לקראת סוסיאדד - חצי גמר הגביע
נתון שבספרד אהבו לזרוק מיד עם סיום שלב רבע הגמר: הפעם האחרונה בה ריאל מדריד, ברצלונה ואתלטיקו מדריד הגיעו לחצי גמר הקופה דל ריי – הייתה בעונת הדסימה 2013-14. חותמים על ריפיט? גם אז הצלע הרביעית הייתה סוסיאדד. אז ריאל חמקה מדרבי כפול ומורט עצבים בחצי הגמר וכן מקלאסיקו מאתגר שהעונה לא מסתדר לה. עד כמה היא רצינית בנוגע לגביע?
סטטוס ריאל מדריד:
ריאל מדריד מגיעה לחצי גמר הגביע לאחר ניצחון נוח 0:2 על ג’ירונה בליגה בסנטיאגו ברנבאו, וכמאמר הקלישאה המשחק מחר יהיה אופרה אחרת לגמרי, כי תמיד קשה באנואטה אצל ריאל סוסיאדד. ריאל של קרלו אנצ’לוטי רוצה להמשיך את המסע בגביע ועל אף העומס האדיר אף אחד לא מזלזל. הרוטציות לא יהיו כה משמעותיות. מאז שנת 2000 כלומר ב-25 השנים האחרונות הגיעה ריאל רק לשמונה חצאי גמר כולל זה העונה, ושלושה מהם היו יחד עם קרלו (בשש שנים). אם תרצו – לריאל יש חוב לסגור עם סוסיאדד שניצחה בסנטיאגו ברנבאו לפני חמש שנים, אבל זה כבר סיפור אחר. קרלו מודע לאתגר: “תמיד היה קשה לשחק מול ריאל סוסיאדד, לא רק לנו אלא לכל קבוצות הצמרת. זה משחק במעמד חצי גמר וזה משחק חשוב לשני הצדדים. זה יהיה משחק שקול ומשעשע כי הם משחקים כדורגל טוב ואנחנו רוצים להמשיך במומנטום שלנו”. ריאל בהחלט צריכה להפגין רצינות וגם יש לזכור שיכול היה להיות יותר גרוע כמו דרבי או קלאסיקו. במעמד חגיגי זה של מסיבת העיתונאים, קרלו לא שכח לסגור חשבון עם חאבייר טבאס (“הוא מדבר יותר מדי על ריאל מדריד ומעליב את מיליוני המדרידיסטאס, יש לו מספיק עבודה בכדורגל הספרדי”), להגיב על היחס שלו לצעירים וכמובן להזכיר את העומס.
“בהתחשב בלוח השנה האבסורדי שיש לנו, אנחנו מסתדרים טוב מאוד. כל הקבוצות שנלחמות ונאבקות מסתדרות טוב מאוד. ב-52 הימים האחרונים שיחקנו 17 משחקים ובתקופה שלי היו 30 משחקי ליגה בעונה שלמה לדוגמא. אני חושב שזה פשוט לא ייאמן. אני מתעייף ואתם (העיתונאים) מתעייפים. ממה שאני שומע ורואה, אנחנו צריכים מנוחה”. ובדיוק בשביל זה לריאל מדריד יש סגל גדול וחלוקת הכוחות תהיה חשובה. החזרה של דויד אלאבה – שלא מיועד לפתוח מחר, היא קריטית. הוא שיחק 70 דקות, הברך שלו בסדר ולא היו לו בעיות התאוששות. ברור שצריך לקחת בחשבון בעיות שרירים אפשריות כי הוא חזר אחרי 14 חודשים". ראול אסנסיו ואנטוניו רודיגר יהוו את מרכז ההגנה בכל מקרה, כאשר פראן גארסיה ישחק במקומו של פרלאן מנדי.
הסגל של ריאל למשחק טרם פורסם אבל די ברור שכיאה לקופה דל ריי – אנדריי לונין יפתח במקום טיבו קורטואה שלא יהיה בסגל. גם פדה ואלוורדה אמור לנוח, שוב. הופעתו ה-300 במדי ריאל מדריד תחכה. עדיף לעשות את זה בסנטיאגו ברנבאו אך זו לא הסיבה. שיאן הדקות שלנו העונה (3,477) ובכלל שיאן הדקות באירופה, שקיבל מנוחה מוחלטת ביום ראשון – מפחית עומסים (הגיע לגומלין נגד מנצ’סטר סיטי בקצה גבול היכולת וסובל מעומס) לא התאמן ביום שני וצריך לשמור עליו לקראת המשחקים הבאים: בטיס בליגה ואתלטיקו מדריד בשמינית הגמר הראשון. קרלו לא הכריז שהוא ינוח אך נראה שזה זמנו של לוקאס ואסקס. “פדה יכול לשחק כי הוא בכושר טוב, אבל עליי להעריך את זה כי לוקאס חזר וגם דויד אלאבה כבר זמין”. קיליאן אמבפה לא התאמן בשל עקירת שן אבל ייכלל בסגל. נראה שינוח ואנדריק הצעיר ייהנה ממקום ב-11, יש לו בגביע שלושה שערים. “הוא לא יהיה ויניסיוס או רודריגו כי האיכויות אחרות אבל הוא יהיה חלוץ מעולה ואין לי ספק בכך”, אמר.
