הגביע הבן יבשתי: תואר שני העונה עם 0:3 על פאצ'וקה| לראשונה כל החלוצים הבקיעו באותו משחק

לקראת פאצ’וקה

image

ריאל מדריד מגיעה לגמר הגביע הבן יבשתי אחרי תיקו 3:3 די מאכזב עם ראיו וייקאנו, כי איך שלא תסובבו את זה – הוחמצה הזדמנות פז להעפיל לפסגה והרכות ההגנתית נמשכה. זה לא משנה שלמחרת ברצלונה נתנה מתנה והתחפשה לסנטה קלאוס כשהפסידה 1:0 בבית ללגאנס, כי ריאל לא עשתה את המוטל עליה ואין עדיין יציבות. הקבוצה לא מצליחה להתגבר על הבעיות. מכל מקום, בשינוי אווירה – שלום דוחא, ואחרי טקס " The best" שבהחלט האיר לה פנים עם הבחירות בוויניסיוס ג’וניור כשחקן הטוב ביותר ובקרלו אנצלוטי למאמן הטוב ביותר - ריאל רוצה, יש היגידו גם חייבת - לסגור את 2024 ולצאת לפגרת חג המולד עם תואר חמישי שלה – שווה להישג ב-2017, ולנצח את סביליה בסנטיאגו ברנבאו ואז תוכל לקוות לבשורות טובות מהמונז’ואיק. “אני חושב שהגענו למשחק הזה במצב טוב יותר מאשר לפני חודש, זה תענוג להיות כאן וזה פרס גדול גם עבור פאצ’וקה. אנחנו נרגשים וננסה לזכות בתואר”, אמר המאמן, ומה שעוד ריגש את הקבוצה הוא הביקור של חוסלו שלא מעט בזכותו אנחנו כאן – גיבור גומלין חצי הגמר נגד באיירן מינכן – בבית המלון של הקבוצה.

תואר בוולדבבאס, גם אם זה תואר קטן שלא באמת נכלל בשלב הסיכומים – הוא התרופה הטובה ביותר הן של ריאל מדריד והן של קרלו אנצ’לוטי. ובשקט-בשקט מה שנקרא, בעונתו החמישית המלאה במצטבר – קרלו, שצריך לגרום לכיסא להפסיק לזוז (לא אמרנו לרעוד – לזוז), יוכל לעשות היסטוריה. מי האמין כשחזר איי שם ביוני 2021 שאנצ’לוטי יוכל לחלוף על פני האגדה מיגל מוניוס. לשניהם כרגע 14 תארים ואם קרלו יניף את הגביע הבן יבשתי וישיג את התואר ה-15 שלו הוא יהפוך למאמן המעוטר ביותר בתולדות המועדון הגדול בתבל. גם כן חשוב – ריאל תוכל להפוך לשיאנית הזכיות בגביע הבן יבשתי אם תזכה בפעם הרביעית. “זה משהו חשוב ומרגש עבורי להשיג כל כך הרבה הצלחות עם המועדון הזה, הצלחתי הרבה ואני רוצה להמשיך ככה גם העונה. ברור שזה כבוד לחלוף על פני מאמני על”, אמר המאמן.

לרגל המאורע המרגש, כצפוי, עם כל הכבוד לששת הקאנטראנוס בסה"כ – המאמן מקבל בחזרה את קיליאן אמבפה שכבר התאמן עם הקבוצה אחרי שנעדר מווייקאס. ההערכות הראשוניות היו שהוא הצטרף לסגל על הקשקש, אך קרלו הבהיר שזה פשוט מאוד: אם הוא יתאמן כמו שצריך ויהיה בסדר הוא ישחק, אבל אף אחד לא ייקח סיכון. אז הוא יפתח במקומו של ברהים דיאס. אמבפה להוט להמשיך את חצי השעה הפנטסטית שלו נגד אטאלנטה ולהרים תואר שני בלבן. המגרש בדוחא גורם לו זיכרונות פחות נעימים שם הפסיד בגמר המונדיאל לארגנטינה של ליאו מסי – מחר בדיוק שנתיים יחלפו - וחלק טוענים שאולי שם החלה הדעיכה האיטית שלו, לאחר שכבש שלושער – צמד בפנדלים. אמבפה ישמח לשים הכל בצד ולשפר את מאזנו העומד על 12 שערים.

