אין הפתעות, זה קורה אצל שחקנים בכמה מסגרות, והשחקן הצעיר לחוץ להגיע לעוד טורניר בו הוא יכול לבלוט. מארק ברנאל עוד מעט שנה מהניתוח ורק אז מתחילים לראות דקות בהדרגה (אלא אם היה סיבוכים בדרך). בכל הנוגע להתנהלות בשיקום הצוות התנהל במקצוענות מופתית, ועכשיו לא מעט תלוי בשחקן, כי בסוף הוא זה שצריך לסרב או לקבל את הזימון. מקווה שהילד לא יתפתה, או שההתאחדות תבין יותר טוב מה קורה פה.
לא יודע כמה זה אמין, אבל נראה לי מתאים לדיון.
אגב, מה שאני הייתי שם עליו את הדגש זה שפליק מתכנן להשאר פה 15 שנה. מקווה שזה יעבוד לו טוב ושהוא לא ״יהפוך לנבל״ אחרי זמן מסויים…
השחקן לא יכול לסרב? נשמע לי הזוי.
הוא יכול לדעתי לסרב זה פשוט יגרור תגובות קשות. בויאן בזמנו סירב להצטרף לנבחרת ביורו 2008 בגלל ״עייפות״ כשבפועל הוא פשוט קרס מבחינה נפשית ונכנס לדכאונות וחרדות. לדעתי אם ברנארד יסרב זה יגרור ביקורת ויגידו שברצלונה לוחצת עליו.
אני תמיד נדהם מהאטימות שיש בנבחרות.
הנה המקרה של מאטיפ של ליברפול
ברנאל יכול לסרב, אבל יהיו השלכות. והוא רק בן 18, כל הקריירה לפניו.
בינתיים שום דבר לא הוחלט, הפרשה רק החלה.
בדרך כלל למועדון כמו בארסה יש כוח לכופף את החוקים, ואני קורא לזה פרשה ולא שערוריה בינתיים. נעקוב.
בעניין אחר, התפלאתי לפני כמה זמן שדני אולמו כבר רשום לעונה הזאת. הייתי בטוח שרשמו אותו כמו שצריך אחרי כל הבלגן בשנה שעברה.
מסתבר שלא.
הוא רשום רק בגלל אותה החלטת בית המשפט באפריל. לה ליגה הגישה ערעור, שיבוא לפני שופט בתחילת ספטמבר. אם השופט יחליט שלהליגה צודקת, אולמו מייד יאבד את הרישום ולא יוכל לשחק עד ינואר או עד שערעור של בארסה יצליח. (או עד גמר המלאי, המוקדם מבינהם)
אוףףףף, חשבתי שכבר סיימנו עם הסאגה הזאת.
זה כולה u20 מה כזה סוף נעולם. לא אמור לעניין אף אחד.
יש איזו כתבה בספורט על כך שבארסה סוף סוף יכולה ללבוש את המדים החדשים שלה.
באמת, שלא שמתי לב אם המדים היו חדשים, ישנים או עתידניים. הנושא נהיה כל-כך מוגזם.
אז ברנאל לא זומן. צרה אחת פחות.
זומנו פורט, קואנקה וורגילי, שכבר במיורקה כנראה.
BREAKING: UEFA has given their OK for Barcelona to return to the Camp Nou during the league-phase, even if in case they can’t play their first game against PSG there
קיבלנו אור ירוק מאופ"א לחזור השנה למקדש. אני חושב שזה גם יפעיל לחץ על טבאס עכשיו. חדשות טובות סוף סוף
להבנתי מי שמערים קשיים היא לא הליגה אלא העירייה.
מבחינת הליגה שנחזור אתמול.
גם העירייה, לא יודע אם זו ׳בעיה׳ או שהם באמת דואגים לבטיחות של המשתתפים ומבקשים אישורים סטנדרטיים.
לה ליגה פרסמה את מגבלות השכר לעונה הזאת.
בארסה ירדה מ 463 ל 351 מיליון.
היות ולפי כל הדיווחים היינו די קרובים להיות ב 1:1, אני מניח שעלות השכר לא הרבה יותר גבוהה מ 351 מיליון.
אלה חדשות מעולות, חזרנו למספרים שפוים.
בשנה שעברה היינו עם מגבלה יותר גבוהה כי הכירו במושבי ה VIP, שעכשיו להליגה לא מכירה יותר. אותה פרשת הרישום של אולמו.
תקרת שכר לפי לה ליגה: בארסה 351, מדריד 761, קצת יותר מפי 2
שווי הסגל לפי טרנספרמרקט: בארסה 1.11, מדריד 1.40, קצת פחות מפי 1.25
באופן מדהים אנחנו עושים שימוש יותר טוב מהם בכסף שלנו
ובאופן מדהים עוד יותר עקפנו אותם בכדורגל בעונה שעברה
תקרת השכר היא לא השכר עצמו.
