לקראת אלמריה| המסע אל עבר אליפות ספרד מספר 36 (הנצליח לשמור על הכתר לראשונה מאז 2007?) יתחיל מחר (ראשון, 23:00) כאשר האלופה ריאל מדריד תתארח אצל העולה החדשה אלמריה במוקש לא קטן. רודריגו הפצוע ייעדר, שאר הסגל בריא. פדה צפוי לחזור למרכז השדה וצפו לעוד שינויים. הכל לקראת המשחק - בכתבה הבאה
סטטוס אלופת אירופה:
ריאל מדריד מגיעה למחזור פתיחת הליגה במצב רוח מרומם אחרי זכייה בתואר ראשון העונה בניצחון לא רע בכלל – 0:2 על איינטרכט פרנקפורט בסופר קאפ האירופי, כשהיה לה גם זמן לנוח. גם “פסטיבל הבלון ד’אור” הייתה שם, ברור לכם עד כמה זה חשוב למועדון הזה, לא פחות משישה נציגים (חמישה+אנטוניו רודיגר). אבל זהו-זה, “ריאל מדריד הופכת את הדף” כפי שנכתב במארקה. שום חגיגות לא היו, גג תמונות עם הגביע. האלופה, שרוצה לשמור על התואר לראשונה מאז 2007 ובפעם השנייה בלבד מאז שנות ה-90, יודעת עד כמה חשוב לפתוח את הליגה ברגל ימין, בכל הרכב שהוא (יהיו רוטציות). זה יהיה אסון להיות לפתע, למשל, בפיגור 2- מברצלונה כבר עכשיו לצורך העניין. “כל הדיבורים מסביב משמשים (ברצלונה) משמשים כדלק נוסף”, נכתב בנוסף. קרלו אנצ’לוטי בינתיים עם 3 מ-3 במחזורי הפתיחה כמאמן ריאל. אנחנו נספר לכם שהמאזן הכולל שלנו במחזורי הפתיחה מאז שנות ה-2000 הוא…15-5-2. מה שכן, רק פעם אחת הצליחה ריאל לזכות באליפות אחרי מעידה במחזור הראשון – בעונת 2006-07. עונה יוצאת דופן, תרתי משמע. כמו פרק ב’ של קרלו במדריד, עד עתה. ובריאיון הוא אמר שזו תהיה ההרפתקה האחרונה שלו. “אני במועדון הגדול בעולם, נהנה פה וזה מה שמניע אותי. טבעי שזה יהיה הפרק האחרון”. שיהיה פרק מוצלח.
נגד יריבה שתשחק בצורה הגנתית מאוד בניגוד לגרמנים, ההנחה ההגיונית היא שנראה שחקן קו אמיתי. זה היה אמר להיות רודריגו אלא שהברזילאי סבל מפגיעה באימון ובחוץ למשחק מחר, פתיחת עונה ברגל שמאל. היעדרותו תיתן את הבמה ככל הנראה למרקו אסנסיו שלא שותף ולו לדקה אחת בסופר קאפ, כנ"ל אדן הזאר. פרט לכך הסגל די מלא, טפו-טפו-טפו. הודות לאלילת המזל ולאנטוניו פינטוס הכל יכול. אנצ’לוטי התייחס להזאר שוב: “הוא הולך לשחק הרבה יותר מהעונה שעברה”, אמר, והבהיר כי הוא נלקח בחשבון גם בכנף, ואפילו בצד ימין (“שיחק שם טוב נגד אתלטיק בילבאו” – אשתקד). על אסנסיו, שפתח את העונה שעברה היטב כזכור ומחפש את שערו ה-50 במועדון, אמר קרלו כי הוא סומך עליו (“הוא איתנו אלא אם כן משהו יקרה, ונהיה מוכנים”), וגם על דני סבאיוס.