המאמן הרחיב על הביקורות: “אני חושב שביקורת היא מקובלת וחלק מהעבודה. לפעמים כשאתה טועה זה יכול להעיר אותך. אין מאמן בהיסטוריה שנקי. אני מבין את הביקורת כי הגענו אחרי זכייה בליגת האלופות ובאליפות והצטרף השחקן הטוב בעולם, אבל כולם חשבו שזה יהיה טיול בפארק וככה זה לא הכדורגל. אחד ועוד אחד שווה שניים אבל זה לא ככה בכדורגל. אנחנו לא תמיד יכולים לשלוט בתוצאות, לעתים מגיע לך לנצח ואתה מפסיד, ולהיפך”. האיטלקי הבהיר כשנשאל על ניהול הסגל: “לא איבדתי שליטה, כמובן שלא. בכדורגל יש רגעים קשים, צריך לעבור את זה, לפעמים זה קורה באוקטובר-נובמבר ולפעמים יותר מאוחר, אני בטוח שנהיה תחרותיים”. הוא מודה שהקבוצה ממש לא הגיעה לרמת השיא שלה.

על מנת לעצור את “הדימום” ההגנתי כשלוקאס ואסקס במרכז הביקורות (בטח ראיתם את ‘השיחה’ שנחשפה בינו לבין פדה ואלוורדה כשהקשר שואל אותו – ‘הכל בסדר לוקאס?’)– נטען בספרד כי קרלו תירגל את הילד ראול אסנסיו שסופסל לאחרונה לטובת אורליאן טשואמני – כמגן ימני, אך רבים מכם יודעים שסיכוי נמוך שזה יקרה. “אני חושב שעשינו שינויים, איבדנו קצת את האיזון עם הפציעות הרבות שהיו לנו”, אמר קרלו בהתחשב בכך. “הרגעים הקשים שעברנו יאפשרו לקבוצה להיות חזקה יותר”. הגיע הזמן שריאל לא תספוג. מי שעוד יכול לעזור הוא אדוארדו קמאבינגה שכבר התקאמבק בשבת וקרלו יחליט האם הוא עולה או הקפטן לוקה מודריץ’. מקומם של פדה ואלוורדה וג’וד בלינגהאם מובטח.

ויניסיוס ג’וניור זכה בפרס שחקן השנה כמובן, התרגש מאוד, והוא רוצה לרשום עוד משחק גדול על שמו. זה יהיה משחקו האחרון של הברזילאי ב-2024 הפנטסטית שלו, שכן הוא מושעה מהמשחק נגד סביליה בשל הצהוב השטותי שספג. זו הייתה השנה הפורייה בקריירה שלו והוא יודע היטב מה עליו לעשות. “אני חושב שוויניסיוס הוא זוכה ראוי לפרס הזה”, אמר קרלו עוד במסיבת העיתונאים. הברזילאי שהיה בטקס כמובן חייך, הצטלם עם כל חבריו והגביע: “זה ממש כמו נס להגיע לכאן מבחינתי, במועדון הגדול בעולם, ולזכות בפרס הזה”, אמר במבט לאחור על מולדתו. כעת ויני יכול לחייך ולעשות את מה שהוא עושה הכי טוב – לשחק כדורגל. גם רודרידו רוצה לקחת על עצמו, שכבש שער אדיר נגד ראיו ושבר בצורת גדולה, צריך לתת דחיפה עד לסוף השנה, הוא כבר הבקיע בגמר עבור ריאל מדריד לפני קצת יותר משנה וחצי עם צמד בקופה דל ריי נגד אוססונה.

דיברתם על הבקעות? אז ג’וד בלינגהאם. שישה משחקי ליגה רצופים וחמישה בכל המסגרות. האנגלי פורח ומזכיר את העונה שעברה. “אני שמח להתחרות בכל כך הרבה גמרים. אנחנו רוצים להמשיך ולהאריך את רצף התארים”, אמר. המנהיג של ריאל מדריד בעת הזו לא יגיד שהוא מנהיג אלא יפרגן כמובן: “אני חושב שבחדר ההלבשה יש הרבה מאוד מנהיגים, לא הייתי הולך כל כך רחוק והכי חשוב שכולנו מכבדים אחד את השני ונוכל להאציל אחריות”. על כושר ההבקעה שלו: “במשחקים האחרונים הצלחתי לתקוף יותר את הרחבה, זה משהו שאני אוהב ואני מקווה שיימשך”. הוא אומר שהלחץ הוא פריבילגיה והרעש מבחוץ הוא משהו שעובר, ומדבר בכנות על הקבוצה: " לא פתחנו את העונה טוב, זה היה צעד אחורה וצעד קדימה, זה הזמן שלנו להגיע לרמה הנדרשת". עם ג’וד בכושר הזה, סביר שזה יקרה. הלו, יש יריבה, צריך לזכור :“הם משחקים באינטנסיביות, הם כאן כי מגיע להם”, אמר הקשר והתחבר לדבריו של טיבו קורטואה בריאיון שהעניק: “זו קבוצה עם סגנון משחק קצת אחר ממה שאנחנו מכירים”. אז האם מחר שוב יהיה הזמן של מודריץ’ להניף גביע? הבמה שלך, ויני.

