פנטזיות, העברות וחוזים - קיץ 2025: ז'ואן גרסיה חתם. מי יגיע להתקפה?

שוב, זה דיון תיאורטי שאני לא מתעניין בו.
לפסול שחקן בגלל שבתיאוריה הרוב בגיל הזה(לכאורה) כבר לא ברמה זה לדעתי לא רציני.
גם כי לדעתי זה פשוט לא נכון במקרה של שחקנים מהטופ, וגם בגלל שזה פוסל שחקנים בצורה רובוטית.

מדברים על סיכויי הצלחה בלי שום אזכור ליכולת של השחקן. נשמע לך רציני?

מה הוא מנבא בעצם? יש ירידה באתלטיות, אוקיי.
אתה יכול להגיד על שחקן שהוא בן x אז הוא מהיר? הוא איטי? הוא חזק? הוא חלש?

ואיך זה מתקשר כמשדברים על שחקן ספציפי?
אני כל הזמן חוזר לזה. סבבה, בתיאוריה ובסטטיסטיקה אתם צודקים.
עכישו בוא נדבר על השחקן עצמו.

הטיעון הוא שאנשים לא מדברים על כדורגל.
את איניגו לא היה צריך להחתים כי אם הוא לא הגיע למועדון גדול לפני, אז הוא כנראה לא שחקן.
ראפיניה הוא הבלחה בגלל המספרים.
ועכשיו שחקן בן 36 הוא לא לרמה כי… הוא בן 36.

אני לא מצליח כל-כך קשה לדבר על כדורגל ולהשאיר את כל הדברים האחרים בצד.

‘‘פרישיץ’ איבד מהמהירות שלו בעקבות הגיל והפציעות, ולא היה מספיק טוב אפילו בפסו מול המגנים בהולנד, לא ברור מה פליק רואה בו’’

‘‘השחקן השישי אצלנו לא יראה הרבה דקות משחק ולכן הייתי חוסך את הכסף ושם שם מישהו צעיר מהנוער’’

'‘הפרופיל הטקטי של פרישיץ’ במצב הנוכחי לא מתאים/לא מוסיף/ לא מתחבר לסגנון משחק"

שום דבר שמתקרב לזה.
רק אמירות כלליות שמתייחסות במובן הרחב, כי הרבה יותר קל לפסול מאשר להגיד ‘‘לא ראיתי, אני לא יודע’’.

דעתך או לא, זו האמת, אני הוכחתי את זה ואתה לא. אפשר לספור על יד אחת שחקנים רלוונטיים מעל גיל 35. זה שאתה מתעלם מזה לא יהפוך את זה לנכון.

מתאושש לאט יותר, איטי יותר מכפי שהיה וחשוף יותר לפציעות שריר. כן זה מה שזה אומר להיות מבוגר יותר.

אתה מסתלבט שאתה אומר שלא כתבתי את זה נכון? צריך שאצטט?

וגם דיברתי על כך שהתפקוד על המגרש שלו מצריך יכולות אתלטיות גבוהות כי ככה פליק משחק.

הטענה שלי היא שזה סיכון להביא שחקן בן 36 שמשחק בליגה ההולנדית ולא עומד במספר הדקות שם.

מה הכוונה ביכולת? יכולת מסירה? טכניקה? אחד על אחד? הכל טוב ויפה, אבל בכדורגל של היום קשה להצליח בלי יכולות אתלטיות, וקשה לפרוץ מחדש בגיל 36, צולבת ואחרי הליגה ההולנדית. אין מאה אחוז, אבל הסבירות היא שיהיה לו מאוד קשה לעמוד בזה, והוא רלוונטי רק כחילוף שלישי.

גיל זה פקטור שהוכח כמה פעמים כגורם שמשפיע על יכולות אתלטיות משפיעות על הביצועים במגרש. לא לפי דעתי, וזה לא ישתנה כי לדעתך לא. זה הוכח מספיק פעמים גם בשביל שזה יעבור מעבר לתיאוריה. ניהול העומדים שלו, העבודה איתו על המגרש, יחס האימונים כוח אל מול תרגול ספציפי על המגרש ילך לפי קצב ההתאוששות שלו מאימון לאימון ומשחק למשחק שגם הוא נקבע לפי כמה פרמטרים וביניהם הגיל שלו. אף אחד לא פוסל אותו, כמו שזה תמוה שמנסים להביא שחקן בגיל הזה לברצלונה. אם הוא יצליח? אולי אם זה סיכון מצד ברצלונה ברמה המקצועית? כן. גם אם הוא מדהים על המגרש (וביורו הוא היה חרבנא) יש גבול לכמה יצליח לסחוב באופן רצוף, ומספר הדקות שלו בפסוו מוכיח את זה.

