לקראת ליברפול
סטטוס ריאל:
ריאל מדריד מגיעה למשחק נגד ליברפול בכושר מצוין כשלא סבלה מהנגאובר אחרי הקלאסיקו, להיפך, הביסה 0:4 את ולנסיה והפכה משחק לקל אחרי זמן רב. כעת, כשמסתבר שזו הפעם השלישית בלבד בהיסטוריה שלה בה ריאל פתחה עם 13 ניצחונות מ-14 המשחקים הראשונים - ריאל מחפשת עוד “אישור” ו"ביטחון" נגד קבוצה גדולה (מועמדת לכתר) במשחק שונה לגמרי מזה ביום שבת - ואם תנצח תוכל לעשות צעד אדיר אל עבר ההעפלה לשמינית גמר ליגת האלופות (3 מ-3 כרגע). ריאל חוזרת לאנפילד – הזירה (אחת מיני רבות) שם אשתקד נכנעה 2:0 ללא תנאי. המשחק הזה היה “רגע השפל” כמו שהגדיר קיליאן אמבפה שהחמיץ פנדל. לא רק עבורו כנראה אלא גם עבור כל הקבוצה. וכעת זו ריאל אחרת לגמרי וכמובן גם אמבפה אחר לגמרי. צ’אבי אלונסו שעבר תקופה יפה כשחקן ליברפול (לפני שנרכש על ידי ריאל), בטח מתרגש. וגם שומר על מסתוריות כמה שאפשר. אלונסו בחר ‘בדרכו של ז’וזה מוריניו’ – וריאל קיימה את האימון המסכם בוולדבבאס ולא באנפילד ואז המריאה לאנגליה. “עשיתי את אותו הדבר בבאייר לברקוזן. אני חושב שזה יותר טוב להכנה למשחק, לא בגלל איזושהי קונספירציה. בוולדבבאס יש לנו שליטה טובה יותר על הכל ואנחנו לא נותנים ליריבה שום רמזים”, הבהיר.
אלונסו שבילה חמש שנים גדולות כשחקן ליברפול, שמח ונרגש: “זה תמיד מרגיש טוב לחזור למקום מיוחד שבו אהבו אותך כל כך”, אמר אלונסו שהגדיר את המשחק כקלאסיקה של הכדורגל האירופי והעדיף לא לדבר על רגשות יותר מדי. “מצד אחד זה קלאסיקה של הכדורגל האירופי מבחינת ההיסטוריה וגם ההווה המפואר. זה משחק שאוהדים אוהבים לצפות בו. לי ולטרנט אלכסנדר-ארנולד יש היסטוריה משלנו כאן, אבל אנחנו כאן גדי להתמקד במשחק שלנו, להשיג תוצאה טובה ככל הניתן”, אמר. הוא סיפר על הפנדל המרגש נגד מילאן בגמר ליגת האלופות ששינה את הקריירה שלו ועד כמה הוא למד הרבה, “אהבתי לשחק במועדון הזה”, אך הבהיר שהוא שם את הרגשות בצד כדי לא לפספס את הדבר הכי חשוב – הכנת הקבוצה.
משתדל בלי הרבה רגש. אלונסו מחויך
עלל פניו נראה שריאל תשחק בדיוק עם אותם 11 מהקלאסיקו – התבנית של המשחקים הגדולים, אין שום סיבה שזה לא יקרה. כלומר, אדוארדו קמאבינגה כקשר רביעי למשל וזה היה קורה גם ללא הפציעה של פרנקו מסטאנטואונו הדועף. קמאבינגה חשוב מאוד עם הרגלים הארוכות והפיזיות שלו, ואחד המפתחות של ריאל הוא להמשיך את משחק הלחץ הגבוה – אבל בחוכמה – ולפי הנתונים שהובאו במארקה היא הקבוצה שחוטפת הכי הרבה כדורים בשליש האחרון של המגרש מבין הליגות הבכירות. עוד עניין חשוב הוא העניין “הרגשי”, החוזק המנטאלי. אלונסו יודע את כוחו של אנפילד ואמר על כך: “הרגעים האלה במשחק שבהם נראה שיש כוח… יש לנו שחקנים מנוסים מאוד שיודעים איך להגיב היטב במגרשים לוהטים ובשעת לחץ. אלה השחקנים שצריכים לשחק, ואני לא יכול לעשות את זה מהספסל”.
