה. אתה צריך קשר אחורי, אז נגיד שטשואמני גם בהרכב, ואז שוב פעם נשארת עם קישור שלא יודע להחזיק כדור ולפתח התקפות וזה כשיש לך בסגל את ברנרדו סילבה. קשה לי לראות את זה קורה. כמובן גם שהרעיון נחמד בתיאוריה אבל צריך לבחון אותו במציאות. בכל מקרה אני חושב שזה יכול להיות רעיון ששווה ניסיון.

זה רעיון מעניין מבחינה טקטית אבל החסרון היותר גדול שאני רואה כרגע הוא שאני. לא בטוח בכלל, שמבחינת איכות אנדריק שווה הרכב בריאל מדריד. אמנם אמבפה יוכל לברוח לצד אבל האם אתה חושב שאנדריק יכול באמת לעזור לנו כחלוץ שפיץ מול הגנה צפופה כמו שאנחנו פוגשים ברוב רובה של העונה?

בדקות שהוא שיחק הוא כן הראה שהוא יכול לשים שערים. מאוד פשוט. מבחינת סט היכולות אני מאמין שהוא שם, הבעיה עם אנדריק הוא שהוא נוטה להתפזר והוא עדיין בוסר. אני חושב שזה שווה ניסיון במשחקים היותר צפופים של הליגה, במקרה הכי גרוע הרעיון הזה לא עבד.

ככל שאני חושב על זה, אני מגיע למסקנה שבסגל הנוכחי אין לנו הרכב אידיאלי שצריך לרוץ לאורך כל המשחקים. יש כמה שחקנים שצריכים לשחק בכל מצב, אבל כאלה שמתאימים אידיאלית לסיטואציות מסוימות בלבד.

ברעיון שהצעתי בהודעה הקודמת למשל יש בעיה גדולה והיא שאין לנו קשר שיודע להחזיק בכדור ולהרגיע את המשחק. לרוב הבעיות האלו מתגלות כשאנחנו מנסים לפתח התקפה בעצמנו אבל רצים קדימה מהר מדיי ומאבדים כדור, כמו שקרה לנו יותר מדיי פעמים בעונה החולפת. מבין ארבעת המצבים הבסיסיים בכדורגל, זו בעיה במעבר מהגנה להתקפה. אין לך קשר שיודע להחזיק את הכדור ברגל, בלתי לחיץ וקר רוח, ובמקביל גם מזהה את החולשה של היריבה. טוני קרוס, בקיצור.

כדי להתמודד עם זה, אנחנו יכולים להרכיב את ברנרדו סילבה והופ הבעיה נפתרה, יש מישהו שיודע להחזיק בכדור. אבל הבעיה היא שכרגע מישהו אחר יצטרך לשבת בספסל, מישהו שפותר בעיה אחרת לגמרי. אם נניח זה אנדריק אז שוב פעם אין לנו נוכחות ברחבה כי אמבפה אוהב לברוח, אם זה טשואמני אז חסר לנו קשר אחורי, אם זה פדה אז חסר לנו…פדה. בכל קונסטלציה שבה ברנרדו משחק, הוא פותר משהו אחד אבל זה יבוא על חשבון תפקיד קריטי אחר שיהיה חסר לנו.

לכן אני חושב שמוריניו יצטרך להתאים את ההרכבים שלו לפי הצרכים של הקבוצה. במשחקים שבהם יש לנו יותר שטחים והיריבה יותר מקשה עלינו להחזיק בכדור, כלומר שהבעיה היא בטרנזישן ולא בהתקפה עצמה, נוותר על שחקן תוקף בצד ימין לטובת ברנרדו סילבה. במשחקים בהם אנחנו מתמודדים מול הגנה צפופה, כלומר הבעיה בהתקפה עצמה ולא בטרנזישן, וחלוץ ליד אמבפה הכרחי, נצטרך לוותר על אחד משחקני הקישור, אולי אפילו טשואמני, אם היריבה לא מנסה אפילו לאתגר אותנו ורק רוצה לשמוע את שריקת הסיום.