ואחרי הערב הנחמד - לתאכלס - לזכות בעוד תואר

מה המצב פאצ’וקה?

פאצ’וקה המקסיקנית היא מועדון וותיק מעוד כבר בן 132 שנה שבעצם אפשר לומר מגיעה לרגע השיא בתולדותיה לאחר שזכתה בגביע האלופות של צפון ומרכז אמריקה אשתקד. מאז התקבעה בליגה הבכירה ב-1998 כלומר לא ירדה - היא אחת המצליחות ביותר עם שבע זכיות באליפוית ושישה תארי גביע האלופות. הקבוצה עברה דרך יפה בדרך למעמד המרגש. “בדרבי” של דרום אמריקה היא הביסה 0:3 את בוטפוגו הברזילאית עם שערים של אידריסי, דאוסה וסלומון רונדון במחצית השנייה ולהפתעת רבים התגברה גם על קבוצת אל אהלי המצרית כשלאחר 0:0 בתום הזמן החוקי הצליחה לנצח בפנדלים. קצת הזוי, פאצ’וקה מדורגת במקום ה-16 בלבד בטבלה, עמוק בתחתית, עם שלושה ניצחונות מול עשרה הפסדים ב-17 משחקים. משחק הליגה האחרון שלה ארע ב-10 בנובמבר כשנכנעה 1:0 לחוארס

לקבוצה ישנם מספר שמות מוכרים בעיקר בחלק הקדמי. סלומון רונדון החלוץ ששיחק בעבר במלאגה ולאס פלמאס, תרם תשעה שערים לזכייה. הוא הצטרף לקבוצה אשתקד אחרי שנה בריבר פלייט ומציג מספרים נהדרים. אשתקד כבש 21 שערים והעונה יש לו תשעה. “ספגתי ביקורות רבות כשעזבתי את ארגנטינה למקסיקו, אבל היי - יש לי 30 שערים השנה - תספרו. אני מוכן להתמודד עם אנטוניו רודיגר ויודע שיהיה קשה”, אמר. הוא החמיץ פנדל בדו-קרב אבל לא הוריד את הראש והמשיך לעודד את חבריו. בורחה באסטון הוא חלוץ נוסף מוכר, עבר מסע בין 12 קבוצות, שחקן קאנטרה של אתלטיקו מדריד בזמנו והוא להוט במיוחד. “חוויתי הרבה דברים בקריירה שלי והיו לי רגעים חשובים אבל זה גמר בינלאומי נגד ריאל מדריד, הייתי אומר שזה רגע חלומי וזה המשחק של החיים שלנו. ריאל מדריד קבוצה מפוארת ויוקרתית אבל היא לא יכולה לנצל אותנו באנרגיות”. הוא מבהיר: “אמרו גם נגד בוטפוגו ונגד אל אהלי שאנחנו לא פייבוריטים, באופן הגיוני אנחנו אנדרדוג אבל אנחנו משתוקקים למשחק, בכדורגל הכל יכול לקרות”. השנה הוא התקשה לתרום ולהשפיע והוא מחכה לרגע הגדול שלו, כנראה מהספסל.

המאמן ג’ילרמו אלמיידה במסר אופטימי וחד: "במשחק הגמר הזה שמות והיסטוריה לא משחקים תפקיד. זה יהיה משחק אחד עשרה נגד אחת עשרה. אנחנו צריכים להאמין באפשרויות שלנו, אם נאמין בעצמנו ונלך בעקבות החלום שלנו ונשחק עם הסגנון שלנו, נוכל להגיע ליעד הזה ולעשות היסטוריה. "אנחנו באים מלוח זמנים עמוס מאוד , עכשיו אנחנו מנסים לתת כל מה שאנחנו יכולים במשחק של ריאל מדריד. שיחקנו משחקים טובים מאוד ואנחנו מקווים להמשיך את הדרך הזו בגמר. זה יהיה הישג משמעותי מאוד עבורנו לנצח את ריאל מדריד. אנחנו יודעים שזה יהיה מאוד מסובך, אבל אנחנו הולכים לנסות. אנחנו לא ננסה לנטרל כוכבים בודדים אלא את הקבוצה. "קרלו אנצ’לוטי הוא אחד המאמנים החשובים בהיסטוריה של הכדורגל וננסה לא להבטיח שהוא לא יהיה המאמן עם הכי הרבה תארים (של ריאל מדריד), אבל זה לא מוריד מהיתרונות שלו. הוא אחד מהמאמנים הכי טובים