תיאגו סילבה, אנחל די מאריה, חואקין, דוד סילבה, לוקה מודריץ’, סרחיו ראמוס, ג’יורג’יו קייליני, פירלו, סקולס, גיגס, בקהאם, פדרו, אריין רובן, דני אלבש, בוסקטס, מחיטריאן, אצ’רבי, דז’קו, חסוס נבאס.

יכול למצוא עוד ועוד ועוד, השתכנעת? תשתכנע?
ברור שלא.

שוב, לאט ‘‘יותר’’, איטי ‘‘יותר’’, חשוף ‘‘יותר’’.
בחיי, זה לא מעניין. לא מעניין ההבדלים מפעם.
מעניין מה הוא היום.

לא הבנתי, יום שלם אנחנו מתווכחים, ורק עכשיו אתה נזכר להגיד שצפית בו משחק בהולנד?

איפה הסיכון? אתה מביא אותו בגרושים כדי להיות המחליף של המחליף.

אולי אתה צודק, אבל השאלה היא אם אתה יודע או לא יודע? ראית או לא ראית? או שהחלטת בגלל תאריך הלידה שלו?

כמה פעמים אפשר להגיד שאני לא טענתי את הדבר הזה?
ואתה ממשיך לנסות להוכיח את זה?
אמרת כבר, שנינו מנהלים דיון בקווים מקבילים.

אף אחד לא הבטיח לנו שהוא יגיע עם חוזה לשנה - כל דבר אחר זו החלטה רעה מאוד ועוד שחקן שצריך לשכנע לעזוב כדי לפנות מקום בפייר פליי.
אף אחד גם לא הבטיח לנו כמה נמוך יהיה השכר שלו, ויש לנו בעיות קשות בתחום.

יש הבדל עצום בין להיות 9, עמדה שלא מחייבת בהכרח לרוץ הרבה, לבין לשחק בקו - עמדה שמחייבת לרוץ המון.
זו בדיוק הסיבה למה כוכבי על חלל, שהם יוצאי דופן בכל מובן וגם מבחינת longevity, כמו מסי ורונאלדו, עזבו את הקו ועברו לשחק באמצע אחרי שהזדקנו.

אם מסי ורונלדו כבר לא יכלו לשחק באגף בגיל 32-33, מה לעזאזל גורם לחלק מהאנשים בפורום לחשוב שלהביא את פריסיץ בן ה-36 לשחק בקו זה רעיון טוב?

אם אנחנו עד כדי כך נואשים, בואו נזרוק את וירגלי או רוסלן מבה למים. חבל על הכסף.

בנוגע לטיעוני “פליק ביקש, הוא משיח בן דוד ולפיכך יש לציית”.
אנחנו לא באמת יודעים אם זו בקשה שלו, וגם אם כן, אז מה? הוא לא יכול לטעות? פפ לא עשה טעויות רכש? מועדונים נורמליים צריכים להסתכל על התמונה הגדולה ולעשות רכש מחושב.

מועדון במצב כלכלי כמו זה של ברצלונה כבר לא יכול לבזבז כסף על גחמות נקודתיות. אין לנו כסף לבזבז.
צריך לחשוב הרבה ולעומק על כל החלטה, ולפעול במחשבה על הטווח הארוך.

פעם יכולנו להביא פלופ ב-80 מיליון או שחקן משלים חלש לשנה שנתיים וזה לא היה משנה. אנחנו כבר לא במצב הזה. לכל החלטה רעה שכזו יש השלכות קשות.

זה הכל תלוי בזמן החוזה שלו. אם מה שאתה כותב נכון וזה יותר משנה אז אני מסכים איתך במאה אחוז.

מצד שני , אני מבין שהוא מגיע בהעברה חופשית לשנה ובשכר נמוך ממה שהוא מקבל עכשיו.