ארדה גולר חוגג יום הולדת 20 היום – הילד מחליף קידומת, אבל נראה שאת המתנה הכי טובה הוא לא יקבל. גולר די פספס את הצ’אנס במשחק הגביע נגד לגאנס ולצד זה בתקשורת נכתב שקרלו לא מרוצה מהעבודה שלו בלי הכדור. בגביע הוא פתח נגד דפורטיבו מינארה מולה כבש צמד וכן נגד לגאנס ובישל פעמיים כמחליף נגד סלטה ויגו. סה"כ 216 דקות במפעל. קרלו, שהציג את ‘כתב ההגנה’ שלו לבחירות שלו עם הצעירים, התייחס לגולר. “כל שחקן יכול לבוא ולדבר איתי, אני מדבר איתם על בסיס יומי. קראתי שיש ‘תיק גולר’ אבל זה עוד לא הגיע אלינו. הוא עובד קשה, הוא רוצה לשחק כמו כולם, אבל הוא עובר תהליך שכל צעיר עובר. זה קרה גם לוויניסיוס, לרודריגו ולפדה. הוא צריך זמן כי הוא הצטרף לסגל הטוב בעולם והתחרות כאן גבוהה מאוד”. הוא מוסיף: “אני עם הצעירים כל יום ומצפה מן הסתם לראות אותם פחות שמחים כשהם לא משחקים. אני רוצה לראות שחקנים עובדים ונחושים”. קרלו גם רמז לכך שאולי הסביבה של גולר משפיעה עליו לרעה. בכל מקרה, דקות הוא יקבל, סביר להניח. “אני מרגיש כמו ילד בעצמי, אני מבין שנמאס לכם לראות את אותם הפרצופים”, התבדח עם העיתונאים. אז נעשה סדר. לונין, פראן, סבאיוס, ג’וד ואנדריק – חמישה שינויים צפויים בהרכב לקראת המשחק מחר.
מחר יהיה משחק הרבה יותר קשה
ריאל מדריד - הרכב משוער: אנדריי לונין| לוקאס ואסקס, ראול אסנסיו, אנטוניו רודיגר, פראן גארסיה| אורליאן טשואמני, דני סבאיוס, ג’וד בלינגהאם| רודריגו, ויניסיוס ואנדריק
מה המצב סוסיאדד? - עריכה בהמשך
ריאל סוסיאדד מגיעה למשחק כשהיא במגמת שיפור אם לוקחים בחשבון ועושים מישמש של כל המפעלים. הבאסקים הביסו 0:3 את לגאנס ביום ראשון במשחק די נוח בו גם ההרכב המשני הספיק (ארסן סקאריאן, טאקה ובו וג’ון אנדר אוגסטאסי הבקיעו) ויחד עם הניצחונות הקודמים על אספניול בליגה ושבעה שערים במצטבר נגד מיטיולן הדנית בליגה האירופית (צמד לטאקה קובו ב-2:5) הרי שהיא במומנטום חיובי. מצד אחד, סוסיאדד רק במקום השמיני בליגה, בעונה שעברה היו לה שש נקודות יותר ו-11 לפני יותר משנתיים, והיא יודעת שהיא חייבת ‘לתת גז’ כדי להגיע לאירופה. היא רחוקה שתי נקודות מראיו וייקאנו המחזיקה במקום השישי המוליך לקונפרנס-ליג. מצד שני, הבאסקים סובלים מעומס אדיר והם כבר רשמו העונה 40 משחקים בכל המסגרות. ההתקפה המשתפרת במשחקים האחרונים אלו חדשות מעולות שכן סוסיאדד הבקיעה רק 23 שערי ליגה וזה מאזן איום ונורא איתו לא תגיע לשום מקום. “סוסיאדד ניצחה ללא שום קושי גם בלי ההרכב החזק שלה במשחק שהוא מאוד יוצא דופן עבור הקבוצה העונה”, נכתב בסיקור המשחק נגד לגאנס במארקה
זו לא עונה גדולה של סוסיאדד אבל היא כן במומנטום. “ריאל מדריד מודדת את האנואטה”, נכתב במארקה. הבאסקים ניצחו בחמשת משחקי הבית האחרונים שלהם – לאחר פתיחת עונה מאוד מגומגמת, והפסידו רק פעם אחת ב-13 המשחקים האחרונים לעיני הקהל הביתי. במחזור ה-13 סוסיאדד ניצחה 0:1 את ברצלונה ויש לה ברזומה גם 1:1 נגד אתלטיקו מדריד בבית וניצחון על ואריאל החזרה בחודש ינואר. באירופה היא התגברה על אייאקס ולמרות שהפסידה לריאל 2:0 בליגה והשיגה 20 נקודות בלבד מ-39 לעיני הקהל – זו קבוצת בית טובה שעושה צרות. האוהדים בטירוף לקראת המשחק ומכינים לאוטובוס הקבוצה קבלת פנים לוהטת לפני המשחק. “המשחק מתחיל ב-21:30 (שעון ספרד) אבל אנחנו נתחיל אותו שעתיים יחד. אנחנו צריכים אתכם כדי לעשות היסטוריה”, זה המסר מהצדדים. “הייתי רוצה לראות את הקהל דוחף אותנו ככה גם במשחק נגד לגאנס ולא רק במשחקים מן הסוג הזה. אני תמיד אומר שיחד אנו חזקים יותר”, אמר המאמן אימנואל אלגסול במסיבת העיתונאים בהתייחסות לאווירה הנהדרת וקבלת הפנים הצפויה. המאמן מרוצה מהשיפור ומהנתונים אבל אומר: “נכון שצריך לדבר על זה אבל בין אם זה טוב או רע – זה שייך לעבר”.