קצת היסטוריה:

ריאל מדריד אוהבת לשבור שיאים והנה עוד אחד מוצג לפניה. לריאל יש שלוש זכיות בגביע הבן יבשתי שנוסד ב-1960 ו"השתנה" ב-2004. היא שווה במספר הזכיות שלה למילאן, לפנייארול, לבוקה ג’וניורס שניצחה אותה 2:1 בשנת 2000 וכן לנאסיונל. כעת גביע העולם החדש של פיפ"א למועדונים שיחל בקיץ אילץ את שינוי הפורמט 20 שנה אחורה. ריאל זכתה לראשונה ב-1960 אחרי שהגיעה כאלופת אירופה עפ 3:7 על איינטרכט פרנקפורט בגמר. היא פגשה את פנייארול למשחק כפול. בשלושה ביולי באורוגוואי המשחק הסתיים בתיקו וכעבור חודשיים בגומלין בסנטיאגו ברנבאו ניצחה ריאל 1:5 עם צמד של פרנץ פושקאש ושערים של אלפרדו די סטפאנו, פאקו חנטו וצ’וס הררה. כעבור שש שנים הקבוצה מאורוגוואי ניצחה את ריאל מדריד פעמיים, 0:2 במשחק הראשון אצלה בבית וכן 0:2 בגומלין. באחת בדצמבר 1998 הגיעה הזכייה השנייה עם 1:2 על ואסקו דה גמא עם חוס הידינק על הקווים. סאביו כבש ואת ה-1:2 קבע ראול סמוך לסיום באחד משעריו הזכורים בקריירה כשקיבל כדור ארוך מקלארנס סיידורף, היתל בבלם, עקף את השוער והבקיע.

בגמר 2000 ריאל של ויסנטה דל בוסקה, אחרי הזכייה בלה אוקטבה, נכנעה לבוקה ג’וניורס של חואן רומן ריקלמה הנפלא ומרטין פלארמו שכבש צמד בפתיחה. רוברטו קרלוס במשחק אדיר הבקיע שער יפה אבל זה לא הספיק לריאל. דל בוסקה ‘תיקן’ את העוול כעבור שנתיים, ביוהוקהאמה, המגרש בו נערך גמר המונדיאל ורונאלדו-פנומנו, גיבור 2002, איך לא, הבקיע (14) אחרי מסירה של רוברטו קרלוס ופתיחת רגליים של ראוליטו. הברזילאי סחב את הכדור, עבר את הבלם ובעט לרשת. סמוך לסיום המחליף גוטי כבש בדקה ה-84 שער נוסף בנגיחה אחרי הגבהה של לואיס פיגו. ריאל הציגה משחק נהדר ומהנה. ריאל למעשה עם שלוש זכיות ושני הפסדים בגמר, כמו פנייארול האורוגוואית, מילאן עם שלוש זכיות וארבעה הפסדים בגמר. מבין האירופאיות, יובנטוס, אינטר, באיירן מינכן ופורטו הן הבאות בתור עם שתי זכיות.

הקש על החמש?| אם ריאל מדריד תנצח הערב את פאצ’וקה בגמר הגביע הבן יבשתי היא תוכל לעשות עוד היסטוריה ולהשוות את הישג השיא שלה - זכייה חמישה תארים בשנה קאלנדרית כמו לפני שבע שנים. ריאל מדריד של זינדין זידאן זכתה באליפות ספרד עם 0:2 על מלאגה במחזור הסיום, בליגת האלופות אחרי 1:4 ענק על יובנטוס, בסופר קאפ האירופי אחרי ניצחון 1:2 על מנצ’סטר יונייטד, בסופרקופה הספרדי עם דאבל על ברצלונה - 1:3 בחוץ ו-0:2 בבית בגומלין ובאליפות העולם למועדונים עם 0:1 על גרמיו [תואר שהשנה עבר שינוי]. בקיצור, רק גביע המלך, אז הודחה הקבוצה ברבע הגמר על ידי סלטה ויגו - חמק מזידאן.

