גביע העולם למועדונים 2025: הטסט של צ'אבי אלונסו

דווקא אנדריק עם משחק טוב עם הגב לשער ובמאבקים פיזיים, ויחסית לגובה שלו הוא כן יודע להתמקם ברחבה גם לגובה וכו
פשוט אין מה לעשות גם אם יהיה מצוין יש הבדל ענק בינו לבין חלוץ גבוה סטנדרטי (מבחינת מענה לכדורי גובה)

אני דווקא חושב שאלונסו ישתמש הרבה באנדריק וגונסאלו ואפילו לפעמים ביחד (בגביע בעיקר) כדי לתת לכוכבים מנוחה
הוא ישחק ויקבל דקות ואפילו יותר מהעונה שעברה, לא בטוח בכלל שהשאלה עדיפה עבורו גם אם ירשים ויכנס לכושר הבקעה טוב, זה שונה - עדיף שיתאמן ויתאים את עצמו לקבוצה

בסוף אני מצפה משחקנים שיתנו קפיצת מדרגה כשיש שיטת אימון ותפקידים ברורים - קמאבינגה וטשואמני, אנדריק וגולר. לדעתי אפילו פדה ישתפר עוד וגם יהיה נורא מעניין לראות את השילוב של ויני ואמבפה בשיטה

אנחנו רואים כרגע את גונסאלו גארסיה אולי “בפיק” שלו, זה לא שהוא באמת יבקיע 25 שערים אם יהיו לו 2,000 ומשהו דקות ככל הנראה, ואת אנדריק מנגד בגרסה הכי פחות טובה שלו (נדמה לי המשחק נגד חטאפה בו הוא ממש הלך לאיבוד ולא ניצח גם במאבקים) - איבוד ביטחון, המומנטום השלילי של הקבוצה וכדומה. מעין מומנטום שיכול להתהפך מהר והוא לא מציג את התמונה האמיתית.

אני חושב שמבחינת הסגנון מה שחסר לריאל יותר זה גונסאלו שהוא יותר ‘9’ אמיתי ואנדריק כן יותר שחקן של שטח פתוח. אבל אני לא פוסל את אנדריק, בהחלט. הציפיות מגונסאלו נמוכות יותר בגלל תג המחיר ואני מניח שהרבה אוהדים מתחברים אליו באוטומט כי הוא יותר סיפור סינדרלה וכמובן שחקן נוער.

השאיפה שלי היא לשמור את כולם אגב, בשיא הרצינות. ב-2011-12 היה לנו סגל מטורף (שבוע-שבוע עם גונסאלו היגואין וקארים בנזמה, קאקה כשחקן 12-1-3 זה אחלה, חוסה קאייחון היה מחליף מעולה) וזה הביא להצלחה מסחררת.

הציפיות מאנדריק לא מגיעות מתג המחיר, המחיר הגיע מהציפיות.

אך ורק על סמך תפקוד. אין לו את זה. המספרים משקרים פה בענק.

גונאסלו הפך תוך שבוע לאוברייטד, שחקן חביב שאין לו חצי מהאקס פקטור של חוסלו (שגם הרמה שלו הייתה גבולית למועדון כמו ריאל והוא נהנה מההפקר בעמדת החלוץ). כל הכבוד לו על העקבים שהוא משחרר אבל כרגע, חוץ מזה ואולי מיקום לא רע אין לו כלום להציע. יהיה חבל מאוד אם נבנה עליו ליותר מכמה דקות כמחליף פה ושם.

סליחה רגע - על אילו מספרים אנחנו מדברים? יש לו שער אחד ובישול אחד ב-22 הופעות בליגה. אני אמור להתרשם ממנו על סמך גולים בגביע המלך?

זה נראה לא טוב רבותיי. יכול להיות שזה יתהפך, אבל אפילו ויני נראה יותר טוב והביא מספרים קצת יותר טובים בגיל הזה, ואצלו רובנו די נפלנו מהכיסא כשיצא ממנו מה שיצא. ממש לא מקרה אבוד כמובן, אבל הוא בינתיים לא מראה כלום, ובמבחן העין המצב קשה במיוחד. מחרב התקפות סדרתי, יש לו בעיקר נתונים פיזיים.

