שמינית גמר האלופות :: מפסידים 1:0 בפריז במשחק נוראי ומביש

שתי נקודות אור מהמשחק הזה:
1.אלאבה ומיליטאו בלמים מהרמות הגבוהות ביותר,נתנו משחק כמעט מושלם מול קבוצה עם שחקני על בהתקפה ולחץ בלתי פוסק.
2.אמבפה בצד ימין לא פחות מפחיד מאמבפה של צד שמאל,שנה הבאה החור הזה סוף סוף ייסתם.

אנצלוטי מאמן כל כך מיושן וכל כך צפוי בניהול משחק שלו שהוא לא השאיר שום סיכוי לסגל הפחות טוב גם ככה שלנו וזה נראה כמו שזה נראה,הבן אדם חוזר על הטעויות בכל עונה ובכל קבוצה שהוא מאמן,זה תמיד אותו דבר: מתחילים מצוין,מפרקים את הליגה בסיבוב הראשון תוך כדי טחינת שחקני ההרכב ואז מגיעים לינואר מפורקים ומאבדים הכל תוך חודשיים.
אני מאוד מקווה שאת הליגה לא נאבד כי זו תהיה פדיחה רצינית ואחד הפספוסים היותר גדולים שלנו בהיסטוריה,בכושר הנוכחי זה לא נראה כזה תלוש מהמציאות.
נכון,יש לנו סגל פחות טוב משל הקבוצות ששולטות כרגע באירופה,אבל יש פה מישהו שחושב שאנצלוטי הוא האיש המתאים להוביל את ריאל מדריד החדשה? בתקווה ששנה הבאה יהיה לנו סגל התקפי מצוין,אני ממש לא רוצה שהוא יתבזבז על כזה מאמן מיושן,אני רוצה לראות את ריאל מדריד התקפית ולוחצת גם במשחקים גדולים ואיתו זה לא יקרה.

לגבי הגומלין-אני מקווה שלא נבוא בגישה של הכל או כלום ונתקוף בלי שכל ובלי קאסמירו כי אז נחטוף תבוסה,עדיף לסיים בתיקו או להפסיד עוד 1-0 כי באמת שאין לנו מה למכור ברמות האלו כרגע,עדיף להתרכז בליגה,לקחת אליפות ולהיפרד מאנצלוטי ועוד כמה שחקנים בינוניים/שחקני עבר בטעם טוב ולהתחיל תקופה חדשה,מספיק,4 שנים זה יותר מידי בשבילנו להיות מחוץ למשחק.

יש תחושות של קיץ 2009 באוויר,פלורנטינו,לעבודה.

אנחנו פשוט נוסטלגים מדי. כשכוכבי הקבוצה, בנזמה ומודריץ’, הם שחקנים בשלהי הקריירה, זה מה שיש לנו למכור.
העובדה שלפני המשחק כולם תלו את היתרון היחסי לכאורה שלנו בקישור המיתולוגי, מדברת בעד עצמה. שם טמונה האיכות שלנו, וזו חתיכת איכות מזדקנת, איטית ולא מתאימה לקצב ולאינטנסיביות.
כשבכל היבשת קבוצות נוטלות חלק פעיל בשוק ההעברות ומתחזקות איפה שצריך, אנחנו סוחטים לימונים, מתבססים על אותו שלד מזדקן (עם קוסמטיקה קלה), וכדי להעצים את החוויה שולפים מהבוידעם את סבא קרלו.
אז נכון, אפשר להוציא קצת יותר גם עם הסגל הזה, אבל צריך להתאים את הציפיות למציאות. אלו אותם שחקנים שמתקשים מול קבוצות תחתית ואותם שחקנים שעשו במכנסיים מול צ’לסי בשנה שעברה. זו אותה המבוכה.
יש לפלורנטינו הרבה עבודה בקיץ.

בול. קוסמטיקה זו המילה. מתלוננים למה שמנו פלסטר על היד במקום על הרגל, בזמן שהגוף גוסס.