קרלו אנצ’לוטי זכה בדאבל בעונת 2021/22. ריאל החלה עם זכייה בסופרקופה הספרדי אחרי 0:2 על אתלטיק בילבאו בגמר, זכתה באליפות ספרד במחזורי הסיום, השיגה את הגביע ה-14 עם 0:1 על ליברפול, הוסיפה את הסופר קאפ האירופי עם 0:2 על איינטרכט פרנקפורט. היא זכתה גם באליפות העולם למועדונים אולם המשחקים התקיימו בחודש פברואר כלומר כחלק מ-2023. ב-2014 זכה גם כן קרלו בארבעה תארים אבל ללא אליפות ספרד.

והשנה? הסופרקופה הספרדי נחת ראשון בינואר עם 1:4 על ברצלונה - שלושער של ויניסיוס ג’וניור, האליפות הובטחה במחזור ה-34, ריאל ניצחה 0:2 את בורוסיה דורטמונד בגמר ליגת האלופות עם שערים של דני קרבחאל ו-ויניסיוס ג’וניור וזכתה בסופר קאפ האירופי באוגוסט עם 0:2 על אטאלנטה בזכות שערים של פדה ואלוורדה וקיליאן אמבפה

קשה לי לבוא להגיד שזה ‘יום של גמר’, שאני מתרגש, שביטלתי משהו, שיש תואר על הפרק. אם לא ננצח זה בושה וחרפה. מה יש לנו להרוויח באמת למי שמתנתק רגע מהמספרים ורואה את הכדורגל כמו שהוא באמת? אני כבר רואה את הכותרות על קרלו אנצ’לוטי המאמן המעוטר בהיסטוריה של ריאל מדריד - מברוק אם נצטרך אז נגיד, על תואר שני בעונת שבעת התארים וכדומה ואיך ריאל מדריד במגמת עלייה. אני לא רוצה לחרב את האווירה ויש דברים טובים אבל השיפור שלנו מינורי והמשחק נגד ראיו וייקאנו הוכיח זאת. הקבוצה לא משחקת כדורגל. אי אפשר לגנוב דעת, אנחנו כרגע לא הצלחה. מנצ’סטר סיטי דוגמת קיצון, או.קיי, אז?

ב-2014-15 קרלו לא נשאר בתפקיד למרות טריליון הניצחונות להתרעמותם של הכוכבים הגדולים באמת כולם נתנו ‘יד’ בקמפיין הזה - כריסטיאנו רונאלדו בניגוד לאדישות שלו בדרך כלל, סרחיו ראמוס, טוני קרוס… ולמה? כי הוא לא זכה בתואר גדול. הגביע הבן יבשתי מעלה ניחוח של נוסטלגיה וכבר כתבתי על המשחק ההוא ב-2002-03, אבל זה לא תואר שמודדים את העונה. אולי הסופרקופה הספרדי שם אתם יודעים את מי נוכל לפגוש…

קרלו שאמר כל קלישאה אפשרית במסיבת העיתונאים, צדק בדבר אחד: הקבוצה במצב טוב יותר מאשר לפני חודש. בעיקר התקפית, בין אם משהו קבוצתי יותר ובין אם כוכב אחד שמעז ומתעלה. הגנתית יש כאוס מוחלט. יכול להיות שנסבול שוב מלוקאס ואסקס ואורליאן טשואמני יחד אבל השלמנו עם רוע הגזירה. אז נקווה שמקדימה יהיה כיף. לא ממש מכיר את היריבה - גם לי יש גבול - אבל זה המשחק של החיים שלה, של ההיסטוריה בת ה-130 שלה או משהו כזה. סלומון רונדון כן מסוכן. מניח שהם ישחקו בטירוף, אגרסיביים ובחלק השני הכושר הגופני שלהם יפגע.

על פניו הטריו ההתקפי “הצפוי” חוזר, ג’וד בלינגהאם בעמדה קצת אחורית יותר ואני מקווה שימשיך את הרצף שלו גם אם התפקיד משתנה. רודריגו חייב להבקיע וליצור רצף, הוא מסוגל לעשות את זה ולקחת יוזמה גם בצד ימין. קיליאן אמבפה שיסיר את “הקללה” או הדיכאון מהמגרש המדכא הזה היום לפני שנתיים, המשחק נגד אטאלנטה, או יותר נכון חצי שעה - היה הטוב ביותר שלו כשחקן ריאל מדריד, היה קצת את הניצוץ של אמבפה של פריז סן ז’רמן. וכמובן ויניסיוס ג’וניור שיזכה לתמיכה אדירה אני מניח כבר שם - בוא לשחק כדורגל עם חיוך, תתחיל לרוץ וליהנות. תסתכלו על ההרכב, אם באמת יהיו אלה פדה-קמאבינגה-ג’וד, ואת החלק הקדמי כולם מכירים - כוכבי על בכל עמדה, הגיע הזמן גם לשחק כדורגל. האללה מדריד!

