לא אטיל ספק במה שאמרת, רק אוסיף שהוא וגולר ביחד עם התוספת של האוסן החזירו אותנו להיות קבוצה מסוכנת מאוד בנייחים. כמות הכדורים ששרקו ליד הרחבה הייתה משהו שלא ראינו שנים, ולמרות שאני לא חובב הרמות זו דרך טובה מאוד לצבור מומנטום ולשבור קבוצות שמצטופפות.
פדה לדעתי ברצף משחקים הכי טוב שלו בקבוצה עם כל הכבוד לגולים מרחוק ב2022, פעם ראשונה שהוא משחק (לפרקים) בוקס טו בוקס טהור וזה נראה מדהים.
גולר היה גם מצוין, אני מאוד אוהב את השימוש בו עד כה ואחרי משחקים ראשונים פושרים היום הוא נתן כדורי עומק אדירים והיה מאוד פעיל בהגנה, בכלל כל קו הקישור הרביץ תאקלים ולחץ כמו שלא ראינו מהקבוצה אף פעם.
העירו כאן על החסך בחילופים- התוצאה הייתה רק 1-0 וכרגע הספסל לא מתקרב לרמת ההרכב, מה גם שזה בסדר גמור למאמן שמתחיל ישר ממסגרת תחרותית לרוץ עם אותו הרכב שהוא סומך עליו ומשחק כדורגל טוב. אין מה להאשים את אלונסו באנצ’לוטיות בשלב הזה, בטח כשהכדורגל שונה כ"כ ופתאום יש לנו יכולת להשתלט על משחקים שנפתחו פחות טוב בזכות שינויים טקטים.
הזלזול בגרסיה לא ברור לי, מתי היה לנו חלוץ מחליף נורמלי שיודע להבקיע שערים? כנראה מאז ימי מוראטה הצעיר.
מזכיר שהאחרון שחילטר בתפקיד הזה לוקה יוביץ הבקיע את אותה כמות שערים בכל תקופות במדריד כמו גרסיה ב4 משחקים פחות או יותר. וואלה אחלה שחקן משאיר אותו בסגל וגם נותן לו דקות בשפע עד שאנדריק (אם) מבשיל. רק לא להשאיר את שניהם ביחד כי חבל.
ואלורדה משתפר בכל שנה והיה פשוט מדהים אתמול, פשוט תענוג של שחקן.
התרשמתי מאוד מהמשחק של גולר אתמול שהיה נהדר ולמרות חולשתו הפיזית והמהירות המוגבלת עשה עבודה נהדרת, נראה מאוד בטוח בעצמו, מחלק מסירות טובות, בעיטות טובות, אחלה שחקן. התגברה אצלי התחושה שמקומו בקישור.
בצד היותר מדאיג- טרנט. וואלה שמעתי את זה לא מעט בעבר אבל בתור אחד שלא צפה הרבה בליברפול אני חייב להגיד את זה- הוא לא יודע להגן. העמידה שלו כששחקן מגיע מולו לאחד על אחד ממש לוקה בחסר. כבר עכשיו רואה בסיוטים שלי את ניקו וויליאמס וראפיניה מפרפרים אותו באגף.
אין ספק שיש לו מסירות מדהימות אבל מעבר לזה אין לו תכונות של מגן ובכנות אעדיף לראות את קרבחאל במקומו בכל משחק גדול כל עוד הספרדי שמר על התכונות שהיו לו לפני הפציעה.
לא- חוסלו זה לא הפרופיל, כי הוא הגיע בדמדומי הקריירה שלו, בסיטואציה אפשר לומר חינמית והצליח בענק בעיקר בזכות שלא תלו בו הרבה מידי תקוות, הסכים להיות הרבה על הספסל ולהיות מוחלף הרבה פעמים אחרי שכבש, ואחרי כל זה (שלא להזכיר את הצמד שהעלה אותנו לגמר הצ’מפיונס) הבין שלא ישלמו לו לעונה הבאה שכר ברמה שמגיעה לו ועזב ללא תחושת מרמור- קיצר האוהד לפני השחקן. אני לא מצפה משחקן בראשית דרכו להתנהל כך.
נקודה שבולטת לטובה מבחינתי לעת עתה (ולפי מידתו כמובן) זהו דווקא הגארסיה השני, פראן.
אני חושב שהשיטה של אלונסו הכוללת לחץ גבוה ומרווח די קטן בין השחקנים עושה עמו חסד, כי הוא די מהיר ואנרג’ייזר, ובנוסף לא נאלץ להתברבש עם הכדור יותר מדי. הפתעה טובה לעת עתה.
טרנט וגם פראן גרסיה לא מספיק טובים הגנתית. לטרנט כמובן יש ערך מוסף בהתקפה (בתנאים מסויימים).
בשביל 80% מהמשחקים זה מספיק לגמרי, השאלה היא מה עם ה 20% הנוספים? (קלאסיקו, אתלטי, נוק אאוט צ’מפיונס).
זה היה יותר “נסבל” אם היה לנו איזה מקאללה, אבל אין לנו…
לדעתי כל עוד הקבוצה משחק באינטסיביות קל לפצות על הפערים האלה. אנחנו משחקים בלי קשר אחורי כשטואמני בלם ועם קישור מאוד התקפי (ג’וד- פדה- גולר) והגנתית זה נראה לא פחות טוב מימי אנצ’לוטי שהיה משחק עם 5-6 קשרים שרובם היו יותר הגנתיים מטבעם.
האמת, הופתעתי לטובה מיכולת התיקול שלו- הוא היה די זריז ומדויק מהבחינה הזו ואם יצליח להראות יכולת מסירה כמו שהראה במשחק הזה יהיה קשה מאוד לוותר עליו. קצת כמו פדרי- למרות שפערי הרמות גדולים- שמסתדר בתפקיד הגנתי ומביא הרבה מאוד ערך התקפי.