אחד מאלה שעומדים למבחן הוא דין האוסן. מול פריז סן ז’רמן בגביע העולם למועדונים הוא היה מושעה בגלל האדום שספג, בדרבי הבלם הספרדי נכשל טוטאלית ובקלאסיקו מול ברצלונה התייצב אם כי מול יריבה חסרה ממש בחלק הקדמי. האוסן היה השחקן שהגיע עם אלונסו למסיבת העיתונאים. הוא חשוב בגלל השקט עם הכדור מול הלחץ שיודעת ליברפול להפעיל וכמובן גם משחק הגובה שלו. “אנחנו ממש מצפים למשחק מחר ומקווים לקחת את כל שלוש הנקודות. נעשה כמיטב יכולתנו”. הוא אמר כי הוא מסתדר נהדר עם אדר מיליטאו (בחמשת המשחקים האחרונים לא עברו את הברזילאי פעם אחת בדריבל) ושהוא לא רק בלם גדול אלא גם אדם נהדר. “אני חושב שיש לי יכולת מסירה טובה ואני מנסה לעזור לקבוצה בכל מקום שאני יכול. גם צ’אבי מבקש ממני את זה ועוד”, אמר בנוסף. הוא הודה לכדורגל האיטלקי על מה שתרם לו (“שם למדתי איך להגן”), פירגן לקיליאן אמבפה וגם לוויניסיוס ג’וניור וטען שהעיתונות עשתה יותר מדי מאירוע קטן. טיבו קורטואה הוציא רק כדור אחד מהרשת בליגת האלופות בינתיים.
המגן הימני שוב. פדה, באנפילד זה התחיל
כאמור, טרנט יחווה יום אמוציונאלי מאוד עם החזרה למגרש שהיה הבית שלו, מועדון חייו בו השיג הכל (354 הופעות, 23 שערים, שמונה תארים), וסביר להניח שיתקבל בשריקות בוז. המגן שהתראיין קצת לפני המשחק אמר שהמשחק הזה “נועד לקרות” כמובן כיאה לשתי קבוצות גדולות ואמר שלא יחגוג אם יכבוש. אבל זה כל כך רחוק. פשוט אף אחד לא האמין שטרנט לא יהיה פקטור. עם 156 דקות בלבד העונה, ואף לא אחת נגד ולנסיה במה שנראה כמשחק חזרה גנרלית – טרנט יודע שייפתח על הספסל. אלונסו התייחס אליו: “הוא בסדר, הוא לא שיחק נגד ולנסיה בגלל נסיבות המשחק. הוא זמין ויכול לשחק מחר. אנחנו צריכים אותו כי יש לו איכות אדירה. אנחנו צריכים לעזור לו ולתת לו את מה שהוא צריך כדי להופיע ולשחק כמו שהוא יודע”. הוא מוסיף: “לא דיברנו על המשחק הזה למען האמת. הוא צריך שיהיו לו את הרגשות שלו והוא יחווה את זה כמשהו אישי. אני זוכר אותו כשחקן צעיר בליברפול שידענו שיהיה טוב בבוגרים”. או.קיי, אז אלונסו מחמיא, אבל ברור מי בעל הבית החדש. פדה ואלוורדה פורח מחדש בעמדת המגן הימני וישחק בעמדה בפעם ה-25 בקריירה שלו. נגד ליברפול בגומלין ב-2021 הייתה הפעם הראשונה (מול סאדיו מאנה), זינדין זידאן היה אחראי על הפאטנט.