יש הרכב לגמר הגביע הבן יבשתי!| שריקת הפתיחה ב-19:00 – פוגשים את פאצ’וקה. ריאל מדריד מחפשת תואר שני לעונת 2024-25 והחמישי של 2024 המתוקה. קרלו אנצ’לוטי עולה בהרכב חזק מאוד כמובן. ויניסיוס ג’וניור ששולב כמחליף בוויקאס וקיליאן אמבפה ששב לסגל – חוזרים ל-11 וישחקו בחלק הקדמי לצד רודריגו. גם אדוארדו קמאבינגה בהרכב וייצור מרכז שדה חזק מאוד. לוקאס ואסקס ממשיך כמגן ימני ואורליאן טשואמני ‘הבלם החדש’ שוב מקדים את ראול אסנסיו כצפוי. ספסל עשיר יש לנו לעת צרה. תנו לנו את זה. האללה מדריד!

ההרכב: קורטואה, לוקאס, רודיגר, טשואמני, פראן גארסיה, פדה, קמאבינגה, בלינגהאם, רודריגו, ויניסיוס ואמבפה

טוב השלמתי עם זה שראול אסנסיו לא יהיה יותר מסותם חורים. זה הרכב כל-כך טוב גם בלי דני קרבחאל, לא אומר שנשחק מדהים אבל יש כל כך הרבה פיזיות וטכניקה ושחקנים שהם בשיא הקריירה או אמורים להיות. גם האמצע כל כך חזק אמור להיות, החלק הקדמי בתקווה שנראה חילופי מקומות. אם אפשר לא לפתוח רדומים ורפויים מדי בהגנה. האללה מדריד

איזה כיף שיש לנו מאמן חכם שנותן להרכב הראשון לנוח במשחק לא חשוב כזה כדי שיחזרו רעננים לליגה.

זה מהלך של השחקן הכי טוב בעולם, שיודע שהוא השחקן הכי טוב בעולם ושאין לו שום בעיה לפרגן לכולם סביבו.
הוא בלתי נסבל לפעמים אבל זה מהלך של שחקן שברמה הקבוצתית והאישית ברור שסדר העדיפויות שלו נכון.

מצד אחד בא לי לפרגן לוויניסיוס , שבאמת במשחק טוב (כמו כמעט כל הקבוצה, בכל זאת, קל יותר כשמשחקים מול קבוצה שפותחת את המשחק מולך).
אבל בעיניי ויני דווקא סתם הסתבך כאן, וקצת בטעות יצא כאן גדול. הוא התכוון לעקוף את השוער ולגלגל לשער בעצמו, וכשראה שמשך יותר מידיי שמאלה ותקע את עצמו בזווית לא נוחה - מסר (מצויין) לאמבפה.
אבל כל הקבוצה הרוויחה מזה (חוץ מבלינגהאם שוויני גנב לו כאן בישול, אבל למי אכפת? ג’וד, וכולנו פה, יודעים בדיוק מה הוא שווה), אז מי אני שאתלונן.

יש לי הרבה ביקורת על וואלורדה. אני חושב שהוא לא מספיק מעורב והרבה פעמים נכשל בפעולות הפשוטות. הפעולה שלו בשער הוא המהלך הראשון שהוא ניסה לקדם את המשחק ויצא מזה שער. אני רוצה לראות אותו יותר יוזם.

קמאבינגה מאוד נמרץ וחוטף הרבה כדורים ויודע להניע טוב את הכדור, אבל קבלת ההחלטות שלו פשוט מרתיחות. תמיד אחרי כל מהלך טוב שלו הוא הורס הכל עם מהלך מטומטם.

Only fools forget the R
איזה גול נהדר.
שחקן לא ברור הילד הזה, נקווה שהוא יכנס לאחת מתקופות הזהב שלו ונהנה מקראק למשך חודשיים עד שירדם שוב.

וואו. כל הכבוד לשופט הזה, שקיבל החלטה נכונה, תחת לחץ, כנגד המלצת צוות הוואר.

אה, וגם ההסבר הזה בקול רם לקהל. כאילו בכלל לא מזלזלים בנו הצופים. איזו חווייה משונה.

