WWE :: רסלמניה 41

אני מסכים שהעיתוי לטרן קצת מוזר. הרי בצ’יימבר כשהיה אקסצ’יינג’ בין סינה לבין פאנק הקהל היה בעד סינה, הפתיע אפילו אותי. בחזרה הנוכחית כולם הריעו לו ולא שמענו סינה סאקס אפילו פעם אחת למיטב זכרוני. הוא אמר שגם בפעם הזו, כשהוא ניסה לעשות משהו נחמד שאף פעם לא עשו עם סיבוב פרידה, זה לא היה מספיק, אבל לא היה ברור למה זה לא הספיק הפעם כי בהחלט היה נראה שכן.

אגב מה שהכי אהבתי בסגמנט ושכחתי לציין זה את רולינס מביא את המיקרופון להיימן כדי שישיר גם את השיר שלו. ענק.

מה שציינתי שקראתי היה באמת בטוקבקים ביוטיוב. אני מתעדכן בעיקר בפודקאסטים - בעברית קלוזליין (היותר ‘פורמלי’) וטופ 7 שאני מאוד אוהב. באנגלית אני שומע ראיונות אצל Chris van Vliet. מביא גם את הכוכבים הכי גדולים ומנהל איתם שיחות מצוינות. אחלה מראיין.

@Paco-Pavon דה רוק בלונדון. מתחיל ב-22:00. הו מאמא.

איך עשרים שנה התבזבזו על ג’ון סינה פייס, אמנם אחד הטובים אי פעם על המיקרופון, כשיכלנו לקבל את עז הפרומואים האולטימטיבי שראינו אתמול?
קודי פתח את הדברים שלו בהתייחסות לשיח באינטרנט שהשתיקה של סינה בשבועיים האחרונים נועדה להגן עליו מ’בישול’. ולמרות כמה משפטים טובים שנתן, הוא אכן בושל כהוגן כמו סיר חמין.
החלק הראשון של הדברים של קודי היה סביר עם נסיונות כביכול לרדת על עצמו כדי להראות שלסינה אין כלום עליו. אבל אז סינה פתח את הפה והראה שהארסנל שלו בלתי נגמר. ‘אני לא קובר טאלנט, איי אם טאלנט’ סטייל הייזנברג, והתיאור ספוט-און של קודי המושלם והמהונדס מדי, עם השיר והכניסה שיותר חזקים מהדמות שלו.
החלק השני של קודי היה טוב מאוד, והירידה על וינס הו סנאפ, מה שכולם חשבו כל השנים האלו. אני פחות אוהב את השימוש בקללות בפרומואים כי זה עצל מדי. לקבל תגובה מהקהל מ’פיס אוף שיט’ או ‘יותר דיק בפרומו מבמכנסיים’ זה קל, בטח כשאתה בייבי פייס. בעיניי זה פגם בקודי והדבר העיקרי שהדגים את ההבדל בין פרומואיסט מצוין לג’ון סינה.
ואז סינה עם ירידת העשור - ‘אני בונה אימפריות למיליארדרים. כל מה שאתה עשית אי פעם הוא לגנוב כסף מהילדים שלהם’. ליטרלי קפצתי בספה. מה שקודי אמר אחר כך, ושמענו כבר אלף פעם, כבר לא שינה, וגם הקרוסרודס לא משנה, סינה הבטיח לקבור ואכן קבר.
אני חושב שלמרות שקודי נתן פרומו ברמה גבוהה, סינה נתן לפחות שני משפטים בלתי נשכחים, כאלו שידברו עליהם שנים קדימה. ‘איי אם טאלנט’ זה פוטנציאל למימ היסטרי. הצורה שבה הוא שולט בקהל וגורם להם לשיר את השם של קודי רודס דווקא כירידה עליו - אין לזה תחרות. קודי כנראה אחד משלושת הטובים בחברה על המיקרופון, לצד פאנק ורומן, אבל היל סינה בליגה אחרת.
מאוד מתסכל שתמיד ידענו שזה שם אבל וינס רצה אחרת כדי למכור מרץ’. מה שמצחיק הוא שלמרות שהוא סופר היל, הוא הלך על צעד סופר דופר הילי וממשיך להוציא חולצה חדשה לכל עיר, והקהל קונה בהמוניו. המצלמות תופסות אנשים עם חולצת סינה או מגיני זיעה כחולים צועקים ג’ון סינה סאקס. לפחות אנחנו נהנים מטור פרידה כזה. מקווה מאוד שלא יפילו את הכדור ויתנו לו לנצח ברסלמניה.

