אורי קופר: hold my beer
תשמע זה היה הזוי,בתור תושב אשקלון לא האמנתי שאני רואה שהצפון מופגז 3 שעות ברצף,מקווה שהכל בסדר אחי.
לא יודע כמה ארבלואה אחראי על מה שראינו היום אבל לא אכפת לי,נהנתי היום מ 60 דקות של כדורגל נהדר מריאל מדריד,זה לא מובן מאליו בכלל.
אין מה להרחיב עוד על פדה אז אני אפרגן לכל מי ששיחק היום בהגנה,האוסן ורודיגר היו מעולים,מנדי היה חומה במחצית הראשונה ופראן נכנס מצוין במקומו,טרנט יחד עם הבייביסיטר התורן היה בסדר גמור.
גם צואמני היה נהדר.
ויניסיוס,חרא עליך,במקום לחגוג עליהם עם חמישייה כמעט ספגנו את השער שהיה מכניס אותנו לפאניקה,מפתיע שזה לא קרה.
מרגיש לי שלמרות שלא הייתה סיבה להטיל בזה ספק, היום ואלוורדה הראה למה הוא הקפטן הכי ראוי בקבוצה כרגע. מבחינתי זאת לא ריאל של מבאפה או של ויני, זאת ריאל של פדה.
חייב לציין שמנדי נתן מחצית מעולה, קורטואה כרגיל לא אכזב כשהיה צריך אותו, ואפילו טרנט עזר פה ושם. פיטראץ’ וטשואמני נתנו גם עבודה. בכללי, הקישור הזה, למרות שהוא לא יצירתי או מרשים במיוחד, היה מאוד יציב היום.
מחצית ראשונה מהסרטים, מחצית שניה פחות מרשימה אבל מבחינת משמעת והגנה עשינו פחות טעויות מבדרך כלל וזה היה מאוד מורגש.
היו קצת פקשושים כמו הטעות של פיטראץ’ שכמעט עלתה לנו בשער וההחמצה המזעזעת של ויני שהיה צריך לגמור את ההתמודדות הזאת. אבל למרות זאת יש הרגשה חיובית לגומלין, במיוחד אם נצליח לכבוש בחוץ שער או שניים.
בפעם הראשונה מאז שארבלואה מאמן, אשכרה נהניתי לראות אותנו משחקים.
רק פרשן חרטטן בסיגנון שלצ שגיא כהן יוכל להסביר איך ריאל הזאת נותנת לסיטי הזאת 3-0
נקודות חיוביות
- פדה, הוא אמר שהוא קשר, לא האמננו לו אמרנו כמגן ימני עדיף, הוא ידע.
- האוסן, במשחק טוב, אפילו טוב מאוד ,חזר להיות רגוע עם הכדור, שיתוף פעולה מצויין עם רודיגר שכרגיל היה טופ עולמי מול האלאנד.
- גולר סוף סוף לא במרכז המגרש, גם ארבלואה התייאש סוף סוף.
מקווה שבמנצ’סטר אם נשחק אותו הסיגנון אז פדה בימין קמאבינגה בשמאל ופיטארץ ליד צ’ואמני.
אם אמבפה מספיק לחזור הוא יבטיח עלייה קלילה, כי מול משחק גבוה של סיטי הוא יגיע למצבים שלו בקלות לגמור את הסיפור.
שלא לדבר על סיטי שהייתה חלשה להחריד (כמו חצי מהמשחקים שלה העונה). החמצות + האלנד חלש לא יחזור על עצמו באיתיחאד.
מצד שני, אולי אמבפה יחזור ובפוטנציאל לתת שוב שלושער כי אני ממש לא רואה איך פפ מאפס את ההגנה המזעזעת שלו. זה די עקבי העונה..
ג׳וד מגיב לשער השלישי של פדה:joy:![]()
[quote=“sari.23.11, post:40, topic:3497”]הלוואי שלשחקנים האלה הייתה 50% מהמחויבות הזו גם בליגה, מצבנו היה הרבה יותר טוב
[/quote]
מחויבות כזו לא ראינו שנים בליגה.
ג׳וזפ גווארדיולה הפך הערב למאמן עם הכי הרבה הפסדים נגד ריאל מדריד בצ׳מפיונס: שישה כאלה.
