שמינית גמר גביע העולם: 0:1 על יובה בדרך למפגש עם דורטמונד| שוב גונסאלו!

עוד מעט המשפט של האוהד התורן “יופי שהוא מבקיע אבל האמת שאני לא מבין את ההתלהבות ולא מוצא שום דבר בגונסאלו גארסיה”…שער שלישי חבר’ה בשלושה וחצי משחקים, זה לא פוקס. יודע איפה להיות, מוכן לטרף ברחבה.

מבקש ממך קבוצה יקרה שלי - לשמור על ה-0:1 הזה, אני קצת עייף, היה לי יום בינוני ואין לי כוחות להארכה. הלכנו קצת אחורה במחצית הראשונה מבחינת התחושות והרעיונות, כמובן שרד בול זלצבורג חלשה מאוד והייתה אופוריה מוגזמת, היה ברור שלא יהיה קל נגד יובנטוס. יאללה להכניס את “הרכש של הטורניר” ולעשות את השער השני.

רציתי חילוף של צ’אבי אלונסו במחצית אבל נסלח לו כי הגיע הגול, וגם שינוי פנימי זה טוב. מחצית שנייה שונה של ריאל. גם אני אנטי מערך של שלושה בלמים ולמען האמת אני רואה את ההרכב הזה וגם עם המסה של קיליאן אמבפה עוד מעט - זה הרכב שאני לא מאמין שהוא מסוגל לשחק כדורגל טוב וסוחף, זה לא זה. קצת אפור מדי למען האמת. עם כל הכבוד לטריק של ארדה גולר כאילו בימין אבל בעצם במרכז ופדה ואלוורדה בכנף - זה די סתמי. חסר לי שחקן כנף אמיתי.

במחצית הראשונה היה חסר קסם, חסרה מהירות, רעיונות. היה דריבל אחד יפה של ויניסיוס בצד שמאל אבל לא הרבה מעבר לכך. חסר משהו מהצדדים עם כל הכבוד למגינים שכן עולים קדימה. כל המשחק הלך דרך האמצע, הגולים במשחקים הקודמים הגיעו כך אבל צריך פלאן B כמו שאומרים. האמצע שלנו היה די חלש בעיקר ג’וד בלינגהאם למעט הבעיטה החלשה.

כמובן שיש גם רכות מרגיזה באמצע וכל תנועה מאחורי הקשרים שלנו מסתיימת במעבר מגניב של יובנטוס שלדעתי הייתה ‘מהנה’ יותר במחצית הראשונה. אמנם קולו מואני חלוץ מהיר אבל אנטוניו רודיגר קצת איטי מהרגיל או עדיין חושש. אגב, כל הקטע בלחץ גבוה ואגרסיביות זה להמשיך לעשות את זה שוב ושוב, לא עשר דקות ולראות שזה לא ממש מביא תוצרת ואז לחזור להיות עצלנים ולוותר לעצמינו. זה זלצבורג זה הלך אז ברור שכיף לזרום. מחצית שנייה שונה.

בעטנו מיליון פעם מרחוק ואין לי בעיה שפדה ואלוורדה יעשה את זה שוב ושוב ושוב, וואלה גם אשכרה כמעט גול בחצי מספרת. הייתי צורח ומעיר את השותפות הרעות והמעצבנות שלי.

אני בטוח שמישהו ישלח לקרלו אנצ’לוטי - אם הוא נרדם עכשיו ולא צפה - את הגליץ’ של ויניסיוס ג’וניור עכשיו

מהרגע שקיליאן נכנס, הוא כמובן לא רץ ולא עושה לחץ וכפועל יוצא גם ויני מתנהג ככה.
מקווה שזה רק כי הוא חוזר מהאישפוז שלו..

