שחקנינו בנבחרות: נבחרת ספרד נוסעת למונדיאל בלי אף נציג של ריאל

לא יודע כמה אתה עוקב אבל בתקופה האחרונה הוא שווה גול ליריבה בכל משחק,אז כן אני מבין את דשאן.

אדריאן ראביו אחד השחקנים שדידייה דשאן הכי אוהב, כבר שנים ארוכות הוא שם ולפי מה שהבנתי הייתה לו עונה די סבירה במילאן, תרם מספרים בסדר. הוא גם מצטרף טוב יותר לרחבה ובעל איכויות קצת שונות. לגבי קאנטה זה נראה לי שתמיד יהיה לו מה לתרום.

בוא נגיד שאדוארדו קמאבינגה לא סופג זעם שלנו רק בגלל השטות נגד באיירן מינכן אלא הרבה מעבר לזה. בין פציעות לבינוניות ואדישות. טיאגו פיטארץ’ שחקן שאין בו כמעט כלום מעבר למוטיבציה כנראה, ובפרק זמן מסוים כשאלבארו ארבלואה בחר בו על חשבון קמא זה היה נראה לא מנותק מהמציאות.

לאט לאט מאמני הנבחרות מפרסמים את הסגלים שלהם. היום הגיע תורו של תומאס טוכל מאמן נבחרת אנגליה. טרנט אלכסנדר-ארנולד כפי שהיה ניתן לצפות - לא יהיה במונדיאל 2026. ג’וד בלינגהאם מנגד כן יהיה, טורניר רביעי גדול שלו על אף שמיעט לשחק במדי הנבחרת בשנה האחרונה, ואת התרגשותו אפשר לראות בפוסט שפירסם באינסטגרם.

הפוסט של ג’וד: “טורניר גדול מספר ארבע, גביע העולם מספר שתיים. הילד בתמונה האחרונה לעולם לא היה מאמין לזה! זו הסיבה שאני אף פעם לא לוקח שום זימון כמובן מאליו. שלא לדבר על הזימון שנותן לי את ההזדמנות לייצג את המדינה שלי ואת המשפחה שלי על הבמה הגדולה ביותר. זו הייתה שנה קשה אבל אני מרגיש שאני במקום טוב ומוכן לתת הכל למען אנגליה שוב. אוהדי אנגליה, לא יכולים לחכות לראות אתכם בארה"ב!”.

בנבחרת ברזיל, ויניסיוס ג’וניור בפנים כמובן, גם האקס קאסמירו ואנדריק שחוזר אלינו בעונה הבאה, כשלגבי החלוץ קרלו אנצ’לוטי הסביר שמדובר בהחלטה של הרגע האחרון.

אנטוניו רודיגר נכלל בסגל נבחרת גרמניה של יוליאן נאגלסמן על אף שבחלקים מהעונה הזו ספג ביקורות הן על כשירותו המוגבלת [זה מאחוריו] ובעיקר על מה שקרה נגד חטאפה כשהפגין אלימות כלפי היריב.

דויד אלאבה הוא חצי אלוהים בנבחרת שלו ולא חשוב אם הוא משחק או לא, יהיה קפטן אוסטריה במונדיאל ונכלל בסגל של ראל, ראנגניק. הבלם בן ה-33 רשם 111 הופעות בנבחרת עד היום

כצפוי: פרנקו מסטאנטואונו שהלך ואיבד גובה בריאל מדריד לא נכלל בסגל של נבחרת ארגנטינה למונדיאל, זאת בניגוד לאקס ניקו פז שעשה חיל במדי קומו ובהחלט בסגל של ליאונל סקאלוני. מסטאנטואונו סיים את עונת הבכורה בריאל עם 1,484 דקות ב-35 הופעות בהן רשם שלושה שערים ובישול.
מאז שהצטרף לריאל באוגוסט הוא רשם שלוש הופעות בנבחרת - שתיים בחלון בספטמבר ועוד אחת במרץ נגד מאוריטניה כאשר נגד זמביה נותר על הספסל

-למעשה אף אחד מארבעת שחקני הרכש של ריאל מדריד שהצטרפו בקיץ לא זומן למונדיאל מה שגם כן יכול להעיד על הכישלון שלהם| עוד משהו מעניין - אף-אחד מהמגינים שלנו בסגל לא קיבל זימון לנבחרתו.

-השחקנים העיקריים שלא זומנו למונדיאל: דני קרבחאל ואלבארו קארראס (נבחרת ספרד), טרנט אלכסנדר-ארנולד (נבחרת אנגליה), ואדוארדו קמאבינגה (נבחרת צרפת).

מנגד ברהים דיאס כמובן נכלל בסגל של נבחרת מרוקו ויקבל הזדמנות להשאיר מאחור את הטעם המר של סיום גביע אפריקה עם הפנדל שלו.

במונדיאל הקרוב נראה 11 נציגים של ריאל מדריד שזו הכמות הכי נמוכה במונדיאלים האחרונים מאז מונדיאל 2010. החלוקה:

מונדיאל 2002: 10 נציגים לריאל מדריד
מונדיאל 2006: 10 נציגים לריאל מדריד
מונדיאל 2010: 10 נציגים לריאל מדריד
מונדיאל 2014: 12 נציגים לריאל מדריד
מונדיאל 2018: 15 נציגים לריאל מדריד
מונדיאל 2022: 13 נציגים לריאל מדריד
מונדיאל 2026: 11 נציגים לריאל מדריד

ואלה שמות: קיליאן אמבפה, אורליאן טשואמני, ויניסיוס ג’וניור, פדה ואלוורדה, ג’וד בלינגהאם, אנטוניו רודיגר, טיבו קורטואה, ארדה גולר, ברהים דיאס, דויד אלאבה.

כמובן שהשפל הגדול הוא בנבחרת הספרדית שם לריאל מדריד לראשונה בתולדותיה אין נציג. שונה כל-כך מ-2018 אז לריאל מדריד היו שישה: סרחיו ראמוס, דני קרבחאל, נאצ’ו, לוקאס ואסקס, איסקו ומרקו אסנסיו.

אמנם הוא לא יהיה “בדבר האמיתי” - המונדיאל עצמו, אלא רק מעמיק את הסגל למשחקי ההכנה של הנבחרת, ובכל-זאת: גונסאלו גארסיה רשם אתמול הופעת בכורה בנבחרת הבוגרת של ספרד, בזמן שמרבית המחליפים שיחקו בתיקו 1:1 נגד עיראק. החלוץ עלה במחצית במקומו של פראן טורס שגם הבקיע לנבחרת בדקה ה16 את שער היתרון. ביום שלישי לפנות בוקר תקיים הנבחרת את משחק ההכנה האחרון כשתפגוש את פרו וגונסאלו צפוי לקבל עוד דקות. בנבחרת U21 יש לגונסאלו מאזן טוב של שישה שערים בשבעה משחקים.