מחזור תשיעי: 0:1 קשה בבושידו של חטאפה לפני הקלאסיקו| כבש: אמבפה

אני לא רואה פתרונות אחרים בהיעדר חלוץ. קשה לרבע את המעגל הזה ואלונסו מנסה מה שאפשר. אני כן חושב שחוסר הרלוונטיות של פדה מקדימה זה המון עליו.

אני מבין שזאת אסטרטגיה חדשה. גם לקבל שיפוט מאוד מאוד מגונן עם אדומים מביכים, ואז לפני שהאוהדים של היריבה בוכים להגיד שהם בכיינים. אתה בהחלט מרשים חנן. לפחות פה אתה כותב משהו ואז הודעה אחרי כותב ״אני לא מבין מספיק בנושא״. אתה מתקדם.

אפשר הסבר למה הארגנטינאי מקבל פה שחיטה כזאת? דווקא במעט שראיתי הוא התקדם יפה ואפילו כבש לא מזמן. אתם באמת חושבים שחטאפה בחוץ זה במקום לחרוץ את גורלו?

אני חייב לומר שביט שאני דיי מאוכזב עד עכשיו, ואתם לא עומדים בציפיות.

זה לא ממש המשחק נגד חטאפה אלא מגמה מתמשכת וההבנה כמובן שג’וד בלינגהאם שחקן שיכול לשדרג את הקבוצה, וזו הבחירה הנכונה ג’וד “בעדו”. לא ממש הציעו פה את ברהים דיאס למשל במקום פרנקו מסטאנטואונו וגם לא את רודריגו בצד ימין - אני יחסית לגבי רודריגו בדעת מיעוט בנושא. נעשה הפוך: מה אתה כצופה יריב ראית שמצדיק את כמות הדקות?

שמע הוא עם 573 דקות, מדורג עשירי בקבוצה שקח את טיבו קורטואה וקיליאן אמבפה שהם במקומות 1-2 ובאנקרים - וזה לא רע. שותף בכל המשחקים למעט אחד, פתח בהרכב 7-8 פעמים. הוא נמרץ מאוד, עובד בהגנה, יש לו ביצים. אבל נראה שהלחץ לאט-לאט משפיע עליו. אין לו איזה דריבל מדהים או מהירות מסחררת ולטעמי הוא גם לא משתחרר ממש בקלות לבעיטה ולכן לא יכול להראות לנו את רגל שמאל האימתנית. אני לא שלחתי אותו לקולנוע ולהיות כוכב בנטפליקס, פשוט כותב שכרגע צריך לרדת לספסל ואולי גם לו זה יעזור.

הציפיות שלך לא במקום. אנחנו ידענו מה תהיה התוצאה של הפקס, אין לנו צורך לבכות. כל הכבוד לכם, מפרגנים. העיקר שאתם לא תבכו, שויני לא יבכה, שקבוצות לא ישחקו איתכם כמו שהן משחקות עם כולם.

אני חושב שהארגנטינאי שחקן מאוד חכם, ויש הבנה שהוא תורם מבחינה טקטית והגישה שלו יותר נכונה משל רודריגו שנראה כאילו לא אכפת לו אם הוא בארסנל או בריאל. אני לא יודע אם ג׳וד על חשבונו כי הוא מתופקד באגף.

שחקנים טכניים ומהירים יש לכם, הארגנטינאי מביא יותר סיכון מחוץ לרחבה ומשחק מסירות טוב.

מבחינת שחקן יוצא מההרכב כדי ששחקן יותר טוב ממנו - גם אם בכושר בינוני מאוד - יעלה ב-11, לא ברמת הסימטריה. אני חושב שבינתיים הבעיטות של פרנקו מסטאנטואונו הם יותר ריל מריבר פלייט. כלומר אני לא מזלזל באיכות הזו אבל בריאל מדריד זה לא בא לידי ביטוי, משום שקשה לו להשתחרר למצב בעיטה. כמובן שכל משחק ההתקפה עצמו די לוקה בחסר. קרוב לוודאי שהוא לא ישחק בקלאסיקו, ויובנטוס היא מעין מבחן אחרון או משחק כדי לתת מנוחה למישהו אחר.