בואו נגיד את זה ככה:

אם לאחד מהם היו קוראים ג’ונסה גארסילאניו, והוא היה מגיע ב-50 מיליון יורו מפלומיננזה, ולשני היו קוראים פבלו אנדריקה, שחקן מהקאנטרה שמגיע להופעות אורח פה ושם בקבוצה הראשונה ומקבל בה פירורים, ומה שהיינו רואים מכל אחד מהם זה בדיוק מה שראינו מכל אחד מהם עד עכשיו - אני יודע במיליון אחוז על מי היינו אומרים כאן בפורום ש"רואים שיש לו פוטנציאל אדיר, צריך לתת לו עוד הזדמנויות", ועל מי היינו אומרים “שחקן סביר, שחקן גדול כבר לא ייצא ממנו”.

כך או כך - גארסיה מוסיף לנו המון, מגוון לנו את המשחק, ונותן לנו פן חשוב שפשוט אין לנו בלעדיו. אני ללא ספק אהבתי, והייתי מייצר איתו המשכיות גם לעונה הקרובה.

גונסאלו גרסיה נותן עד עכשיו תפוקה מדהימה אבל היכולת שלו לא מרשימה, הוא לא נגע בכדור חוץ מהשער שבו הוא היה חופשי לגמרי בתוך תיבת החמש. תעשו מזה צחוק כמה שתרצו, אני לא הולך לשקר לעצמי שראיתי שם את ראול, אתם מוזמנים לעשות את זה אם זה עושה לכם טוב. נמשיך את הדיון הזה כשיהיה יותר בסיס לדבר עליו.

ועכשיו למשחק

• המשחק הזה היה חדשות טובות מאוד עבורנו. התחלנו לא טוב, במערך שלא עובד, והמאמן הגיב כבר במחצית בצורה מדויקת ששינתה את המשחק. למדנו (אני מקווה) מהמשחק הזה מה לא עובד אצלנו אם זה לא היה ברור כבר במשחק הקודם, והמחצית השנייה הייתה ההוכחה לכך שאפשר להוציא אפילו מאותו הרכב הרבה יותר.
  • אני לא הצלחתי להבין מה התפקוד של פדה, הוא היה בכל מקום כמו בכל המשחקים האחרונים. פשוט שחקן אדיר וכל כך אנדרייטד.
  • גולר לצערי נראה כמו מישהו שהולך להשתלט על הקישור. הוא מזיז את הכדור נכון וכל הזמן מוצא דרך להשתלב.
  • זה עדיין לא הכדורגל שנראה מאלונסו. עדיין השחקנים מגיעים לאזור הרחבה ומאלתרים, אין עדיין תבניות התקפה, זה עוד ישתנה.
  • אני אוהב את איך שויני ואמבפה מחפשים אחד את השני. היום זה דווקא היה בעוכרינו, אבל בסך הכל, גם בסוף העונה תחת אנצ’לוטי, הם עשו דברים יפים ביחד.
  • בכל פעם שאני אומר שטשואמני שחקן מדהים והוא הוכיח את עצמו משהו שם משתבש. אז אני אגיד שהוא חרא של שחקן אבל פאק סופסוף רואים איזה שחקן הוא.

ואגב קטן, ההודעה הזאת התיישנה טוב.

שני הנקודות האלו היו הנקודות הקריטיות של המשחק. המערך שאיתו המשכנו מהמשחק הקודם אכן לא עבד ולאחר השינוי המשחק השתנה. הנקודה השניה היא שכל עוד שטשואמני לא לקח את יילדיז הוא עשה לנו טרור.

אני שייך כאן לקבוצה שמאוד אוהבת את גארסיה וחושבת שלגמרי יש לו מקום. הסיבה שאני מאוד בעדו היא לא כי הוא איזה עילוי חד פעמי (וברור שהוא לא), אלא פשוט כי הוא שחקן בסגנון שמאוד מאוד חסר לנו, ואת מה שחסר לנו הוא עושה מעולה: מהווה כתובת לחלוץ מטרה, שחקן ציר בסדר גמור, משחק ראש טוב, ובעיקר נראה כמו גולר לא רע בכלל. הוא נותן לנו כרגע משהו מאוד דומה למה שחוסלו נתן, וחוסלו נתן המון (וגם חוסלו היה שחקן מוגבל).

