מונדיאל 2026 :: ספרד מול ארגנטינה בגמר!

פורטוגל זה באמת סיישל עם כסף, לא?

לא מגיב הרבה בפורום, אבל רציתי להכנס לדיון על רונאלדו.

דור, (לא יצא לנו לדבר רבה זמן אחי), אני חושב שכדאי קצת להוריד את מפלס האובססיה. אני מאוד מסכים עם @Niro ורוצה להוסיף על מה שהוא אמר. זה בהחלט מסביר למה פורטוגל נכשלת לטעמי לפחות בגלל רונאלדו. בעיניי הוא הגורם המרכזי והראשי לכישלון של הנבחרת.

אני אוסיף עוד משהו מתחום האסטרטגיה הארגונית: תרבות זה משהו שהוא סופר חשוב, והרבה מאוד פעמים חברות וארגונים כושלים דווקא בגלל תרבות. ואני אתן איזה דוגמה. נגיד אתה דור, אתה יכול להיות הבן אדם הכי טוב בעולם עם ילדים וכדורגל, אבל בפועל כשאתה מגיע לבית ספר שבו אתה עובד אתה פשוט לא מצליח להביא את עצמך לידי ביטוי, כי הבוס שלך מגעיל/לא נחמד - פשוט מונע ממך להתקדם. אותה דוגמה, בן אדם יכול להיות טיפוס מבריק שעובד בהייטק וכולם יודעים שהוא גאון, אבל משום מה הוא לא מצליח להתקדם בעבודה והוא תקוע, הוא לא מביא את עצמו לידי ביטוי וזה אולי כי הבוס שלו זה מישהו שנמצא שם רק בגלל פרוטקציות והוא משתין על כולם בקשת ואין אופציות להתקדמות והרעיונות של אותו גאון פשוט ניגנזים.

אז תיקח את הדוגמאות האלה ותשליך את זה על הנבחרת שבסוף זה גם ארגון וגם שם יש תרבות, וזה מה שקורה עם רונאלדו. הוא כן כופה את עצמו על הנבחרת. הוא כן גורם להם לשנות את סגנון המשחק בגללו והוא לא תורם לשום דבר. זה פשוט גורם לכך שהמשחק של הנבחרת גרוע ושאר השחקנים או תקרא לזה ‘העובדים’ לא באים לידי ביטוי. כמו שניר אמר ואני אוסיף על זה, זה באמת לשחק עם שחקן אחד פחות. נבחרות יודעות שהוא לא ממש מסוגל לעשות כלום. הוא לא מסוגל ללחוץ, הוא לא מסוגל לרדת. הוא בעצם כופה על פורטוגל רק להרים כדורים למעלה, אז הנבחרות פשוט לוחצות גבוה ואז השחקנים של פורטוגל הם אובדי עצות וזה חד משמעית נכון.

אני אוסיף על זה אפילו את התגובה של שחקן נבחרת קונגו שאמר שהם לא ממש מתייחסים לרונאלדו כבר כשחקן מכריע והם לא מתכוננים ספציפית עבורו. כששחקן הוא כל כך מבוגר, כל כך מוגבל וכל כך קל לחזות מה יהיה המהלך שלו מאוד קל להתכונן ולגרום לנבחרת להיראות גרוע. יכול להיות שהשחקנים בפורטוגל גם מתוסכלים, יכול להיות שלא בא להם לשתף איתו פעולה, יכול להיות שהם לא מצליחים להביא את עצמם לידי ביטוי, גם בגלל האפקט של רונאלדו, גם בגלל מה שעכשיו ציינתי, וזה דברים שבאמת צריך לקחת אותם בחשבון.

ועובדה ששחקנים בקבוצה שלהם כן מצליחים להביא את עצמם לידי ביטוי. כשאתה שואל “מה זה אשמת רונאלדו שהם לא מרימים את הכדור? בגללו הם לא מצליחים להרים כדור?” התשובה הפשוטה היא כי ככה, כולם יודעים את זה, כולם כבר לוחצים עליהם ואין מה לעשות. ואני חושב שאתה צריך להבין את זה.

עכשיו, אני לא חושב להיכנס יותר מדי למסי, לא מסי, והאם ארגנטיה משחקת סביבו וכ’’ו, אבל לפעמים יש מקרים חריגים. בסוף גם מסי עדיין צעיר בשלוש שנים והוא פחות רץ, הוא לא בדיוק חלוץ שנמצא ברחבה, אז זה עוזר בהנעת כדור. זה פשוט דינמיקה אחרת. ויכול להיות שאם מסי גם היה רק תקוע למעלה, או באף שמאל, או לא יודע, הדברים היו אחרת. וחשוב להכיר בזה.