דיברנו על שינויים, ועל אף שזה לא הוזכר בתקשורת – לא ממש קשה לנחש. פדה ואלוורדה צפוי לחזור לאמצע למרות שהוא טוב בכל מקום, ונראה כי לוקה מודריץ’ ינוח. אם ישחק הוא ירשום ציון דרך יפה עם הופעתו ה-438 במועדון – בדיוק כמו כריסטיאנו רונאלדו הגדול. גם דני קרבחאל לא ישחק. זו הייתה ההשערה הרווחת דהפכה לעובדה שכן הוא נפגע גם כן באימון וחבל. אל תופתעו אם תראו הופעת בכורה של אנטוניו רודיגר בליגה הספרדית, בלי קשר שקרלו אמר עליו שהוא בלם. “אני לא יודע אם פדה הוא שחקן הרכב. הוא חזר לעצמו ובגדול בחצי השני של העונה וההסתגלות שלו לאגף עוזרת לנו המון”.
נכון שהקבוצה הפגינה יציבות גדולה אשתקד אך אחד המפתחות היה פתיחת עונה נהדרת. חמישה ניצחנות בששת מחזורי הליגה הראשונים ושבעה בעשרת הראשונים. גם הפעם, ריאל תמתין עד ההגעה לסנטיאגו ברנבאו – רק במחזור הרביעי. קרלו הביע חשש ממה שיקרה לאחר המונדיאל. “עד לטורניר לא יהיו לנו שום בעיות, אבל אחר כך…השאלה הגדולה שיש לנו היא אחרי המונדיאל, איך השחקנים יחזרו. אחרי המונדיאל הם בדרך כלל יוצאים לחופשה והשנה הם יחזרו להיכנס לרגע החשוב של העונה. צריך להעריך עייפות, לחשוב על מתן מנוחה… אלו דברים שאנו מפקפקים בהם היום”, אמר. אפשר לומר תודה שוב שפינטוס לצידנו. אבל אין מה לחשוב רחוק כרגע, צריך להתחיל עם שלוש נקודות באלמריה. במחזורי הפתיחה שנערכו בחוץ, אגב, ריאל ניצחה רק בחמישה מעשרת האחרונים (שנות ה-2000). אבל ריאל של קרלו משפצת את הסטטיסטיקה. במבט על הליגה בלבד, קרלו יגיע ל-115 משחקים – אחד יותר מז’וזה מוריניו.
אחד מתוך שש, ועכשיו דף חדש.
סגל מלא למעט רודריגו
ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| לוקאס ואסקס, אדר מיליטאו, דויד אלאבה, אנטוניו רודיגר| קאסמירו, טוני קרוס, לוקה מודריץ’| מרקו אסנסיו, ויניסיוס ג’וניור וקארים בנזמה
מה המצב אלמריה?
אלמריה חיכתה כמעט עשור לרגע הזה, מאז ירידתה לליגה השנייה ב-2015 – לחזור לטירוף של הכדורגל עם ריאל מדריד, ברצלונה ועוד. סוף סוף (התקרבה שנתיים ברציפות קודם לכן כשסיימה במקום הרביעי) - היא הצליחה במשימה כשסיימה כאלופת הסגונדה בהתבססות על הגנה חזקה (35 ספיגות בלבד). למעט משבר גדול בינואר עם נקודה בלבד מתוך 15, עברה עליה עונה שקטה מאוד. היא צלחה את המפגשי השירים מול ויאדוליד סגניתה עם 1:3 בבית ו-2:2 בחוץ וכמעט לאורך כל העונה בילתה במקומות הראשונים. “עבדנו קשה מאוד כדי להיות כאן. הקבוצה בבניה אבל אנחנו מאוד מרוצים ונדע להתחרות כבר עכשיו”, אמר המאמן רובי (עונה שלישית, הצטרף סמוך לסיום 2020-21), על אף שקדם העונה של הקבוצה היה לא אידיאלי.