בארסה מכניסה סכומים שמתקרבים למיליארד יורו כל עונה.
כמה מיליונים לפה או לשם זה לא באמת מה שיזיז למועדון הזה.

הנה מישהו שטרח לנתח את המשחק של פרישיץ’ ואז לחוות דעה על החתמתו.

העובדה שהוא הצליח להטביע חותם במשחקי ליגת האלופות וליגת האומות מול יריבות איכותיות זה נקודה חזקה לזכותו.
והאיכויות המדוברות בסרטון יכולות להפוך את פרישיץ’ לכלי נהדר נגד יריבות התחתית של הליגה הספרדית, ובסיטואציות שבו בארסה חייבת גול ויושבת על הרחבה של היריבה.

ו-3 ‘‘ידיעות’’ מעניינות מהתקופה האחרונה:

אמינות מאוד גבוהה, העיתונאי הזה גם דיווח ראשון על הרצון לצרף שוער חדש.

ניקו וויליאמס רוצה 20 מיליון יורו ברוטו כדי לעזוב את בילבאו. דרישה פשוט הזויה. זה כמעט מה לבנדובסקי מרוויח אצלנו.

והעיתונאי הזה שבעבר דיווח כמה ידיעות מעניינות לגבי בארסה, טוען שהמועדון בדק כבר עם גרימאלדו לגבי הצטרפות הקיץ, ושהשכר שהמועדון דיבר עליו לא הרשים אותו במיוחד.

ב-‘ספורט’ דיווחו אתמול שלגרימאלדו יש סעיף שחרור שמתקרב ל-15 מיליון יורו, והוא האופציה המועדפת במידה ומרטין אכן יחליט לקבל הצעה מהפרמיירליג.

או מקסים. סוף סוף ניסית לגבות את הטענה שלך חוץ מ “זה יכול לקרות כי ככה אמרתי”. כל אחד מהשחקנים הוריד דקות וירד מהאינטנסיביות יחד עם שינוי תפקוד. אפילו אלבס שהגיע אלינו בגיל 33 אאלט הגיע לחצי עונה. כולם חוו ירידה משמעותית מגיל 33באינטנסיביות ומי שנשאר תחרותי ברמת ליגת האלופות נאלץ לשנות תפקוד כאמור חוץ מהבלמים, מנהלי המשחק וחלוצי החוד. כל הווינגרים פה או ירדו משמעותית בדקות משחק, עברו לקבוצות חלשות יותר או שינו תפקיד ראה ערך חסוס נאבס שהפך להיות מהר מגן ימני ואז בקושי ראה דקות וסיים את דרכו. תרצה או לא, הרוב המוחלט גם ממי שתיארת לא הצליח לסחוב עונה שלמה וסבלו מבעיות כשירות.

מה זה אומר? הבן אדם הלך מטוטנהאם להיידג’וק ספליט, נראה רע ביורו (ראיתי אותו כמו כולם) וחווה עונה סבירה בליגה ההולנדית (לא ראיתי הרבה ממנו) ואתה על עיוור אומר יאללה נחתים שחקן בן 36 שחווה עונה סבירה בהולנד. פריסיץ’ בשיא היה שחקן ענק, אבל כל מה שהוא עבר לא אומר שהוא יצליח לתת בראש ברמות הגבוהות ואפילו הכתב שאתה מצטט אומר שהוא מגיע לעזור מול הקטנות.

וואלה כתבתי פירוט שלם על הפציעה שעבר ואיך הוא התדרדר עד שהגיע להולנד.

כשיחתום ווינגר טוב אדע שהוא בוודאות המחליף של המחליף.

שוב, ראיתי אותו ביורו, נראה רע, ובגלל הגיל שלו אני מבין כמה זה קשה להחזיר את היכולות האתלטיות חזרה אחרי צולבת כי הוא צריך את זה בתור ווינגר.

