אתמול התבטלנו אבל אני מרגיש שהיינו בסיטואציה בלתי אפשרית. כתבתי את זה עוד לפני המשחק, אין שום דרך שבה נבחר לשחק ואנחנו נצא בשלום מהמפגש הזה.
אני גם לא מבין למה אנשים פה ציפו. להגיד אנחנו ריאל מדריד זה לטמון את הראש בחול. אנחנו ריאל מדריד, אבל אנחנו גם בתקופת מעבר. הסגל שלנו מאוד לא שלם וצפויים שינויים בו. ידוע מראש שאנחנו לא יכולים להתמודד מול קבוצות חזקות יותר פיזית ואינטנסיביות יותר. יש לנו קישור מבוגר ואיטי, יש לנו בעיה בעמדות המגנים. משחק לחץ מבחינתנו הוא מחוץ ללקסיקון. אנחנו לא יודעים ליצור לחץ על היריבה, ולא יודעים להתמודד עם לחץ. כשאנחנו פוגשים כל מני חטאפות למינהם הם מצליחים להתבנקר ולצאת למפרצות, אנחנו לא הצלחנו לא להתבנקר ולא לצאת למתפרצות.
בכל זאת, מה שלמדתי אתמול זה, דבר ראשון, אסנסיו כבר לא יחזור למה שהוא היה. הוא מתאים למשחקי הליגה שבהם אנחנו יושבים על היריבות ולא צריך לרוץ מהגנה להתקפה 50 פעמים במשחק. אתמול פשוט הוא לא היה מסוגל לעשות את זה ולכן לא היה לא פה ולא שם. הוא היה איטי, במיוחד כשמולו היה נונו גומש שאכל אותו בלי מלח. אני מאוד אוהב אותו וארצה שישאר בסגל אך רק כשחקן משלים. כבר חשבתי שהנה הוא חוזר לעצמו ואתמול התפוצצה לי הבועה הזאת. הוא בכושור טוב ולמרות זאת הוא לא היה שייך למשחק בגלל האינטנסיביות שחסרה לו.
אנצ’לוטי, שאמנם הגנתי עליו לא מעט, אבל אני מתחיל להבין שמה שאהבתי בו זה שהוא לא זידאן. אחרי מחצית כמו המחצית הראשונה אני מצפה לחילופים. וזה לא שלא היה מה להחליף. אסנסיו כמו שכולנו אמרנו פשוט לא היה שם, בנזמה היה נראה כמו הצל של עצמו וכל מה שפסז היו צריכים לעשות זה לבודד את ויני. כל כך פשוט. אנצ’לוטי לא מצא פתרון לזה. הוא נותן המון ביטחון לשחקנים וויני אמר בעצמו (שידרו את זה בפריוויו בערוץ הספורט לפני המשחק) שהביטחון שאנצ’לוטי מעניק לו גורם משפיע ליכולת שלו, אבל זה לא מספיק.
אני לא אתאבל אם נפרד מקרלו, כל עוד זידאן לא חוזר. טוכל יכול להיות מעניין. אם נצליח לפתות את קלופ זה יהיה בכלל מושלם בעיניי.
ויני לא ראוי לביקורות האלו. לפסז’ הייתה עבודה אחת בהגנה, וזה לעצור את ויני. כשיש לך 4 שחקנים באיזור שלו וזה כל שהם אמורים לעשות, אין לו מה לעשות יותר מדיי. בכל פעם שקיבל כדור הקיפו אותו 3-4 שחקנים. אי אפשר לשחק ככה כדורגל, והסיבה שיכלו לעצור אותו ככה הייתה בגלל שהצוות שסביבו היה חלש מדיי.
דבר אחרון שעבר לי בראש זה שעד אתמול חשבתי שמיליטאו עושה שרירים על נמושות הליגה הספרדית, אבל אין לו את זה. אתמול הוא שיחק טוב והראה ששיפר דרסטית את המיקום וקבלת ההחלטות שלו, מה שהיו הבעיות המשמעותיות ביותר במשחק שלו. נקודת האור היחידה במשחק.
בסופו של דבר במדריד גם רואים את הבעיות האלו. אם אנחנו שרואים כדורגל 20 שנה מצליחים להבחין בבעיות האלו, אני בטוח שגם במדריד יודעים להבחין בהן. אנחנו יודעים מה המטרה של המועדון, נשאר רק לחכות לקיץ ולראות מה יעשו שם. אולי זה לא יקרה בקיץ אחד, אולי לא בשתיים, כבר למדנו שהתהליכים האלו לוקחים זמן, אבל זו המטרה וזה יקרה.
בינתיים אנחנו צריכים להתפקס על הליגה, לקחת את האליפות שלנו, להתמקד בהמשך פיתוח הצעירים. ליגת האלופות בשלב הזה לא אמורה להיות המטרה, אנחנו לא שם.