בפן האישי אני חייב להגיד שאני קצת כועס על רונאלדו. זה דווקא מצחיק, אבל אני חושב שאם רונאלדו היה יורד לספסל ועולה רק דקה 70, 80, אולי זה היה יכול לעזור לפורטוגל, ואולי דווקא זה היה יכול לעזור להם לזכות במונדיאל - אם לא הקודם אז אולי הנוכחי. באמת יש להם סגל מאוד מאוד טוב, מאוד מאוזן, ופשוט זה חבל.

כפרה עליו, הוא לא קיבל את ה-memo לגבי המסלול של ארגנטינה.

חבל שאתה לא בהנהלה של ריאל מדריד, באמת. יכלת להיות ברתומיאו רק בצד שלהם.

נכון, זה השופט ופיפא קובעים.

סורי, הרמת להנחתה זה דרש.

אפשר להמשיך את הדיון, לא יצא לי לראות את המשחק אישית אבל שמח מאוד שהמצרים עפו הבייתה. עכשיו שילכו לנבוח בבית שלהם מה שבא להם.

אלללללל הרבע אני בא -

• צרפת
  • מרוקו
0 מצביעים
  • אנגליה
  • נורבגיה
0 מצביעים
  • ספרד
  • בלגיה
0 מצביעים
  • ארגנטינה
  • שוויץ
0 מצביעים

ברונו גימארייש אחד מהגיבורים הטראגיים בהדחתה של נבחרת ברזיל עם החמצת הפנדל - “במכתב” מרגש ועצוב לאחר מכן. “כתבתי ומחקתי את ההודעה הזו כל כך הרבה פעמים שאיבדתי את הספירה. תמיד הייתי כאן בשביל הניצחונות, אז אין דבר הוגן יותר מלהופיע עכשיו ולא להסתתר אלא לדבר איתכם אחרי כישלון. הכדורגל, שנתן לי את כל מה שיש לי, אחראי כעת גם לכאב הגדול ביותר ב-28 שנות חיי. החמצת הפנדל והדחה בשמינית הגמר זה קשה, זה מאוד כואב, זה כואב מאוד, אבל זה יהיה רק ​​עוד מכשול שאצטרך להתגבר עליו. הדבר המדהים ביותר היה לחזור הביתה אחרי היום הכי עצוב בחיי, והדבר הראשון שילדיי אמרו לי כשהתעוררתי היה ‘אבא, נשחק בכדור?’. ואז הבנתי בין אם יהיו ימים רעים או טובים, כדורגל תמיד יהיה האהבה הגדולה שלי”.

“אני לוקח אחריות, כפי שתמיד עשיתי, ועכשיו לא אהיה שונה. החלום לא נגמר. הוא חי בליבי ובלבבותיהם של מיליוני אוהדים נלהבים במדינה שלנו . עכשיו זה הזמן להרהר, להחזיר לעצמי את הכוח עם משפחתי ולחזור חזק עוד יותר”.

בינתיים כשרונאלדו-פנומנו התראיין לגבי המונדיאל הוא ‘נכנס’ בוויניסיוס וטען שלא אהב את ההופעות שלו בטורניר| מנגד רומאיו מתח ביקורת קשה על אנדריק אחרי ההחמצה ואמר שלא משנה בן כמה הוא ושיפסיקו לדבר על הגלים - פאקינג שים את הגול הזה במצב שהגעת אליו| אבל הכי מצחיק אותי שוואנדרליי לושמבורגו “הקוסם מברזיל” שאימן את ריאל מדריד לפני 20 שנה - מעביר ביקורת על קרלו אנצ’לוטי.

תמונת המצב ב-11 המונדיאלים האחרונים - העפלות לרבע הגמר

ברזיל וארגנטינה המנצחות הגדולות עם תשע העפלות כל אחת מהן. ברזיל בעצם הודחה בשמינית הגמר לראשונה מאז 1994, אחרי שמונה העפלות רצופות. נבחרת גרמניה עם שמונה העפלות רצופות עד 2014 ומאז לא הייתה. נבחרת איטליה למשל רק ארבע פעמים הייתה בשלב רבע הגמר, בשלושת המונדיאלים האחרונים כזכור לא העפילה. נבחרת ספרד הגיעה חמש פעמים, הודחה בשלושת הנסיונות הקודמים עד 2010, גם נבחרת הולנד חמש פעמים. נבחרת אנגליה הגיעה שבע פעמים לרבע הגמר בפרק הזמן הזה, וכך גם נבחרת צרפת. פורטוגל עם רקורד עלוב של פעמיים בלבד, שווה לאורוגוואי.