הוא גם המאמן שניצח את ריאל הכי נהרבה. ועוד 7 ניצחונות בברנאבאו, מרשים.
אני רוצה להוסיף כמה נקודות אבל הפעם בקצרה. הכותרת שלי למשחק היא “לב חופשי”. התעלות יוצאת דופן של פדה ואלוורדה שהיה גם הקיליאן אמבפה שלנו, גם הג’וד בלינגהאם שלנו וגם הטיבו קורטואה שלנו, כל גול ברמה הגבוהה ביותר ברצינות. התחלתי לראות את המשחק עם חולצה של המלך ראול אבל החלפתי בהמשך - אין ברירה, וסליחה מהמלך.
היה ניצחון לא נורמלי, אני לא זוכר את עצמי גאה בקבוצה בצורה כזו לפחות שנה וחצי (כן – מאפיל על הקלאסיקו נגד ברצלונה הפצועה באוקטובר). המשחק הזה הזכיר לי למה אני כל כך אוהב כדורגל. אשכרה הרכב שנראה הכי חלש שלנו בנוקאאוט. צריך לזכור גם עם מי סיימנו את המשחק על המגרש - פראן גארסיה ומנואל אנחל. פרלאן מנדי שהיה טוב לא שרד מעבר למחצית. קשר צעיר מחליף קשר צעיר..
זה היה לילה בו הכל הסתדר - ברהים דיאס משחק בשלוש דרגות מבדרך כלל, דין האוסן לא גורם לנו להתקפי לב בכלל, תראו איזה שחקנים הזיזו את הכדור בצורה כזו אלגנטית בשער השלישי. תחושה שהשלם גדול מסך חלקיו בריאל מדריד ואם מישהו חסר - אז נצליח להסתדר. אלבארו ארבלואה שקטלתי אותו על ההרכב והרבה התייחסו אליו עד אתמול כסמרטוט - ראוי לכל המחמאות.
חייב לציין את העוגנים - אנטוניו רודיגר שגורם לשחקנים מאחורה להרגיש יותר בנוח. הופעה מעולה שלו, אתה כבר מרים ידיים לגביו וחושב שהוא גמור ואז אומר ‘למה שלא יישאר עוד עונה?’. ובעיקר טיבו קורטואה, הוא מושלם. אסור שזה יחמוק מהראדר. כל מה שהוא עושה. הריאיונות בתקשורת, המנהיגות - קפטן בלי סרט, ההצלות המדהימות, הבישול. ומילא שהוא הריח את הסכנה עם טיאגו - איך הוא הצליח להגיב אשכרה ולהדוף? וואו.
חבל שוויניסיוס לא הבקיע את הפנדל והיינו יכולים לנסוע עם 0:4 בראש עוד יותר שקט, זה עוד לא גמור, חשוב לזכור. ויניסיוס יצא טיפש, הוא לעולם לא לומד, וחבל שהתעקש לנסות להבקיע בכוח. היה במשחק לא רע, מאוד פעיל, אבל זה לא מספיק. עוד - נקודות התורפה - הזוי כמה עזרה בהגנה טרנט צריך, באמת מתסכל, ארדה גולר לדעתי לא משחרר את הכדור מספיק מהר. אציין את הטעות של טיאגו פיטראץ’ שהתירוץ “הוא ילד” לא מקובל עליי, אחלה משחק שלו אבל הגזים.
אני לא רוצה לצאת מגדרי יותר מדי וליפול שוב לציפיות שאפשר לשנות משהו, קודם כל בליגה ואולי גם איכשהו בליגת האלופות אלא ליהנות מהרגע. עונת 2025-26 קיבלה חיים. רק שלא ניפול שוב באוטובוסים שיחנו לנו הקבוצות הבאות ברחבה. צריך לעמוד בפרץ ולהיות שם עד הסוף.