מי שישחק גם ישחק הוא חברו הטוב של טרנט – הלא-הוא ג’וד בלינגהאם שנמצא בזון של עונת הבכורה. כדורגל פנומנלי ושלושה שערים, אחד בכל אחד משלושת המשחקים האחרונים. ג’וד יגיע לציון דרך כשירשום את הופעתו ה-50 בליגת האלופות ולא רק זה, הוא יהפוך להיות השחקן הצעיר ביותר שזוכה לכבוד, ויאפיל על פני האגדה איקר קסיאס שעשה זאת בגיל 22 ו-155 ימים. ג’וד באותם משחקים בו ריאל צריכה אותו גם “כג’וד הקשר”, למשל כמו בקלאסיקו או נגד מנצ’סטר סיטי בעונת הבכורה. הסינרגיה בחלק הקדמי זרמה ממש טוב במשחק האחרוו. לוויניסיוס היה חסר שער ביום שבת, שיחק טוב אבל החמיץ פנדל ברשלנות. כעת הוא פוגש את היריבה הלא ספרדית נגדה כבש הכי הרבה שערים - חמישה, ובחמש הופעות בלבד. נזכיר כי הברזילאי נעדר מה-2:0 אשתקד בשל פציעה. “ויניסיוס הוא אזהרה אדומה עבור ליברפול”, הרימו במארקה.
בכושר נפלא. ג’וד חוגג גולאסו נגד ולנסיה
כמובן משחק נגד יריבה אנגלית הוא תמיד מבחן ומראה לדעת היכן אנחנו עומדים. ריאל ניצחה רק שניים מתשעת משחקיה האחרונים נגד אנגליות (ארבעה הפסדים) – אותם שני ניצחונות על מנצ’סטר סיטי שסבלה מעונה קשה אשתקד. מיותר לציין את הכישלונות נגד ארסנל. אלונסו לא נרדם בשמירה אף פעם ורוצה לתקן כמה דברים. על הפנדלים אמר: “אנחנו מחליטים מי בועט, ולעתים מתקבלות החלטות…מחר זה יהיה שוב קיליאן”. אמבפה שהחמיץ אגב בשנה שעברה באנפילד. “כשיש לך הזדמנות ואתה רואה חולשה אצל היריבה, אלו הזדמנויות להבקיע שערים”, אמר אלונסו במסר לכולם, ובייחוד לחלוץ שלו. המאמן רוצה לראות שיפור במצבים הנייחים (“אנחנו עובדים על זה”) ודיבר שיש לא מעט אפשרויות לבעיטות החופשיות. לפני סיום אלונסו התייחס גם לווירץ שפרח תחתיו בלברקוזן ונראה קצת אבוד באנפילד. “זה שינוי גדול עבורו להגיע לכאן אחרי שנים רבות בגרמניה. הוא צריך להסתגל אבל הוא שחקן מיוחד. גם בזכותו אני הגעתי לאן שהגעתי. אני מקווה שזה לא יקרה מחר, אבל שיראה את הקלאס והאיכות שלו”. לאחר מסיבת העיתונאים הלכו המאמן אלונסו, האוסן, טרנט חברו לליברפול וגם אמיליו בוטראגיניו להניח זר פרחים בשם ריאל מדריד באנדרטה לזכרו של דיוגו ז’וטה נז"ל שנהרג הקיץ בתאונת דרכים. הקלאס והכבוד בין המועדונים יהיה לנצח. ועם שריקת הפתיחה זה יהיה קרב במשקל כבד..
ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| פדה ואלוורדה, אדר מיליטאו, דין האוסן, אלבארו קארראס| אורליאן טשואמני, אדוארדו קמאבינגה, ארדה גולר, ג’וד בלינגהאם| ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה
מה המצב ליברפול?