*שני פוסטים למעלה - הסקרים של איל לגבי המשחקים - מי ימשיכו הלאה לחצי הגצר.

70 ומשהו דקות מסי מנסה ולא הולך לו. מנסה דאבל פסים מהירים, דריבלים קטנים, לבוא קצת אחורה, להתקרב יותר לרחבה, מחטיא פנדל וזה כאילו לא היום שלו ובטח לא היום של ארגנטינה.

ומה הפתרון של הממזר? להתחפש לעצמו בגיל 19 וללכת לשחק קיצוני ימני. לכאורה מתרחק מהשער דווקא בשעה בה הוא חייב להתקרב אליו. הוא הרי בן 38, כבר לא יכול לפרפר על הקו שלושה שחקנים ולכבוש. אז הוא עומד בצד ומקבל את כל הכדורים. בהתחלה הוא מנסה דריבל ובאמת לא הולך לו. אולי באמת הגיל נותן את אותותיו. אבל אותו זה לא מעניין. הוא מבשל גול בכזו אומנות שרק מי שראה את פורטוגל מרימה 600 פעם לראשים ספרדיים יכול להעריך. והוא מנסה עוד, ומשאיר אבק לכל ההגנה אבל לאוטרו מחטיא. זה שוב לא מעניין אותו. הוא קם ומנסה שוב, מוסר פנימה ומתגנב לרחבה בשקט כאילו הוא לטאה בלתי מזיקה ולא השחקן הכי טוב בהיסטוריה, ונותן בעיטה שכואב לי בלב שאני לא יכול לעשות משהו בחיים שלי שיהיה כל כך נקי וטוב.

יש והיו קבוצות רבות שתוכנית המשחק שלהן היא ‘תנו את הכדור ל-X ויהיה בסדר’. אני אוהד אחת כזו. מעולם לא הייתה קבוצה שבה באמת היה בסדר באופן עקבי. לא משנה אם ארגנטינה תזכה הפעם או לא, מה שמסי עושה עם הנבחרת הזו ובפרט עכשיו בגילו ועם חומר לא מאוד נוצץ סביבו, חסר תקדים בספורט. אין כאן “תמצאו את מסי כשהוא עושה תנועה חכמה לעומק” או “פנו למסי שטחים”. יש “תנו לליאו את הכדור 50 מטר אלכסונית מהשער או בכל מקום בו הוא נמצא והכל יסתדר” וזה עובד. שוב ושוב.

הוא לא משחק כדורגל, הוא משחק כדורסל. ההשפעה שלו על קבוצה של 11 שחקנים גדולה כמו השפעה של GOAT על חמישיית כדורסל.

רוברטו מרטינס אמר לפני המונדיאל: “אני מאמין בנומרולוגיה, ומספר 6 צריך להביא לנו מזל. פורטוגל זכתה באליפות אירופה ב-2016. זה המספר”.

המציאות:

מתיאוס נונס, שקיבל את מספר 6 בסגל פורטוגל, שיחק דקה אחת בלבד בטורניר.

פורטוגל הודחה ב-6 ביולי.

כובש שער הנצחון של ספרד, מיקל מרינו, לבש חולצה מספר 6.

הוא אמר גם שמיקום השיא של פורטוגל במונדיאלים היה במונדיאל 1966. הפעם השנייה בחצי הגמר הייתה ב 2006. הזכייה ביורו הייתה ב 2016. וזה מונדיאל מספר 6 של כריסטיאנו.

היית יכול לעצור שם.

אני גם מאמין בנומרולוגיה.

לדוגמה, אני מאמין שאם ספרד כבשה שער 1, ופורטוגל כבשה 0 שערים - אז למספר הסימבולי של ספרד יש אנרגיות סגוליות גבוהות יותר מהמספר הסימבולי של פורטוגל, ולכן הסיכוי הפורטוני שלהם להעפיל לשלב הבא גבוה יותר.

עשיתי את זה נכון?

רבע הגמר: צרפת - מרוקו 23:00

אחרי יום מנוחה מהמונדיאל - צברתם כוחות? חזרתם רעבים ומוכנים? השלבים האחרונים באמת מתחילים עכשיו.

