מסכים לגמרי. אבל צריך לתת ביקורת מגובה בנתונים ענייניים ולא רק משאלות לב חסרות ביסוס. נשמע לי הזוי ‘לשכנע’ אוהד X למה טוב לו כשהוא מרגיש אחרת.
מהי באמת הצלחה? הלוואי והייתה תשובה מדויקת. מה שלא אענה אכנס לאותו ויכוח האם המטרה מקדשת את האמצעים או לא, @Aragones יתמוגג מלוחמה של שחקני אתלטיקו וניצחון 1-0 קטן, האיטלקים יהנו מבונקרים טקטיים, אוהדי מוריניו יהנו כשהוא משחק על תוצאה נטו וכן על זה הדרך.
עיקרה של בעיה - ליאו מסי. קשה לשחק עם הדבר הזה ושזה לא יהיה על חשבון מישהו. על חשבון חלוצים (אלכסיס, זלאטן) על חשבון קישור (ימי לוצ’ו העליזים) או סתם דריכה על רגלי מישהו עקב השטח הענק עליו חולש מסי.
פעם אחת בהיסטוריה קרה שהשלם היה גדול מסך חלקיו, קרי, על אף היכולת המטורפת של מסי ברצלונה הצליחה בגלל הסך הכללי שהתעלה מסך האינדיבידואליים, וזה קרה הודות לפפ, הודות לדור היסטורי של קשרים, הודות לקרלס פויול ועוד.
(אם להתעכב על הנקודה, זה קרה כי מסי לא היה אז ברמה של היום. מסי אז היה ווינגר גאון היודע לסיים, לדרבל ובעיקר לבנות התקפה על מהירות ודאבל פסים קטנים ומרהיבים. כשיש לך את מסי של היום - השחקן השלם ביותר המנהל משחק לא פחות טוב מצ’אבי בשיאו אז להערכתי היה גדול גם על פפ לא להשתמש בו יותר ובכך להרוס את המארג הקבוצתי והשיטה. מזכיר את סיטואציית לאונרד אצל פופביץ’ בסן אנטוניו מהnba)
אז מבחינה אסתטית אנחנו רחוקים שנות אור מאותה תקופה זוהרת, אבל ביחס לקבוצת טופ ברצלונה משחקת יעיל, מגיעה למצבים ואפילו המזל בצד שלה. וואלורדה ייצב את ההגנה אמנם מכורח הנסיבות אבל התוצאה היא שקבוצות חושבות איך להבקיע מולנו ולא רק איך לעצור את מסי. ועל זה מגיע לו קרדיט.
האם זה מספק אותי, מספיק בשבילי? כן. לקח לי הרבה זמן להבין שהקבוצות שלי לא משחקות תמיד טוב ואני יכול להרדם בלילה עם זה.
אגב 1,
וורמאלן בלם טופ קלאס. זה שהוא פציע, ושהובא על אף שלא עבר את הבדיקות ועוד בסכום מטורף שכזה לא מקרין כלום על האיכות שלו כבלם. וכבלם הוא סופר איכותי בטח כמחליף שלישי/רביעי.
אגב 2,
לא חשובה לי הכמות של הבעיטות שבועטים נגדנו. לפעמים הטקטיקה של הבלם זה להגביל את החלוץ לזווית בעיטה מסוימת. כשיש תיאום טוב בין השוער לבלם, השוער ידע איזה צד ייסגר ע"י הבלם וכך הוא מוכן יותר לבעיטה. זה שההגנה שלנו מרשה הרבה בעיטות ביחס למה שאנחנו סופגים לא מעיד על חולשתה, אולי להיפך - על עוצמתה!