טוב, קראתי פה המון שטויות כמו שמישהו פה שמנסה לעשות משוואה שאם מסי לא לוקח את הגביע ורונלדו כן אז מסי חייב לקחת גביע עולם וידה ידה ידה-מה לעזאזל הקשר? דייגו מרדונה היה נחשב לשחקן הטוב בהיסטוריה במשך 20 שנה והוא החזיק רק בגביע עולמי, גביע אופ"א ושתי אליפויות איטליה.
בכל אופן, למשחק.
-אני המון זמן טענתי פה שברסה משחקת רע כבר תקופה ארוכה. טענתי עשרות ואם לא מאות פעמים שמסי באמצע זה משפר את מסי ומשחק לו לרגליים, אבל לא עוזר לקבוצה ואתמול רומא עשתה בצורה מושלמת מה שצ’לסי ניסתה לעשות בבית-רק שהפעם הכדור לא פגע בקורה והמומנטום פלוס הלחץ המטורף שהם עשו הניב להם את השלושה שערים.
אתמול זה היה נראה כאילו שרביעיית ההגנה שלנו ובעיקר צמד הבלמים בפאניקה, והם היו בפאניקה בצדק-המאמן שלהם פשוט הפקיר אותם בשטח. במקום לקחת החלטה אמיצה ולשנות את המערך, הוא נתן להם לצאת כצאן לטבח כשראה שמההתחלה אנחנו בדרך להדחה. אתם בוודאי הייתם בשוק שראיתם את ברסה מעיפה כדורים למעלה, אבל אם אתם חושבים על זה-לא באמת הייתה להם ברירה. יש לנו את השחקנים הכי טכניים בעולם ולא הייתה להם ברירה אלא להעיף כדורים למעלה. למה? כי לא היה להם באמת למי למסור. במשחק כזה שקבוצה לוחצת אותך, אתה חייב אגפים, אין לך באמת ברירה. הקבוצה לוחצת אותך מהאמצע, וזה היה הכי קל-תראו את מפה החום של שחקני ברסה, כולם שם. מסי הכי למעלה, סוארז טיפה מחתיו, רוברטו טיפה מצדדיו, ופקק באמצע. רק סמדו ואלבה בצד, ומאחורה. מאוד אחורה. למסי לעזאזל הקשרים או הבלמים ימסרו? ברסה, כמו בהרבה עונות לפני מול המון יריבות, עושה עבודה קלה למאמן שמולה. תשים את מסי באמצע ותקבל קבוצה שקל מאוד לשתק אותה, גם מקום שלישי באיטליה יכולה לעשות את זה ועם יום חלש של הבלמים שלנו, היא גם תכבוש 3.
אין מה לעשות, אין הוקוס פוקוס בכדורגל, ואתה לא יכול לעבוד על כולם. אין לברסה משחק אגפים, ומסי לא כל יכול. יש דבר כזה טביעת יד של מאמן וגם עם סגל יותר טוב-כל קבוצה צריכה מאמן שידע מה לעשות ולצמצם או להגדיל פערים. אתמול היה מאמן אחד שידע מה הוא עושה, ומאמן שני שלא. אתה לא יכול לשחק במערך ללא קיצוניים ועם שני שחקני התקפה ברמות הגבוהות ביותר. זה יכול לעבוד מול קבוצות שמההתחלה מפחדות ממך ואין להם את הכלים, לא מול קבוצות שלא מפחדות ויש להם שחקנים ברמה עולמית. זה שוק, זה מביך, זה שערוריה.