בנוסף - ציוני השחקנים שלי:
טיבו קורטואה - ציון 8.5
טרנט אלכסנדר-ארנולד - ציון 5.5
דין האוסן - ציון 6.5
אנטוניו רודיגר - ציון 9
פרלאן מנדי - ציון 6 (שיחק רק מחצית אחת - צריך לקחת בחשבון)
אורליאן טשואמני - ציון 7.5
טיאגו פיטראץ’ - ציון 7
ארדה גולר - ציון 6.5
ברהים דיאס - ציון 7
פדה ואלוורדה - ציון 10
ויניסיוס ג’וניור - ציון 6.5
המאמן - אלבארו ארבלואה: ציון 9:
מחליפים: פראן גארסיה - ציון 5.5| אדוארדו קמאבינגה - ציון 5| פרנקו מסטאנטואונו - ציון 4| מנואל אנחל - ציון 4| דני קרבחאל - ללא ציון (כן שמח שהוא קיבל את הדקות שלו)
ויניסיוס במחינתי זה כבר non news באמת חבל להשחית מילים על השחקן הזה. זה מה יש כרגע.
אני רוצה להחמיא לדין האוסן כמבקר גדול שלו. משחק טוב ושקט שלו. היו לו גם כמה תיקולים במצבים שיכלו להתפתח להתקפה מסוכנת של סיטי.
משחק שהוא באמת בבחינת מה לעזאזל ראיתי עכשיו? ואחרי שבאתי עם אפס ציפיות ויום מתיש ומעייף כל כך עם הילדים בבית - אחלה ערב להתענג ולשמוח קצת.
מדהים כמה משחקים נגדנו האלנד הופך לצל. הוא כמובן גם הבקיע וגם ניצח אותנו לא פים אבל מרגיש לי שאנחנו ממש כיבשה שחורה שלו.
איך אומרים? If you can’t beat them, join them.
הדבר הכי בולט אתמול (חוץ מפלדה שאני לא זוכר תצוגה כל כך מושלמת משחקן על כל המגרש) זה שכל השחקנים שיחקו אחד בשביל השני (חוץ מויני שעליו כבר אין מה להוסיף).
השחקנים ממש התאמצו כקבוצה. לא קרה העונה בכלל.
לא מבין את כל הביקורת (הספציפית, לא הכללית) על ויני במשחק שבו בישל וסחט פנדל. אם היה כובש אז היה לו משחק טוב?
זה מה ששחקני על עושים, יוצרים הזדמנויות ושערים.
*הוא גם נמנע מצהוב שהיה מרחיק אותו מהגומלין (אני יודע, הסטנדרט שלי בקנטים)
הביקורת שלי על ויניסיוס ג’וניור על הפנדל העלוב נשארת אבל בכל-זאת משהו שקראתי ואני חושב שכדאי לצרף. לעצלנים שביניכם שנמאס לכם לקרוא את הדברים שלי או לדלג עליי (צוחק) - 1.ויניסיוס הציע לפדה לבעוט| 2.ויניסיוס עם קילומטראז’ מכובד מאוד אתמול, רק טשואמני לפניו.
זוכרים את חצי הגמר המיתולוגי נגד אותה מנצ’סטר סיטי ב-2022? קארים בנזמה שסחט את הפנדל בהארכה ביתרון 1:2 הציע לרודריגו כובש הצמד שבזכותו הגענו עד הלום - לבעוט את הפנדל ולהשלים שלושער היסטורי. רודריגו סירב בנימוס.
אתמול, ויניסיוס ג’וניור שהוכשל על ידי ג’יאנלואיג’י דונארומה וספג ביקורת קשה על ההחמצה - הציע לפדה את הפנדל. “בניגוד למה שנאמר באצטדיון של ריאל מדריד - ויני רצה לתת לחברו אפשרות לסיים את המשחק בצורה שתיחרט עוד יותר לנצח בהיסטוריה של ליגת האלופות”.
אולם, האורוגוואי סירב להצעה. הוא לא חובב גדול של פנדלים, כפי שכבר הודה בעבר (לא היה מספיק בטוח כדי לבעוט בדו-קרב נגד סיטי ב-2023-24 בשלב רבע הגמר). מעבר לכך שהוא הרגיש שזה רגע של מישהו אחר, במקרה הזה, של חברו לקבוצה ורצה שוויני גם יוכל להשתתף בערב הקסום הזה.
חוסה פליקס דיאס מה-AS מוסיף: "זו הייתה החלטה שהתקבלה על ידי שני הקפטנים שהיו על המגרש באותו רגע. אמון מלא בוויני. בינתיים, טרנט שימש כשומר ומגן של הברזילאי, ודאג שאף אחד לא יפריע לו בשניות שלפני הבעיטה. השאר, כמו שאומרים, היסטוריה. צעדים קצרים לעבר הכדור, הבעיטה, ההצלה וההתנצלות.
