מחזור 1:: 1-0 קטן על פולאם במחזור הפתיחה (זירקזי)

הרכב:
אוננה
מזראווי - מרטינז - מגווייר - דאלוט
מאונט - קאסמירו - מאיינו
ראשפורד - ברונו - אמאד

בכורה למזראווי, דה ליכט וזירקזי על הספסל. סאנצ’ו לא בסגל (ייבעט בשעה טובה לפריז?).

Boringgggggggggg

משחק שיותר מזכיר את העונה הראשונה של טן האח מאשר את השניה.
שולטים רוב המשחק במצב ומגיעים למצבים טובים אבל מחמיצים (ברונו עם סיומת רעה), ולמרות הדומיננטיות לא מגרדים יותר משער אחד.
זירקזי עם טאצ’ נהדר כובש למרות שעד אז לא עשה יותר מדי. קשה להתלונן אמנם, אבל לא לגמרי הצלחתי להבין את התפקוד שלו על המגרש.
שאר הרכש בבכורה סולידית וגם קאסמירו נראה לא רע ואפילו לא קיבל צהוב שזה בכלל יוצא דופן.
עדיין לפרקים פולהאם נראתה מסוכנת (הדוגמה הבולטת היא המתפרצת שמגווייר בלם איכשהו) ויש עוד הרבה מה לשפר.
טן האח פתח סביר, וצריך להוכיח שהוא באמת עשה שיעורי בית המחזורים הקרובים.

אתמול באמת נהניתי קצת לראות את מנצ’סטר יונייטד חוץ מדבר אחד - אם לראול זה יפה השיער הקצר ולדעתי הארכת השיער הייתה קללה והביאה לבצורת שערים הרי שרוד ואן ניסטלרוי חייב להיות עם השיער הארוך והלוק של 2001. חשוב מאוד לפתוח בניצחון וזה לא הושג עם “יונייטד החדשה” כי שחקנים רבים נעדרו. מה שכן סימן שאלה גדול בכל זאת לגבי ההמשך.

הניצחון הושג ככה קצת בצורה שלומיאלית אך מרגשת וזה היה צריך לקרות יותר מוקדם. כמובן שחלוץ עם ברונו פרננדש על המגרש, הקפטן לקח על עצמו והגיע להמון מצבים עם הכניסה מאחורה. לא תמיד הרים את הראש ואולי התרגש, אבל היה מצוין. לא מזלזל גם בהארי מגווייר למשל, שחקן כל כך מושמץ שנתן הכל וביצע כמה עבודות יפות בהגנה - בזמן שראיתי את ג’וני אוונס אגב חשבתי שאני הוזה.

מבחינתי מרקוס ראשפורד לא מספיק מעורב וגרנאצ’ו חלוד, בדרך כלל כל הכדורים היו הולכים אליו וכעת הוא השתלב שוב מהספסל אבל אני מניח שיש תוכנית עבודה.

מה שכן קאסמירו חשבו שהוא גמור, מתייחס למשחק אתמול נקודתית - איים על השער, חילץ, הוביל, הזיז את הכדור, אתמול באמת שהוא היה אחלה.

מה שראינו ממנו אתמול זה בדיוק השחקן שהוא. יורד מעט לאחור כדי לקבל כדור, ואז משחרר כדור לצדדים ורץ להתמקם ברחבה. זה הטריידמרק של השחקן הזה. הוא בין 9 ל10, משחק כפיבוט קדמי אבל עם יכולת טכנית. אם יש שחקן שאפשר להשוות אותו אליו, אז קאי האברץ. שניהם בדיוק אותו פרופיל שחקן, לא כובשים הרבה, לא בדיוק 9, לא בדיוק 10. אלה שחקנים עם יכולת לעשות הכל מהכל אבל לא מאסטרים באף תחום.

לדעתי הוא צריך לשחק לצד חלוץ, אולי אפילו על העמדה של ברונו. הוא אוהב להצטרף מהקו השני ויעזור לו אם יהיה שחקן לידו שקצת יקח את תשומת הלב ממנו. אתמול למשל מקטומיניי היה נוכח ברחבה וגרם לבלמים להצמד אליו, וזה אפשר לזירקזי להגיע עם הפנים לשער ולכבוש.

ה"בעיה" עם השחקן הזה היא שהתפוקה שלו לא גבוהה. הוא כבר בן 23 שזה אמנם עדיין צעיר, אבל זה גיל שאפשר כבר להבין לאיזה כיוון הקריירה הולכת. כמובן שיש גם חריגים, כמו צ’אבי סלאח ומודריץ’, אבל רובם נשארים באותו איזור חיוג אחרי הגיל הזה. בעונה האחרונה הוא כבש 12 שערים בלבד, ממש לא מספיק בטח בהתחשב בעובדה שהוא היה שחקן הרכב בקבוצה שנחשבה לאחת מההפתעות של אירופה בעונה שעברה.