ועכשיו באמת בואו נדבר דקה על המאמן שלנו. אתם רציתם מאמן טקטיקן, התמוגגתם מזה שעדיין לא הפסדנו בליגה, אבל המון התעלמו מהיכולת האמיתית של הקבוצה. אי אפשר לעבוד על העיניים, וגם מספרים לא ישנו את זה. ברסה לא נראת טוב. המשחק שלה משעמם, שקוף, בלי ברק ובלי יופי. המאמן הזה ניסה לעשות פה 4-4-2 שזה כבר חטא גדול בברסה ויואהן קרויף היה דואג להוציא אותו מחוץ לחוק על זה בלבד, אבל אם כבר עשית את זה-למה אין שחקני כנף אמיתיים כמו בולנסיה? למה לעאזל אתה שוחק שחקנים ומוותר על שחקנים אחרים כמו אלקסר, דניס, פאקו, דאולופאו, דמבלה, ורמאלן, מינה, וידאל, למה הם לא מקבלים יותר דקות ואתה שוחק את הסגל שלך עד הלשון בחוץ? מה זה הפחדנות הזאת? השחקנים שלנו עייפים ופצועים. בוסקס מסי ופיקה, השחקנים הכי חשובים שלנו, לא צריכים להגיע פצועים למשחק כזה. איניסטה לא אמור להגיע למשחק הזה כשהוא מעל 2000 דקות משחק. איניסטה בשלב הזה שיחק יותר דקות מכל העונה שעברה! הוא נותן דקות משחק לשחקנים שאין להם עתיד בברסה כמו פאוליניו וגומס וגומר את השחקנים הכי חשובים שלו.
הוא לא היה ברור על השיטה, וככה זה גם נראה על המגרש. הוא מאלתר ואז נשאר מקובע. הוא יותר גרוע מטאטה מרטינו, הוא פשוט נותן למסי לקחת אליפות לבד ושוחק אותו עד היסוד. הרי אני לא רואה פה טביעת יד של מאמן לטובה, אני יכול לזקוף לו את התוצאות, אבל לא את הדרך והאחריות על מצבם של השחקנים בשלב הזה היא נטו אחריות שלו. איך שברסה נראתה אתמול זה נטו אחריות שלו. והוא גם אמר את זה לפיקה כשהאחרון ניגש אליו ואמר לו לשנות שיטה, מערך, משהו. הוא אמר לו “אני אחראי”, אז בבקשה, אתם רוצים להאשים מישהו? מעולה, זה כולם, אבל בראש ובראשונה בפער ניכר זה המאמן. מאמן שניצח 4-1 בבית לא אמור לקבל 3-0, פשוט מאוד, גם עם 5 שחקנים מחליפים.
בסופו של יום גם בהתחלה לא הבנתי את המינוי שלו. הוא לא מאמן שדוגל ב4-3-3 ברסאי של הנעת כדור אלא של 4-2-3-1, וגם במערך הזה הוא לא משתמש בברסה. הוא מעדיף להישאר עם מה שהצליח לו מבחינת תוצאות בהתחלה כשרעה שדאולופאו לא מספיק טוב והוא החליט שאין לו את הכלים ל4-3-3 ושמסי מעדיף להישאר באמצע, אז למה לא? הוא לא רוצה לשנות כלום. הוא מאמן בינוני שלא באמת הצליח ולא עשה מה שנקרא “אקזיט” כמו צ’ולו באת’ או מוריניו בפורטו או קלופ בדורטמונד, הוא לא עשה שום דבר משמעותי בכדורגל העולמי. הוא בחירה נוחה להנהלה ולשחקנים כי הוא חסר עמוד שידרה ומאמן בינוני. אני לא רוצה אותו עונה הבאה גם אם יקח אליפות וגביע, וזה לא כי עפנו מול רומא-אלא כי עונה שלמה נראנו לא משכנעים ואין איתו באמת עתיד ברסאי.