אני מת על סבאיוס, חושב שהוא אחד הפיספוסים הכי גדולים של הדור האחרון, חוסר מזל, פציעות ובחירת קבוצות לא נכונות פגעו בקריירה שלו, היה יכול להתפתח לאחד הקשרים הטובים בעולם.

image

פאס, פאס וזה מגיע| דמיינו כאן את המשפט שניסה להגיד שלומי ארבייטמן פעם והפך למושא ללעג. ערב טוב שם בדוחא, הזיכרון של המונדיאל הארור קצת נמחק מבחינתי. וברצינות: פתחנו עם הרכב אדיר ושיחקנו רע כמו תמיד ברבע השעה הראשונה, קצת נרפים, אבל ידעתי שנתעורר. בדקות 15-25 כבר התקדמנו אבל השחקנים היו חסרים צעד נכון או דיוק במסירה, ובדקות 25-35 כבר התחיל להיות כיף. שוב ראינו כמה כישרון יש לנו על כר הדשא.

השופט אמנם היה צריך מיליון הילוכים חוזרים כדי לראות את הפנדל שהיה די ברור אבל היה אמיץ בהחלטה שקיבל ב-0:2, אני חושב שאם הוא היה פוסל לא היו עושים עליו עוול, זה גם בהחלט שינוי מרענן שהוא עומד ומדבר ברמקול ומסביר את השיקול שלו.

אני לוקח בפרופורציות את חולשת היריבה עם כל הכבוד למוטיבציה שהפגינה המקסיקנית מהתחתית, ועדיין בוחר להסתכל על חצי הכוס המלאה מעבר לתואר. כי היו דקות כמעט ראשונות העונה של קסם וכיף, שזה היה קצת יותר קבוצתי ולא למשל כמו ויניסיוס ג’וניור שפירק לבדו את בורוסיה דורטמונד. דקות שלא ראינו מאז אטאלנטה לקצת במשחק הפתיחה או במחזור הראשון נגד מאיורקה עם עקבים חסרי תכלית מתוך הרחבה ואיזו התקפה. היו לנו הזדמנויות להבקיע עוד שערים, השחקנים בסינרגיה, החלק הקדמי מתחבר. תחושה שהגול יגיע בכל רגע. חבל שלא היה אחד של ברהים דיאס שצריך את זה כרגע.

השער הראשון הוא התקפה של פלייסטיישן, זה קורה כשיש נוכחות ברחבה קודם כל, שחקני ההגנה לא ידעו אם הכדור יגיע לוויניסיוס ג’וניור או קיליאן אמבפה. הפס של ג’וד אדיר, הוא כן היה מספיק מעורב התקפית. ויניסיוס בא על שכרו בהמשך לדעתי עם קארמה טובה, פירגן לאמבפה כמו גדול, הבין מי צריך את הגול יותר, זרק את השוער כמו רונאלדו-פנומנו בשיאו, ובהמשך “קיבל” מתנה בפנדל שהיה לא טוב. ויניסיוס מחייך וגם אני מחייך.

רודריגו-רודריגו-רודריגו, הוא לא צריך להיות הכוכב של הקבוצה הזו, הוא יכול להיות El Cuatro, רביעי אחרי הכוכבים. אבל הוא שחקן שצריך לתרום 20 שערים בעונה, הוא משחק הרבה, הוא זה שעושה הכי הרבה הגנה מבין החלק הקדמי. חזרה לו התעוזה. במחצית הראשונה הוא חיכה קצת והיסס, בעט מאוחר ונבלם וכבר חשבתי שרודריגו של 2022 לא מפספס בשנייה, היה מהלך נוסף שהוא העדיף להיות נייס-גאי ומסר לאמבפה, אבל העיקר שהוא כבש ושבוע שני ברציפות עם שער גדול.

הליקויים ההגנתיים שלנו עדיין זה קרייסיס, היום פחות עבודה מצד אורליאן טשואמני אבל לוקאס ואסקס הוא נקודת תורפה גדולה-גדולה גם במשחקים כאלה כנראה. וגם האמצע, אדוארדו קמאבינגה אולי סתם בערב רע אבל חסר אחורה מבחינת היותו מפוזר. קבלת החלטות גרועה, מילא התקפית שזה מה שהוא באמת חייב לשפר - הגיע למצב שהיה יכול לבעוט וניסה להיכנס בדריבל, אבל בהגנה, הוא קצת מזלזל וחבל, איבודי כדור כאלה 30 מטר מהשער וניענש במשחקים אחרים.