הציפיות והמחיר שלו הם בעיקר בגלל הדרכון והגיל. בלעדי שני אלה אין ספק בכלל שהוא לא שחקן סגל לגיטימי. הוא צריך להתחיל להביא הרבה, הרבה יותר קבלות.

העונה הקרובה היא מבחן רציני. אני סקפטי.

כל השערים שלו בגביע היו מול קבוצות מהליגה הראשונה שהופיעו בהרכבים טובים. בליגה הוא שיחק 350 דקות במצטבר למרות המספר הכביכול גבוה של הופעות, מה שמשאיר לו רבע שעה ברוטו בממוצע להופעה.

הוא הוכיח יכולת טכנית גבוהה, מהירות, סיומת ובעיטה חזקה. קבלת ההחלטות שלו מזעזעת ועל זה אין מחלוקת, אבל מצד שני הוא ילד שנקנה ב60 מיליון יורו ומת להוכיח לכולם שהוא עומד בציפיות. תוסיף לזה את העובדה שהיינו קבוצה בלי דרך ועם כוכבים שלפניו בהרכב וקיבלת מתכון מדויק לשחקן שיעשה את כל הטעויות האפשריות.

טיפה של טכניקה לא ראיתי ממנו. לא בדריבל, לא במסירה. זה לא רק קבלת ההחלטות.

כאמור הוא עוד שווה ניסיון וממש לא מקרה אבוד, אבל הכיוון שלילי מאד. בגביע המלך אגב יש לו פחות או יותר אותה כמות דקות, פשוט ברצף יחסי. בליגה הוא לא ברמה של חלוץ מחליף סביר כרגע וזה אומר דרשני. מקבל לגבי הדינמיקה הקבוצתית, אבל אנחנו נאחזים פה בשביבי תקווה עם שחקן שמראה מגבלות עצומות עד כה.

אתם שופטים אותו על סמך העונה הלא נכונה. הוא בן 18, בעונה הראשונה שלו מחוץ לבית ומקבל פירורי דקות- בעיניי הוא עשה מעל ומעבר.

לפי מה כן צריך לשפוט אותו? לפי היכולת בברזיל. אנדריק היה בגיל 17 החלוץ הפותח והמבקיע המוביל של קבוצה שזכתה באליפות ברזיל. הוא הבקיע 11 שערים בעונה בליגה בגיל 17.
לפי מה שאני יודע היחיד שהתקרב למספרים כאלה בגיל כזה בברזיל הוא ניימאר.
אחרי שכולנו רואים עכשיו במונדיאל הקבוצות כמה הליגה הברזילאית חזקה- זה רק מגביר עוד יותר את הרושם מהנתון הזה.

הלוואי ואתם צודקים, כובע שאשמח לאכול וכאמור בהחלט עוד מוקדם לקבוע. בינתיים אני רואה בעיקר נגר שהוא עילוי פיזי ותו לו.

כל השערים שלו, למעט השער מול לגאנס, הוכיחו יכולת טכנית בין אם בבעיטה, בדריבל שקדם לה או בהשתלטות.

אני יכול לקבל את זה שהשחקן בלתי נסבל, גם עליי, אבל אני לא מסכים עם זה שכל מה שראו בו זה גיל ודרכון. לא זו הסיבה שהוא הגיע בגיל כה מוקדם לנבחרת ברזיל, ולא זו הסיבה שקבוצות באירופה נלחמו עליו.

אני חושב שיש לו פוטנציאל להיות ויני ורודריגו ביחד. הוא פשוט פרא אדם וחסר מוח כמו כל ברזילאי. פה נכנס האתגר של צ’אבי. אני מאמין בו מאוד.

אנדריק מהיר מאוד ועם בעיטת תותח. גונסאלו לא ניחן בתכונות האלה אבל המיקום שלו ומשחק הגובה וגם מעין שקט כזה ומרגיש שהוא חכם. העקב שעשה נגד פאצ’וקה לא קשור בכלל. הוא שיחק טוב. גונסאלו נחוץ יותר מול ההגנות הצפופות ובסגל שלנו.

