מחזור שני באלופות: 0:5 על קייראט| כבשו: אמבפה-3, קמאבינגה, ברהים

לקראת קייראט

ריאל מדריד מגיעה למשחק נגד קייראט אחרי התבזות ענק בדרבי – חמישייה ראשונה מאז 1950 (5:2), כשהיה נראה שהקבוצה של צ’אבי אלונסו בלתי ניתנת לזיהוי. הכל קרס כמו מגדל קלפים. כעת הביקורות גדולות והקלישאות רבות. נראה כי אפילו ניצחון מחר, אחרי “המסע” לאלמאטי בתום שבע שעות טיסות ו-6,400 ק"מ (התיקון “החל כבר במטוס”, נכתב ב-AS בצורה מצחיקה ממש) – לא יהיה אפילו פלסטר, אבל ההצגה חייבת להימשך וריאל הרי ‘במוד צ’מפיונס’ כמו שאמר אלונסו. כל תוצאה אחרת מלבד ניצחון ממש לא נלקחת בחשבון אפילו.

ההגנה של ריאל מדריד – שגם “בהרכב מלא” לא ממש תפקדה בדרבי – הולכת ומתקצרת. דני קרבחאל נפצע וייעדר חודש, טרנט אלכסנדר-ארנולד הרי כבר מושבת, ואדר מיליטאו שחטף מכה – איננו, כמו אנטוניו רודיגר שפצוע ארוך טווח. על כן, עם כל הכבוד לכתבות על דויד חימנס הצעיר שמחזק את הסגל – פדה ואלוורדה יצטרך “להושיע” מה שנקרא. האורוגוואי, שפתח את העונה חלש מאוד, הגיע למסיבת העיתונאים ודיבר מהלב. “אלה ימים מאוד לא פשוטים. התכנסנו כדי למצוא שינוי. אסור להיכשל בדרבי כפי שנכשלנו”. הוא אמר שהמשחק מחר הוא צעד ראשון ודיבר ברמה האישית: “אני מתוסכל, אני מודע לאופן בו אני משחק”, לקח אחריות. “אני הראשון לדעת, שחקן יודע מתי יש לו משחק גרוע. בגביע העולם למועדונים הייתי טוב, אבל עכשיו קשה לי. ואמשיך לתת את כל-כולי כקפטן”. פדה הכחיש שביקש לא לשחק כמגן ימני ודי ברור שזה קשקוש. אפשר לדבר על היכולת החלשה, אבל לגבי המחויבות שלו או הנתינה? אסור לפקפק. שאר דבריו – כאן.

אלונסו שדיבר הרבה מאוד במסע"ת והעמיס קלישאות, הזהיר מהיריבה. “הדרבי היה רע, וזה לא רק עניין הגישה, אבל אנחנו כבר חושבים קדימה ובמוד צ’מפיונס. אנחנו בחלק מתהליך של הסתגלות ולמידה. זה כואב לנו, אבל אנחנו בליגת האלופות ולא רוצים לאבד נקודות”. הוא החמיא לכל אחד מהקשרים ולא רצה לגלות דבר על ההרכב אלא הסתפק ב-“יעלו 11 שחקנים, שהם שחקני ריאל מדריד והם שחקנים טובים”.

זה די ברור שנראה מחר הרכב רוטציוני, עם לא מעט שינויים. כלומר בהגנה קשה לשנות, אין אפשרויות למעט אולי מערך שלושה בלמים מפתיע כמו גם עם אלבארו קארראס. אבל השאר? אדוארדו קמאבינגה יקבל את חולצת ההרכב לראשונה, זה די ברור. עוד נראה כמעט בלתי נמנע לפי ה-AS: קיליאן אמבפה שבכושר מדהים עם עשרה שערים בשמונה משחקים – “מצפה למנוחה” כלומר סיכוי טוב שיפתח על הספסל. וריאל צריכה גולים משחקנים אחרים מה שהיא לא ממש מקבלת.

לפי ההערכות, רודריגו (האם כ-‘9’? ואולי לוותר גם על ויניסיוס ג’וניור אם אמבפה נח – זה יותר מדי) יפתח וכך גם ברהים דיאס ושניהם עם יותר מדי זמן בלי גול. רודריגו לא כבש מאז הדרבי בליגת האלופות. גם נוכחותו של גונסאלו גארסיה נשקלת. אורליאן טשואמני, אולי, אמור לנוח. ג’וד בלינגהאם כנראה יפתח, במה שהיה צריך להיות הפרמיירה שלו בהרכב ולא מוקדם מדי וכבר בדרבי.

ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| פדה ואלוורדה, דין האוסן, ראול אסנסיו, פראן גארסיה| דני סבאיוס (פרנקו מסטאנטואונו), ג’וד בלינגהאם, אדוארדו קמאבינגה| ברהים דיאס, ויניסיוס ג’וניור ורודריגו

קייראט הקאזחית אבל בעצם ‘קצת ישראלית’ בזכות דן גלזר ועופרי ארד, עשתה את שלה עם עצם ההעפלה ההיסטורית לליגת האלופות לראשונה בתולדותיה, כשהדיחה את סלטיק אחרי דו-קרב פנדלים מותח. במשחק הפתיחה בליגת האלופות היא הובסה 4:1 מול ספורטינג ליסבון, כשהצליחה להחזיק כמעט מחצית אחת. בכל מקרה החלוץ אדמילסון פאולה סנטוס עשה היסטוריה עם השער המצמק ארבע דקות לסיום. מאז אגב, הקבוצה מתכוננת למשחק הזה שכן משחק הליגה האחרון נערך ב-14 בספטמבר (0:1 על אקטובה בבית משער של דסטן סטפייב) ואז יצאה הליגה לפגרה. קייראט שנייה בזירה המקומית במרחק נקודה מאסטנה. קייראט אגב הפסידה רק ארבעה מ-30 משחקי הבית האחרונים שלה באירופה, ניצחה ב-19

המאמן רפאל אורזבקטין שיבח בריאיון את צ’אבי אלונסו וטען שצפה בהרבה משחקים של באייר לברקוזן כשהספרדי אימן שם וניסה ליישם את אותם העקרונות. לקראת המשחק הוא אומר: “לריאל מדריד אין חולשות גדולות. מצאנו כמה דברים קטנים, אבל לכל קבוצה יש כאלה. אני לא אכנס לפרטים כרגע. אלונסו עשה שינויים ניכרים במשחק ובעקרונות שלו בריאל מדריד, אבל צריך עוד זמן. יש לנו רוח קבוצתית חזקה ואנחנו מאורגנים היטב. ננסה לשחק כמו ששיחקנו במוקדמות. הרבה תלוי באוהדים שלנו”.

סטפייב, שהכריע את משחק הליגה האחרון, שווה אזכור מיוחד. הוא כבר נרכש על ידי צ’לסי ככובש הבכיר של הקבוצה עם 15 שערים, הצעיר ביותר שהבקיע בליגת האלופות (כולל המוקדמות), משחק בצורה בוגרת מאוד ביחס לגיל 17 וזכה לאינסוף הצעות. שלושה משעריו הגיעו במוקדמות ויש לו מניות רבות לכך שהקבוצה עשתה היסטוריה. “עבר זמן רב מאז היה לנו בקבוצה שחקן כל כך מוכשר”, אמר מאמנו בחיוך. ז’ורז’יניו שהבקיע שמונה הוא הסגן שלו. הבלם עופרי ארד די באנקר עם 30 הופעות – מכובד מאוד, בעוד גלזר מתנדנד ומשחק הרבה פחות. בכל מקרה הם מצטרפים לרשימה של ישראלים ששיחקו נגד ריאל בליגת האלופות – יוסי בניון ומנור סולומון, ואם נדבר על ישראלים בכלל אז גם חיים רביבו במדי סלטה ויגו עוד, דודו אוואט במאיורקה, ועומרי אפק.

טוב אז מצאתי את עצמי יושב וכותב לכם ולי גם על המשחק הזה - טופח לעצמי על השכם מה שנקרא והאמת מפתיע את עצמי בכל יום מחדש. אם אין אני לי - מי לי. אני באמת חושב שהשחקנים צריכים לשלוח לנו הודעה ולבקש סליחה על הדרבי לקראת יום כיפור.