זה הרבה מעבר לציטוט הדי מוזר של הבעלים הטורקי שאמר: “אם ננצח את ריאל מדריד זה יהיה נס, לדעתי הם הולכים ‘לקרוע’ אותנו”. איך המאמן הגיב: "אנחנו אוהבים אותו כי הוא הבעלים שלנו. הוא אמר את זה בחוש הומור כדי להוריד מאיתנו לחץ. עלינו להוכיח על המגרש שזו הייתה בדיחה. בתקשורת עסקו לא מעט בכך שהמשחק הבא של הקבוצה הוא נגד אלצ’ה. “כן, היא קבוצה טובה אבל יותר קרובה לליגה שלנו, אבל אני תמיד מסתכל לטווח הקצר. המשחק הזה הוא היסטורי, זו הזדמנות נהדרת לשחקנים ששיחקו בליגה השנייה – לפגוש יריבה אדירה כזו”. ובמשחק הזה ישחק עומר סאדיק שלא שותף בשני משחקי ההכנה האחרונים של הקבוצה.
סאדיק הרשית 19 שערים אשתקד (18 בליגה ואחד נוסף בגביע) ללא ספק השחקן המסוכן בקבוצה וזה שהחזירה למקומה הטבעי. גם. עתידו היה ועדיין לא ברור כך שבמועדון חששו לשתף אותו ושייפצע חלילה וכך אולי תטורפד עסקת מכירתו (לפי ההערכות תגיע הצעה בגובה 30 מיליון יורו – ובאלמריה כמובן לא יוכלו לסרב לה). “הוא התאמן ומרוכז והוא יפתח בהרכב אלא אם כן יקרה משהו בלתי צפוי. הוא זמין במאה אחוז”, הבהיר. הניגרי כבש אפילו יותר שערים בעונת הבכורה שלו – 22. השחקן השני המסוכן ביותר הוא הבלגי לארגי רמאזני וגם הוא ישחק. “אני מנסה לגרום לשחקנים להבין שזה לא חשוב שמדברים רק על היריבות. הקורבנות הם בבית הקברות. אם נחשוב שאנחנו קורבנות – המצב יהיה רע. עלינו להציג משחק מושלם”, אמר.
במהלך הימים האחרונים אלמריה צירפה שחקנים חדשים והמשיכה לעבות את הסגל שלה. מדובר בין היתר בשוער פרננדו פאצ’קו ונראה שהוא יהיה השוער הבכיר על חשבונו של פרננדו מרטינס שיכול להיות מאוכזב שכן מעולם לא שיחק בליגה הבכירה. בכל מקרה למשחק הקרוב נראה שהשוער שבלט אשתקד – עדיין רלוונטי. עוד רכש הוא החלוץ לאו בפטיסטאו שבקבוצה קטנה ועם הרבה דקות משחק יכול לגרד כמה וכמה שערים. הקבוצה תמשיך להסתמך על הבלם סרג’ן באביץ’ שהוא שיאן הדקות מבין שחקני השדה ומדובר באותה רביעיית הגנה וכמעט אותה הקבוצה לחלוטין. הקבוצה בסגל מלא למעט הבלם איבן מרטוס וחואנחו נייטו (מגן ימני) שעדיין פצועים אם כי הם לא שחקני הרכב. ההנחה היא שטלמריה תשמור על ה-4:3:3 מהעונה שעברה אך אל תופתעו אם נראה שחקן הגנה נוסף. “האוהדים חייבים להאמין בנו מההתחלה ועד הסוף, הוכחנו להם שאנחנו משאירים את הלב על המגרש. הם הדבק של הקבוצה”, קרא הקשר רוברטונה. אין ספק שאלמריה מצפה ליום היסטורי, האצטדיון יהיה מפוצץ ב-15 אלף אוהדים כאשר כל הכרטיסים נחטפו וכרטיס במכירה חוזרת הגיע כמעט לאלף יורו, לא כל יום ריאל מדריד מגיעה להתארח. והאמונה בהחלט קיימת. הקפטן, הקשר ססאר דה לה הוז: “הם בטח לא בלתי מנוצחים”. הוא הציב מטרות: “להישאר עם רגליים על הקרקע ולהשיג כמה שיותר מהר 40 נקודות”.
