דיון ההעברות והפנטזיות ע"ש אחיה דסקל ז"ל :: מה עם קשר ובלם?

היה מנהל מקצועי שקרא לכדורגל של מוריניו ‘‘חרא על מקל’’.
לא זוכר שהביאו מישהו במקומו. היה?

בין שלל הדברים שקרו אצלנו פחות או יותר בפעם האחרונה בקריירה של מוריניו - רכש בפינצטה של שחקנים חרוצים בהתאם לכדורגל שרוצים לשחק. אני רוצה להאמין שעם כמה שהוא נשחק, האופי הלא מתפשר עוד שם ומדיניות רכש תהיה תנאי התחלתי מול פלורנטינו. כמובן שיכולה להיות גם התרסקות כמו שהיתה לו ביונייטד, אבל אנחנו במקום נמוך גם ככה.

הציפיות שלי נמוכות. מצד שני, גם עם אנצ׳לוטי הייתי בדיכאון, ואני חושב שהוא היה גמור לא פחות ממוריניו כשהגיע אלינו ובוודאי מאמן כדורגל פחות טוב בשיאו (לא מתייחס להתאמה למועדון, נקודה שנטחנה פה רבות ובהחלט נראה שאנצ׳לוטי מנצח בה בנוקאאוט).

-אני חושב שגם פאביו קאפלו היה מאמן ליגה מצוין, אפילו אם אני “מבטל” את האליפות הראשונה שלו ומתייחס רק לשנות ה-2000, זו האליפות הכי מרגשת.
-לדעתי אי אפשר לדון על ז’וזה מוריניו מבלי לדבר על העונה השלישית שלו בקבוצה. 85 נקודות ליגה זה על פניו סביר והעונה אולי נשיג פחות מזה, אבל ביחס לסגל המדהים שהיה לו זה רע מאוד, עונה כושלת. הוא הסתכסך עם כל השחקנים כמעט בחדר ההלבשה וזה גם עליו [נראה מה יקרה כעת].
-הנקודה לגבי הספסל היא טובה, פעם המחליף שלנו לעמדת החלוץ היה גונסאלו היגואין לדוגמא או קארים בנזמה, אחד מהם. רק רוצה לומר שב-2023-24 למשל היה נראה שהספסל שלנו הוא מצוין עם שחקנים בין היתר כמו ברהים דיאס ואדוארדו קמאבינגה, והעונה נראה שהספסל הזה לא שווה כלום.

כך או כך ברצלונה שוב תפתח פער גדול עלינו עם שיטת משחק ברורה וקבוצה שרצה כבר כמה שנים בצורה טובה, נניח הקישור, כי בחלק הקדמי יש סימני שאלה על חלוץ וכדומה [מניח שראפינייה יישאר וזו כמובן הקבוצה של לאמין ימאל] והפעם גם יהיה לה כסף לרכוש שחקני הגנה טובים. סומך על האנסי פליק שימשיכו להשלים את הסגל גם עם אחלה שחקנים ב-DNA שלהם מלה מאסיה.

אני אגיד את הנקודת מבט שלי:
גם לפני שאנצ׳לוטי הגיע לקדנציה השניה היו ספקות - מאמן מיושן, הקריירה שלו מתה והוא בילה קדנציות כבר בנאפולי ואברטון אז מה הקשר?
בסוף ביחס לציפיות ואיפה שהקבוצה עמדה - הקדנציה של אנצלוטי היתה טובה, הרבה מעבר לציפיות והוא היה הדמות שהקבוצה היתה צריכה באותו זמן.
עם הזמן, גם החסרונות של אנצלוטי (יותר מדי רך וחברי עם השחקנים, חוסר אימון ושיטה, מאמן ליגה לא טוב) הגיעו ובמקום קדנציה היסטורית מהמון בחינות היא בדיעבד הסתיימה גם באכזבה (במקום לקחת ארבע אליפויות ברצף, הפסדנו שתיים מהן ואחת לברצלונה גרועה מאוד ללא מאמן וללא תקציב)

אני חושב שמוריניו הוא הדמות שהקבוצה צריכה עכשיו, ואם השמועות נכונות והוא מחפש חוזה לשנתיים אז עוד יותר טוב - מאמן שינקה אורוות וישחוט ״פרות קדושות״, יטווה שיטה ואופי מנצח שנשכח בסגל הזה, והוא גם יודע למצוא את השחקנים הנכונים לסגל כשיש לו תקציב - הביא את אוזיל, די מריה, חדירה, התעקש על מודריץ - מקווה שהוא יקבל גם את המילה בנוגע לרכש.

את היתרון היחסי הטקטי שלו מוריניו איבד מזמן, אבל היכולת המקיאוולית שלו בניהול חדר הלבשה סביר להניח שעדיין קיימת במידה מסוימת.
כשיש לך שחקנים שמשחקים כדורגל בצורה פשוטה, יכול להיות שלא צריך טקטיקה מסובכת מדי(כרגע) ובעיקר לדעת איך לגבש קבוצה ברמה המנטלית.
נראה שבלי בנזמה, מודריץ’, קרוס וכו’ דברים מתחילים להתפרק שם. כל עוד הרעיון של פלורנטינו זה להישאר עם הסגל הנוכחי, אולי מוריניו זה בדיוק מה שצריך.