אני לא חושב שיש מקום גם לו וגם לאנדריק בקבוצה, ואני כן חושב שזה יהיה בזבוז להשאיר את שניהם שכן אפילו אחד מהם בלבד לא יקבל יותר מדי דקות. יש כל מיני שיקולים לפה ולשם, אבל מבחינתי אחד מהם חייב לצאת להשאלה. ואם מחליטים שאנדריק נשאר (עלה יאמבה כסף וכו’ וכו’), אז שגארסיה ייצא להשאלה. למרות שאני נוטה כרגע לחשוב שלגארסיה יש יותר מה לתרום לנו במצב הסגל הנוכחי.

זה לא קשור חנן כל ההשוואות לראול הן בגלל הרעב שלו, שהוא כרגע יודע איפה לעמוד, הוא היה המאמן שלו וכדי למכור עיתונים, אולי בגלל הצ’יפ. עוד השוואה מיני רבות שלא רלוונטית והנטייה הזו להשוות ואולי למכור עיתונים. חלוץ לא צריך לעשות יותר מדי ויש שחקנים אחרים שיתרמו לנו באספקטים אחרים של המשחק. הוא כן עושה תנועה לעומק, הוא רץ ועושה לחץ. אחלה חלוץ בסגל שהראה מספיק, וזה בארבעה משחקנים ראשונים שלו באמת בקבוצה הראשונה ו\או תחת מאמן חדש. אני גם לא הייתי מזלזל בגול שלו בגביע נגד לגאנס בהתמקמות ונגיחה אדירה. בלי השוואות - ולא אמרתי אפילו את המילה אנדריק פעם אחת..

אהבתי מאוד את המשחק אתמול,נכון הפתיחה הייתה רעה ובכללי מחצית ראשונה לא מספיק טובה,אבל אלונסו ידע לעשות את השינוי הקטן שהפך את המשחק שלנו לגמרי.
צואמני הולך להיות אחד השחקנים החשובים שלנו העונה,הוא נותן לנו אפשרות לעבור משלישיית בלמים לרביעיית הגנה תוך כדי משחק וזה משהו שאלונסו הולך להשתמש בו הרבה כמו היום.
עוד משהו ששמתי לב אליו-ההצטרפות לרחבה,כל פעם שהגיע כדור לאחד האגפים,ג׳וד,פדה,ויני וגרסיה חיכו בתוך הרחבה,לפעמים גם ארדה,סוף סוף יש לנו נוכחות ברחבה של יותר משחקן וחצי כמו בימי קרלו,רק זה ריגש אותי בטירוף.

לפני כמה ימים אמרתי שפראן לא מספיק טוב והיום הוא נתן את המשחק אולי הכי טוב שלו אצלנו,הלוואי וימשיך להשתפר.

האוסן-חוץ מטעות אחת נתן משחק כמעט מושלם,גם ביכולת ההגנתית,במיוחד בכדורי גובה,איזה בלם מדהים.

פדה הולך לתת העונה 20+ שערים בכל המסגרות,תבדקו אותי בסוף העונה.

אתה לא חי בשנת 2004 לצערנו. היום כל שחקן צריך לדעת לעשות הכל. חלוץ 9 צריך לדעת להשתלב במשחק כפיבוט במשחקים כמו אתמול שהכל תקוע, לקבל כדור עם הגב אל השער ולשחרר אותו לשחקנים שמסביבו שעושים תנועה קדימה. אתמול לא הייתה לנו את היכולת הזאת.
כל עוד הוא ממשיך בקצב השערים הנוכחי אז כמובן שאני בעדו. אבל אני חושב שזה לא הגיוני ששחקן עם סט יכולות כמו שלו, בלי תכונות בסיסיות שמאפיינות כל שחקן התקפה או בכלל כמו מהירות בעיטה ויכולת טכנית למשל, ימשיך בקצב הכיבושים הנוכחי.