עומאר סאדיק. האיש ו-30 מיליון היורו (?) ישחק מחר.
אלמריה נערכת ליום היסטורי
אלמריה – הרכב משוער: פרננדו מרטנס| אלחנדרו פוזו, רודריגו אלי, סרדאן באביץ’, סרחיו אקיימה| ססאר דה לה הוז, רוברטונה, סאמו קוסטה| ראמאזני, עומר סאדיק, פרנסיסקו פורטיו
היסטוריה ומפגשי עבר:
רק 16 פעמים בעבר, כולן במסגרת הליגה (אף משחק בקופה דל ריי!) – נפגשו ריאל מדריד ואלמריה. עד לשנות ה-80 זה בכלל לא קרה. המפגש הראשון נערך במגרשה של האורחת כשבמחזור הרביעי של 1979-80, הקבוצות נפרדו בתיקו 1:1. “בגומלין” בסנטיאגו ברנבאו במחזור ה-21 ריאל מדריד ניצחה 1:4. ריאל ניצחה בעוד שלושה משחקים ברציפות, כולל משחק חוץ במחזור הפתיחה של 1980-81 עד שנכנעה 2:0 לאלמריה בעונת השוסטר (2007-08) ולאקס אלברו נגרדו שכבש את אחד השערים במשחק שיא של דייגו אלבס. המאזן בכל 16 משחקי הליגה עומד על 12 ניצחונות לריאל מדריד (75%), שלוש תוצאות תיקו (19%) וניצחון בודד לאלמריה (6%), אותו הניצחון. יחס השערים הוא 13:49 לטובת ריאל.
המשחק הכי זכור בין הקבוצות היה במחזור הסיום של עונת 2010-11, עונת הבכורה של ז’וזה מוריניו. לריאל היה עצוב להיפרד מהעונה בלי כתר האליפות אך היא רצתה לפצות את הקהל ולכבוש כמה שיותר שערים. במחזור הסיום היא התעללה באורחת שירדה ליגה גם – עם 1:8. זה היה ערב השיא של עמנואל אדבאיור בלבן כשכבש שלושער, כריסטיאנו הסתפק בשניים. גם לבנזמה היה צמד וחוסלו, הוא ולא אחר – הבקיע בדקה ה87. ניצחון ברוטאלי אחר, והפעם בחוץ, הגיע בעונת הדסימה עם 0:5 לתפארת במחזור ה-14. כריסטיאנו כבש כבר בדקה השלישית והיו חמישה כובשים שונים – בנזמה, בייל, איסקו ומוראטה. במשחק החוץ האחרון ריאל ניצחה 1:4 במחזור ה-15 של עונת 2014-15 כשהגולים יצאו כמו קטשופ. המשחק האחרון בכלל בין הקבוצות היה במחזור ה-34, שלישייה קלילה לריאל בברנבאו. מאזן החוץ של ריאל נגד אלמריה עומד על ארבעה ניצחונות, שלוש תוצאות תיקו והפסד בודד. אין מקום לטעויות.
ריאל מדריד ומחזורי הפתיחה: “לפתוח ברגל ימין”| לסקרנים ביניכם, לכבוד פתיחת הליגה – חיפשנו ובדקנו מהם הניצחונות הגדולים ביותר של ריאל מדריד במחזור הפתיחה. ההצגה הגדולה האחרונה הייתה, כמה סמלי, באליפות השיאים, אז ריאל מדריד של ז’וזה מוריניו פירקה 0:6 את סראגוסה בחוץ עם שלושער של כריסטיאנו רונאלדו (בפועל מחזור הפתיחה היה אמור להיות אחר)| בעונת 1959-60 ריאל פתחה אף משכנע יותר וקרעה את בטיס עם 1:7 כשחנטו ופושקאש עם צמדים| עוד ניצחון ענק היה 0:6 על קונדל (שלושער של די סטפאנו) בעונת 1956-57| בעונת 1928-29 כשהליגה הספרדית יצאה לדרך, ריאל מדריד ניצחה 0:5 על קבוצת ‘אירופה’ עם רביעייה של לזקאנו| עוד ניצחונות גדולים של ריאל היו 2:6 במחזור הפתיחה של עונת 1950-51 כשהיריבה היא אספניול, 1:5 בעונת 1995-96 מול ראיו וייקאנו עם צמד של היירו ו-0:4 במחזור הפתיחה של 1987-88 – ניצחון חוץ נהדר על קאדיס.