אף מילה על רסלמניה חברים?

עוד צריך להשלים את הערב השני ואז אכתוב.

לילה ראשון:
אכזבה גדולה, שיעמום כמעט טוטאלי עד המיין איבנט.
ג’יי נגד גונתר היה כצפוי ואפילו קצץ אנדרוולמינג כי לא ממש הייתה ברוטליות שג’יי היה אמור להציג אחרי מה שגונת’ר עשה לאח שלו. הניצחון בחניקה היה מפתיע, אבל כל כך מהיר וחבל על מה איך שזה מציג את גונת’ר שהוקרב על מזבח ה-ייט.
ניו דיי נגד וור ריידרס - למה? יכל להיות TLC בין זוגות שאמנם לא מעניינים אבל לפחות בפיוד כבר חודשים. במקום שמים קרב זוגות רגיל אפילו בלי איזו התערבות של ביג אי או שנניגנס כלשהם, בלי בנייה ובלי כלום. מיותר ומאכזב.
ג’ייד נגד נעמי - מעולה. לא קרב 5 כוכבים אבל בנייה מעולה, תצוגה טובה מאוד של ג’ייד ויופי של קרב נשים ראשון בהיסטוריה של רסלמניה ללא תואר מעורב.
ג’ייקוב נגד אל איי נייט - ג’ייקוב חיה ושוב הראה למה כל הקהל מאחוריו למרות שהוא היל שנלחם באחד הפייסים הגדולים בשנתיים האחרונות. אני שונא את הגימיק של אומגה בכל הלב ושנאתי כשניסו לעשות את זה גם עם סולו. ג’ייקוב מושלם, גם יודע לדבר וגם מתנהג כמו בהמה. קדימה למיין איבנט.
אל גראנדה אמריקנו נגד ריי פיניקס - אני מת על צ’אד גייבל והסיפור עם אל גראנדה אמריקנו ענק בטמטומו. הכניסה והוידאו מושלמים. חבל שמיסטריו נפצע, גם בשבילו וגם כי חשבתי שהסיפור יתקדם אבל הפציעה עצרה אותו כך שהתקבל קרב סמאקדאון גנרי. אי אפשר שיצא קרב לא טוב עם כאלה מתאבקים אבל היה חסר משהו לסיפור שהוא, אחרי הכל, אתנחתא קומית.
טיפי נגד שארלוט - אחרי הבניה המושלמת שיצאה להם לגמרי בטעות הודות לפליטת פה של טיפאני, שארלוט בתצוגת JBL ב ECW One Night Stand באה לאשפז את טיפי. היה קרב טוב כמובן, לא טוב כמו שהוא יכול להיות אם שארלוט מעוניינת, אבל לפחות התוצאה נכונה.
מיין איבנט - אי אפשר לפספס עם השלושה האלו. פשוט מעולה מהתחלה עד הסוף. הסוורב עם היימן היה לי ברור עוד מלפני הקרב ולכן קצת התבאסתי באופן אישי, אבל זה היה עשוי טוב, התגובות של ריינס לבגידה הראשונה פרייסלס, והנונשלנט של סת’ לבגידה השניה גם. מתאבקים עצומים שסיפקו את הסחורה בענק. הקרב שהציל את הערב הבינוני מאוד הזה.