כן הייתי נזהר מלהיות נחרץ לגבי אנדריק וצריך לתת לו ליהנות מהספק של עונת בכורה וכאוס עם קרלו אנצ’לוטי. לפרקים גם לקיליאן אמבפה היה קשה. מה שכן גול אחד בצ’יפ (ריאל סוסיאדד) לא מבשר על כך שאנדריק טכני.

משחקי גביע זה בסדר אבל הקבוצה לרוב לא באה במוד הנכון (בעצם בשנה שעברה אף פעם לא) וזה גם יכול לעבוד נגד אנדריק

אני דווקא חושב שב"עמדה" של ויני כחלוץ שני אנדריק כיום יכול להיות מוצלח. אם זה עם גונזאלו כחלוץ לידו ואם זה מבאפה.
משום מה כיום אני מתקשה לראות אותו כחלוץ 9, אבל אולי זה באמת כמו שנאמר לעיל עניין שאלונסו יוכל לשפר, כי הפוטנציאל לגמרי שם.
בשורה התחתונה, העונה ארוכה מאוד ומניסיוננו הפציעות מפתיעות כל פעם מחדש - בנוסף לזה עם אלונסו הוא בטוח יקבל הזדמנות אמיתית, סומך עליו.
הייתי משאיר אותו ונותן לו לגדול לתוך ערכיי המועדון, לדעתי יעשה לו רק טוב.

אני חושב שאנשים מסונוורים מעט מתרחיש ויני, אבל גם מתרחיש רודריגו, שהוא בסוף בקצה המוצלח של ההתפלגות של רכישות כאלה, ולא בפער קטן. על כל אחד כזה יש שניים-שלושה-ארבעה-חמישה רוביניו (זוכרים את ההייפ? שם את של אנדריק בכיס הקטן) או אפילו סתם איזה ריינייר (משמעותית פחות הייפ, ועדיין). כדורגל זה לא מדע, בעיקר רכישה של כוכבים צעירים, ואנדריק אמנם מאד צעיר - אבל לא מרשים בעליל עד כה, ויש יותר מדגל אדום אחד.

כאמור מוקדם לקבוע והלוואי ואני טועה, אבל אינטואיטיבית בינתיים זה נראה נגרי מדי כדי להיות חלוץ של ריאל מדריד. מעניין לראות מה אלונסו יוציא ממנו.

לאנדריק יש דבר אחד שאני לפחות חושב שהוא מאד בולט בו: הבנאדם רואה וחותר לגולים כמו שהרבה זמן לא ראיתי. מזכיר במובן הזה את כריסטיאנו.

מאד מוקדם. גם העונה הקרובה לא תקבע. הוא מאד צעיר.

אתה מתעקש על זה שאנדריק לא מרשים, ומתייחס לזה כאל משהו בינארי. זה לא. הוא יכול לא להרשים ועדיין בכל זאת להראות יכולות שחושפות פוטנציאל גדול. אם אתה טוען שלא ראית את הפוטנציאל, אז כמובן זו דעתך, אחרים פה טוענים (ואני ביניהם) שכן ראו בו פוטנציאל גדול.

נקודת הפתיחה שלו לעומת ויני היא כל כך יותר גבוהה שאין מה להשוות ביניהם. ויני עד גיל 21 לא יכל לפגוע בקיר כשהוא כלוא בתוך חדר בעל 4 קירות. הוא היה מאוד מהיר ודריבליסט סביר, אבל איפה הוא ואיפה אנדריק. אנדריק 2 רמות מעל ויני מבחינת הכישרון. אם הוא יממש את הפוטנציאל זו כבר שאלה אחרת.

חנן, אני יכול לטעון בדיוק אבל בדיוק את ההפך. בגיל 18 ויני היה השחקן הכי חשוב שלך בקלאסיקו תחת סולארי כשהוא פותח בהרכב, מקבל דאבל טים ונראה כמו הבט שלנו לכך שמשהו מעניין יקרה (מזכיר משהו).

מה אנדריק עשה בגיל 18? בוא נגיד שהוא לא קרוב לקבלת חולצת ההרכב בקלאסיקו בשום צורה.