כל מחזורי הפתיחה של ריאל מדריד בשנות ה-2000.
00-01: ניצחון 1:2 ביתי על ולנסיה| ראול, לואיס פיגו
01-02: הפסד 1:0 לוולנסיה במאסטייה
02-03: ניצחון ביתי 0:2 על אספניול| כבשו: איבן הלגרה, סטיב מקמנמן
03-04: ניצחון ביתי 1:2 על בטיס| כבשו: דיוויד בקהאם, רונלדו
04-05: ניצחון 0:1 במאיורקה| כבשו: רונאלדו
05-06: ניצחון 1:2 בקאדיס| כבשו: רונאלדו, ראול
06-07: תיקו ביתי מאופס נגד ויאריאל
07-08: ניצחון 1:2 ביתי על אתלטיקו| כבשו: ראול, ווסלי סניידר
08-09: הפסד 2:1 בריאזור לדפור | כבשו: רוד ואן ניסטלרוי
09-10: ניצחון 2:3 ביתי על דפור| כבשו: ראול, כריסטיאנו רונאלדו, לאס דיארה
10-11: תיקו 0:0 במאיורקה
11-12: ניצחון 0:6 ענק בסראגוסה| כריסטיאנו רונאלדו-3, קאקה, מרסלו, צ’אבי אלונסו
12-13: תיקו ביתי 1:1 נגד ולנסיה | כבשו: גונסאלו היגואין
13-14: ניצחון ביתי 1:2 על בטיס| כבשו: קארים בנזמה, איסקו
14-15: ניצחון ביתי 0:2 על קורדובה| קארים בנזמה, כריסטיאנו רונאלדו
15-16: תיקו 0:0 בגיחון
16-17: ניצחון 0:3 בסוסיאדד| כבשו: גארת’ בייל-2, מרקו אסנסיו
17-18: ניצחון 0:3 בריאזור| כבשו: גארת’ בייל, קאסמירו, טוני קרוס
18-19: ניצחון ביתי 0:2 על חטאפה| כבשו: דני קרבחאל
19-20: ניצחון 1:3 בבלאידוס על סלטה| כבשו: קארים בנזמה, טוני קרוס, לוקאס ואסקס
20-21: תיקו 0:0 בסוסיאדד
21-22: ניצחון חוץ 1:4 על אלאבס| כבשו: קארים בנזמה-2, נאצ’ו, ויניסיוס
המאזן: 15 ניצחונות, 5 תוצאות תיקו ו-2 הפסדים| בחוץ: 5 ניצחונות, 3 תיקו ו-2 הפסדים
רק פעם אחת כשריאל לא פתחה את העונה עם ניצחון היא זכתה באליפות, והעונה יוצאת הדופן הייתה 2006-07 (0:0 עם ויאריאל). אכן עונה יוצאת דופן בכל מובן.
דור רומנו עם עשר בקשות קצרות לקראת עונת 2022-23:
*לשמור על תואר הראשון – בואו נדבר תאכלס. משימה שכשלנו בה שוב ושוב ושוב. בהחלט ציפיתי להצליח במשימה הזו למשל ב-2012-13, ב-2017-18, וגם בתקופת הגלאקטיקוס. הסגל של ברצלונה התחזק במידה ניכרת אבל ריאל טובה בכל עמדה פרט להתקפה.