נדבר בעוד תקופה. לא יהיה שמח ממני לאכול את הכובע. מי לא אוהב לראות שחקן צעיר שנותן הכל על המגרש וגם דופק שערים?!

התוצאה קצת הרבה משקרת. בעיקר ברבע השעה הראשונה יובה הייתה שווה לפחות גול אחד, אבל טוב שיש מאמן שרואה ויודע לשנות את התפקוד תוך כדי. עושה רושם שצ’אבי יודע מה הוא רוצה והשחקנים בדרך לשם, במיוחד אהבתי את אותו ספרינט של ויני.
פחות אהבתי (לשון המעטה) את זה שהוא לא עושה מספיק חילופים, הרי השיטה מחייבת הרבה מאמץ וריצה באופן מאורגן, והשחקנים חייבים להיות טריים כשהם מגיעים לשלב של קבלת החלטות בחלק האחרון של המגרש, מקווה שהמשחק לא מהווה דוגמה, עם חילופים מעטים ומאוחרים.
גונסאלו- איזה כיף ששחקן כזה במרכז הוויכוח עם כאלה תפוקות. בינתיים עוד יתכן שאחרי כל הויכוחים כאן על חלוץ ראוי או הצלחה מקרית- הוא בכלל ירכש על ידי אימפריה כלכלית מאנגליה (שיש 20 כאלה בליגה הראשונה שלהם למשל) בסעיף שחרור גבוה מידי (לפני שבועיים) שהפך לסופר אטרקטיבי. אם זה יקרה (מהלך שכמובן דורש את הסכמת השחקן)- אני די בטוח שכל הספקנים כאן לא ישמחו (על 50 מיליון אירו שייכנסו כתמורה). עוד סיבה לשמוח על הגעת צ’אבי כי אצל קארלו הניחוש שלי היה הרכב עם רודריגו.
רודיגר- משום מה נראה לי שהוא לא “פיט” ב-100%, משהו חסר באינסטינקט, במהירות או בשניהם. קיוויתי דווקא שנראה את אסנסיו כפותח (וגם את קרבחאל ומיליטאו לכמה דקות). ככל שהטורניר יתקדם קשה לי לראות שיהיו הרבה רוטציות טבעיות.
וכמו שפפ אמר קודם- בטוח שנשלם מתישהו מחיר כבד, וטם זאת אני שמח על קיום הטורניר בשלב הזה, העפלה לחצי היא בעיני כרגע די משקפת את היכולות עד כה, גמר יפתיע אותי (אבל אם וכאשר נעלה- אין שאלה מיהי הזוכה, ללא תלות ביריבה). ואם נזכה- זה יהיה בוסט כל כך חזק לעונה הזו, ובתקווה שזה לא “יעוור” את עיני המחליטים על הרכש. עם כל הכבוד למשחק מעולה בסטנדרטים של פראן גארסיה- חייבים בעיני להביא מגן פותח.

הוא בעל חוש התמצאות ברחבה, משחק גובה סבבה ולגבי הסיומת אנחנו לא יודעים באמת גם אם הוא פיקשש פעמיים במשחק הראשון והיה לו מזל במשחק הראשון. אם היינו מייעדים אותו לשחקן הרכב אז ודאי שאתה צודק, אבל זה לא המצב. אבל מדובר על היותו מחליף בלבד, על מקום כשחקן סגל ולא מעבר. גם ברור שמספר הדקות שלו יצנח משמעותית כי קיליאן אמבפה בדרך כלל בריא טפו-טפו-טפו.

דעתי בדיון גרסיה מול אנדריק, לשחרר את שניהם ולהחזיר את חוסלו.

ובנוסף, לאנדריק יש יותר פוטנציאל להפוך לשחקן באמת טוב ברמה העולמית אבל מצד שני הסיכויים שלו להפוך לשחקן מספיק טוב לליגה הספרדית פחותים מזה של גרסיה.
כלומר אנדריק יותר כישרון אבל גרסיה כנראה יצליח יותר בסוף.