שתי בעיות יכולות להתקיים ביחד. אחת על הקווים ואחת על המגרש. השנייה הרבה יותר גדולה וישנה מהראשונה. גם אם הראשונה הייתה נפתרת אז השנייה לא הולכת לשום מקום, רק תעבור לבא בתור. קודם כל המערכת צריכה להחליף דיסקט ואז יהיה רלוונטי לדבר על מאמן שיודע לבנות. התמקדות יתר בצעירים, היאחזות נואשת במבוגרים, שיפוץ בברנבאו, עונות קורונה… לא יודע מי ומה אשמים במצב הנוכחי. בשורה התחתונה, אנחנו ישנים על האף כבר שנים, משתמשים בנוקיה כשכולם כבר עברו מזמן לאייפון.

הנה הסיכום המלא שלי לגבי ההפסד אתמול, עשיתי ‘סדר’ בדברים מה שנקרא. בדף הפייסבוק שלנו אין הרבה קהל לצערי למרות שאני עושה הכל ומפרסם את זה חזק-חזק, והפוסט שלי אתמול סחט המון-המון תגובות\לייקים\תפוצה.

חייב להודות שעשינו מפגש צפייה ברמת החייל ובמחצית ואחרי המשחק נכנסתי פה ושם לקרוא תגובות והאמת זה קצת מעודד. יש לנו את הפריבילגיה לקרוא מה אחרים כותבים ולפחות אני, אחרי שאני כותב - זה מוריד ממך את תחושת המועקה ואתה מרגיש יותר טוב (למרות שאני גם אוהד הפועל ת"א והפסדתי פעמיים בדקה ה-93, שבוע קשה).

בגדול, ברור שהכלים שיש לנו הם לא אידיאליים, אבל מה ההצעה, שלא נגיע למשחק? אנצ’לוטי מאמן מאוד מנוסה, הוא חווה על בשרו את 2015 הדי טראגית בה נותרנו בידיים ריקות - והוא לא לומד. אני מצפה ממאמן שהוא לא טירון שיידע לעזור לקבוצה שלו. אז כן, ואלוורדה במקום אסנסיו ב-11 לא היה הופך את המשחק מקצה לקצה, אבל כן נותן לנו אפשרויות. כנ"ל אם קרלו היה מגיב יותר מוקדם. בנזמה לא כשיר? אפשר לזרוק את בייל, אפילו את הזאר כשחקן חופשי על המגרש שיחזיק כדור. אני לא זוכר את ריאל מדריד מתבטלת ככה בליגת האלופות. היו לנו תבוסות כואבות אבל לא היה מהלך אחד אפילו, חצי ניצוץ. מעבר לכך אני ביקרתי את השחקנים עצמם, כאלה שלא עצרו כדור פשוט, כאלה שמסרו גרוע (ופ.ס.ז’ הרי לא יודעת ללחוץ). תבינו, זה ממש לא עניין התוצאה או ההפסד אלא הדרך.
אני באמת חושב שאם כל אחד ואחד מכם עומד על הקווים אז זה היה נראה לא פחות גרוע במקרה הרע ואפילו טוב יותר במקרה הטוב. אפשר גם לתת דוגמאות נקודתיות כמו משחקים בהם הובלנו בביטחה בתחילת העונה ובנזמה בכל זאת השלים 90 דקות כדי שירוץ לפיצ’יצ’י או משהו, השחיקה של ויניסיוס, הכתובת הייתה על הקיר. ובהתקפה זה החומר הקיים אבל באמצע יש לנו שחקנים צעירים ומוכשרים. אז קמאבינגה קיבל ‘פסילה’ לגבי הקשר האחורי למשל, אבל עלינו אתמול עם אפס פיזיות.

הרי אנחנו אוהדי ריאל מדריד, מה, לא עברנו בעבר קבוצות חזקות מאיתנו על הנייר? לא הדחנו בשנת 2000 את מנצ’סטר יונייטד הטרבליסטית הגאה ואת באיירן מינכן? שנתיים לפני כן לא ניצחנו את יובנטוס בגמר כשהיא הייתה בפעם השלישית ברציפות במעמד? אתמול התבטלנו, לא שיחקנו, לא הופענו.