דבר שני, יש גם אחריות על השחקנים. אני יודע שיש פה אוהדים שחושבים שכל שחקן שמשחק עונה או שתיים בברצלונה ומשחק טוב ישר הופכים אותו לסמל. נו, מה לעשות, ככה זה שיש אוהדי הצלחות שמנהלים את הבארסה מאניה וגורמים לכם לחשוב שכל אומטיטי הוא יותר משכיר חרב, אבל לא ככה הדבר. קל לדבר על פיקה כי הוא באמת היה לא היה בשיאו אתמול וגרם לפנדל, אבל בואו נדבר על השותף שלו להגנה. מה קורה לאומטיטי? מתחילת העונה הוא עושה המון פאשלות, לא נותן מאה אחוז בכלל. הגול הראשון שלו, איפה הסגירה? מה זאת האדישות הזאת לכדור גובה שכמה שניות באוויר? הפנדל אולי פיקה גרם, אבל איפה החיפוי של אומטיטי? הוא פשוט מסתכל על המאבק ומלווה אותו כשהוא יכול להפעיל לחץ, לקחת את הכדור. בשתי הגולים אומטיטי פשוט מלווה את המהלך, לא יוזם, ובעיקר נראה כאילו הוא עושה טובה שהוא על המגרש. וזה בסדר, הוא שכיר חרב ולא צריך לשכוח את זה. קצת בעיות עם החוזה שלו והוא לא אותו שחקן שצריך להוכיח משהו וטורף את המגרש. הוא פחות מחוייב, פחות נלחם, פחות “רעב”. צריך לקחת דברים כאלה בחשבון. אני יכול להגיד דבר אחד, אבל ברור לי שעם שחקן כמו בארטרה, זה לא היה קורה. בארטרה גם אם היה משחק בחינם היה נותן את הנשמה שלו על המגרש, והגול הראשון לא היה קורה והפנדל לא היה קורה-בראשון הוא היה מחפה על אלבה ובשני הוא היה לוקח לדז’קו את הכדור כשהוא במאבק עם פיקה. ולא, לא כי הוא בלם יותר טוב מאומטיטי, אלא כי הוא היה רוצה יותר מאומטיטי אתמול. כי הייתה לו מחוייבות של שחקן בית, משהו שאיבדנו בברצלונה וכבר מזמן אין נשמה. אנחנו פשוט גרסא רעה מאוד מאוד של ריאל שמחזיקה בשחקן הטוב בעולם. זהו.
ומילה טובה לרומא-הגיע לה לעלות. היא עשתה מה שצ’לסי לא-היא האמינה. היה לה גם מזל והיא לא פגעה בקורות, היא הכניסה. השופט היה מעולה ונתן לה מה שהגיע לה. בכלל השופט היה מעולה ונתן למשחק לזרום. הם לא שיחקו יותר מדי מלוכלך, הם נלחמו וכמו שפלורנצי אמר-לא היה להם ממה לפחד, כי ברסה לא ניסתה כלום, לא היה לה איך. מאמן אחד ידע מה הוא עושה, והשני לא. פשוט מאוד.
איניסטה אמר במחצית לסרג’י רוברטו שאם נמשיך לשחק ככה, אנחנו נודח. למה הוא לא אמר את זה למאמן? למה הוא לא אמר למסי ללכת לאגף, שיהיה לאן לשחק? למה דמבלה לא פתח? איפה האומץ לעזאזל?
זאת לא ברסה, ואנחנו הפסדנו כי הגיע לנו להפסיד וכי אנחנו בלוף, כמו שאני אומר המון זמן. הפסדנו כי אין לנו נשמה, היא הלכה ביחד עם שחקנים כמו בארטרה, מונטויה, תיאגו, דאולופאו, ראפיניה. היא הלכה כי מסי באמצע כדרך קבע זה משהו שנכשל באופן קבוע ועונת 14-15 לא שינתה לאף אחד את החשיבה. היא הפסידה כי ברצלונה הולכת לבינוניות, עסקנות נוסח ברזיל ולשים פלסטרים במקום להוציא את הגידול.
נ.ב
רחמים על סמדו. מקווה שהמאמן הבא שיגיע יראה את הפוטנציאל ויהפוך אותו לאבידאל 2. הוא לא אשם במה שהיה אתמול. החשיבה לשים את סמדו על הבלם שלהם מזכירה לי את הטמטום לשים את אלבס על פפה בקלאסיקו.