מחזור שביעי: 0:2 שקט על לאס פלמאס בבית בקאמבק של ויניסיוס| ברהים וחוסלו

אין שום קשר. אנצ’לוטי מאמן לא מספיק טוב אבל אין צורך לחפש תלונות על כל החלטה שלו. מהדקה העשרים הולכים פה תלונות בלי שום היגיון כשאנחנו שוכבים על היריבה ואפילו מישהו הגדיל לעשות ואמר שאנצ’לוטי אומר לשחקנים לא לבעוט.

לענייננו. החילופים היו בסדר גמור ועם היגיון גם אם אפשר לחלוק עליהם. לחפש את המאמן ולהתעסק רק בו ביום ששכבנו על היריבה והצגנו משחק חד צדדי, לדעתי מגוחך הרבה יותר מהאם חוסלו הוחלף בצדק או לא.

נובע מתסכול על הזמן שלקח לבעוט, אל תוציא דברים מהקשרם.

גם אם מתעלמים מזהות השחקנים שהוחלפו, מטריף אותי הסטאנדט החדש של ארבעה קשרים. מה נדפק איתך? 2-0 בבית מול לאס פלמס ואתה שם את סבאיוס בשפיץ של יהלום?

וזה מטומטם ומגעיל להתעלם מיכולת טובה של שני כובשים השערים שלך ולהחליף אותם דקה 55, אפילו לא 60. וכשאנחנ בפיגור בלי חלוצים הוא קודם כל יחליף בלמים ומגינים לפני שיכני את ברהים בדק 80.

זאת קללת אלף הקשרים שלנו. הוא פשוט חייב להשתמש כי זה מה יש. אני לא מאמין שנראה תחת אנצ’לוטי את בלינגהם כחלק משלישיית קישור לצורך העניין, הדימוי שלו נעשה התקפי מידי.

ריאל מדריד, כמו נגד אוניון, מייצרת כמות גדולה מאד של מצבים. ניכרת בעיה בניצולים. בראייה אופטימית זה יתיישר, בפסימית צפוי לא להספיק נגד קבוצות רציניות. לשאלה הזו אין תשובה כרגע, בטח בלי ויני. נצטרך להמתין. לנצח משחקים גנריים בבית זה כנראה יספיק בכל מקרה.

היום היה הרכב לא רע שכלל שילוב של דיאס. מצבים הגיעו בכמה דרכים, למשל הגבוהות, כדורי רוחב, צירופים, (לא מספיק) בעיטות. זו קלישאה אבל בסוף אנצ׳לוטי לא בעט היום לשער. גם לא מדובר באיזה משחק שהוא אתגר יוצא דופן עבורו… משחק בית נגד מועמדת לירידה.

במחצית הראשונה נהנתי לראשונה העונה. שיחקנו סוג של 433 והגענו להמון מצבים.

בחילוף של חוסלו וברהים חזרנו ליהלום ואז היה פקק באמצע. החל מרגע זה נראינו כמו שנראינו כל העונה.

אולי אני עושה הנחה לקרלו אבל נראה כאילו הקבוצה יודעת לתקוף ב433 ועדיין לא יודעת לתקוף ביהלום

ודווקא בגלל זה, בזמן שהוא חם ובדיוק כבש אחרי אינספור החמצות, תן לו להמשיך לשחק ולצבור ביטחון בשאיפה שייכנס למומנטום חזק

הוא לא שיחק כלכך הרבה העונה ברמה של להוציא אותו דקה 60
לדעתי דווקא מול לאס פלמאס זה משחק שחלוץ יכול לכבוש בו בקלות יותר משער אחד, לאפס כוונות, להוריד חלודה ולחדד קילר אינסטינקט

אוניון ברלין “חדשה” מאוד בליגת האלופות, חסרת ניסיון, זה משפיע. הם ראו את הסנטיאגו ברנבאו והתרגשו. לאס פלמאס היא עולה חדשה שפשוט לא עשתה כלום. הם לא ניסו לשחק, הם התבטלו, זה לא קשור אלינו. המחצית הכי מרשימה שלנו העונה הייתה נגד ריאל סוסיאדד פחות או יותר. שאר היריבות היו די נמושות, אולי אתלטיק בילבאו בחוץ כשהייתה מוטיבציה של מחזור ראשון ועשינו הגנה טוב, הייתה גם משחק שאפשר לברך עליו. אני חושב שיש הבדל גדול מאוד בין שני המשחקים שציינת. נגד אוניון אלו מצבים שמקשטים את התקציר. אם חוסלו עושה ניתור מטורף מהרמה מקילומטר ונוגח קרוב למסגרת זה לא “מצב לגול”. אתמול הוא היה בודד, הוא לא האמין כמה, והחמיץ איזה רביעייה לפחות.