אני כרגע בדעה שכל מאמן שמגיע עם דרישה שהוא הסמכות המקצועית היחידה במועדון אני בעדו,אם מוריניו אז שיהיה מוריניו,אני לא מסוגל לראות את החבורת מפונקים האלה מסריחים את הדשא במדי ריאל מדריד,מצידי שיהיה כדורגל חרא העיקר שיהיו על המגרש שחקנים שרוצים לרוץ,ככה אפשר יהיה לבנות איזשהו בסיס לקבוצה מתפקדת.

לגבי מוריניו, יש לשים לב להבדלים המשמעותיים בין הגעתו הראשונה להיום:
בזמנו הוא היה הגדול מכולם וזה שפיתח את הנוגדן להתמודדות עם בארסה. לכן זה היה פשוט: כדי לנצח את בארסה של מסי צריך להביא את מוריניו.

כיום מוריניו לא באמת מצליח להתמודד עם הכדורגל של המאמנים הצעירים (מה גם שאין בכלל בארסה של מסי להתמודד איתה…). את הפלוס הזה פשוט אין לו. השאלה הרלבנטית היא האם הוא יצליח לעשות סדר בחדר ההלבשה. כיוון שניסינו אבהי, חדשני, צעיר וקרוב לשחקנים וכו’ - אז בלי הסמכויות המתאימות אני על פניו צופה שיכשל. ואיתן? כבר היינו משאירים את אלונסו, בשביל מה כל הסיבוב הזה…

ועדיין, ההיסטוריה מראה שיש סיכוי כלשהו שאחד כמוהו עם קצת יותר מרחב תמרון (פרז בכל זאת יצטרך לזוז קצת לקראתו אחרי השנתיים האלה וגם השחקנים לא במקום לדבר יותר מדי) יצליח לעשות קדנציה סבירה לגמרי, על אף שכרגיל אצלו היא בטח תסתיים עם אדמה חרוכה.

גם אם באופן אישי לא הייתי עושה את הצעד הזה, מוריניו הסבא הוא הרבה יותר loveable ממוריניו הפאתטי של העונה האחרונה אצלנו. אנסה להיות בעדו אם יגיע. הוא ראה את קרלו עושה קלוז׳ור מהחלומות לקריירת המועדונים שלו ואין לי ספק שהוא יתאבד על ההזדמנות לסיים קריירה מפוארת בצורה יפה.

יש דיבורים שאחרי המכות - ריאל הולכת להיפטר מפדה וטשומנאי עוד הקיץ

מנדי לא יכל ללכת מכות עם ויניסיוס או משהו..? :confounded_face:

אלא אם כן המצב מאחורי הקלעים חריג שבחריגים, ויכול להיות שבאמת כך, אני עדיין בספק שמישהו יגע בפדה. הוא קונצנזוס מוחלט בקרב אוהדי ריאל מדריד למרות הכול.

אנחנו לא יודעים על מה הם רבו, כך שכל הדיבורים כרגע הם סתם באוויר. במועדון לא ימהרו למכור אותם כל כך מהר, בוודאי שלא את פדה. כמו שאני נוהג להגיד על ויניסיוס אני אגיד גם במקרה הזה, זה רק תסמין של הבעיה ולא הבעיה בעצמה.

מה שאני כן דיי בטוח בו זה שמי שמדליף הוא מהצד של טשואמני. או השחקן עצמו או אחד השחקנים שיותר קרובים אליו. בכל הדיווחים מציגים את הקו של טשואמני וזה לא במקרה.

חבל שזה היה צריך להגיע למצב כזה שבו השחקנים בסגל הולכים מכות כדי להבין שיש בעיה. רק חסר שגם הפעם הם יתעלמו מהבעיות ויעמידו פנים שהכל בסדר. לא אופתע אם זה יקרה.

אפרופו אדמה חרוכה - קשה לטעון שזו שקרלו השאיר לא חרוכה יותר בדיעבד…

ההפך… הוא הדבר היחיד שמנע מהאש להתלקח.

הטענה היא שהוא הכיל את הסיטואציה במקום ללכלך את הידיים ולהבריא את חדר ההלבשה. בתקופה שלו התחלנו לרוץ הרבה פחות מכל יריבה אחרת. בעונה האחרונה שלו הקבוצה הייתה עצלה ולא מחוייבת. גם בעונות הכי גרועות שלנו היו רמונטדות והיה מאבק עד השניה האחרונה, ובעונה שעברה שחקנים קיבלו את ההפסד באדישות באמצע משחק.

היו בעיות אגו - זוכרים את הרוטציה המטופשת בפנדלים? זה אגב הכי דגל אדום, שבכלל נותנים לשחקן עם טכניקת בעיטה כל כך גרועה לקחת פנדלים, ולא לבועט הכי טוב אובייקטיבית.

למה זו אדמה חרוכה ומה האשם התורם שלו?