לילה שני:
בדיוק הפוך מהראשון. כמעט מושלם, כמעט עד הסוף.
קרב נשים משולש - וואו, וואו, וואו. קרב מושלם. הדינמיקה בין שלושתן כשאיו ממשיכה לקבל זלזול אבל נותנת בראש, ריה וביאנקה שמרוכזות יותר מדי בעצמן, כמה ספוטים נהדרים, קצב גבוה, סיום אדיר.
דרו נגד פריסט - נחמד מאוד. אחרי שרואים AEW קצת קשה לקרוא לדברים אחרים הארדקור, ובאמת היה קצת חסר לי כאן עוד איזה ספוט מעניין, אבל שלושה שולחנות נשברו והפינישר של דרו על הכיסא היה מצויין. ניצחון טוב לדרו שצריך גם הוא להתקדם למיין איבנט.
קרב מרובע על הבין יבשתית - עוד קרב מושלם. קצב פסיכי, ספוטים אדירים, ברון ברייקר חולה נפש, דומיניק בוגד ראשון בבאלור וזוכה בחגורת יחידים ראשונה ברוסטר הראשי לקול תשואות הקהל (!!!). מגיע לו כל כך. מחכה לראות מה יעשו איתו בהמשך. ברון קדימה לחגורה של ג’יי.
הרגע של רסלמניה - אורטון נגד ג’ו פאקינג הנדרי. לצערי קראתי ספקולציה שהנדרי יהיה היריב אז הוא חיכיתי לראות אותו, אבל קודם לכן הוא אפילו לא עבר לי בראש. איזו תגובה אדירה של הקהל. איזו הזיה שאלוף TNA מופיע ברסלמניה עם החגורה ומקבל את הפופ הכי גדול בערב. קצת הגזימו עם הקבירה אבל אני מקווה שהוא לוקח את זה ברוח טובה. כיף לראות את ההצלחה שלו.
לוגן נגד סטיילס - עוד קרב מאכזב של סטיילס ברסלמניה. מה כבר יש לומר. נשבר הלב. לא עניין אותי בשום שלב ובאמת שניסיתי, ואפילו היה קצת בוצ’י מצד סטיילס. חבל ממש.
זוגות נשים - לא יודע מה הסיפור עם ביילי אבל גיליתי שהיא לא מופיעה שניה לפני הקרב, אז בקי הגיעה עבורי בהפתעה ומי אני שאתלונן. קצת מוזר שנצחו אבל הכל מסתדר מהר מאוד. אחלה רסלמניה מומנט (ואלקיריה צריכה לחזור ל-NXT לפתח לעצמה דמות או משהו).
מיין איבנט - זה התחיל מעולה. הכניסה של סינה בלי כלום פשוט אדירה. מבריק. הקרב עצמו בהילוך סופר איטי בכוונה מצד היל סינה, שאפילו לא עושה את הסיקוונסים המסריחים שלו ברצף אלא תרגיל תרגיל עם התגרות בקהל בין לבין. ואז wtf טראוויס סקוט. למה? למה למה למה למה? אם דה רוק לא זמין שסינה ימצא דרך לרמות לבד, אני סומך עליו. זה הריח כל כך רע ואין שום סיכוי שמישהו מהאנשים שהיו בבניין באותו ערב, קל וחומר בזירה, היה בעד הרעיון הגרוע הזה. דה רוק החליט אז עושים. אמנם סינה ניצח כמו שרציתי אבל זה היה עשוי פשוט חרא. איזה סיום מבאס והגשה עלובה לרגע אייקוני והיסטורי. אני באמת מקווה שהכהונה שלו תהיה מעניינת יותר כי יש שם סיפורים אדירים לספר. פאקינג טראוויס סקוט. לא ייאמן.

מסכים מאד עם הרוב. רסלמניה בינונית ואף חלשה לפרקים. הפורמט של שני ערבים כמעט אף פעם לא מוצדק בעיני (אולי שנה שעברה החריג היחיד), והטעם המר של הסוף מקרין כמעט על הכל. אוסיף איפה שיש מה:

ערב 1

אוסו וגונתר עם סנוזר רציני. ג׳יי היה צריך לדמם או להתאושש מבאמפ גדול. החגורה מרגישה לא חשובה בעקבות המיקום בקארד ומי שמחזיק אותה. בכל מקרה, לא מאד הפריע כי מראש הקרב הזה שם בשביל הכניסה ובשביל הסיום. מעניין לאן גונתר יכול להתקדם מפה.

ג׳ייד נעמי - גרם לי להחזיק מנעמי הרבה יותר מאי פעם. הקרב הפתיע לטובה. ג׳ייד היא שילוב די הזוי של מראה מושלם ו-0 יכולות זירה, אבל כשמגינים עליה הקרבות אחלה.

אל גראנדה - רק רציתי להוסיף שה-450 ההפוך היה מטורלל ושקצת חבל על ריי פיניקס.

טיפי-שארלוט - קרב רע מאד בעיני. התבלבלו המון והציגו 0 סנכרון וכימיה. מסכנה טיפי והשיניים שלה. מגיע לה יותר. שארלוט נראית לי גמורה לגמרי, זכרתי אותה כמדהימה בזירה ואין לזה זכר.

מיין איבנט מופלא עם טוויסט שבוצע בשלמות. מעניין לאן סת׳ הולך בהנחה שאנחנו מקבלים את ריינס ופאנק בסאמרסלאם. באמת שאין לי כוח לראות אותו לא מול ריינס ולא מול פאנק יותר, מיצינו היטב.

לסיכום - ערב רע על גבול הפרי-שואו פרט לקרב האחרון.

