כמה נקודות לסיכום העונה:
-
קרלו החליט שהוא קושר בין היכולת של הקבוצה לזו של וינסיוס. כשזה עובד זה מביא דאבלים, כשלא… אין מה לעשות, אם המשחק שלנו קם ונופל על היכולת של ויני - בעונה גרועה שלו (אחרי 3 וחצי שנים בטופ) הקבוצה תיראה זוועה. למישהו יש ספק בכך שעונה סבירה שלו מספיקה לאליפות השנה?
מה שקורה כבר 3 שנים זה שמזיזים את הכדור, אין שום תוכנית למה עושים כשהכדור אצלינו אז הוא הולך לשחקן היחיד שיכול לייצר משהו מכלום. התוצאה הבלתי נמנעת מכך היא קורלציה ברורה מאוד בין היכולת שלו ליכולת של הקבוצה. לכן, אגב, גם כשהוא לא משחק לא מגיעים למצבים איכותיים.
במילים אחרות - אם ילד מושתן סוחב אותך לדאבל וחצי, אל תתפלא שכשהוא נופל אתה קורס יחד איתו. ההשתלחויות התכופות פה בברזילאי - מעבר להיותן מוגזמות - מטפלות בסימפטום ולא במחלה (למה הגענו למצב הזה מלכתחילה). -
מעבר למשחקים גדולים בצ’מפיונס לא ראיתי את אמבפה בפריז, אבל ע"פ העונה - אמבפה ה"כנף שמאל הטבעי" זה חתיכת בלוף. מדובר בחלוץ לכל דבר ועניין - מהירות, קליניות, יכולות בעיטה מרשימות ו"דריבל" שכל כולו השתחררות לבעיטה - לעומת יכולות מסירה ודריבל (פרופר) בינוניים מאוד. אמת, הוא אף פעם לא קיבל 90 דקות כווינגר אבל הוא החליף מקומות עם ויני לא מעט פעמים, ואילו יכולות שאמורות לבלוט. הוא לא האלנד, כן? אבל גם לא ויני, ומי שמפנטז על הסטה שלו לשמאל צריך לקחת את זה בחשבון.
-
speaking of חלוץ 9, אני לא כ"כ מבין את ההתעקשות כאן על רכש של אחד כזה. אני שותף, חלקית לפחות, לטענות כלפי פרז ברמת המאקרו (קרי, קרלו, רכש, ניהול מקצועי וכו’) אבל ברמת המיקרו (= העונה הקטסטרופלית שעברנו) כלל הטענות שלי מופנות אל האיש והמסטיק. אפשר למצוא פתרונות, וכשהם יימצאו נהיה קבוצה קטלנית, בלי להתאמץ בכלל. לא שמעתי אף חכם בדיעבד כמו כל מי שצץ עכשיו מתלונן על ההתקפה של פריז למרות שהם משחקים עם ליטרלי “3 ווינגרים שמחלטרים בכל מיני עמדות” (מוכר מאיפשהו?) ונראים מעולה.
רכש או לא, כלום לא ישכנע אותי שויני ואמבפה לוחצים כמו שהם לוחצים כי הם “פרימדונות” או שההשתחררות שלנו מלחץ נראית ככה בגלל פרז היהיר שלא הביא מחליף לקרבאחל. זה מגוחך, ובארסה של פליק מהווה אנטיתזה מושלמת לזה. אני מסכים שצריך חיזוקים, אבל עם כל הליקויים שאנחנו רואים משחק אחרי משחק לטעון שזאת הבעיה העיקרית שלנו נשמע לי מופרך. נראה מה צ’אבי יעשה עם סגל שעד לפני העונה היה ברור לכולם שהוא רמה מעל זה של השכנים. -
לא מדובר במאמן מתסוכל משחקנים אגואיסטים שלא מאמצים את פילוסופיית המשחק שלו, כן? זה סך הכל החרטא שאנחנו משחקים כבר 3 שנים שעכשיו התפוצצה לנו בפרצוף. אחרי ה-4:0 בברנבאו שמענו “ראיתם מה קרה בפעם הקודמת שהפסדנו 4:0 בקלאסיקו” ואחרי ארסנל “טוב נו אנחנו לא יכולים לנצח כל הזמן”. על היתרון 7 נק’ שהיה בזמנו הוא ידע לחגוג… אולי זה חלק מטקטיקת ניהול המשברים המעולה שלו, אבל אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלימה.
-
ואם כבר מלכלכים על קרלו, אגיד שהשכנים פה (ולא רק פה) שמתעקשים להגן עליו מסמלים בעיניי את כוחה של פוזיציה. מדהים.
-
רודריגו מוכיח מעבר לכל ספק שיכולת ההיעלמות שלו היא לא פיצ’ר אלא באג, בניגוד גמור לויני.
-
אסנסיו זה מתנה, מסתמן כבלם-על וגם מהיר מאוד, והכי חשוב, סופסוף שחקן עם ביצים. נמאס מהרכרוכיות הזאת.
-
ועוד נקודה - אני לא כ"כ מבין את ההתעסקות האובססיבית במערכת היחסים בין ויני לאמבפה - אפשר להתווכח על מה קורה על המגרש (אני לא ראיתי משהו חריג), כל מה שמעבר לזה זה ספוקלציות ותו לא - ובד"כ כל אחד מעקם אותן איך שהוא רוצה.