רוצה לציין לטובה את עצירת הכדור הפנומנלית של דני סבאיוס, כל כך קרוב לרגל, זה יפה לראות, מזכיר את מסוט אוזיל וגם אני אתלה באילן גבוה - זינדין זידאן (ואולי גם למרסלו מגיע אזכור כאן).

מבין את הרצון שרודריגו ייגדל וובוס וישבור את הבצורת ויבקיע אבל שוב חוסלו רק כובש ומוחלף והוא חלוץ שאמנם עובד על המגרש אבל הוא לא ממש צריך מנוחות, וגם עבור ברהים דיאס הרגשתי באסה. ויניסיוס ג’וניור עדיין חלוד וזה בסדר אבל הקבוצה מרגישה חזקה יותר כל עוד הוא שם. חששתי שהוא יצטרך להציל את המולדת וזה לא נעים. אם היינו מבקיעים איזה מאניטה אולי זה היה יוצר מעט כוח הרתעה וחוסלו צריך כל שער. אפשר היה לחכות עם ויניסיוס ל-25 דקות לסיום ולא כבר בדקה 55.

אגב הנה המהלך של הגול שלנו:

-לוקאס המושמץ וזה שקל ליפול עליו - עם מסירה חכמה, תמיד מהווה אופציה בהתקפה, התקפית טוב מדני קרבחאל לדעתי וזה קונצנזוס.
-שימו לב כמה שחקנים ברחבה מהווים אופצייה - ארבעה. אפילו אנטוניו רודיגר שם, אבל זה משום שקודם לכן היה כדור קרן. זה צריך לקרות כל הזמן.

לאס פלמאס פח אשפה של קבוצה שאפילו לא ניסתה לתקוף,אין מה להתרשם יותר מידי מהמשחק הזה,לכן אנחנו מסתכלים על ההחלטות של המאמן כי אנחנו יודעים שזה מה שימשיך איתנו הלאה,יריבות קלות ורכות כמו לאס פלמאס לא נפגוש הרבה העונה,ואם גם במשחק כזה הוא ממשיך להתעקש על יהלום ועל חילופים שמסרסים אותנו לגמרי אז אין לי שום דבר חיובי לקחת מהמשחק הזה,אפילו לא את היכולת המעודדת של בראהים שיחזור להתייבש על הספסל,ולראייה החילוף המעליב בדקה 55.
אוקיי רצית לתת לרודריגו ביטחון? תחזיר אותו למקורות,שים אותו בימין עם ויני בשמאל וחלוץ באמצע,תנסה את זה לפחות חצי שעה נגד יריבה חלשה בבית,מה אפשר להפסיד כבר?
מנוחה לחוסלו? נו באמת הבן אדם שיחק העונה 50 דקות בממוצע למשחק בערך.

חשוב לסנגר על המאמן ועל המועדון, כדי להציג זווית אחרת כנגד העליהום (המוצדק) הכללי, אבל הטיעון שלך פשוט לא תקף כלפי אנצ’לוטי.
חוסלו וברהים הם לא הכוכבים של הקבוצה, שקרלו רוצה לתת להם לנוח כדי להתפוצץ ברגעים המכריעים. הם מלקטים פירורים רק בגלל פציעות, אחרת גם פירורים לא היו.
בהינתן הסגל הקיים והשפע המלבב בחלוצים, חוסלו אחד הראשונים שיש להציב בהרכב, ולא רק כברירת מחדל בשל פציעות, ודאי שלא להחליף אותו במשחק קל שהוא יכול לצבור ביטחון. וגם ברהים, בדקות המעטות שהוא זוכה להן, מוכיח שיש לו מה לתרום לאנמיות ההתקפית שלנו.
להוציא חלוץ לאחר גול מצוין בנגיחה (שכל כך חסר לנו) ולהוציא שחקן אחר (ברהים) לאחר סיומת נהדרת + כמה מהלכים יפים, זה לא יותר מקיבעון, פחדנות ושמרנות קיצונית, בדיוק הדברים שאני לא רוצה לראות במאמן בריאל מדריד.

זה אולי נכון אבל בעונה שעברה זה היה בנזמה בן ה35 שלא הוחלף בעד שלום ורודריגו שהיה הראשון לצאת בכל משחק שפתח בהרכב, כמו שהיום הראשונים להיות מוחלפים הם קמאבינגה וטשומאני. אני אומר חילופים מהבית.

גם אלאבה נשחט 90 דקות כל משחק עד שנפצע, load management זה הדבר האחרון שאפשר להגיד שאנצלוטי דוגל בו.

אנצ’לוטי עושה את החילופים ההזויים כי הוא מנסה לדחוף כמה שיותר דקות ל’‘שחקנים שלו’’ ופה חושבים שהוא מנסה לתת מנוחה לחוסלו וברהים :person_facepalming:

הקטע הזה שחוסלו כובש ואז מוחלף. במסגרת לשון הזמן הזה קשה שלא לחשוב על כך שהוא נמצא בניגוד עניינים פנימי.