ליברפול נושמת לרווחה אחרי ניצחון 0:2 על אסטון וילה שהחזיר את הצבע לפנים וקטע רצף של ארבעה הפסדי ליגה. מסתבר שקבוצה אלופה ששיחקה כדורגל נהדר+ רכש מטורף בקיץ כדוגמת פלוריאן וירץ הכוכב הגדול של באייר לברקוזן ואלכסדר איסק מהחלוצים הבולטים בממלכה (גם איכות אדירה וגם השקעת עתק) והשקעה כוללת בת 250 מיליון פאונד – אינם ערובה להצלחה, ככה זה בכדורגל. מי שהייתה אמורה להסתער על כל התארים ונחשבה כפייבוריטית לפני תחילת העונה לזכות בליגת האלופות – קיבלה ברקס לא צפוי. אחרי מספר ניצחונות עם הרבה אופי ואולי קצת פחות כדורגל בתחילת העונה – על הבאזר נגד ברנלי (0:1), נגד ניוקאסל (3:4) וכן מול אתלטיקו מדריד בליגת האלופות – הגיעה נפילה ענקית, משבר של ממש אותו אף אחד לא היה יכול לצפות. ככה משום מקום ליברפול רשמה כאמור ארבעה הפסדי ליגה רצופים! - כמו מספר הפסדיה בכל העונה שעברה בליגה (ולמשל 2:1 מול מנצ’סטר יונייטד באנפילד – מהמשחקים שגורמים לאוהדים להתגרד ולהרגיש לא בנוח), הודחה מגביע הליגה ונכנעה גם בליגת האלופות לגלאטאסראיי. ביום שבת, מוחמד סלאח כבש לקראת סיום המחצית הראשונה וריאן גראנסברך הכפיל. זו הייתה פעם שלישית בלבד שליברפול שומרת על שער נקי העונה. הניצחון הוריד מעט לחץ אבל סטיבן ג’רארד קפטן העבר ואגדת המועדון – ‘הזהיר’ שאסור לקבוצה להרגיש בנוח. בכל מקרה נראה כי ליברפול מחכה למשחק שמשנה עונה. ועדיף שזה יקרה עכשיו מצידה, לפני שמגיעה מנצ’סטר סיטי.
לא רק שחקני הרכש ספגו ביקורת קשה אלא גם העוגנים, השחקנים הוותיקים שהם קונצנזוס, תמיד רמה מעל היתר. בקיץ האריכו חוזים שחקן ההתקפה מוחמד סלאח והבלם הקפטן וירג’יל ואן דייק. “שניהם לא הובילו את הקבוצה העונה (אחרי שזכו לאמון גדול בקיץ עם החוזים). שפת גוף אומרת הרבה לדעתי ושפת הגוף שלהם שונה. הם שני השחקנים הטובים בקבוצה, ואם הם מתנהלים ככה זה משפיע על כולם. אני מצטער אם ואן דייק התעצבן מהביקורת, אבל זו ביקורת די שטחית וזו דעתי האישית”, פסק חלוץ העבר וויין רוני". בלם העבר של המועדון, ג’יימי קראגר, אמר שהוא לא מבין את החתמתו של אלכסנדר איסק (עבור 125 מיליון ליש"ט), בעוד הוא והוגו אקיטיקה שהצטרף גם הוא ודווקא השתלב היטב - שחקנים בעלי סגנון דומה. לאיקיטיקה בינתיים שישה שערים ב-867 דקות - יותר מכל אחד אחר בליברפול. איסק, שהיה במאבק ארוך עם ניוקאסל מה שהשפיע עליו, וסובל מפציעה - תרם שער אחד. את השער הזה אין אפילו לפלוריאן וירץ שסבל מלחץ גבוה, מלשחק לא בעמדה שלו, וב-948 דקות סיפק שלושה בישולים. אף אחד מהם לא בליגה. הוא פתח בהרכב בשישה משבעת המשחקים הראשונים, כולל במגן הקהילה בו הקבוצה הובילה פעמיים והפסידה.