אתמול הייתה לו בעיטה אחת לשער, בדקתי גם את המשחק נגד ויאריאל והיו לו שלוש בעיטות, מול קייראט היו לו שתי בעיטות.

שוב, אין מה להשוות בכלל. שנה שעברה באמת ובתמים רציתי שלא נעבור את ארסנל.

אף אחד לא אונס את הסיטואציה, המציאות היא שתוך 10 משחקים* (כלום זמן ביחס ל-4 שנים של בלגן אטומי שהיה פה) אנחנו נראים הרבה יותר טוב מעונה שעברה. ההגנה הרבה יותר יציבה (איפה זה והמסננת של עונה שעברה), ההתקפה רחוקה מלהיות מושלמת אבל השילוב של אמבפה עם ויני וארדה נראה טוב, וככלל - הקבוצה נראית הרבה יותר ‘מאומנת’.

באמת, לך תקרא ת’רדים מעונה שעברה. אני בטוח שתשתכנע.

*גביע העולם לא נחשב כמובן.

שאלת את עצמך למה העונה, גם במשחקים לא טובים שלו ויניסיוס לא ‘גורר את כל הקבוצה איתו’?

רמז: זה לא בגלל שהוא עבר סדנה לניהול כעסים :slightly_smiling_face: , אלא האיש על הקווים.

1. לא ברור לי איך אומרים את זה אחרי פסז’ של עונה שעברה.
  2. מה בעצם הפתרון? אמבפה לא הולך לשום מקום.

ברוב המשחקים עד עכשיו הוא פתח. ההימור שלי הוא שבמקסימום (אולי אולי) הוא יהיה סאקה וגם זה כנראה שלא, אבל נראה מה יהיה איתו.

הכוונה היתה עם הסגל הנוכחי. מאד קל לנתב אותנו למשחק על יכולת אישית, כי מסירות עומק יש שחקן אחד בדיוק שמסוגל לתת ושחקן וחצי שמסוגלים לנצל. הגבהות חסרות טעם לחלוטין. כמובן שאם היה לך בצד ימין את דמבלה ו/או את ויני בכושר של 2023 / את קברצחליה בצד שמאל ו/או מגנים התקפיים ברמה גבוהה - זה היה סיפור מעט אחר.

כנראה שלהמשיך לנצח את רוב המשחקים ביכולת לא מרהיבה התקפית.

כבר כתבתי בעבר שעם לבנדובסקי הנוכחי אני לא רואה איך אנחנו לא מבקיעים לפחות שלושה שערים כל משחק.

הבעיה הכי גדולה שלי עם מסטנטואנו זה שבהרבה מאוד מקרים המגן עושה לו חפיפה בהתקפה והוא מתעקש לעשות דריבל למרכז שזה בערך התנועה היחידה שלו עם הכדור ואז מסתבך וכל איבוד כדור במצב הזה זה חור מאחורה.

זה אוף טופיק - אבל בתור אוהד ריאל מדריד - בחיי שאני לא מבין את המשפט הזה. להגיד לא לחצי גמר צ׳מפיונס? סטטיסטית, הסבירות שלך לצאת עם הגביע כל כך גבוהה. מרחק נס אחד, גג שניים. סיכוי סביר לכל הדעות.

