לקראת קייראט
ריאל מדריד מגיעה למשחק נגד קייראט אחרי התבזות ענק בדרבי – חמישייה ראשונה מאז 1950 (5:2), כשהיה נראה שהקבוצה של צ’אבי אלונסו בלתי ניתנת לזיהוי. הכל קרס כמו מגדל קלפים. כעת הביקורות גדולות והקלישאות רבות. נראה כי אפילו ניצחון מחר, אחרי “המסע” לאלמאטי בתום שבע שעות טיסות ו-6,400 ק"מ (התיקון “החל כבר במטוס”, נכתב ב-AS בצורה מצחיקה ממש) – לא יהיה אפילו פלסטר, אבל ההצגה חייבת להימשך וריאל הרי ‘במוד צ’מפיונס’ כמו שאמר אלונסו. כל תוצאה אחרת מלבד ניצחון ממש לא נלקחת בחשבון אפילו.
ההגנה של ריאל מדריד – שגם “בהרכב מלא” לא ממש תפקדה בדרבי – הולכת ומתקצרת. דני קרבחאל נפצע וייעדר חודש, טרנט אלכסנדר-ארנולד הרי כבר מושבת, ואדר מיליטאו שחטף מכה – איננו, כמו אנטוניו רודיגר שפצוע ארוך טווח. על כן, עם כל הכבוד לכתבות על דויד חימנס הצעיר שמחזק את הסגל – פדה ואלוורדה יצטרך “להושיע” מה שנקרא. האורוגוואי, שפתח את העונה חלש מאוד, הגיע למסיבת העיתונאים ודיבר מהלב. “אלה ימים מאוד לא פשוטים. התכנסנו כדי למצוא שינוי. אסור להיכשל בדרבי כפי שנכשלנו”. הוא אמר שהמשחק מחר הוא צעד ראשון ודיבר ברמה האישית: “אני מתוסכל, אני מודע לאופן בו אני משחק”, לקח אחריות. “אני הראשון לדעת, שחקן יודע מתי יש לו משחק גרוע. בגביע העולם למועדונים הייתי טוב, אבל עכשיו קשה לי. ואמשיך לתת את כל-כולי כקפטן”. פדה הכחיש שביקש לא לשחק כמגן ימני ודי ברור שזה קשקוש. אפשר לדבר על היכולת החלשה, אבל לגבי המחויבות שלו או הנתינה? אסור לפקפק. שאר דבריו – כאן.
אלונסו שדיבר הרבה מאוד במסע"ת והעמיס קלישאות, הזהיר מהיריבה. “הדרבי היה רע, וזה לא רק עניין הגישה, אבל אנחנו כבר חושבים קדימה ובמוד צ’מפיונס. אנחנו בחלק מתהליך של הסתגלות ולמידה. זה כואב לנו, אבל אנחנו בליגת האלופות ולא רוצים לאבד נקודות”. הוא החמיא לכל אחד מהקשרים ולא רצה לגלות דבר על ההרכב אלא הסתפק ב-“יעלו 11 שחקנים, שהם שחקני ריאל מדריד והם שחקנים טובים”.
זה די ברור שנראה מחר הרכב רוטציוני, עם לא מעט שינויים. כלומר בהגנה קשה לשנות, אין אפשרויות למעט אולי מערך שלושה בלמים מפתיע כמו גם עם אלבארו קארראס. אבל השאר? אדוארדו קמאבינגה יקבל את חולצת ההרכב לראשונה, זה די ברור. עוד נראה כמעט בלתי נמנע לפי ה-AS: קיליאן אמבפה שבכושר מדהים עם עשרה שערים בשמונה משחקים – “מצפה למנוחה” כלומר סיכוי טוב שיפתח על הספסל. וריאל צריכה גולים משחקנים אחרים מה שהיא לא ממש מקבלת.