ואן דייק אחרי ההפסד ליונייטד. לא חף מביקורת
כמובן שצריך לסייג, ליברפול כמו קבוצה גדולה אמיתית יכולה להתחבר ולתת משחק גדול לעיני הקהל שלה, יש לה הרכב מעולה, אם כי אין ספק שהיא חווה רגע קשה, הקשה ביותר שלה אולי בעידן ארנה סלוט לצד ההדחה בשמינית הגמר נגד פריז סן ז’רמן אשתקד אחרי שסיימה אשתקד במקום הראשון בשלב הליגה. לא בכדי המאמן סלוט קורא לאוהדים, אנפילד זה כוח. ליברפול הצליחה העונה לנצח את ארסנל 0:1 בתחילת העונה, יש לה 2:3 על אתלטיקו מדריד במשחק בו הובילה 0:2 ויכלה לחגוג אך הורידה רגל מהגז וספגה שערים רכים. “אני מבקש מכם לבוא ולעזור לנו. מחר זה משחק נגד קבוצה שנמצאת בקצב טוב, אבל תמיד נחמד לשחק בבית. אנפילד תמיד מוכיח עד כמה הוא משמעותי”, אמר המאמן. ליברפול הפסידה רק שניים מ-15 משחקיה האחרונים בשלב הליגה\הבתים באירופה, מחזיקה ברצף של שלושה ניצחונות רצופים על ספרדיות ועומד בפניה תמריץ נוסף: השער הבא שלה יהיה ה-300 בליגת האלופות ויש לה 498 בגביעי אירופה (כולל הפורמט הישן).
מי שאף פעם לא צריך תמריצים כדי לכבוש הוא סלאח, שהגיע ל-250 שערים במועדון ביום שבת – מספר יוצא מן הכלל וכל זה רק ב-415 משחקים. חסרים לו שני שערים כדי להפוך לאפריקאי הראשון שכובש 50 בליגת האלופות והוא קרוב לטופ עשר. סלאח יפתח בהרכב בוודאות ואפשר לומר שהוא איכזב מעט במאבקים מול פ.ס.ז’ אשתקד. נגד ריאל מדריד תמיד יש לו חשבון פתוח. הפציעה בגמר 2018, ההצהרות לפני גמר 2022 שנגמר שוב בדמעות מבחינתו. הוא אמנם כן כבש שערים אבל אף פעם לא היה בשיאו ושניים בתשעה משחקים זה מעט מאוד עבורו. את החלק הקדמי שכן מסוכן תמיד – ישלימו קודי גקאפו בצד שמאל ובשפיץ אקיטיקה המהיר. ההתקפה קטלנית, על אף שחלק לא הסכימו עם מכירתו של לואיס דיאס לבאיירן מינכן (לגבי מעברו של דארווין נונייס כנראה שיש קונצנזוס) אבל יש חיסורים.
סלאח חוגג את ה-250 שלו במועדון
השוער אליסון ימשיך להיעדר בשל פציעה, ומחליפו גיורגי ממארדשווילי הוא שוער טוב ראוי אבל לא כמו אליסון. ג’רמי פרימפונג, המגן הימני שהגיע מלברקוזן בקיץ ואותו אלונסו מכיר היטב – פצוע גם הוא. בשנה שעברה קונור בראדלי הצליח להעלים את אמבפה והסתדר איתו בכל המצ’אפים, ממשחקיו הטובים ביותר, והוא ישחק גם עכשיו. איסק פצוע כך עידכן מאמנו במסיבת העיתונאים. וירץ עלה מהספסל למעט דקות במשחק האחרון. במרכז השדה אלכסיס מקאליסטר מהווה מניה בטוחה ובלט בגדול במשחק בשנה שעברה. דומיניק סובוסלאי שלעתים שיחק בצד ימין – שיחק בכל הדקות יחד עם וירג’יל. פלוריאן וירץ עלה מהספסל במחזור הליגה האחרון וכך יהיה גם הפעם. אולי ליברפול מקבלת תרומה בלתי צפויה מהקשר ההולנדי ראיין חראבנברך. במשחק האחרון הוא הבקיע ודיבר על הרצון להמשיך: “אני מקשיב יותר לאבא שלי שתמיד אומר לי לבעוט לשער. אני חייב לאיים יותר וזה משהו שעליי לשפר. ארנה חשוב מאוד עבורי כי הוא נתן לי את הביטחון ואת ההזדמנות להיות שחקן הרכב בקבוצה גדולה”.