ערב 2

משולש הנשים היה מטורף! פייסינג פסיכי, אתלטיות, פיזיות, ספוטים דפוקים ובלתי אפשריים - במיוחד המון סולט לתוך הרגליים של ריפלי לתוך KOD. אין לי כמעט היכרות עם איו ואני לגמרי פאנבוי אחרי מאניה. אחד הקרבות הטובים שראיתי טכנית, נקודה. ניגוד מוחלט לבילד המחריד (נושא חוזר במאניה הזו, בכיוון הזה וגם בכיוון ההפוך).

בין יבשתית - דום הוא גאון. גאון. מעניין לאן ג׳אג׳מנט דיי הולכים מפה, תכף יעיפו את פין איכשהו ואז לא נותר כמעט זכר לסטייבל המקורי (או אפילו לגלגול השני? לא זוכר מי היה שם בהתחלה עם אדג׳). לא יודע אם הם מעניינים מספיק מחוץ לדום וליב. ברון מתאבק מושלם עם moveset שהוא כל מה שאני אוהב בהיאבקות. פין זו קריירה מבוזבזת ברמות, לא יודע אם כבר יש לו הרבה איך לשקם בשלב זה.

הנדרי בהחלט הברקה. היה צריך מישהו שלא יפסיד יותר מדי מהקבורה הבלתי נמנעת.

לוגן סטיילס והזוגות נשים 0 עניין. אפילו עם החזרה של בקי. בראשון עוד ציפיתי לאיזה ספוט גדול או גימיקי ואפילו את זה לא קיבלנו, ערימה של כלום.

מיין איבנט - כל מה שהיה גרוע בבילד נכח בצורה מאד בולטת בוידאו פרומו. לא היה שום היגיון בסיפור כפי שסיפרו אותו, והסיפור הנכון והמושלם היה כל כך קל ו-right there. פתאום רטרואקטיבית כל הרגעים של סינה נצבעו שחור ובלה בלה בלה… זה פשוט לייזי בוקינג עם הטרן אולי הכי גדול בתולדות הענף. הכניסה של סינה היתה מעולה, מצטרף למחמאות. גם ההתמודדות שלו ושל קודי עם דינמיקית הוגן-רוקי המובהקת שהלכה שם ראויה להערכה. אבל הקרב עצמו היה חלש מאד מאד. גם לפני הסוף האיום. חסרה אינטנסיביות, אולי באופן מובן עם הגיל של סינה.

באשר לסוף עצמו - קטסטרופלי גם ברעיון וגם בביצוע. קודי שרד את כל הבלאדליין מחוזקים בדה רוק, את רומאן ת׳אנוס ריינס, התערבויות, נשקים ופצצת אטום שנה שעברה. לא יכול להיות שמה שמכריע אותו זה התערבות של טראוויס פאקינג סקוט, ועוד לא אחת אגרסיבית במיוחד, ולואו בלואו אחד. גם הכניסה בסלואו מושן היתה פשוט מזעזעת, הוציא לחלוטין מהאירוע והסריח מגימיקיות יתר עצבנית. צחנת jump the shark של ממש, לא ראיתי דבר כזה מאז שחזרתי לעקוב, בטח לא במיין איבנט של פאקינג רסלמניה. זה יזכר לעולם, ובצדק גמור, כאחד מהמיין איבנטים הגרועים בתולדות מאניה, בגלל החרא הזה.

חוץ מזה, רוקי לא הופיע וזה וואחד פאול משוגע. קשה להתחמק מהתחושה שהדיווחים נכונים והוא פשוט נכנס כמו טורנדו והשאיר את כולם לנקות את החרא שלו. כנראה שזה גם מה שכמעט קרה שנה שעברה. מזעזע. היה עדיף שלא יופיע כלל. כל הסיפור לא קוהרנטי. סינה לא הרוויח מרוקי ממנו כלום, ורוקי לא מרוויח מסינה כלום. מה בדיוק הלוגיקה של זה? רוקי רוצה שסינה יתן לו את הנשמה שלו בשביל… מה? ללכת עם האליפות? זה מה שהבוס הגדול רוצה? זה כל כך מטומטם. הטרן עצמו היה מדהים, סינה על המיקרופון עשה את המיטב (אם כי גלש למחוזות ה-corn לא מעט לטעמי), אבל האנגל הזה הוא קטסטרופה. לא אחת אבודה בשום מובן, אבל הפרק הראשון הוא כישלון חרוץ בעיני לאור הפוטנציאל.