דבר אחרון, משהו טוב, בדיוק חשבתי על זה אתמול כשציפיתי בגול של ראמוס בדסימה, ואני הייתי שם - אני לא חושב שאוכל לחוות עוד רגע כזה עוצר נשימה כזה בכדורגל, באמת כאילו ראיתי הכל. אז תוספת הזמן הדקה הזו 93 תמיד תהיה חקוקה בלב לעד. אז אתמול אכלנו אותה, זה בכלל לא דומה לאותן התחושות של אז.

אתמול התבטלנו אבל אני מרגיש שהיינו בסיטואציה בלתי אפשרית. כתבתי את זה עוד לפני המשחק, אין שום דרך שבה נבחר לשחק ואנחנו נצא בשלום מהמפגש הזה.
אני גם לא מבין למה אנשים פה ציפו. להגיד אנחנו ריאל מדריד זה לטמון את הראש בחול. אנחנו ריאל מדריד, אבל אנחנו גם בתקופת מעבר. הסגל שלנו מאוד לא שלם וצפויים שינויים בו. ידוע מראש שאנחנו לא יכולים להתמודד מול קבוצות חזקות יותר פיזית ואינטנסיביות יותר. יש לנו קישור מבוגר ואיטי, יש לנו בעיה בעמדות המגנים. משחק לחץ מבחינתנו הוא מחוץ ללקסיקון. אנחנו לא יודעים ליצור לחץ על היריבה, ולא יודעים להתמודד עם לחץ. כשאנחנו פוגשים כל מני חטאפות למינהם הם מצליחים להתבנקר ולצאת למפרצות, אנחנו לא הצלחנו לא להתבנקר ולא לצאת למתפרצות.

בכל זאת, מה שלמדתי אתמול זה, דבר ראשון, אסנסיו כבר לא יחזור למה שהוא היה. הוא מתאים למשחקי הליגה שבהם אנחנו יושבים על היריבות ולא צריך לרוץ מהגנה להתקפה 50 פעמים במשחק. אתמול פשוט הוא לא היה מסוגל לעשות את זה ולכן לא היה לא פה ולא שם. הוא היה איטי, במיוחד כשמולו היה נונו גומש שאכל אותו בלי מלח. אני מאוד אוהב אותו וארצה שישאר בסגל אך רק כשחקן משלים. כבר חשבתי שהנה הוא חוזר לעצמו ואתמול התפוצצה לי הבועה הזאת. הוא בכושור טוב ולמרות זאת הוא לא היה שייך למשחק בגלל האינטנסיביות שחסרה לו.

אנצ’לוטי, שאמנם הגנתי עליו לא מעט, אבל אני מתחיל להבין שמה שאהבתי בו זה שהוא לא זידאן. אחרי מחצית כמו המחצית הראשונה אני מצפה לחילופים. וזה לא שלא היה מה להחליף. אסנסיו כמו שכולנו אמרנו פשוט לא היה שם, בנזמה היה נראה כמו הצל של עצמו וכל מה שפסז היו צריכים לעשות זה לבודד את ויני. כל כך פשוט. אנצ’לוטי לא מצא פתרון לזה. הוא נותן המון ביטחון לשחקנים וויני אמר בעצמו (שידרו את זה בפריוויו בערוץ הספורט לפני המשחק) שהביטחון שאנצ’לוטי מעניק לו גורם משפיע ליכולת שלו, אבל זה לא מספיק.
אני לא אתאבל אם נפרד מקרלו, כל עוד זידאן לא חוזר. טוכל יכול להיות מעניין. אם נצליח לפתות את קלופ זה יהיה בכלל מושלם בעיניי.

ויני לא ראוי לביקורות האלו. לפסז’ הייתה עבודה אחת בהגנה, וזה לעצור את ויני. כשיש לך 4 שחקנים באיזור שלו וזה כל שהם אמורים לעשות, אין לו מה לעשות יותר מדיי. בכל פעם שקיבל כדור הקיפו אותו 3-4 שחקנים. אי אפשר לשחק ככה כדורגל, והסיבה שיכלו לעצור אותו ככה הייתה בגלל שהצוות שסביבו היה חלש מדיי.