לגבי שאר ההודעה: כמובן שאתה לא יכול להפריד את הנסיבות. זו כבר העונה השנייה של אמבפה, הגיוני שהקבוצה תתייצב. אמרתי: יש שיפור במשחק הלחץ, אנחנו פחות פגיעים במתפרצות וסופגים פחות (לא ביצעתי השוואה כמותית, אבל אני די בטוח שזה כך), מן הסתם גם בגלל מגן הרבה יותר טוב שהצטרף. במשחק ההתקפה - להגיד שיש פה משהו בהכרח מרשים ממה שהציג קרלו - לטעמי לאנוס את הסיטואציה. גם בעונות שלא היה אמבפה הייתה שיטה, ורוב השחקנים אפילו נראו טוב יותר. בלינגהאם נראה היה מעולה, ויני בעונת כדור זהב, פדה, רודריגו מעולה במעברים, ברהים משמעותי יותר ועל חוסלו אני לא מדבר. הפסדנו בסקור גבוהה מדי לשתי היריבות הכי חזקות בהן נתקלנו בשביל שנוכל לטעון לשיפור ניכר. חובת ההוכחה היא עדיין על הקבוצה, וזה מתחבר לנקודה על אלונסו וגיא צרפתי: הכמיהה הזו שאלונסו יצליח עם כדורגל חדשני גורמת לאנשים לסמן את החץ סביב המטרה.

אחר עונת הצ׳מפיונס האחרונה לחצנו ריסט, ומאז מנסים לחבר את הסיפור הזה. זה שמנסים לא אומר שמצליחים. אני מאד בעד המאמן בגלל שאני חושב שיש לו מספיק פאסון להחזיק חדר הלבשה בריאל מדריד, אחרת הייתי שולח אותו לאיפה שלופטגי ובניטז נשלחו. הטקטיקה היא רק בונוס.

אני מתחבר לפוסט שלך אבל חושב שאחת הבעיות היא, וזה גם קצת חוסר מזל ולאו דווקא משהו שלא יכול לקרות - שלא קיבלנו משחק אחד בו גם קיליאן אמבפה וגם ויניסיוס ג’וניור היו נניח שניהם ב-70-80% מהיכולת, זה תמיד או-או. ויניסיוס היה מעולה נגד ויאריאל (גם אם הגולים ‘בפוקס’) ונגד לבאנטה, ובאותו יום אמבפה היה פושר בין אם מול השער ובין אם בדריבלים.

כמובן, גם אני מתגעגע לימים בהם המצבים הנייחים היו עם משמעות ובכל שנותיי כאוהד כבשנו הרבה שערים בנגיחות גם בלי מפלצת באוויר כמו כריסטיאנו רונאלדו - היו אלה ראול שהיה נוגח מעולה, פרננדו מוריינטס, גם קארים בנזמה, רוד ואן ניסטלרוי, גונסאלו היגואין לא רע, גארת’ בייל. אבל משחק ההתקפה יכול להיות יותר טוב עם יכולת משודרגת של אלה המקיפים את קיליאן. אם ג’וד בלינגהאם משתלב מקו שני ועושים דאבל-פס מהיר, דריבל מצד ימין, תנועה מעניינת לעומק. כאילו זה די מבאס לחשוב שזו התקרה שלנו, שכל העונה תהיה סביב 0:2 במקרה הטוב.

אני חושב שחלק עצום מהבעיה שלנו יכול להיפתר באמצעות שינוי קטן של מסטה אאוט, ברהים אין.

תמיד אנחנו נוהגים לומר פה בפורום שכשויני רע זה הורס לכל הקבוצה כי הוא כמו חור שחור שמאבד כל כדור שמגיע אליו. אז ככה בדיוק מסטה בצד השני. רודריגו לפחות כשהוא רע אז הוא לא מורגש, לא נוגע בכדור יותר מדי אך לפחות לא מבזבז כל כדור שנקרה בדרכו. מסטה כשהוא רע מוריד את כל הקבוצה איתו. לא יתכן שכל כדור אצלו יגמר באיבוד או בפעולה לא חכמה. אם צאבי מחפש שחקן לאגף ימין שגם משתתף במשחק הלחץ, וגם בשל (ומוכשר יחסית) אז לא ברור לי למה ברהים הוא לא התשובה כרגע.

בסוף אולי נגיע לזה שהקישור יהיה עם ג’וד וגולר, וקיצוני ימני יהיה פדה. כמו אצל אנצ’לוטי.