הנה למשל מערך שבו הקושי הוא להתמודד במעבר מהגנה להתקפה:

DA_trnsition

במצב הזה סילבה נשאר מאחור, בא לקבל את הכדור, הוא יכול להחזיק בו ולמצוא את השחקן הנכון להעביר אליו את הכדור. אם אנחנו נכנסים ללופ של ניסיונות לא מוצלחים לייצר מתפרצת הוא יכול להוריד את קצב המשחק, בעצם להיות הקונטרולר של הקבוצה.

לעומת זאת ייתכנו משחקים שבהם היריבה לא מנסה אפילו לאתגר אותנו. אנחנו מסתובבים סביב הרחבה כמו סביבון, אמבפה בורח מהצפיפות, ויניסיוס לא יעיל שם, זורקים כדורים לרחבה מתסכול אבל אף אחד לא נמצא שם כדי לסיים. בדיוק בשביל זה אנחנו צריכים חלוץ. החלוץ הזה בהנחה שויניסיוס, אמבפה, פדה וג’וד משחקים בכל מצב, ואתה לא משחק פיפא עם בלם אחד, צריך לבוא על חשבון אחד הקשרים. או סילבה, או טשואמני. כאן מוריניו יצטרך להחליט מי עדיף לו, טשואמני או סילבה, או להתקע בלי חלוץ ולקוות למתפרצת שתגנוב גול (ככה שחקנו בחצי הראשון של העונה החולפת, וזה עבד עד שהפסיק לעבוד).

במשחקים כאלה אפשר לשחק כך:

DA_trnsition (1)

כשאנחנו מתגוננים או יוצאים למתפרצות, אנדריק באגף ימין עם המהירות שלו, אמבפה זמין במרכז לכדור ארוך שאולי יעבור את ההגנה. לאחר השלב הזה כשהיריבה מתגוננת ואנחנו עוברים למצב של התקפה, אמבפה בדרך כלל בורח לאחור. אז שיברח. אנדריק ייכנס לשם במקומו ויהיה כתובת לכדורים. ג’וד יהיה זמין לבוא מקו שני כמו שהוא אוהב, ואלוורדה יוכל לבוא מקו שני וג’וד יוכל לרדת לאחור, כבר יש הרבה עם מה לשחק. כמובן שככה אי אפשר לשחק מול כל אחת, ומערך כזה נועד לסוג ספציפי של משחקים.

בשורה התחתונה, אנחנו התרגלנו שיש לנו הרכב אידיאלי, הכי חזק, ואני חושב שכבר אין לנו את הלוקסוס הזה. נצטרך להתאים את עצמינו ליריבות.

אחלה פוסט. ואלוורדה untouchable מבחינתך?

פדה של החצי הראשון של העונה הקודמת יכול לשבת על הספסל. אבל למעט התקופה הספציפית הזאת זה השחקן שעובד הכי קשה אצלנו, מבקיע שערים, מחלץ בהגנה, לפעמים אתה חושב שיש 2 ממנו על המגרש. לטעמי השחקן הטוב ביותר שלנו בחצי העונה האחרונה.

חוץ מזה הפוסט הזה הוא ניסיון להבין מה אנחנו הולכים לעשות בפועל. בפוסט הזה הסתמכתי על מספר דיווחים שחוזרים שוב ושוב לאחרונה. הדיווחים הם:

• מוריניו הולך לשחק עם 4231 כשג’וד בקישור ההתקפי
  • אנדריק הולך להיות שחקן חשוב בעונה הבאה ומוריניו רוצה לנסות אותו בימין
  • פדה אמבפה ויני וג’וד - באנקרים בהרכב.
  • מוריניו התעקש על סילבה ‏(ולכן סביר להניח שגם הוא ישחק המון‏)

איכשהו כל הדיווחים הללו, שגם חוזרים על עצמם שוב ושוב וגם בתכלס דיי הגיוניים, ביחד עם המגבלות של הסגל שלנו, מצליחים להסתדר דיי בסדר במערך הזה. גם לפי הדיווחים, וגם לדעתי האישית, פדה באנקר בהרכב בכל מצב.