מתחילת הדיון אתה לא מבין למה הגיל גורם לאנשים להרים גבה, אני מסביר למה, ואתה החלטת שגיל חסר משמעות כי אפילו אתה לא ראית אותו משחק בשביל לטעון שאני טועה. יותר מזה, מתחילת הדיון לא נתת באמת טיעון אחד לגיטימי. וואלה לא יודע מה יקרה עם פריסיץ’, אולי יסחוס עונה מדהימה ויאכיל את כולנו כובעים, יכול להיות שיקרע שוב צולבת, זה לא משנה אם אני טועה או צודק, הייתה לי ההגינות לפחות לתת טיעונים ממשיים מאחורי הדעה שלי, אתה? כלום ושום דבר.לא אכפת לי אם אני אהיה צודק (שאני בטוח צודק לגבי המשמעות של הגיל) אכפת לי שלפחות תנסה לתת טיעון אמיתי אחרת זה יהיה שיח של טוקבקיסטים של “אני צודק כי אמרתי”

על הניסיון החמוד של העקיצה אין לי מה להגיד, אם אתה מחליט ששחקן טוב לפי סרטון ביו טיוב זה עיניין שלך. זה בטוח משקף את היכולות של השחקן

אתה ממשיך לפספס את הנקודה שלי.
אין לי צורך לגבות שום דבר כי אין לי טענה לגבי פרישיץ’. יש לי דעה שלפסול שחקן בגלל תאריך לידה זה מגוחך. כמו לפסול אותו בגלל שהוא בא מבילבאו בגיל 32 ולכן זה מוכיח שהוא לא לרמה של בארסה.

הדבר היחיד שרלוונטי זו איכות המשחק.
אני לא דוקטור, ואם הייתי גם אין לי גישה למסמכים של פרישיץ’ לכן כל הטענות הן ברמה התיאורטית בלבד.
סבבה שלרוב הן צודקות, אבל אני לא מדבר עלה רוב, אני מדבר על שחקן בודד.

אתה ממשיך לנסות להוכיח אותי טועה כי אתה מתעסק במקצוע, אני ממשיך להסביר לך שאני לא מתווכח על המצב הפיזי, על הידע שלך, או על הירידה המוכחת מדעית של בני אדם. לא יודע מה עוד להוסיף על כך.

אגב, לא ברור על איזו עקיצה אתה מדבר.

מצטער אם אני מפריע

אבל לא היינו אמורים כבר לשלם את סעיף השיחרור של גרסיה?

מיד אחרי התקיפה באיראן, קצת לפני שנהיה ב1:1

אז הטענה היא שלגיל כן משמעות, ויש סיבה שחקנים לא נמצאים ברמות. הגבוהות בגילאים הללו.

וכמה הוא יכול להחזיק באינטנסיביות. כישרון לבד לא מספיק יותר. יגיע בשביל להיות המחליף של המחליף ולתת כלום דקות ולחמם את הספסל כמו פאו ויקטור- נגיד.

נכון, זה תמיד עיניין של סיכוי, אבל זה הופך את התהייה לגבי הגיל של השחקן להגיונית.

כשאתה אומר שלגיל אין משמעות פה וזה לא פרמטר הגיוני בבחירת השחקנים אצלינו או לפחות לקחת את זה בחשבון כי ככה אתה חושב וזהו, ואז לא מגבה את הטענה הזאת כי אין לך איך לגבות אותה, ואז אתה טוען שהכל זה רק תיאוריות וסטטיסטיקות אתה בגדול כן למעשה “מדלג” על כל המידע וההוכחות שיש רק בשביל לנסות לצאת צודק פה. בקיצור אני מבין שאין מה להתדיין כי זה ישאר ככה והדיון פה לא באמת מביא איתו כלום לא רק כי אנחנו לא משכנעים אחד את השני, אתה אפילו לא מנסה לתת טיעון אמיתי, אלא “רץ עם הביצים קדימה”. פעם, בספורטאנטר טיעונים על כלום לא היו עוברים סתם כי היה מי שמוחק, היום אני סתם רוצה שיהיה דיון נורמאלי עם טיעונים שמייצרים הגיון. אני לפחות שמח שככל שהתגלגלנו בדיון זה הוציא כמה נקודות ששווה להתייחס אליהם, ואז מפה אפשר לדבר על כדורגל גם אם זה סרטוני ניתוחים שלאו דווקא מספרים את כל הסיפור.

(5:00)

לפי הניסוח ניתן להבין שזה לא פרישיץ’ ושחקן נוסף בכיר יותר, אלא שהקרואטי הוא פתרון ברירת מחדל למקרה שהאופציות האחרות לא ייצאו לפועל.