משחק טוב שהיה צריך להיגמר הרבה יותר מוקדם. גם בעונה שעברה ראינו משחקים בהם החמצנו ברשלנות מזעזעת מול קבוצה בינונית מינוס, קיבלנו גול במתפרצת והפסדנו. אתמול ברונו החטיא ברשלנות פעמיים, מאונט החמיץ מצב די טוב, ואלמלא אנדראס פריירה זוכר לנו חסד נעורים המתפרצת של פולהאם עם שני שחקנים על מגווייר הייתה נגמרת ברשת.
כשמפסידים שוכחים את ההופעות הטובות האלו, שכאמור היו בשפע בעונה שעברה, אבל כשמנצחים יוצאים די מעודדים מאותה הופעה בדיוק. חייבים לעבוד על החדות מול השער כדי לא לאבד משחקים כאלו סתם.

קאסמירו הפתיע אותי עם משחק מעולה. כבר הספידו אותו ברשתות, דיברו על כך שהמועדון מוכן לשמוע הצעות ושהוא צריך לעבוד לסעודיה, אבל אתמול הוא היה בדיוק מה שמצופה ממנו. מחלץ כדורים בכל נקודה במגרש עם המון שכל, מאיים על השער ומרגיע את המשחק כשצריך.
כשכולם כשירים יש לנו ספסל מצוין שיכול לשנות את המשחק. להעלות את גרנאצ’ו, זירקזי ומקטומיניי זה שינוי התקפי מצוין, ואם נוסיף את הוילנד (וסאנצ’ו) אולי תהיה גם יותר קליניות. רק שלא ימכרו את מקטומיניי בשביל איזה למלם מבארנלי.
המחמאות הגדולות ביותר מגיעות להארי מגווייר עם משחק מופתי בהגנה. מלבד עצירת המתפרצת שתהיה האירוע הזכיר ביותר, נתן כמה חילוצים חשובים ושיחק רגוע כל המשחק כשהכדור אצלו. מרגיש שהוא היה צריך את הוידיץ’ שלו, שחקן אגרסיבי בטירוף שישאיר לו להיות המבוגר האחראי. עם וראן ולינדלוף זה לא עבד, עם מרטינז נראה שכן. עד שהוא יפצע שוב.

הרגיש לי שמהיציאה של מאונט, יונייטד איבדה את השליטה קצת. הגיוני לאור זה שיצא קשר ונכנס סוג של חלוץ. השאלה מה יהיה ההרכב בדרך כלל.

הציוות של קאסמירו ומאיינו היה מעולה.

לפחות איך שאני רואה את הדברים:
-הארי מגווייר טוב כסותם חורים וכ"סינדרלה", לא כשחקן הרכב, הציפיות יעלו מחדש וכדומה. בהחלט משחק מעולה שלו. זה אמור להיות מובן מאליו ששחקן הוא מקצוען שנותן מאה אחוז אבל הפכו אותו לבדיחה, לעתים לא ממש באשמתו והגישה שלו פנטסטית. יש כאלה שנכשלו במנצ’סטר יונייטד והם לא נתנו מעצמן מספיק. הוא לפחות ניסה ולא ויתר לרגע.
-במשחקים הבאי הכדור ייכנס לברונו פרננדש אין ספק בכלל ועצם זה שהגיע להרבה מאוד מצבים זה סימן טוב מאוד. החמיאו כאן למייסון מאונט ואני לא שותף לדעה הזו - לטעמי למל"ם. קאסמירו היה אדיר - הוא לא יהיה ככה כל משחק אבל גם לא חלש כמו בעונה שעברה - באמצע.
-גרנאצ’ו מיועד להיות שחקן הרכב, אתם בטח תספרו לי יותר טוב מאשר הפוך על חלוקת עומסים\לאט לאט בגלל קיץ ארוך וכדומה. לא רואה מצב שהוא “אס מהספסל”.

הייתה למגווייר לפחות עונה אחת טובה כשחקן הרכב ביונייטד. אני לא חושב שהוא מיועד להרכב, וכשדה ליכט יכנס לעניינים מגווייר יהיה הראשון לפנות את מקומו, אבל המציאות היא שמרטינז ודה ליכט (ויורו, מסתבר) פצועים כל הזמן ומגווייר ישחק המון. אני מקווה שעם שחקן אגרסיבי לידו הוא יראה יותר טוב.

מאונט בעיניי סתם שחקן, שלא עושה הרבה חוץ מלרוץ. אני לא מזלזל בתרומה של הריצות האלו למשחק הלחץ, אבל הוא שחקן שאמור לתת גם מספרים ולא ג’י סונג פארק. אפשר להשתמש בו במשחקים בהם קשה לנו לשלוט בכדור, אבל גם זה בערבון מוגבל כי הוא לא יכול להיות אחד משלישיית הקישור (לא במקום ברונו ולא לצידו), ואני חושב שעדיף לשחק עם חלוץ אמיתי או עם זירקזי.

גרנאצ’ו יהיה באנקר בהרכב. אמאד נהנה מהקרדיט על קדם עונה מוצלח למדי, וראשפורד מקרדיט על היותו ראשפורד. תוך שבוע שבועיים נחזור למצב הטבעי. בכל אופן, גם אמאד מהספסל ובטח שראשפורד זה לא רע, בייחוד עם הוילנד/זירקזי/מקטומיניי/סאנצ’ו כאופציות נוספות.

המחמאות אינן למאונט עצמו. הטענה היא שהרגיש לי שיונייטד איבדה את השליטה כמעט לגמרי כשעברה לשלושה קשרים. מעניין מה יהיה ההרכב לאור זה.