*גם סגנון המשחק חשוב, ובליגה הספרדית אין סיבה שהוא לא יהיה חזות הכל. בשנה שעברה ריאל מדריד כבשה 80 שערי ליגה. ויניסיוס ובנזמה הפציצו, קצת אסנסיו אבל זהו-זה. מהזאר לא קיבלנו כלום. קאסמירו הבקיע מספר שערים נמוך ביחס לבדרך כלל. רודריגו הפציע רק באפריל. תחילת העונה וסוף העונה היו מרגשים, באמצע? וואקום! צריך לשחק עם הרבה שחקני התקפה. בסנטאיגו ברנבאו זו צריכה להיות שאלה של ‘כמה’ לפחות בחלק מהמשחקים. בשנה שעברה ריאל התקשתה נגד הבונקרים – קאדיס, אוססונה וכן הלאה.
*לנצח בקלאסיקו בסנטיאגו ברנבאו ולמחוק את החרפה מהעונה שעברה – הכתם היחיד על 21-22 הנפלאה, גם אם אותה תבוסה אולי נתנה לנו את הסטירה המצלצלת הנחותה. המאזן של ברצלונה במקדש בשנים האחרונות מפריע לי (גם אם זה מצטלב עם זכיות בליגת האלופות). חבל שאנחנו לא יכולים לשחק התקפי מולם.
*לנצח את אתלטיקו מדריד בדרבי במטרופוליטאנו. זה לא קרה יותר מדי זמן, מאז עונת 2018-19, דווקא אז. בדרך כלל נגמר בתיקו ואין טעם לנסוע אפילו.
*לשבור את הנאחס ההזוי נגד בטיס בסנטיאגו ברנבאו – חמש שנים בלי שער זכות, אבוי, שיא שלילי של ריאל מדריד, כשאותה בטיס גם קטעה לנו את רצף ההבקעות מאפריל 2016 ועד ספטמבר 2017… אני רגיש לנתונים הסטטיסטיים האלה.
*לראות כמה שיותר רוטציות ולא לעצור את ההתקדמות של הצעירים. בזכותם אפשר לבצע לחץ גבוה למשל. פדה ואלוורדה ואדוארדו קמאבינגה צריכים לשחק וכך גם אורליאן טשואמני.
*כולנו רוצים לראות את קארים בנזמה שוב פיצ’יצ’י בלי קשר לכך שקשה להאמין שיהיה מסוגל לשחזר את היכולת מאשתקד. אבל קרלו צריך לשמור עליו ולהחליף אותו אם יש משחקים מוכרעים. בשנה שעברה למשל לא הייתה סיבה שקארים לא ינוח ויוחלף מיד במשחקים עם תוצאה גבוהה כמו 2:5 על סלטה ויגו או 1:6 על מאיורקה. זו עונת מונדיאל עמוסה מאיי פעם.
*והפעם באמת ולא כעניין של גימיק: לתת לשחקני הקאנטרה להיות בסגל בעת הצורך. שחקן בית תמיד מדליק את הברנבאו. אריבאס מקסטיליה מספק יכולת טובה למשל וכן הלאה.
*צמד הבלגים: תמיד אני מחפש שהקבוצה שלי תבקיע כמה שיותר שערים, ורוצה לראות אותה כובשת יותר מברצלונה. הפעם אכפת לי גם מההגנה. מגיע לטיבו קורטואה לזכות בתואר הזאמורה אחרי שזה התפספס בעונה שעברה. והזאר? שנוכל לראות אותו קצת מכדרר, נהנה ומציג משחקים טובים. אפילו 50% מצ’לסי.
*וזו לא עונה מרגשת בליגה בלי איזו רמונטדה לפנתאון כמו נגד סביליה, משחק שמרגיש לך ליגת האלופות וחסר רק ההמנון. בשנה שעברה הייתה עוד אחת כזו, אם כי ממש בהתחלה ובווליום נמוך יותר – במאסטייה נגד ולנסיה.