שימו לב לזה - ויניסיוס לא חסך במאמץ נגד סיטי. הוא כיסה 11.8 קילומטרים על המגרש, לפי נתונים שסיפקה אופ"א. מבין השחקנים שפתחו, רק אורליאן טשואמני עקף אותו וסיים את המשחק עם 12.1 קילומטרים. אחריו ברשימה נמצאים ויניסיוס, ואלוורדה עצמו (11.5 ק"מ), טיאגו פיטראץ’ (11 ק"מ), דין האוסן (10.3 ק"מ) וברהים דיאס (10 ק"מ).
הבעיה שלי היא עם ההתנהלות הכלכלית שלו שבאה לידי ביטוי אתמול בזה שבחר לסחוט פנדל מאשר להבקיע מול שער ריק אחרי שכבר עבר את השוער.
מנטליות של שכונה.
במקום לקבל ממנו תכלס, מקבלים ממנו עוד ויכוחים והרגעים שנויים במחלוקת.
הרעש שהקבוצה סופגת (בלי לדבר על אלונסו בכלל) כבר לא שווה את סחיטות פנדלים והשערים הבודדים שהוא אחראי להם.
אני בטוח שעם סקאוטינג טוב או לחלופין מחיר ראוי, אפשר להביא קיצוני שמאלי שייתן תפוקה דומה (בטח טובה יותר מהשנתיים האחרונות) והרבה יותר שקט למערכת.
אבל זה רק אני.
מה? לא הבנתי, עשו עליו עבירה. אחרת הוא באמת היה מול שער ריק.
אגב, מה אתם אומרים על פיטארץ’?
אתה באמת חושב שהוא לא בחר ליפול?
אחלה פיטארץ’, בעיקר הגישה שלו.
תראה את בהילוך החוזר, הוא היה יכול בקלות לדלג מעל היד של דונארומה, ולהישאר מול שער ריק.
גם פה, שבאמת הייתה עבירה, הוא בחר ליפול בצורה תיאטרלית מדי.
אולי הוא חשב שהשופט יוציא אדום, אולי הוא סתם אוהב לקבל שריקות לטובתו, עובדתית, גם לפני הבעיטה, לא היה אחד שהיה מהר שהוא כובש את הפנל הזה, אז הנפילה לא עזרה בשום צורה חוץ מלאגו שלו אולי’
הוא בחר ליפול אחושילינג. בסדר נו כבר התרגלנו.
אני ראיתי אבל שהוא הציע לפדה לבעוט, ובפדה כמו מנהיג נתן לו. ראיתי פה הרבה ביקורת על פדה שהוא לא מנהיג וכו׳, אני חושב שמגיע לו סוג של התנצלות פה. אני כאוהד בארסה הוא בין היחידים שאני מעריך אצלכם. אני חושב שיש לו אינטליגנציית משחק מדהימה והוא לוחם מדהים. יש לו מנהיגות שקטה.
עם זאת, לא יזיק שבמקום לתת לבאנה מכות בחנייה שיתן סטירה לכוכבים שלכם.
אני מהמר על זה שהוא לא סומך על עצמו להבקיע.
אני אגב יותר מחמיר ממך - לא רק שהיה צריך לבעוט לאחר שעבר את השוער אלא שהוא היה חייב לבעוט עוד הרבה קודם. זה מצב של 1 על 1, הכי נוח שיש. שאל את השוער לאיזה פינה וגלגל לרשת. הוא פשוט יודע עמוק בפנים שאין לו את זה.
מה שאיכזב אותו בעיקר זאת הנגיעה הראשונה, נגיעה ראשונה טובה ובנגיעה השנייה היה צריך רק לגלגל לפינה של השוער, אבל כרגיל נגיעה ראשונה לא ברמה המתאימה מאפשר לבלם שהוא פחות מהיר ממנו להדביק את הפער ומשם רק הסתבך ולמזלו השוער הציל אותו עם פנדל.
אמבפה למשל, נגיעה ראשונה שמייצרת מצב ונגיעה שנייה פס חזק לפינה וסוגר עניין.
הבעיה העיקרית עם ויני זה שכשהוא קיבל את הכדור הזה עוד לפני שהסתבך שאני חשבתי לעצמי ‘‘חבל שזה לא פדה’’