תמיד כל משחק בליגת האלופות היה מרגש, לא משנה מי היריבה, גם אם הבטחנו עלייה בימי שלב הבתים, גם בשנה שעברה כשהסתבכנו והגענו למחזורים האחרונים חסרי סיכוי. לא הפעם

קודם כל אני מנסה להתנתק ממה שקרה כי יש מחשבה די מציקה כזה - או.קיי נניח ננצח את המשחקים הקרובים, מבלי לזלזל בוויאריאל חלילה, ואפילו את יובנטוס שהיא לא קבוצת טופ למרות פתיחת עונה טובה - זה מרגיש שזה לא שווה כלום כי היינו ברצף מעולה ופשוט שילשלנו נגד אתלטיקו מדריד.
אז אני מנסה לצפות היום במשחק במחשבה על 90 דקות נטו אחרי השקיעה, כבר שנים שהיינו אומרים ש-ריאל מדריד B כביכול - המחליפים - מציגה כדורגל טוב ומהנה יותר, בין אם אלו מרקו אסנסיו ואיסקו או חאמס ואלבארו מוראטה ובין אם אלה היו רודריגו ודני סבאיוס.

אבל בדרבי הם לא רצו והנתונים שפורסמו הבוקר ב-AS היו מרגיזים מאוד - אז במשחק כזה נגד הקבוצה הכי קיקיונית במפעל - הם כן ירוצו? מישהו רוצה לכפר בכלל על מה שקרה? קייראט תשחק כאילו זה המשחק האחרון שלה המועדון, כל שחקן ייתן 3000%. שריף מועדון הרבה יותר גדול מהם אבל זה מזכיר לי שהפסדנו לשריף בסנטיאגו ברנבאו. ואז במשחק החוץ דווקא ניצחנו בהופעה לא רעה.

צ’אבי אלונסו דיבר יותר מדי לקראת המשחק, היה צריך לענות תשובות קצרות יותר ועם יותר תאכלס, לא לחשוף את ההרכב שלו כמובן, אבל מה הדבר הראשון שהולכים לעשות חוץ מלעבוד. מה לא עבד בדרבי אם זו לא רק הגישה אלא גם בעיות של כדורגל.

פדה ואלוורדה ישחק היום כמגן ימני וכולי תקווה שנראה אותו נמרץ, מהיר, יש לו פוטנציאל עצום בעמדה הזו, הוא חייב להשתמש במשחק הזה כדי לחזור לתלם (כמובן שהוא קצת עייף ומותש, הלוואי והיינו מכריעים את המשחק מהר ובדקה 60 רואים את הילד דויד חימנס עולה לשחק), וגם שחקני ההתקפה. לא יכול להיות שרודריגו בלי גול מאז הדרבי ההוא, ברהים דיאס בלי גול - שניהם כבר כמה וכמה זמן.

קיליאן אמבפה חייב לקבל מנוחה. הוא יהיה כמובן על הספסל חלילה-חלילה לעת צרה אבל די, לא להתגרות בגורל, הוא משחק הרבה, גם בנבחרת צרפת לא ירחמו עליו, הקבוצה צריכה לדעת להסתדר בלעדיו. לחשוב על עוד רעיונות. ואולי נראה סגנון קצת אחר עם כדורי רוחב של פראן גארסיה לגונסאלו גארסיה, וג’וד בלינגהאם נכנס מקו שני יותר טוב מכל אחד אחר. רודריגו כמספר 10 שחקן חופשי כשהמטרה היא ברורה - לכבוש שער. לגבי ויניסיוס - דילמה. כי זה משחק שיכול להחזיר אותו להיות קליל דווקא, אבל כן ינוח כי אין מקום לכולם.

עוד נקודות שלי: אדוארדו קמאבינגה חייב לפתוח והייתי לוקח סיכון ומשתמש בדויד אלאבה כבלם במקום דין האוסן, פשוט להריץ את אלאבה, הוא כבר בסגל, מודע לסיכון, אבל לתת עוד מנוחה. וזה דווקא לתת עוד אחריות לראול אסנסיו.

בעבר זה היה משחק של 0:3 און 0:4, אני מצפה רק לקחת נקודות ושנראה עוד שחקני התקפה עוזרים בנטל של ההבקעות וזהו.

מסתבר שלא משדרים את המשחק בספורט 5 או ספורט 5+

בערוץ של ריאל פרסמו שאלאבה בלם לצד האוסן, אסנסיו מגן ימני, פראן גרסיה מגן שמאלי, טשואמני בקישור עם סבאיוס וגולר. הרכב קצת רך, נקווה לא להתבזות הגנתית שוב.

