המשחק הזה לא הפתיע אותי. כבר הרבה זמן שאני מדבר על כך שבהיעדר האוסן וסבאיוס יש לנו 0 יכולת שליטה במשחק ואנחנו ישירים מדיי, ובמשחק הזה זה שיחק לידיים שלהם, כשהתוקפים שלנו קיבלו את הכדור במצב אפשרי ליצירת מצב לעיתים רחוקות ולא הצלחנו להרגיע את המשחק ולכפות את המשחק שלנו עליהם. בנוסף, מתחילת העונה אני מדבר על כך שצריכים למצוא פתרונות אמיתיים להתמודדות עם משחק הגנתי ומתישהו אנחנו נשלם מחיר על כך שכל התוכנית שלנו להתמודד מול משחק שכזה היא לשחק מהר ואינטנסיבי. במשחק הזה שוב ניצלנו בנס, אבל צריך למצוא פתרונות ואם לא נעשה זאת זה רק עניין של זמן עד שנתחיל לאבד נקודות.
לגבי ההקבלה לעונה שעברה, אני מוצא שההבדל העיקרי הוא בגישה של השחקנים והווייב הכללי של הקבוצה. יש דימיון בכך שאנחנו עדיין תלויים ביכולת אישית של שחקנים כדי לכבוש שערים. מלבד זאת אלונסו עדיין בתקופת החסד וניכר שהוא מנסה לפתור בעיות, מבחינתי הוא עדיין מקבל ציון גבוה, מה שמוריד לו את הציון זו ההתעקשות על מסטה שלא משחק טוב.
לא מעט הודעות של משהו טוב קורה, סרטונים ביוטיוב שמראים כמה טקטיקי אנחנו משחקים, התלהבות משחקנים שעשו ׳שיפור מטורף׳ כמו טשאומני ובכללי הטון שאני קורא כאן. או למשל זה שעד המשחק עם פריז כבר היינו בטוחים שהשיפור ניכר. כמו כן, השיפור בהגנה שאתה מדבר אליו הוא נכון לעכשיו קרה במשחקים נגד יריבות קלות.
אני אומר את זה כבר כמה שנים רצוף, לא יודע למה הונח שטענתי אחרת
השיפור הוא נחמד אבל הוא כרגע ברמה שאיננו יכול להעיד על השורה התחתונה שהיא הרמה של הקבוצה
לפי ההגיון הזה הקבוצה צריכה להיות בסדר כי משחק בה עכשיו שחקן אפילו יותר טוב מההוא שהיה ׳הטוב בעולם בזמנו׳ (ויני אף פעם לא היה הטוב בעולם)
אין ברשותי תחתומטר. גם כאן, סופרים מתי שמתאים לנראטיב. על שריקות גבוליות שזידאן קיבל, למשל (פנדל נגד יובה), פחות נוטים לדבר. או זה שמוריניו המהולל בכלל לא היה אמור לעבור את יונייטד אם לא שריקה לא נכונה לפנדל על נאני.
אתה רואה את הקבוצה כל משחק ולא מסכים שכרגע הביצים שלנו בסל של אמבפה? בטח שזה שחקן שאתה מכיר שנים רבות וזה היה אותו דבר בנבחרת ובפריז
קיצר, קרלו הוא לא גווארדיולה אבל זה לא אומר שהוא לא מסוגל לנפק עונה שבה הקבוצה מאומנת בצורה סבירה, שזה מה שהיה בעונה השלישית שלו.
התחת של זידאן דובר אבל ההישגים לא נזקפים לזכותו, פה ההבדל. אף אחד לא מזכיר את זה היום כשמסתכלים אחורה על ההישגים. הנראטיב הוא שהייתה קבוצה טובה (ובאמת הייתה כזו). אצל קרלו, בטח בעונה השלישית, זה לא שונה לדעתי. מקביל את 15/16 לזכייה הראשונה ואת 16/17, העונה שבה ניהלנו את המפעל וזכינו בו - לשנייה (לא באותה עוצמה, 16/17 עם רונאלדו עדיין הייתה חזקה יותר באופן יחסי).
העונה האחרונה של ז’וזה מוריניו הייתה מזעזעת תחליטו עד כמה התפרקות חדר הלבשה זו סיבה או תוצאה. איבדנו את הליגה אחרי ארבעה משחקים - חמש נקודות מתוך 12.
אני מבין את הנראטיב ויש דימיון. אני חושב שהעונה האחרונה של קרלו הייתה מבזה בכל צורה ולזידאן אין כישלון כזה. והתחת של זיזו מתקרב לכל הדרך לגביע ה-14 שלנו? לא חושב. אגב מי ששם את פדה ואלוורדה בכנף ראשון זה זידאן (מול פ.ס.ז ב-2020) וגם את לוקאס כמגן.
בואו נלך לעונה אחרת. קיבלנו רביעייה מברצלונה של 21/22 במשחק בית. לא משפיל? כמה פעמים קרלו קיבל רביעיות?