אנחנו הרבה מעבר לדעתי, ומצד שני לא בהכרח שריאל משתווה אליה.
כמו שדימה אמר היינו לכאורה קרובים ל-1:1 ככה שאנחנו לכל היותר רק קצת מעבר, ולכן הפערים עדיין אסטרונומיים
להלן שימוש לא טוב בכסף שלהם
לדעתי יש כאן קצת bias בכל הקשור לשכר. זה משהו שחשבתי עליו גם כשנחשפנו לאחרונה לנתון שמדבר על שכר השחקנים הגבוה בעולם כשריאל נמצאת לא סתם הרחק במקום הראשון, אלא גם עם איזה 30%-25% יותר מהבאה בתור אחריה במקום השני, שזה די פסיכי.
וחשבתי לעצמי, איך זה ייתכן? עד שנזכרתי באסטרטגיה החדשה של פלורנטינו של החתמת שחקנים בסוף החוזה שלהם. האסטרטגיה הזו כמובן חוסכת הרבה מאוד כסף בשורה התחתונה, אבל היא גם מובילה לעיוות מסוים בחישוב השכר כי באופן טבעי השכר שהשחקן מקבל במצב כזה גבוה הרבה יותר. כלומר, ריאל לא בהכרח משלמת יותר על השחקנים שלה (=פחות יעילה), אלא החלוקה בין הסכום לרכש והשכר עצמו שונה בריאל באופן מהותי מכמעט כל שאר הקבוצות.
לא יודע אם זה מדויק.
רוב הדיוןחים נסובו סביב זה שחייבים את עסקת ה-VIP בשביל להגיע ל-1:1. זה 100 מיליון יורו.
זה כבר תלוי בכל-כך הרבה גורמים.
פעם שמעתי את פראן סוריאנו טוען שהדעה הרווחת היא שעלות השכר השנתית לא צריכה לעלות על חצי מההכנסות השנתיות של המועדון.
אני לא ידוע מה ההכנסות של ריאל או מה העלות השנתית של השחקנים שלהם.
אולי רוצים להשאיר מקום לשחקנים מתפתחים, לשחקנים עתידיים, מרווח לטעויות.
הנתונים שאתה מסתמך עליהם מספרים אולי 20% מהסיפור.
אגב, בהקשר של בארסה אין ספק שאנחנו מצליחים ‘‘להרביץ מעל המשקל’’ שלנו בחישוב של עלות מול איכות. זה בעיקר בזכות לה מאסיה.
בתיאוריה הייתי מסכים (ואני בכל מקרה כמובן מסכים שהמדד האופטימלי לציפיות מקבוצה נתונה הוא שווי טרנספרמרקט ולא תקרת השכר של הליגה, או אפילו השכר בפועל שהיא משלמת), אבל אני ממש לא בטוח שזו איזו אסטרטגיה ייחודית של פלורנטינו. אני לא חושב שהוא המציא את הגלגל והיה הראשון והיחיד שגילה שעדיף כלכלית להחתים שחקנים בסוף חוזה, ואני ממש לא מרגיש שזה מאפיין מובהק של מדיניות ההעברות שלכם, או של הדרך שהשחקנים הנוכחיים בסגל הגיעו אליכם (עד כדי אמבפה מן הסתם, שגם הוא יותר חריג של הנסיבות, ופחות תוצר של אסטרטגיה).
אבל אפילו אם זה היה נכון, אם הייתה לכם אסטרטגיה יותר טובה מאיתנו (שעוברת דרך שכר בפועל), אז היינו מצפים לראות פער גדול יותר בין השכר האפשרי לבין השווי בטרנספרמרקט בפועל, כשהמציאות היא הפוכה. הסבר יותר סביר (מאשר זה שיש לכם אסטרטגיה פחות טובה מאיתנו) הוא לדעתי בעולמות של תועלת שולית פוחתת.
מן הסתם אתה צודק, אבל בשורה התחתונה הם כבר כמה שנים עוקפים אותנו בתקרת שכר בפערים שמזכירים ליגה גרמנית, ועדיין זכינו ב-2 מ-3 האליפויות האחרונות, וזה הזוי ברמות.
כמו שכבר אמרו, אין ממש קשר בין תקרת השכר לבין השכר בפועל.
רוב קבוצות הצמרת באירופה מוציאות 400-500 מיליון על שכר. זה שלריאל יש תקרה הרבה יותר גבוהה אומר שההכנסות שלהם הרבה יותר גדולות.
ריאל לא במקום הראשון, זה שייך ל PSG. דלואיט מפרסמים הכנסות והוצאות שכר כל שנה. אין בינתיים על 2025, יש רק 2024
אני חושב ש 100M זה הסכום הכולל, אבל הכירו כבר ב 57 מיליון . זה כלול בתקרת השכר כבר.