בהינתן זה שדיאז יקר מדי, ניקו הממש לא מלך נשמע שבדרך לבאיירן - הבא בתור הוא אולי ראשפורד, כשפרישיץ’ לא נראה שמהווה אופצייה כתוספת, אלא כתחליף.

חשוב לציין שפבריציו פה מביא בעצם דיווחים מהמונדו דפורטיבו, ככה שאולי שווה לקחת את זה עם קצת מלח.

אם זה המצב אני ממש לא רגוע. הוא אמור להיות פיתרון ראשון למצב בו אנחנו רוצים לעבור למשחק דרך אגפים בצורה סימטרית. אני ממש מקווה שאני טועה והוא יפתיע למרות הכל. אולי הצוות יצליחו לעשות קסם ולגרום לו להיות שחקן קו שלוחץ גבוה ושורף את האגף כמו לפני הפציעה.

אנסו פאטי.
לואיס רוחו ממארקה אומר שבארסה דחתה את ההצעה הראשונה של מונאקו.
הם הציעו השאלה לשנה בלי התחייבות רכישה, ושבארסה תשלם את רוב שכרו.

חשבו שמצאו פראיירים. למה שנשלם את רוב שכרו אם אנחנו יכולים לשלם את כל שכרו? שיישב ביציע.

אז עברו 12 שעות וזה התיישן פחות טוב…
או שבאמת יודיעו על גרסיה היום :man_shrugging:t3:

בכל אופן, בניגוד להחתמות אחרות, קשה לי להאמין שזה לא יקרה פה בסוף אחרי שזה נראה חתום סגור ונעול מצד כל הגורמים.
אם זה יפול בסוף זו תהיה פאדיחה מהגדולות של בארסה, שניה רק לסיפור עם מסי.

עם תהייה אין לי בעיה. פסילה כן.

אין לגיל משמעות כשרוצים לבחון איכות של שחקן. חד משמעית. מה יש לגבות או להוכיח פה?
אם השחקן איטי או מהיר, חזק או חלש, בעל סיבולת או חסר סיבולת. כל הנתונים הפיזיים שאתה רוצה להעלות או לחשוב עליהם - הם נתונים עובדתיים בין אם השחקן בן 6,16 או 36.

אתה ממשיך לומר שבגיל מאוחר יש ירידה, ואני לא מתווכח(כמו שאמרתי מלכתחילה).
הנקודה שלי היא שהדיון צריך להתרכז באם השחקן הספציפי הזה סובל מאיזה חולשה פיזית מסוימת שהופכת אותו לשחקן שלא מתאים. ואם כן, אז גם אם הוא היה בן 26 הוא לא היה מתאים.

אתה לא רואה את הקשר בין הירידה ביכולות אתלטיות ליכולת? בעיקר אצל ווינגר? יותר מזה, אתה סבבה עם החדשות שיש מצב שהוא מגיע כפיתרון לווינגר אם דיאס או ראשפוד לא באים?

כמו שאמרתי כמה פעמים, אנחנו לא צריכים לנתח את הירידה. אלא באיזה מצב הוא עכשיו.
בוא נניח שפעם המהירות שלו הייתה 10/10 או 9/10, והיום הוא 7/10. הוא עדיין במצב טוב, מה זה משנה הירידה ביכולת?
השאלה היחידה שחשוב פה היא מה באמת המצב שלו כרגע.

אם נגמור רק עם פרישיץ’ אז זה לא יחזק אותנו משמעותית.
דיווח מוזר בפני עצמו, הקודמים אמרו שבארסה מחפשת עוד שחקן(חוץ מדיאז, ראשפורד וכו’). בוא נראה מה יהיה בהמשך.

כשרון לא נעלם, מהירות תגובה כן. אני רואה את מסי עדיין מלהטט אבל כבר לא יכול להקפיץ במאית שניה, או למסור פס חותך בין שני שחקנים, הוא צריך שלא יהיה לידו שומר, הוא יכוון את הכדור ואז ייתן את הפס.

המשמעות של לשחק תוך כדי לחץ היא עצומה. לכן, שחקנים בני 35+ ברובם המוחלט חווים ירידה, ואם ללבה הייתה מהירות תגובה שהייתה לו בגיל 27 הוא היה גומר כמלך השערים בליגה ועם פער.

זו לא רק מהירות, זו היכולת לעשות בזמן הקצר ביותר את הפעולה הנכונה ביותר.