לפי ההערכות, רודריגו (האם כ-‘9’? ואולי לוותר גם על ויניסיוס ג’וניור אם אמבפה נח – זה יותר מדי) יפתח וכך גם ברהים דיאס ושניהם עם יותר מדי זמן בלי גול. רודריגו לא כבש מאז הדרבי בליגת האלופות. גם נוכחותו של גונסאלו גארסיה נשקלת. אורליאן טשואמני, אולי, אמור לנוח. ג’וד בלינגהאם כנראה יפתח, במה שהיה צריך להיות הפרמיירה שלו בהרכב ולא מוקדם מדי וכבר בדרבי.
ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| פדה ואלוורדה, דין האוסן, ראול אסנסיו, פראן גארסיה| דני סבאיוס (פרנקו מסטאנטואונו), ג’וד בלינגהאם, אדוארדו קמאבינגה| ברהים דיאס, ויניסיוס ג’וניור ורודריגו
קייראט הקאזחית אבל בעצם ‘קצת ישראלית’ בזכות דן גלזר ועופרי ארד, עשתה את שלה עם עצם ההעפלה ההיסטורית לליגת האלופות לראשונה בתולדותיה, כשהדיחה את סלטיק אחרי דו-קרב פנדלים מותח. במשחק הפתיחה בליגת האלופות היא הובסה 4:1 מול ספורטינג ליסבון, כשהצליחה להחזיק כמעט מחצית אחת. בכל מקרה החלוץ אדמילסון פאולה סנטוס עשה היסטוריה עם השער המצמק ארבע דקות לסיום. מאז אגב, הקבוצה מתכוננת למשחק הזה שכן משחק הליגה האחרון נערך ב-14 בספטמבר (0:1 על אקטובה בבית משער של דסטן סטפייב) ואז יצאה הליגה לפגרה. קייראט שנייה בזירה המקומית במרחק נקודה מאסטנה. קייראט אגב הפסידה רק ארבעה מ-30 משחקי הבית האחרונים שלה באירופה, ניצחה ב-19
המאמן רפאל אורזבקטין שיבח בריאיון את צ’אבי אלונסו וטען שצפה בהרבה משחקים של באייר לברקוזן כשהספרדי אימן שם וניסה ליישם את אותם העקרונות. לקראת המשחק הוא אומר: “לריאל מדריד אין חולשות גדולות. מצאנו כמה דברים קטנים, אבל לכל קבוצה יש כאלה. אני לא אכנס לפרטים כרגע. אלונסו עשה שינויים ניכרים במשחק ובעקרונות שלו בריאל מדריד, אבל צריך עוד זמן. יש לנו רוח קבוצתית חזקה ואנחנו מאורגנים היטב. ננסה לשחק כמו ששיחקנו במוקדמות. הרבה תלוי באוהדים שלנו”.
סטפייב, שהכריע את משחק הליגה האחרון, שווה אזכור מיוחד. הוא כבר נרכש על ידי צ’לסי ככובש הבכיר של הקבוצה עם 15 שערים, הצעיר ביותר שהבקיע בליגת האלופות (כולל המוקדמות), משחק בצורה בוגרת מאוד ביחס לגיל 17 וזכה לאינסוף הצעות. שלושה משעריו הגיעו במוקדמות ויש לו מניות רבות לכך שהקבוצה עשתה היסטוריה. “עבר זמן רב מאז היה לנו בקבוצה שחקן כל כך מוכשר”, אמר מאמנו בחיוך. ז’ורז’יניו שהבקיע שמונה הוא הסגן שלו. הבלם עופרי ארד די באנקר עם 30 הופעות – מכובד מאוד, בעוד גלזר מתנדנד ומשחק הרבה פחות. בכל מקרה הם מצטרפים לרשימה של ישראלים ששיחקו נגד ריאל בליגת האלופות – יוסי בניון ומנור סולומון, ואם נדבר על ישראלים בכלל אז גם חיים רביבו במדי סלטה ויגו עוד, דודו אוואט במאיורקה, ועומרי אפק.