מי רוצה צ’מפיונס אם זה אומר שנגזר עלינו (לפחות) עוד עונה של סבל? עדיף לצאת בלי כלום ולהמשיך לצפות בריאל.

לגבי השאר:

הוא חלוץ, לא איזה רג’יסטה או משהו. לא חושב שזה קשור.

זה נכון כמובן אבל השיפור לא פרופורציונלי לשינוי פרסונלי בעמדה ספיצפית. ההשתחררות מלחץ שלנו עונה שעברה הייתה כ”כ גרועה שקשה לי להאמין שזה קרה נטו כי פראן גרסיה היה שם.

כתבתי על זה כבר. לא הייתה שיטה, קרלו שם את כל הכסף במינוף כפול 10 על ויניסיוס, וכשהברזילאי ירד ביכולת זה התפוצץ לו בפנים.

אין ספק שקדנציה של 3 צ׳מפיונס ו-2 אליפויות ב-4 שנים זה סבל גדול :slight_smile:

גם וגם. קרדיט למאמן ולשחקן.

הייתה שיטה. בעונה השלישית (הראשונה של בלינגהאם) הקבוצה שיחקה יפה מאד. עונה גדולה של קרוס, גו׳ד וויני ועוד. לפעמים השיטה הייתה לעקוץ את היריבה במעברים, לא כדורגל גדול, מסכים לגמרי. אצל מוריניו זו כמובן יצירת אומנות, אבל אצל קרלו - חלילה (עוד מהמתפרצת נגד באיירן ב 2014)

.

אני רציני, הייתי מפסיק לראות כדורגל. יש גבול לחשיבות של תארים.

אני חושב שרבים פה יסכימו שלאורך כמעט כל הקדנציה של קרלו הצגנו חרא כדורגל, גם בעונות של תארים. לא יודע איזה שיטה ראית, כבר 4 שנים שמתלוננים פה שהאסטרטגיה היחידה שלנו זה לזרוק כדורים לוויניסיוס. העונה הקודמת היא הוכחה מושלמת לזה כמו שאמרתי.

(במאמר מוסגר, האמת היא שאחרי הדאבל השני הייתי פרו-קרלו כמוך, למרות שכולם אז התלוננו על הגועל שהם רואים. השפל של עונה שעברה, עם סגל כ’’כ טוב, סוג של גרם לי ‘להתפכח’ :slightly_smiling_face:)

יותר בהרחבה:

1. אני לעולם לא התווכחתי עם העובדה שאנצ׳לוטי כמאמן כדורגל במובן הטקטי של המילה הוא לא ברמה של המאמנים הבכירים
  2. מצד שני אני לא מגזים לכיוון השני, ואלונסו הוא דוגמה מופלאה: מרוב שכולם רוצים להגיד שהכדורגל שלנו השתפר, מיהרו לקשור כתרים לפני שבאמת קרה משהו. האמת היא איפשהו באמצע - הכדורגל של קרלו לא היה כל כך רע, הכדורגל של אלונסו (עדיין) לא כל כך השתפר
  3. הקבוצה בעונה השלישית של אנצ׳לוטי הייתה בסדר גמור. קרו גם דברים חיוביים כמו כמות יפה של שחקנים שעשו התקדמות גדולה מאד בעידן שלו
  4. על מה התלוננו כאן אני יודע מצויין. הבעיה היא שאני גם זוכר טוב מאד מה אנשים אמרו לפני שהוא התחיל לעבוד. אף אחד לא חלם על אליפות (שלא לדבר על דאבל) בעונה הראשונה. כל קיץ התלוננו כאן על הסגל, בניגוד לאלונסו אגב שדי קיבל מה שהוא רצה
  5. אם טענת שכל הביצים בסל של ויני, מה אתה טוען כרגע באשר לאמבפה? הוא הרי מבקיע כפול ממנו ואם תוריד את השערים שלו השנה אנחנו משחקים שנה הבאה נגד מכבי שעריים