ועדיין - עד שהובן מה ויני שווה לקח זמן וזה יקח גם עם אנדריק. נדבר עוד שנתיים לפחות.

מה שאורי + בגיל שלו ויני היה עם מספרים טובים יותר בליגה. אתה מגזים על סמך אינטואיציה לצד השני ממני אולי. נחיה ונראה.

בעונת הבכורה שלו ויניסיוס ג’וניור כבש בליגה שני שערים ב-864 דקות, היה לו את הגב של סנטיאגו סולארי במשך איזה שלושה חודשים מתחילת ינואר, זה היה משמעותי. הוא הרשים מאוד בגביע נגד ברצלונה למרות שלא הבקיע והיו לו שישה בישולים במפעל, התחיל נגד מלייה, וכמובן הבישול נגד אייאקס.

ויניסיוס לא היה פורץ ככה מהר כנראה מקסטיליה להרכב במצב רגיל, פשוט הייתה הזנחה פושעת של הקבוצה באותה עונה ומצבי הרוח של גארת’ בייל. אנדריק הגיע לקבוצה עמוסה בשחקני התקפה.

אני לא רואה באנדריק איזה שחקן ‘וואו’, מצחיקות אותי כל הכותרות על ‘היורש של פלה’. אבל אני פשוט מסרב לקחת דעה נחרצת לגביו לכאן או לכאן וכן מסכים שהדוגמא של ויניסיוס שהוא פרויקט של המועדון הי די נדירה. במועדון החליטו להביא אותו - אנדריק - כי האמינו בו, אולי יותר ממה שהוא שווה, ואולי כי הרכישה הזו כן סבירה ומידת הסיכון לא גבוהה מדי. יהיה אפשר למכור אותו ב-70% מהמחיר אולי ולמזער נזקים.

לדעתכם אגב אני באמת “אוגר?” - זה הזוי להשאיר את שניהם בקבוצה ובעיה שלהם אם לא ישחקו הרבה? טובת הקבוצה חשובה לי תמיד מאשר טובתו של שחקן ספציפי. כאילו זה נראה שרודריגו כן בדרך החוצה ולא אתפלא אם נראה את שניהם משחקים אפילו בכנף לעת צרה. גונסאלו היה שחקן כנף בתחילת הדרך

דבר ראשון, הקבוצה של היום היא לא הקבוצה של אז, אחרי רונאלדו והמחליף שהביאו לו היה פצוע. היום הרבה יותר קשה להכנס להרכב.

דבר שני, העונה הראשונה של ויני שבה הוא שיחק דקות משמעותיות הייתה לפני 5 עונות, בה הוא שיחק 1818 דקות ותרם 8 מעורבויות. הוא עדיין היה מבוגר יותר מאנדריק.

דבר שלישי אתה מצייר את זה כאילו כולם היו בטוחים שהוא הדבר הבא. אני מניח שאותם אלו שבטוחים בזה גם בטוחים היום שראול אסנסיו הוא ראמוס החדש ושגונסאלו גרסיה הוא החלוץ האימתני שריאל חולמת עליו. בולשיט. הוא עשה כמה דריבלים יפים אבל היה חסר תכלס ומאוד מבולגן. את הפריצה האמיתית שלו הוא עשה ב21/22.

אנדריק עוד לפני שהגיע לריאל היה השחקן הכי חשוב של הקבוצה שלו והוביל אותה לתיארים. גם אז הוא היה בוסר, אבל נטו בזכות הכישרון הגולמי שלו הוא הצליח לנצח להם משחקים. איפה זה ואיפה מה שויני היה בגילו.

מה אנדריק עשה בגיל 18? ניצח לנו כמה משחקים בפירורי הדקות שקיבל, ניצח משחק לברזיל מול אנגליה, וזאת למרות שהקבוצה כולה לא תפקדה וגם ויני ג’וד ואמבפה (בחלק מהזמן) היו נראים לא קשורים לענף.

אף אחד פה לא אומר שאפשר לדעת לאן זה ילך. הדיון הוא על הפוטנציאל שלו.