גם יש פה קונצנזוס שמסי > כריסטיאנו וזה אחלה. זידאן התמודד מול ברצלונה של מסי. וגם פרק א’ שלו והמאזן בדרבים ובקלאסיקוס מציינים מגמה ברורה. ההרכב של הדסימה חזק משל 16/17 ולא ניצחנו אף משחק ליגה גדול.
איבדנו לגמרי את הקשר לדיון המקורי. הטענה שלי היא שיש הגזמה בכמה אלונסו עשה שינוי חיובי שהיא מראה של זה שאצל קרלו שפטו לחומרה. זה בגלל שאדם בדרך כלל יבחר את העובדות שיאששו את הנראטיב הרצוי ולא להפך.
המטרה היא לא להשוות בין הקבוצה של זידאן לזו של קרלו.
אתה טוען שנעשה לקרלו אנצ’לוטי סוג של עוול, לכולם יש תחת. אצל זינדין זידאן הייתה כן קבוצה מאומנת שפשוט שיחקה כדורגל מאוד בינוני ולא סקסי עוד בפרק א’ שלו. אני שם את זה בצד.
לדעתי צ’אבי אלונסו כן עשה שינוי תהומי ביכולת של ריאל מדריד להיראות כמו קבוצה שמניחה יסודות למשחק הגנה. בשנה שעברה זה היה אפס מוחלט. אני בטוח שהוא היה בהלם בתחילת העבודה. ובהתחשב בכך שלא הגיע קשר נוסף כמו שאני מניח הוא היה רוצה - זה עוד יותר גדול. אורליאן טשואמני השתפר קצת, ארדה גולר נותן לנו משהו בפן ההתקפי וגם לא פרימדונה בהגנה הוא מנסה ועושה יותר ממה שהיה עם קרלו. כן יש פיקים של לחץ גבוה. התקפית? זה די דומה. אולי עם אלונסו יש תקווה וניסיונות למשהו ספציפי אבל בסוף זו היכולת האישית של השחקנים בחלק הקדמי שמנצחת לנו את המשחקים למעט הדרבי.
כמובן גם שצריך לבחון כל שיפור נגד יריבות טובות. ואלונסו קיבל X ראשון גדול וציון נכשל על הדרבי. קיבלנו גולים בנגיחות בקלאסיקו גם בשנה שעברה ב-4:3 שלהם, אריק גארסיה שצימק נדמה לי.
אתה כמובן צודק, אבל זה גם לא מעט כי אלונסו הוא הצעצוע החדש. האופוריה פה היתה מוחשית מאד גם אחרי הדאבל השני, וביתר שאת. כדור זהב לג׳וד, אנצ׳לוטי בעצם גאון שצריך לנשק לו את התחת המהולל וכו׳.
בנוסף, לקרלו יש רקורד. אצל אלונסו עדיין רב הנסתר על הגלוי, ולכן גם יש יותר תקווה. בתוספת הסגנון המאד לא ״מדרידאי״ שהוא מנסה להנחיל, כמובן.
כאמור דעתי על קרלו וקבוצתו ידועה, אין לי צורך ‘להגן’ עליו שוב. ובוא, אני אוהד ריאל מדריד לא אוהד קרלו אנצ׳לוטי. הוא הביא לי שלושה גביעים.
שים לב לניסוח שלך עצמך. שינוי תהומי ביכולת להיראות כמו קבוצה שמניחה יסודות למשחק הגנה. זו בדיוק הסיבה למה אני אומר שמרוב רצון לייחס לאלונסו שיפור, מגזימים עם זה.
זה לא אומר שזה לא יבוא, אני מאמין גדול בצ׳אבי
זו בכל זאת הגזמה. הוא ספג הרבה יותר הייט מאהדה פה. בעולם שבחוץ זה היה הרבה יותר מאוזן.
זה כמו תלמיד שקיבל נכשל במבחן - ציון 40, ועכשיו יש לו ציון 75 במועד ב’ תוך פרק זמן קצר. במשחק ההגנה של הקבוצה יש הבדל עצום לדעתי, שוב אני אומר. במשחקים נגד כל הלבאנטה ואוססונה גם כן היו יותר מדי מצבים ליריבה וטיבו קורטואה היה עובד קשה…
דור
אני לא מכיר ב׳הבדל עצום׳ אם הראיות לו הן שיפור נראה לעין נגד קבוצות דרג ג׳ והפסדים לקבוצות בכירות. אנחנו רואים אותו דבר, יש שינוי. כדי למדוד אותו - זה צריך לעמוד במבחן המציאות. זאת משום שלמציאות יש תוכניות אחרות. למשל, אולי מספיק שנגד חטאפה השאר ילחצו בזמן שאמבפה ינוח, אבל נגד אריות היבשת לא. ואז מה יקרה? יתאמץ או לא? ילחץ או לא? לא יודע. נחכה ונראה.