במונדיאל הקודם מרוקו הדיחה את נבחרת ספרד בפנדלים בשמינית הגמר ואת פורטוגל ברבע הגמר, אך נבחרת צרפת הייתה רף גבוה מדי עבורה, הטריקולור ניצחו 0:2 עם שערים של תיאו הרננדס וקולו מואני, שניהם יפתחו על הספסל היום. הערב ב-23:00 הן נפגשות שוב כשלמרוקו יש ‘חיזוק’ מסוים - ברהים דיאס שלא היה אז בנבחרת, שכמובן חוותה עוד שינויים נוספים. מנגד הנבחרת תחסר את החלוץ אסמאעיל סייבארי שנפצע בשמינית הגמר והרס את החגיגות. אשרף חכימי מול קיליאן אמבפה, החברים הטובים מהימים בפריז סן ז’רמן, מצ’אפ שיכריע?

נבחרת צרפת מגיעה למשחק בטוחה בעצמה, התגברה על הבושידו של פרגוואי. קיליאן אמבפה אולי ספג הקנטות והערות גזעניות מהסנאטורית הפרגוואית לשעבר, אבל הוא בסדר גמור, זכה “לחיבוק” רחב והוא ממוקד במשחק. נראה כי אורליאן טשואמני לא כשיר עדיין על אף שהתאמן, כזכור החמיץ גם את המשחק הקודם, ובמקומו ישחק מאנו קונה. פרט לכך אין שינויים ב-11. מיקל אוליסה (טרם כבש בטורניר אך בישל חמישה!) זקוק לבישול אחד כדי להשוות את שיא הבישולים במונדיאל אחד ששייך לאגדה פלה מ-1970. לא פחות חשוב - עליו להיזהר מצהוב שיימנע ממנו לשחק בחצי הגמר הפוטנציאלי. אמבפה ירשום את משחקו ה-20 במונדיאלים - וישווה את שיאן ההופעות של הצרפתים הלא-הוא הקפטן לשעבר הוגו לוריס. עם 19 שערים ב-19 משחקים קשה לזלזל בחלוץ, שבעה מהם בטורניר הזה. בתקשורת בטוחים שנוכחותו של בראדלי בארקולה קשורה גם לרצון לספק עבודת הגנה מול אשרף חכימי באגף. “אני מקווה שהשופט יהיה טוב”, אמר המאמן דידייה דשאן, “כמו שמר לטקסייה ועוזריו היו במשחק אחר”. עוד אמר: “באופן טבעי ברבע הגמר הרמה עולה. אנחנו צריכים להיות יעילים אף יותר בהתקפה ובהגנה”.

נבחרת מרוקו בטורניר הוכיחה את כוחה כשהדיחה את הולנד, הייתה מצוינת במשחק הפתיחה נגד ברזיל שהסתיים ב-1:1 והיא מלאת אמונה. היא תציב בחוד את סופיאן ראחימי במקום סאביירי הפצוע כאמור. הבלם צ’אדי ריאד אמור להתאושש מפציעה. מרוקו מלאת ביטחון. במארקה נכתב על ברהים שהיה השחקן שהגיע למסיבת העיתונאים: “בשביל משחקים כאלה בדיוק הוא בחר במרוקו”. ארבעה בישולים יש לקשרה של ריאל מדריד. “אני תמיד אוהב לקחת אחריות ורוצה לעשות זאת גם הפעם. לא אכפת לי אם אבשל או לא, העיקר שהנבחרת תצליח”. המאמן מוחמד אואהבי בילה 15 שנים בהוראה בבית ספר בבריסל ועוד 17 שנים בהדרכת כישרונות כמו רומלו לוקאקו, ז’רמי דוקו או יורי טיאלמנס באקדמיית הנוער של אנדרלכט לפני שהוביל את מרוקו בגביע העולם. “המורה לחינוך גופני שמאתגר את צרפת”, נכתב עליו.

לדעתי חכימי מספיק טוב כדי לפתוח מלכתחילה בכנף ימין אצל מרוקו. לא חושב שהם מספיק טובים כדי שהוא יבוא לידי ביטוי כמגן.

צלילה מארץ הצלילות

מתי שחקנים יתחילו להבין שהעצירה לפני הבעיטה פוגעת בהם? אחד ההרגלים הכי הזויים שיש בכדורגל.

מה שמוזר הוא לא שאמבפה נפל לפני המגע, זה רגיל. מה שמוזר זה שהמרוקאים אפילו לא התווכחו.

אבל אולי זה בגלל שזה לא באמת משנה, ניצחון או הפסד - פריז תישרף בכל מקרה.

צרפת שוברת שיא במונדיאלים במאה ה 21 - שני לבנים בהרכב הפותח!

בגלל זה פאריס תשרף לא משנה מה התוצאה..

אפשר לסגור את העסק, אין בטורניר הזה קבוצה שתעצור את צרפת.

ובצדק. מגיע להם לזכות, הקבוצה הכי טובה במונדיאל הזה.