דבר אחרון שעבר לי בראש זה שעד אתמול חשבתי שמיליטאו עושה שרירים על נמושות הליגה הספרדית, אבל אין לו את זה. אתמול הוא שיחק טוב והראה ששיפר דרסטית את המיקום וקבלת ההחלטות שלו, מה שהיו הבעיות המשמעותיות ביותר במשחק שלו. נקודת האור היחידה במשחק.

בסופו של דבר במדריד גם רואים את הבעיות האלו. אם אנחנו שרואים כדורגל 20 שנה מצליחים להבחין בבעיות האלו, אני בטוח שגם במדריד יודעים להבחין בהן. אנחנו יודעים מה המטרה של המועדון, נשאר רק לחכות לקיץ ולראות מה יעשו שם. אולי זה לא יקרה בקיץ אחד, אולי לא בשתיים, כבר למדנו שהתהליכים האלו לוקחים זמן, אבל זו המטרה וזה יקרה.
בינתיים אנחנו צריכים להתפקס על הליגה, לקחת את האליפות שלנו, להתמקד בהמשך פיתוח הצעירים. ליגת האלופות בשלב הזה לא אמורה להיות המטרה, אנחנו לא שם.

אתם מודעים לכך שיש עוד משחק, נכון?

זה לא משנה אם יש עוד משחק, אנחנו לא ברמה הדרושה. אנצ’לוטי בעצמו הודה שתוכנית המשחק לא עבדה. הקבוצה לא מספיק טובה לרמות האלה. גם אם יקרה הנס ונעבור אותם, אני לא רואה איך הנס קורה גם מול ליבפול באיירן סיטי וכל השאר.

אני דווקא ראיתי קבוצה שעומדת מאוד יפה בהגנה, פשוט בחלק הקדמי קשה לה למכור משהו. עם קצת יותר ריכוז ובייל במקום אסנסיו, יכולתם לעקוץ בהתקפות מעבר. פריס לדעתי לא שווה גמר והיא לא קבוצה כזאת חזקה ומעל הכל יש לה מאמן שלא בנוי לזה. אתם חד משמעית יכולים לעבור אותם. זה יותר תלוי בשלישייה הקידמית שלהם ואיך מסי יתפקד. קיבלתם פשוט את בארסה עם הגנה.

תולים תקוות בקאמבינגה להכניס קצת אתלטיות ופיזיות לקישור, הוא לא יודע להשתמש בגוף שלו, מודריץ עם רגל אחת יותר פיזי ומורגש ממנו. מילא פדה שבמשחק טוב שלו יכול להתמודד, אבל הילד הצרפתי רחוק משם שנות אור.

מעבר לזה נאמר הכל, אנחנו תקועים כבר כמה עונות עם כדורגל מיושן, שלד עייף ושחוק שלא מרוענן והתקפה עקרה.

ובשביל להיות המעצבן הקטנוני - הגול של אמבפה שפשף לפדה את הרגל והטעה את קורטואה שהיה לוקח בקלות לדעתי. שחקן מפלצתי אבל הוא לא נקי בכלל. יש יורש לרונאלדו.

ההגנה הפתיעה. כלומר מרכז ההגנה. המגנים פחות הפתיעו, ציפינו לפשלות שהגיעו גם הגיעו.

בול. וגם את די מריה מסי ואמבפה במקום ממפיס פראן ואדאמה. בקטנה. גם ניימאר האלמוני במקום ניקו המלללךךךך

לא אח, התכוונתי לברסה של מסי בזמנו. כל המשחק עבר דרך מסי, השיטת משחק דומה. לכם זה טוב, אכלתם ממנו כ"כ הרבה חרא שאתם יודעים להתמודד. אם לא מסי, הכדור עובר יותר דרך אמבפה ואז הייתם באמת בצרות.

אופס, לא הבנתי אותך, טעות שלי.

קרבחאל עם ‘פנדל פאניקה’ על אמבפה, פנדל פאניקה על ראחים סטרלינג נגד מנצ’סטר סיטי בברנבאו ב-2020 והפסדנו, וגם פנדל פאניקה על טבס בחצי הגמר ב-2014/15 ולבסוף הפסדנו 2:1 מהשער הזה. בדיעבד אולי חבל שלא חטפנו כבר בפנדל ואז אנצ’לוטי היה מגיב ומשנה משהו. אין בי שמחה לאיד מול מסי ולא אכפת לי, אני חושב שהוא היה די חיוור אתמול.