מהספסל עולים לוקה מודריץ’ להניף גביע, דני סבאיוס שהוא אחלה, ברהים דיאס שכולם יודעים מה אני חושב עליו, שמח שראול אסנסיו גם קיבל פירורים וגם ארדה גולר, זה מראה עד כמה הספסל עשיר אבל תביאו מגן ימני.

אני רוצה לציין משהו אחר, מי שראה ווידאו שהסתובב ברשת. הראו את אנטוניו רודיגר בועט באימון המסכם אתמול ומבקיע לטיבו קורטואה. הוא חייך ורץ - מילא - חגג את השער בסאלטה כזו. איזה כיף למי שאוהב את מה שהוא עושה. והוא אוהב לשחק כדורגל. קצת יותר “הערכה” מצד השחקנים כמו שאוהדים עושים - חשובה. כדורגל זה כיף, כדורגל זה שואו, מיליונים היו מתחלפים אתכם. איזה נכס הוא.

הפעם ראינו חילופים קצת מוקדמים ונכונים, אולי היה מקום להוריד את ג’וד לפניכן אבל אין דבר. ברכות לקרלו אנצ’לוטי על הפיכתו לשיאן התארים בהיסטוריה של ריאל מדריד, מי האמין, זה לא הולך ברגל. היידה קרלו. זו לא עונה מוצלחת והיינו צריכים לשחק טוב יותר, להבקיע יותר ולנצח יותר, נקווה שהטוב ביותר עוד לפנינו.

לא יודע מי נשאר לראות את טקס חלוקת הגביעים (נשארתי בשביל הבן שלי), אבל למי שנשאר - נראה שככה זה עובד שם בקטאר:

17345490240386073051096044587757

בגלל זה התעצבנתי שאחד הנימוקים לאי-זכיה שלו בכדור הזהב הוא “הגינות”.
ויני הוא שחקן הכי הוגן שיש. לא עושה שום דבר מלולך או אגואיסטי .
הטענות היחידות נגדו הן בדברים שמחוץ למגרש. מתעצבן על שופטים ומגיב לקהל. ואין לזה שום קשר להגינות.

שמע, זה באמת מדהים ולא מובן מאליו שלוויני אין אגו אל מול החברים שלו בקבוצה (בלי שמץ של ציניות), ואנחנו לבטח נהנים מזה, אבל אתה יכול להבין למה מהלכים כאלה לדוגמה לא בדיוק הופכים אותו להתגלמות הספורטיביות:

(ולמען הסר ספק - לא שאני חושב לרגע שזאת צריכה להיות סיבה מוצדקת לזה שלא זכה בפרס. ויני היה בשנה החולפת השחקן הטוב ביותר בעולם, בקבוצה ההישגית והטובה ביותר. הוא היה חייב לזכות).

אני משחק כדורסל פעמיים בשבוע, יש לי חבר שמשחק איתי שהוא אחלה גבר ובחור סופר צ׳יל ביום יום. ברגע שהוא עולה על המגרש הוא נהיה מטומטם לגמרי, רב עם כולם , מתעצבן , מתגרה ומתריס. ברגע שהמשחק נגמר הוא חוזר לעצמו ברגע, אני כבר למדתי לא להתעצבן ממנו אבל יש אנשים שהוא מחרפן.

ויני בדיוק בדיוק כזה, אין לו שליטה על זה , הרי ברור שמדברים איתו על זה, ברור שזה אישו, הוא פאקינג הפסיד כדור זהב על זה ועדיין השד יוצא ממנו. יש אנשים שהעלייה למגרש מוציאה מהם מישהו אחר ממי שהם.
לנו רק נותר לקוות שעם תמיכה של הארגון הטוב בעולם ועם הגיל הוא ישתפר בזה.
וגם אם לא, פאק איט האיש מפלצת כדורגל, שחקן קלאץ׳ פסיכי וכוח חיובי מאוד בחדר ההלבשה.

אבל מה שהבאת הייתה הפעם היחידה שאני הסכמתי עם מה שויני עשה ואפילו היה צריך לעשות הרבה יותר !
באותו משחק כשבאיירן הובילו עלינו והיו במצב שהם עולים הם התחילו לבזבז זמן ואותו קימיך בחוצפה שלא יודעת גבולות עשה בדיוק את אותו הדבר לויני, פה כשריאל הפכה את התוצאה ויני רק מחזיר לו.

כמובן ושאין ויכוח שויני הוא הדבר הכי מעצבן שדרך אי פעם על מגרשי הכדורגל.