הרבה ייפול על טשואמני, שלדעתי היה פאקינג אדיר, בתקווה שהפעם היכולת הטובה תימשך יותר מחודש-חודשיים, וגם על קמאבינגה, שבעיניי יחד עם ואלוורדה הוא השחקן שהכי מתאים לשיטה הזו אצלנו.
גם בנוגע לפראן וגם בנוגע לגולר אני מחכה לראות איך הם יראו בהמשך. כרגע הם נראים טוב, אבל כבר ראינו משניהם עליות וירידות ביכולת ולצד תקופות טובות באו תקופות של חושך. ייתכן שהשילוב של מוטיבציה סופר גבוהה להראות למאמן החדש שיש להם מקום חשוב בסגל עם היריבות הפחות טובות שפגשנו עד כה הם הסיבה ליכולת הטובה שלהם? אולי. ואולי הכדורגל של קרלו בכלל לא התאים להם (למרות שעד עכשיו לא השתנה יותר מדיי), ועכשיו תחת אלונסו הם חוזרים ליכולת האמיתית שלהם? נחכה לראות איך הם יראו במצב המתמיד כדי לדעת את האמת.
נכון למה שראינו עד עכשיו בניקוי התנאים שמסביב, הם בהחלט עשו שדרוג. פראן גרסיה מחור בהגנה ובהתקפה הפך לשחקן שתורם בשני צדי המגרש. גולר בעמדה החדשה נראה גם יותר טוב. צריך לציין גם שהוא העלה מסת שריר וזה ניכר מאוד עליו. עדיין האיטיות שלו מפריעה לי, והעמידה ההגנתית שלו לא טובה, אם כי הקבוצה כולה לא מתואמת וזה יהיה טמטום להגיע למסקנה שאין לו את זה אחרי שהוא משחק בעמדה הזאת 2 משחקים שבהם הקבוצה בעצמה לא יודעת איך היא רוצה לעמוד.
אני חושב שהדרך הנכונה ביותר להעמיד את הקבוצה הגנתית הרבה יותר מסובכת ממה שאנחנו חושבים. בהנחה שאלונסו רוצה להמשיך ולהתגונן עם 3 בלמים, יש את החור במרכז המגרש שדיברנו עליו לפני המשחק מול האיטלקים. להתגונן בקו של 4 בעייתי מכיוון שטרנט מגביל אותנו והוא חייב עזרה. כשטשואמני יצא קדימה במחצית השנייה והמערך השתנה, כמעט ולא ראינו את הקבוצה מתגוננת כדי שנדע להעריך איך הוא מתכנן להתמודד עם המצב שבו הקבוצה מותקפת.
דבר אחד ברור לי, פדה לא יוצא ממרכז המגרש. אסור לגעת בו. הוא פאקינג סופרמן כשהוא באמצע השדה.
צ’אבי לא צריך לעשות כלום בשביל פדה, רק לשחרר אותו להיות כמה פדה שהוא יכול להיות, לא להיות כמו אנצ’לוטי ולהפוך אותו לסותם חורים ובייביסיטר, לתת לו לשחק איך שהוא רוצה והוא יחזיר במספרים יותר טובים מג’וד.
אם הכוונה אליי, אז לא אמרתי שבאותו סקאלה של כישרון או שפדה יותר טוב ברחבה, רק שהוא יספק מספרים יותר טובים, לא הכל כישרון נטו, פדה מביא לשולחן דברים שבהם הוא יותר טוב מג’וד, לדעתי האישית אם יתנו לו לשחק את המשחק שלו הוא יכול להבקיע ולבשל יותר מג’וד וזאת למרות שג’וד הרבה יותר כישרוני ממנו במובן הקלאסי של המילה.
-אני חושב שפדה ואלוורדה תמיד קצת ‘עצור’ עדיין - עובר לו בראש ‘אני קפטן (עתידי), מצפים ממני, אני חייב גם לעשות קודם כל הגנה ואם נאבד כדור אז’… (יעני אם הוא לא יעשה ולא יתקל אז אף אחד לא יעשה). ג’וד בלינגהאם שהוא שחקן הרבה יותר קדמי ממנו כמובן - לא פעם ‘זרק’ על המחויבות המינימלית.
-ג’וד נניח הוא 7 במעלה בכל אספקט במשחק, לפדה יש כמה ‘עשיריות’ - אם זו המהירות המסחררת, הבעיטה מרחוק, הפיזיות. אבל..בואו..בלינגהאם עם אינסטיקנט מדהים ברחבה, הוא תמיד יודע לאן ייפול הכדור, הוא כובש שערים במשחק הראש. אני גם לא חושב שבושה להגיד שהוא מוסר טוב יותר מפדה. אי אפשר להגיד שפדה >>>ג’וד.
-מה שכן, יש לי את החשש שמה שאנחנו ‘רוצים’ ברמה האישית עבור פדה לעולם לא יקרה. הוא תמיד יצטרך להיות עם עין שם על כנף ימין בגלל טרנט, או הסגנון שלנו, או כי קרבחאל חלוד אחרי פציעה אכזרית. אבל, וזה אבל גדול: טובתה ריאל מדריד מעל טובתו של פדה. שיבקיע ויבשל פחות אם הוא הופך אותנו לפחות חדירים. עם שיפור איטי ונכון של הקבוצה ושנהפוך להיות קבוצה, גם אינידיבידואלית ישתפרו השחקנים ואז פדה יצטרך אולי לתת פחות חיפוי. בעצם הוא לא מסוגל לזה.