קמאבינגה אולי לא יודע איך למקם את עצמו אבל הוא בטח יותר פיזי מקרוס שאם נבדוק את הנתונים שלו בטח היה עם 87-92% דיוק במסירות על המטר. ועם קמאבינגה אפשר היה אולי לצאת קצת יותר מהר קדימה ולהתקרב לייצור התקפות. אני גם לא יודע אם נכון לבקר אותו במשחקים כמו בילבאו בגביע כשכל הקבוצה לא מתפקדת. פדה היה הבחירה הראשונה שלי בהרכב, במקום אסנסיו. אם זה היה קורה במחצית או בדקה ה-60 אפילו גם כן הייתי שותק. לגבי השער של אמבפה לדעתי זו התעסקות בקקה. היה לו מהלך אחד אדיר שהוא השתחרר על מטר משני שחקנים ביחד אבל בעט לא מספיק לפינה וקורטואה הגדול הדף.

@SantiagoBernabeu, בקצרה: אף אחד לא אומר שכישלון להפסיד להם בחוץ ולעוף מולם, אבל לא ככה. להיפך,אני פחות אומר ‘אנחנו ריאל מדריד’ - רציתי עוד שחקן קישור ומשחק הגנתי, אבל פדה היה עוזר לנו קצת להחזיק בכדור ואולי לצאת קדימה. גם ההרכב הכי אתלטי שלנו לא דומה לזה של פ.ס.ז’ אבל צריך לצמצם פערים. אני כתבתי על ויניסיוס כמה מילים אבל עצם זה שהזכרתי אותו זה משום שהיו לי ציפיות. המשחק שלו לא היה נורא. הגנתית, לדעתי אלאבה היה טוב ושתק. מיליטאו כן זורע פאניקה אבל באתלטיות ובפיזיות הוא לחלוטין שם. אליפות ספרד תהיה מספיק טובה, אבל הקרב מול פ.ס.ז’ לא אבוד מראש, זו לא סיטי או באיירן (וגם ליברפול לדעתי טובה משמעותית) ורציתי נקמה קטנה בצרפתים, זהו.

אם הוא ימשיך לחמם את הספסל אז הוא גם לעולם לא ילמד,לעזאזל מדובר בילד בן 19 שבא עכשיו מקבוצה בינונית בצרפת,כבר אתם רוצים שהוא יהיה שחקן שלם?
אם הוא היה מקבל הזדמנויות העונה להשתפשף באמת ולא רק כשאין ברירה וכל הלחץ עליו אז אולי גם היינו יכולים להשתמש בו עכשיו כשהגענו למאני טיים,אבל אנצלוטי מחק אותו ואת פדה(ואת הזאר בייל ויוביץ) ועכשיו יש לו סגל קצר ועייף עם מחליפים חלודים שרגילים לשחק 5-10 דקות במשחק.

קרבחאל ולוקאס ואסקז… נכון, קשה להתמודד עם אמבפה אבל שני אלה לא מסוגלים להגן גם מול שחקנים פחות טובים. דמבלה גם פירפר את קרבחאל בסופר קופה. ההחלטה להאריך חוזה לשניהם הייתה מוזרה. לוקאס לא שחקן ברמה של ריאל, וקרבחאל חצי מהזמן פצוע וירד דרסטית ביכולת. דווקא אשרף היה אמור להיות חלש הגנתית ובסוף ניצח כל דו קרב…

כבר שלוש שנים אנחנו מחכים לחילופי דורות ובנייה מחדש. איכשהו אנחנו עדיין עולים עם קאסמירו, מודריץ’ וקרוס.
אסנסיו ממשיך לקבל הזדמנויות כאילו הוא לא איכזב כבר 200 פעם. ומתי ילמדו במועדון שלנו שעדיף לא לעלות עם שחקנים שלא כשירים ב100% ,בנזמה דידה על המגרש 86 דקות.