אפשר לומר שבקבוצה מנסים להוריד לחץ. “כל משחק הוא מבחן עבורינו ויש לנו ביטחון”, אמר המאמן סלוט, שרצה להבהיר עד כמה המשחק מחר שונה מהקרב בעונה שעברה. זה לא אותו הדבר. ריאל סבלה באותו משחק מפציעות. הם עשו שינויים, אנחנו מכבדים אותם הם קבוצה נהדרת, אבל גם אנחנו. אני לא לחוץ ממה שאמר ג’רארד, הוא אגדת מועדון ורוצה את הטוב ביותר עבור הקבוצה. צ’אבי אלונסו שהוא דמות אהובה מאוד כאן והיה שחקן חשוב – מצליח מאוד כמאמן". הקשר ההולנדי אמר: “אנחנו יכולים לקבל הרבה ביטחון אם ננצח. החלוצים של ריאל מסוכנים. איברהימה קונאטה מכיר היטב את קיליאן אמבפה, נצטרך להתמודד מולו היטב”. סלוט בחר לשבח את ויניסיוס (התעלם מהשאלות לגבי הזעם שלו לאחר שהוחלף) ואמר “היו הרבה דברים אחרים טובים בקלאסיקו ואני לא מתמקד ברגע הזה. הוא מסוגל לעבור כמה וכמה שחקנים. לא רק נגד ליברפול הוא משחק טוב”, וציין את משחקיו האחרונים כמשחקים טובים.
סלוט. שומר על קור רוח וקורא לקהל
הנושא האחרון שעלה במסיבת העיתונאים – כמובן שובו של טרנט לאנפילד. “הוא חבר שלי אז אני אתן לו חיבוק, כמובן. לא התכתבנו הרבה, אז נחמד לראות אותו מחר”, אמר חראבנברך. סלוט כמובן חיובי: “אני לא יודע איך האוהדים יקבלו אותו, אבל אני רק יכול לומר לכם מה אני מתכנן. יש לי זיכרונות נהדרים ממנו כאדם וגם כשחקן. החוויה שלי בעבודה איתו הייתה חיובית מאוד. אני זוכר שצפיתי בו כשחקן הקבוצה לפני שהייתי המאמן והתרשמתי. וכמאמן היו לנו כמה רגעים נהדרים ביחד בשנה שעברה. הוא היה סגן הקפטן. אני אתן לו קבלת פנים חמה מאוד”. לעתים באנגליה הקהל מכבד במחיאות כפיים בתחילת המשחק ואחר כך מגיב בבוז צורם. מי שהיה הפרטנר של טרנט מהצד השני, אנדי רוברטסון – ירד בכושרו אבל צפוי לשחק משום שהשחקן שהגיע כמגן שמאלי כדי להזיז אותו הצידה – לא ממש התאקלם. מילוש קרקז אמור לפתוח על הספסל.
ליברפול – הרכב משוער: גיורגי ממארדשווילי| קונור בראדלי, וירג’יל ואן דייק, איברהימה קונאטה, אנדי רוברטסון| דומיניק סובוסלאי, אלכסיס מקאליסטר, ראיין חראבנברך| מוחמד סלאח, קודי גאקפו והוגו אקיטיקה
היסטוריה ומפגשי עבר::
ריאל מדריד נגד ליברפול זה משחק גדול שללא ספק ראוי לכותרת “הקלאסיקו של אירופה”. אמנם השתיים נפגשו “רק” 12 פעמים ואת מנצ’סטר סיטי, במבט על קבוצות מאנגליה – פגשה ריאל יותר פעמים (14), אבל ככה זה כשריאל נגד ליברפול זה המשחק היחיד שהיה גמר ליגת האלופות\גביע אירופה לא פחות משלוש פעמים. עם זיכרונות מעורבים. המפגש הראשון בין הקבוצות איי פעם היה גם הגמר האירופי ב-1981. אלאן קנדי כבש שמונה דקות לסיום והעניק לאנגלים של בוב פייזלי זכייה שלישית בגביע. זה היה גם ההפסד האחרון של ריאל בגמר טפו-טפו-טפו. שני הגמרים האחרים צבועים בלבן, והם כל כך שונים.