מניח שהוא חותר לזה שחדר ההלבשה גדוש בשחקנים שחושבים שמותר להם הכל, לא הציבו להם גבולות. קרלו אנצ’לוטי העדיף שלום בית ו’הפסקת אש’ זמנית מאשר לנקוט בצעדים דרסטיים יותר.
אי אפשר גם רק להחמיא לקרלו על התהליך שוויניסיוס עבר משחקן של ממים ברשת ועד לאחד השחקנים הטובים בעולם כשהוא בפיק שלו, ולא לציין שאמנם ויניסיוס מאוד העריך אותו אבל ההתנהגות הלא ראויה שלו התחילה מזמן ואנצ’לוטי לא עצר את זה בזמן.

יש דיווחים שכבר אחרי ההפסד למילאן בסנטיאגו ברנבאו בליגת האלופות בשלב הליגה אשתקד - היה עימות רציני בין שני שחקנים שנחשבים בכירים.

אגב זה כבר דיון אחר אבל לא מעט פעמים העונש במקרים כאלה מלבד כלכלי - שלילת סרט הקפטן. כנראה אין מנוס מלמנות את טיבו קורטואה לקפטן הראשון של ריאל מדריד, הוא גם מספיק זמן במועדון. גם קראתי שבמועדון חושבים ששיטת הבחירה לא טובה, כלומר רק על סמך פרק זמן במועדון. לא רק הכללתו של ויניסיוס ברשימת הקפטנים הוכרזה כלא נכונה אלא גם של פדה ואלוורדה לצערי.

מוריניו השאיר חדר הלבשה בעייתי, אבל סגל איכותי וחזק עם יסודות שעם קצת בייל לקחו צ׳מפיונס מייד אחרי לכתו. קרלו השאיר את ערימת האשפה הבוערת הנוכחית, לרבות חבורה של שחקנים חביבים עד טובים מאד שבטוחים שכל אחד מהם הוא מינימום זידאן. מצבה חמור על הדשא ומחוצה לו שבעתיים.

אם הוא מקבל קרדיט על הקדנציה המוצלחת שלו אצלנו (והוא בהחלט צריך. גם ממני יותר מבעבר), יש צד שני למטבע.

פבריציו ואורנשטיין מדווחים על מו״מ מול מוריניו,זה הולך בכיוון אחד.

אל תרגיש רע עם עצמך מה שנקרא. אני מתייחס לחלק של ניתוח התקופה שלו אצלינו:

-עונת 2021/22: ברצלונה בדיכאון אחרי שאיבדה את ליאו מסי ועם סגל חלש כמו ב-2002-03, האליפות הייתה על הריצפה. ליגת האלופות? הברנבאו-ההיסטוריה-המיתוס-התחת-בנזמה-קורטואה. עד שאנצ’לוטי הבין שצריך לשחק עם פדה ואלוורדה כקשר רביעי…לקח יותר מדי זמן.
-עונת 2022/23: משום מה רק ריאל מדריד המשיכה לשחק אחרי המונדיאל, בינואר כבר נגמרה לנו הליגה מול הקבוצה החלשה יחסית של צ’אבי. ואגב אם אתלטיקו מדריד לא סופגת ברגע האחרון במחזור הסיום - ריאל הייתה מסיימת רק שלישית בטבלה. בושה| נקודות ליגה: 78
-עונת 2023/24: ציון לשבח בהחלט, התאקלמות חלקה של ג’וד בלינגהאם, חדר הלבשה שמח, דאבל פנטסטי והפעם מול יריבה קצת יותר חזקה בהשוואה ל-2022.
-עונת 2024/25: עונה כושלת בכל צורה מכל נקודת מבט. הקלאסיקוס? ליגת האלופות? ההתעקשות לשחק עם רודריגו יחד עם בלינגהאם-ויניסיוס-אמבפה וכל זה כשהוא בכושר רע וברור לכולם שזה לא מאוזן..עד שהובלנו את הטבלה בגלל המשבר של ברצלונה - בעטנו בדלי מהר מאוד.

טל אני חושב שזה די ברור שמוריניו המועמד הבכיר ואולי אף היחיד. לא יהיה שום דבר רשמי כמובן עד סוף העונה וזה הגיוני. לפני המונדיאל תהיה הכרזה לדעתי.

לפי ה-AS כבר לפני חודש וחצי הציע הסוכן חורחה מנדש לריאל מדריד להחתים את ז’וזה מוריניו, זה לא היה בתוכניות של המועדון אך הכל השתנה בזמן האחרון. “מוריניו עשה את הצעד הראשון והצעד השני הגיע מריאל מדריד”. זה מוגדר כ-“רק שאלה של זמן”. עוד דווח כי מוריניו עודכן באופן מלא מצד גורם במועדון על התגרה האחרונה בין אורליאן טשואמני לפדה ואלוורדה ועל האחריות של האורוגוואי בעניין ומעבר לכך המאמן קיבל סקירה על המצב של חדר ההלבשה. שוב דובר על סעיף שחרור בגובה שלושה מיליון יורו ועל כך שבמועדון רואים בו כמועמד האידיאלי לעשות סדר.