אני לא אתפלא אם אנצ’לוטי יעלה בגומלין עם מרסלו ואיסקו במקום מנדי וקאסמירו… הוא דיבר כמה פעמים במסיבות עיתונאים שהכדורגל השתנה והיום המשחק דורש מהירות ואינטנסיביות, ואז הוא עולה עם הרכב איטי וכבד. לא מבין את זה.

הסגל שלנו לא משתווה לפ.ס.ז’, עדיין היינו יכולים וחייבים לתת פייט ולא להיראות כמו נמושות. בהרכב אתמול לא היה שום סיכוי לצאת למתפרצת למשל. אי אפשר להגן על אנצ’לוטי אחרי אתמול. חייבים מאמן נורמלי בקיץ.

עדיין לא יודע להשתמש בגוף שלו, אבל גם אם מודריץ’ עדיין יותר פיזי ממנו הילדון הצרפתי הרבה יותר מהיר ונייד, יוכל לשבור קווי הגנה עם כידרור מהיר.
והיו דקות שפסז’ שלטה ושלטה רק כי הקשרים שלה הגיעו שוב ושוב לפני קרוס ומודריץ’ לכל כדור טועה שנפל באמצע המגרש, זה היה כל כך מורגש וכל כך עצוב לראות את מודריץ’ במצב כזה( קרוס תמיד היה ככה).

בכל מקרה לא במקום מודריץ’, ליד מודריץ’, עם שחקנים סילונים ומהירים שעושים תנועה ועבודה שחורה שחקנים כמו קרוס, מודריץ’ וגם אסנסיו יראו הרבה יותר טוב, כשהם לבד מול האתלטים של פסז’ יראו כמו שנראו אתמול, עם שחקנים מהירים מסביב זה כבר סיפור אחר.

פסז’ שיחקה למעשה עם 4 בקישור( כאשר שני סילונים כמו אשרף והשמאלי שלהם ששכחתי את שמו מצטרפים לקישור ודנילו יורד להגנה) כשגם מסי ודי מריה יורדים להניע כדור, לשים את השלישייה הקבועה שלנו מול זה זה ממש לחפש ביזיון כמו שהיה אתמול בכוח

תרגיל מחשבתי. במשחק אתמול עם אותה טקטיקה, תשימו את אמבפה אצלנו ואת ויניסיוס בפ.ס.ז’. איך הם היו נראים?

סביר להניח שויני היה מקבל 25 כדורים בשליש האחרון לבד מול קרבחאל, ואילו אמבפה היה מקבל 5 כדורים בחצי המגרש מול הגנה שלמה. בגלל זה אני לא בא בטענות לויני על המשחק אתמול. לא היה לו סיכוי.

מסכים עם הכל פרט להנחה שקאמבינגה היה מסתדר איתם טוב יותר פיזית. מכל מה שראיתי ממנו עד עכשיו זה לא עובר את מבחן המציאות, הוא בחור גדול וחזק אבל הוא לא יודע עדיין לעשות בזה שימוש, ומשחק כזה הוא לא המקום לבחון האם זה השתפר או לתת לו להשתפשף.

היינו חייבים לעבות את הקישור, מבחינתי עם איסקו וואלורדה יחד. גם הזאר היה חייב לפתוח או לכל הפחות להכנס מוקדם בהרבה.

ניסיונות למשחק לחץ מצידנו אתמול ואחוזי הצלחה

איסקו היה עוזר מאוד בלהחזיק את הכדור, הזאר היה חייב להתחיל את המשחק הזה כמו שהוא חייב לפתוח בגומלין.

הבעיה הייתה ונשארה המגינים, בכדורגל המודרני המגינים עוזרים בשיחרור לחץ בהנעת הכדור, הם אלה שמרווחים את המגרש ומקבלים כדור ומניעים, אצלנו עם קרבחאל ומנדי זה לא רק שלא קיים הם ממש נטל, הבלמים ברוב המקרים מעדיפים לא למסור להם ומחזירים כדור לשוער, מה שגורם ללחץ להיות עוד יותר גבוהה ומסוכן, לכן כן, איסקו ובעיקר הזאר הם חובה, לא משנה מה חושבים עליהם פה, בלי כתובת לכדור אי אפשר להניע אותו.