אמנם דויד אלאבה משחק אבל מבחינתי הרכב פחדני כשלא נותנים לקיליאן אמבפה לנוח וזה עוד יהיה בעוכרינו ממש. זה היה קלאסי או להפעיל את רודריגו בכל עמדה או לנסות חלוץ רחבה כמו גונסאלו גארסיה. צ’אבי אלונסו בלחץ אחרי הביזיון בדרבי. לדעתי דווקא זה כן משחק לג’וד בלינגהאם להורדת חלודה, וזמן אדוארדו קמאבינגה.

וואלה אני בהלם שלא משדרים את כל הטוב הזה וחבל עכשיו להזמין את הערוץ הדרעק הזה.

דווקא מבין את אלונסו שמחפש ניצחון בטוח ולא הרפתקאות שעלולות להפוך לכדור שלג,גם ככה יש חיסורים בהגנה,נקווה שהשערים יגיעו מהר ויהיו חילופים מוקדמים.
ההגנה הזו מדאיגה אותי,מקווה שלא נעשה פדיחות.

אגב ישראלי בהרכב נגד ריאל מדריד איך זה לא בערוץ
פתוח?

אם אתה לא נותן לו לנוח היום אז מתי כן? ותסלח לי קייראט כמובן. גם צריך להכניס שחקנים לכושר. אם יעלה וייפצע לחודש אתה תבין כמה זו טעות. אצלינו גם אין הרבה “ניצחונות בטוחים”.

מניח שאכלנו אותה עם השידור בגלל היורוליג וזה, הפטעל תל אביב ומכבי תל אביב או פתיחת הליגה בכללי. אבל הזמנת הערוץ עד סוף היום היא ב-10.9 שח

הייתי שמח אם הוא היה נח,מבין את אלונסו שלא רוצה בעיות ומחפש להכריע את המשחק כמה שיותר מהר בגלל מה שקרה בדרבי,את המנוחה נקווה שיקבל במחצית השנייה.

עם איך שאנחנו נראים עד עכשיו הם לא ינוחו גם בעוד 3 מחציות…

לא יכול לשאת את האדישות והחוסר מאמץ של ויניסיוס. מוציא אותי מדעתי.

קבוצה ברמה כל כך נמוכה נגדינו ואנחנו עדיין לא מסוגלים לייצר כלום מול הגנה מסודרת. הנעת כדור כלכך אפורה ואחורה כל הזמן. וזה בהרכב “הטכני” אמנם ג’וד בלינגהאם איננו אבל לא בא לו לנהל משחק, ויש את דני סבאיוס מלבד ארדה גולר וגם דין האוסן מאחורה אם תרצו. צריכים עוד גול כי אנחנו נחלק את המתנה מתישהו. וכן בא לי לראות את רודריגו וגונסאלו.

מפריע לי שעוד גול מגיע מפנדל ועוד מטעות ורשלנות של היריבה ולא ממשהו שבנינו.

ויניסיוס ג’וניור צריך לקחת קורס אצל ראול איך עושים את זה נכון עם הצ’יפ שלו. אבל מילא ההחמצות, הוא עבר שחקן פעם-פעמיים במחצית וכמעט ייצר מצב אבל הדריבל כל כך לא מפחיד בניגוד לעבר.

אני כן אוהב את הנמרצות של פראן גארסיה ומעניין אותי אם היה לנו ‘9’ שחיי ברחבה או היה משחק בקבוצה אחרת אז כמה בישולים היו לו. גם אין מספיק אופציות למסירה ברחבה וגם הפס שלו פזיז/לא חכם/לא מדויק.

זה לא רק ההתקפה, ספגנו חמישיה לפני כמה ימים ופתחנו את המשחק בזלזול וכמעט שברנו את השיא הפתטי שלנו עם הספיגה הכי מהירה בתולדות ליגת האלופות אחרי 10 שניות, פשוט מוציא אותי מדעתי.

בקלות אפשר היה להבקיע רביעייה במחצית אבל ויני ואמבפה אגואיסטים להחריד ותוקעים הרבה התקפות.
אהבתי איך פרנקו קרא את הטעות בהגנה של קייראט עוד לפני שהיא קרתה. שחקן חכם ולא עצלן. הוא עדיין קצת מפוזר אבל אני אוהב את האופי שלו.

גם עם היכולת הפושרת עם קצת דיוק זה היה 3-0 במחצית,מעצבן איך אנחנו מבזבזים מצבים לגמור את המשחק.
צואמני חלש מאוד היום,פרנקו חוץ מסחיטת פנדל לא עדה שום דבר טוב וויני מנסה בכח,ארדה ואמבפה כרגיל.