תראה זה מרגיש לי ילדותי ולא אפשרי לחלק את זה ל"הגנה" ו"התקפה" לחוד כי אנחנו לא במתנ"ס או בחוג של ילדים בכיתה א’ כשאני צריך להסביר להם למה גם החלוץ יורד אחורה קצת. אני יכול להסכים שהעונה האחרונה אצל קרלו אנצ’לוטי פוגמת קצת במה שהשאיר ובפרק שלו במועדון אבל היא הייתה קיצונית בעליבותה - הישגים-משחקים גדולים-יכולת. ובעיקר משחק ההגנה. צ’אבי אלונסו קיבל קבוצה עם משחק הגנה שהוא אפס. כל דבר טוב שקרה היה רק בזכות יכולת אישית של שחקנים. כי קשה לחלוצים מול אנטוניו רודיגר כשהוא עוד בריא, פדה ואלוורדה מהיר וחזק ואחראי ועוד ועוד.

תשמע אני העזתי לצעוק “אליפות” אחרי הסיום הטראגי של 2021, כי מול מי התמודדנו? מול אתלטיקו מדריד שהיה ברור שלמרות שזכתה בתואר היא בינונית? מול ברצלונה שמילא שליאו מסי עזב - לא צמח שם דשא, וכמובן שגם עזיבתו היא כאפה. לאמין ימאל לא פרץ הרי ב-2021-22. הם פתחו את העונה עם מאמן לא אהוב וסגל שחקנים עלוב שלא היה מביא מקום רביעי אולי אפילו. כשהייתה מול קרלו אנצ’לוטי יריבה טובה הוא לא לקח אף אליפות. וזה נכון לכל ליגה נורמלית. אולי-אולי-אולי אפשר לפרגן לו על הסקודטו במילאן ב-2004 אבל עם כל הכבוד לרומא של פאביו קאפלו עם קסאנו וטוטי - מילאן הייתה איכותית ביתר העמדות.

אפשר ללכת לרגע על עונת הדסימה ו-2014-15 ולקטול את קרלו אנצ’לוטי על כך שלא זכינו באליפות? וברצינות: בעונה השנייה בפרק ב’ הפסקנו לשחק אחרי המונדיאל, זה היה מביך. נגד מנצ’סטר סיטי לא יצאנו מהרחבה. התלוננו גם על הכדורגל ב-2023-24 עם הרבה רמונטדות והתעלות של ג’וד בלינגהאם שבלי לנסות בכלל הבקיע. כדורגל טוב היה במעט מאוד משחקים: נאפולי, באיירן מינכן בבית, גמר הסופרקופה, כמה ניצחונות גבוהים לפה ולשם ואולי בפיק של רודריגו בצד שמאל כשוויניסיוס פצוע, וה-3:3 נגד סיטי. עדיין היה קלאסיקו מזעזע נגד ברצלונה אבל ניצחנו, שני משחקים רעים מאוד נגד לייפציג..

סתם כי מעניין אותי, מי כתב פה שתחת אלונסו אנחנו משחקים כדורגל טוב ? כי לפי מה שאני קורה כולם באים בטענות על איכות הכדורגל ההתקפי שלנו.

הגנתית, סדר במשחק, תבניות ולחץ השתפרנו מאוד.

1. שמח שאנחנו מסכימים על זה
  2. שוב, זה לא נכון. הכדורגל של אנצ’לוטי היה רע, אמרנו את זה לאורך כל העונות האחרונות, והשיפור שאלונסו עשה בסה’’כ 10 משחקים (!) הוא אחלה. אף אחד לא אומר שהכל מושלם או משהו כזה.
  3. הקבוצה אז הייתה בסדר כי שיחק בה השחקן הטוב בעולם בזמנו (מוכן לתת קרדיט לקרלו על זה שהוא נהיה כזה).
  4. כמה מזה התחת של הקבוצה וכמה קרלו?
  5. קליאן מסיים שערים, הוא לא זה שמייצר אותם. יכול להיות שבלעדיו יחס ההמרה שלנו היה נמוך יותר, אבל 50 שערים לא היו נעלמים סתם ככה.