זינדין זידאן הוליך את ריאל מדריד לזכייה שלישית ברציפות ב-2018 עם 1:3 על ליברפול במשחק הדמעות. מוחמד סלאח ודני קרבחאל נפצעו והוחלפו. ולוריס קאריוס גם כן בכה, כנראה אחרי המשחק, הגיבור הטראגי. ניסיון מסירה שלו עם היד הפך לשער הזוי של קארים בנזמה. סאדיו מאנה השווה ואז הגיע גארת’ בייל שעלה מהספסל. דקה אחר כך הוא עלה לגובה מטורף עם מספרת מטורפת מבישול של מרסלו ובהמשך השלים צמד בבעיטה מרחוק אחרי עוד “בירטוז” של השוער האומלל. כעבור ארבע שנים, לא לפני שהשתיים נפגשו שוב ובנוקאאוט – ריאל ניצחה 0:1 בגמר בפריז, עוד חלק בדרך המטורפת לגביע ה-14. טיבו קורטואה עצר ה-כ-ל ולריאל הספיקה התקפה אחת עם כדור רוחב של פדה ואלוורדה לוויניסיוס ג’וניור בדקה ה-59.
המשחק האחרון בין הקבוצות נערך בנובמבר, כמעט לפני שנה. ליברפול ניצחה 0:2 ריאל מדריד חיוורת מאוד, על אף שמוחמד סלאח החמיץ פנדל, וקטעה לריאל את הרצף המטורף שלה שכלל שבעה משחקים ללא הפסד. אלכסיס מקאליסטר וקודי גאקפו הכריעו במחצית השנייה. המאזן של ריאל ב-12 המפגשים נגד ליברפול עומד על שבעה ניצחונות מול ארבעה הפסדים, תוצאת תיקו אחת בלבד (בגומלין רבע הגמר באנפילד ב-2021, כשפדה ואלוורדה שיחק כמגן ימני), יחס שערים 17:12 לטובת ריאל.
שמינית גמר 2009 היה טראגי עבור ריאל שנכנעה 1:0 ליוסי בניון ועוד בנגיחה בסנטיאגו ברנבאו. בגומלין באנפילד מול סטיבן ג’רארד ופרננדו טורס בשיאם זה היה כואב במיוחד, תבוסה 4:0 כשאיקר קסיאס עוד מונע השפלה גדולה הרבה יותר. מאז ועד 2024 – ליברפול לא הצליחה לנצח את ריאל. הנקמה החלה בקטנה עם 0:3 קליל באנפילד בשלב הבתים ב-2014-15 עם השער האומנותי של כריסטיאנו רונאלדו מבישול של חאמס רודריגס ואז צמד של בנזמה. ברבע גמר 20-21 ויניסיוס כבש צמד מפתיע במדריד ומרקו אסנסיו הכריע עם השער השלישי. גם ב-2022-23 ריאל התגברה על ליברפול של יורגן קלופ האגדי. היא פיגרה 2:0 אחרי רבע שעה מהגיהנום באנפילד – שער של דארווין נונייס בעקב ואחד של סלאח אחרי שגיאה ענקית של טיבו - אבל הגיבה. ויניסיוס החזיר אותה למשחק עם צמד לבדו, אחד בבעיטה נהדרת והשני אחקי טעות ענקית של אדרסון. אדר מיליטאו הפך בנגיחה אחרי מצב נייח, ובהמשך בנזמה הבקיע פעמיים - 2:5 היסטורי! בגומלין הסתפקה ריאל ב-0:1 קטן משער של הצרפתי. אז מה הסיכום? ריאל ניצחה פעמיים בגמר מול הפסד אחד| ריאל הדיחה את ליברפול פעמיים בנוקאאוט לעומת הדחה אחת| במשחקים בשלב הליגה\שלב הבתים – ריאל ניצחה פעמיים והפסידה פעם אחת.