מבין אתכם, אבל זה משחק אימון נגד קבוצה מהקריות מחוזקת בעופרי ארד. לא לקחת ברצינות רבה מדי ולא לצפות להתלהבות יתר. זה ככה כל שנה.

אם כבר - תן לי ריאל מדריד 2 במשחק כזה. גונסלו גרסיה

קבוצה אחת רוצה אבל לא יכולה וקבוצה אחת יכולה אבל לא ממש רוצה. ההנחה היחידה שאפשר לתת לשחקנים היא המסע המעייף לקייראט.

אני חייב להגיד שאלונסו ממשיך לאכזב אותי עם ניהול המשחק שלו, החילופים שלו מאוחרים, אין סיבה לחכות לדקה ה 70 במשחק כזה.

לא ראיתי את המחצית הראשונה אז רק אגיד שמהמחצית השנייה אין הרבה מה להסיק כי זה פשוט לא כוחות ועושה רושם שהשחקנים שלנו משחקים בהילוך שני - לגיטימי.

מה שכן - לא מוזר הסיפור עם בלינגהאם? מצד אחד הוא צריך לצבור עוד כושר משחק במיוחד אחרי הדרבי החלש ומצד שני כבר דקה 70 והוא לא נכנס במשחק קלאסי עבור מטרות כאלה… או שיש משהו שפספסתי?

אני לא לגמריי מבין מה אלונסו מנסה להוציא מהסיטואציה עם ויניסיוס. מצד אחד הוא הפייבוריט שלו לקו שמאל, מצד שני הוא מוציא אותו מוקדם ברוב המשחקים, כמו מסטנטואונו. מצד אחד הוא לא באמת מרוויח את ויניסיוס ומצד שני גם לא נותן הזדמנות אמיתית לרודריגו בצד שמאל.

גם 0:8 היום לא היה מכפר על הדרבי אבל שיהיה, אולי הפרש השערים יהיה חשוב (בתקווה שלא) בשלב הסיכומים. וחשוב שהקבוצה סוף-סוף כובשת הרבה שערים יחסית.

הייתי מעדיף שני גולים של רודריגו ולא בישול ורבע מול יריבה שכבר הרימה ידיים אחרי הפנדל אבל גם זה משהו, עלה כמחליף טוב מאוד ואנחנו צריכים את הערך המוסף של עוד שחקני התקפה חוץ מהסקורר שלנו. עם שלושער קיליאן אמבפה הוציא את המקסימום כמעט. חסרה לי גם בניית מהלכים מול הגנה עומדת.

שימו לב מה אמר אמבפה לאחר המשחק - לייק. ווינר שלא מתרגש מהשלושער שלו, מדבר על ההחמצות, וגם עד כמה אסור לשכוח את הדרבי. "בדרך כלל, שחקן כמוני עם חמש הזדמנויות… אני רוצה להבקיע חמישה שערים ואני חייב להבקיע חמישה שערים, זו הסיבה שריאל מדריד הביאה אותי. שלושה זה נהדר, אבל יכולתי להבקיע יותר. אני הולך לעבוד כדי להיות יעיל יותר מול השער

יש איזו קללה על השילוב ויניסיוס-אמבפה, נניח בהחמצה ההזויה של וקיליאן כשהם עשו מהלך משותף נפלא ו-ויני מסר כמו גדול. זה אמור להיות בישול וזה לא הסתיים ככה. אבל ויניסיוס שוב ‘לא הוציא מספיק’ מהמשחק הזה.

אני חושב שהיה אחלה משחק של דני סבאיוס ושמח שהפנדל שהיה מכניס אותנו ללחץ מיותר וקצת ‘מסמן’ אותו - בוטל, הוא הגיע לכדור מאוד מהר והיה נמרץ, אולי חסר קצת משחק לעומק מצידו.

אין שום דבר כמעט מכנף ימין אגב, לא משנה אם פרנקו מסטאנטואונו שם, אם זה ברהים דיאס שמושך את הכדור יפה על מטר אבל רחוק מהעיניים ומהמספרים בניגוד לעונת הבכורה. כמובן שראול אסנסיו כמגן זה לא מזמין לתקוף מהצד הזה. עבר בשלום בכל מקרה.

אחרי 9 משחקים רשמיים אלונסו עם 8 ניצחונות והפסד בודד שהיה בדרבי במשחק חוץ.
רק תזכורת.