אופ"א פירסמה דוח ארוך על מגמות בכדורגל האירופאי
אני דיפדפתי, כי המגמות די ברורות וצפויות. ההכנסות עולות, ההוצאות גם, אנגליה מקום ראשון בכל פרמטר, ספרד וגרמניה ואיטליה הרחק מאחור. את צרפת צריך כבר להוציא מ TOP5, בלי PSG זאת ליגה שלא שייכת לגדולות.
אותי בעיקר עניין כל מה שקשור לברצלונה והשוואה לריאל. יש כצה מספרים שונים מהדו"ח של דלואיט, ויש כמה נתונים מעניינים שלא מופיעים בשום מקום אחר.
הכנסות - ריאל 1184M (1 באירופה), בארסה 989M (2 באירופה) . עליה של 29%, אני חושב בעיקר בגלל עיסקת נייקי. אתלטיקו 433M (14 באירופה) הכנסות מבאי האיצטדיון - ריאל 222M (1 באירופה), בארסה 150M ( 6 באירופה). אתלטיקו רק 80M (13 באירופה) . זה משנה שעברה כששיחקנו במונז’ואיק, צפוי לעלות בהרבה השנה. רווחים פר משחק - ריאל 7.9M (1 באירופה), בארסה 5.4M (5 באירופה), אתלטיקו 3.1M (14) אולי יותר מעניין זה הכנסות פר אוהד - ריאל 108 יורו, בארסה 116, אתלטיקו רק 50. בארסה מספר 2 באירופה, המובילה היא PSG עם 139 יורו. הכנסות קומרצ’יאל - ריאל מקום 1 עם 568M, בארסה שניה עם 499M. אתלטיקו רק 123M. הכנסות מהחולצות ומרצ’נדייז - כאן בארסה מקום ראשון עם 277M, ריאל שניה עם 231M. אצל בארסה זאת עליה של 100 מיליון משנה קודמת, אז אני מניח שזה כולל בונוס שמן מנייקי על החוזה החדש. דיברו בזמנו באמת בסדר גודל של 100 מיליון. הכנסות מאופ"א על הצ’מפיונס - בארסה 122M (מקום 3) , ריאל 114M (מקום 5), אתלטיקו 86M (מקום 10) PSG מובילה כמובן עם 154M, אינטר אחריה עם 138M. הוצאות שכר - כאן יש הפתעה. בארסה מקום 2 בעולם עם 551M, עליה של 15% משנה קודמת. בדוח רשום שזה בגלל בונוסים על האליפות של צ’אבי, אבל זה עדיין מוזר ובלתי צפוי. ריאל עם 514M, אתלטיקו עם 280M. סיטי ו PSG מוציאות כמו בארסה. הסכומים כאן כוללים את כל עובדי המועדון, לא רק כדורגלנים. הוצאות שהם לא שכר - ריאל הראשונה בעולם עם 513M, בארסה שניה עם 317M. אני מניח שהפער העצום הוא בגלל שהאיצטדיון של ריאל מוכן, יש בו קונצרטים ואירועים שמכניסים הרבה כסף, אבל גם עולים הרבה.
לפי הדו"ח הרשמי, הוצאות שכר היו 510M ולא 551M כמו בדו"ח של אופ"א. אמנם עליה משנה קודמת, אבל קטנה בהרבה. ואז באמת רוב העליה היא בונוסים על זכיות בליגה, בגביע ובסופרקופה.
אני לא יודע מה אופ"א הכניסו בהוצאות שכר שבארסה לא.
מצד שני, יש גם חלוקה של שכר לפי ענפי ספורט. אם מסכמים הכל, יוצא בערך הסכום של אופ"א. אני מניח שהסעיף האחרון הוא שורש המחלוקת בין המספרים.
כדורגל קבוצה ראשונה- 403M
כדורגל קבוצות משנה וילדים - 17M
כדורגל נשים - 14M
כדורסל - 29M
כדוריד - 8M
הוקי גלגליות - 2M
פוטסל - 5M
ללא מטרת רווח, מה שזה לא יהיה - 1M
other activities - 73M.
אגב, אם אני כבר חופר, אז לגבי חובות, בארסה רושמת את זה בדו"ח הרשמי:
כל מי שמדבר על חובות של 1800 מיליון או 2000 מיליון, מכניס בפנים את השיפוץ. זה בהשוואה לריאל “אין לנו חובות” מדריד, שהחוב על האיצטדיון שלהם עומד על 1300 מיליון.
לפני שנתיים היינו עם מעל 700 מיליון. תשלומים דחוים בעיקר מתקופת הקורונה.
אל תשכח, שבהשוואה לקבוצות גדולות אחרות, יש לבארסה המון מחלקות ספורט. לסיטי נניח אין כדורסל או הוקי גלגליות, והוצאות גדולות על מחלקת הנוער ונשים מניבות גם הכנסות.
יכלנו להמשיך עם קאמפ נואו הישן. זה היה עולה כ 50 מיליון לשנה על החזקה ותיקונים, אבל לא היינו יורדים בהכנסות. אבל זה ראיה לטווח הקצר בלבד. שיפוץ הוא ההחלטה הכי גדולה שקיבלתי.
הקאמפ החדש צפוי להכניס 400 מיליון יורו בשנה
ריאל מדריד מישכנו את האיצטדיון שלהם עבור השיפוץ, אנחנו לא רצינו לעשות את זה. הלכנו על שיטה אחרת, קרן השקעות משותפת עם גולדמן זקס כנגד הכנסות עתידיות. בדרך זו, המועדון לא ממושכן. (דימה - אני לא ממש מבין מה ההבדל, כך או כך צריך להחזיר את הכסף. כנראה חשוב לו איך זה נרשם בספרים. מה שהוא מבליט, שאם אין הכנסות, לא צריך לשלם, בניגוד לריאל שצריכה לשלם לא משנה מה)
ה 30 מיליון הנותרים עבור מושבי ה VIP ישולמו לפני ה 30 ליוני, ויכנסו לחשבון של העונה הזאת.
ההחלטה השניה הכי חשובה הייתה ללכת ולפתוח את החוזית מול נייקי. בארסה השקיעה כבר 4M ביצירת חולצות של מותג הבית, והייתה גם הצעה מפומה. לבסוף, זה היה שווה.
הנשיא של נייקי יושב בבורד של ספוטיפיי. אם הם לא היו מייצרים את החולצות , גם ספוטיפיי הייתה נפגעת מהסיטואציה.
לא שזה מעניין מישהו, אבל יש בחירות הנשיא בעוד 10 ימים.
2 מתוך 4 לא עברו את אחוז החסימה. אז זה לפורטה מול ויקטור פונט.
בבחירות ב 2021, לפורטה זכה עם 54%, פונט היה שני עם 30%, והיה גם את טוני פריישה עם 9%. לא ברור מה קרה לשאר הקולות (נפסלו?)
האמת שיש פה תופעה יפה מבחינה כלכלית: בחירות, בדומה לספורט, הן אירוע תחרותי במהותו
וככל שיש פחות competitive balance כי יש פער עוצמה מובהק בין הצדדים, כך האירוע פחות מעניין
(או בקיצור, לאפורטה ינצח בהליכה, לשמחתנו או לצערנו, ולכן הבחירות לא מעניינות בעליל)