אז כן, זה שבוע עצום עבור סוסיאדד. יום רביעי: ריאל מדריד בגביע, יום שבת: ברצלונה בליגה, יום חמישי: מנצ’סטר יונייטד בליגה האירופית (ועם איך ששתי הקבוצות נראות – הבאסקים פייבוריטים). המאמן אימנול מתרגש על אף הניסיון שלו והוא בהחלט חכם שכן הוא נתן ללא מעט שחקני מפתח לנוח. ברהיס מנדס למשל, מיקל אויארסבאל הכובש הבכיר עם תשעה כיבושים ומרטין סובימנדי אלה רק חלק מהשחקנים שיחזרו להרכב. “אני שמח כי אנחנו בחצי הגמר עם שלוש הגדולות בליגה וגם אנחנו, אנחנו חלק מארבע הגדולות. אנחנו משחקים בבית מול האוהדים שלנו, מול הקבוצה הטובה בעולם ומול המאמן הטוב בעולם, זה משחק סופר-חזק, אנחנו להוטים”, אמר המאמן. “הדגשתי בפני השחקנים כי זה רק היסטורי עבור המועדון להתמודד ככה מול הקבוצות הגדולות ביותר משחק אחר משחק ובכל המסגרות”. אימנול אמר שגם אם סוסיאדד תהיה במיטבה היא עלולה להפסיד ושריאל פייבוריטית אך ברור שהוא מאמין. מבחינתו, “לא משנה באיזה הרכב יבחר אנצ’לוטי – כולם טובים. ריאל נהדרת כי היא מתחרה עד המוות בכל מפעל, עד הסוף, וזה מה שיהיה. ברור שהם רוצים לזכות בגביע המלך”.
אימנול דורש ריכוז במאה אחוז מהזמן – “נצטרך לעשות הכל מהכל, אי אפשר נגד יריבה כזו ללחוץ גבוה כל הזמן. לפעמים הם יכריחו אותנו להגן. אם נגיע למשחק בברנאו עם יתרון אלו חדשות נהדרות. הם יכולים לנצל אפילו דקה אחת שלא חוסר ריכוז אצלנו”. נראה כי ‘הקמע’ של סוסיאדד הוא קובו, שנמצא במומנטום עם שבעה כיבושים. שימו לב לזה – ב-22 המשחקים בהם היפני כבש עבור הקבוצה – יש לה 21 ניצחונות ותיקו בודד. עם התנופה הזו סוסיאדד בהחלט חולמת על שחזור 2019-20. עונה בה זכתה בגביע בפעם האחרונה, ובדרך עברה את ריאל – ועוד בברנבאו במשחק בודד. הזיכרון מהקופה דל ריי, הזיכרון האחרון – די לא נעים עם הדחה נגד מאיורקה בפנדלים אשתקד. אפשר לציין גם את ההגנה הטובה של הקבוצה שספגה 23 שערים בלבד, אלכס רמירו ישחק, שכן נגד היריבות הקיקיוניות מחליפו קיבל הזדמנות אך בניצחונות על ראיו ואוססונה הוא היה שם. הקשר לוקה סושיץ’ חוזר לסגל גם הוא ויפתח בהרכב, שלרדו בקר יהווה אופציה מהספסל, מנגד ארסן זקריין שכבש במשחק האחרון - בחוץ
סוסיאדד מנצחת את לגאנס. לקראת שבוע מטורף
ריאל סוסיאדד - הרכב משוער: אלכס רמירו| ג’ון אראמבורו, איגבור סובילדייה, נייף אגוארד, אייחן מוניוס| מרטין סובימנדי, ברהיס מנדס, לוקה סושיץ’| טאקה קובו, אנדר ברנטקצ’ה ומיקל אויארסבאל
היסטוריה ומפגשי עבר:
ריאל מדריד וריאל סוסיאדד נפגשות בגביע לראשונה מזה חמש שנים, אז במפגש בודד ברבע הגמר בסנטיאגו ברנבאו ידם של הבאסקים הייתה על העליונה עם 3:4. מרטין אודגור כיכב עם צמד וגם אלכסנדר איסק הבקיע פעמיים והבאסקים הובילו 0:3. מרסלו צימק אבל מיקל מרינו כבש מיד, כששערים מאוחרים של רודריגו ונאצ’ו רק מנעו תבוסה. באופן מפתיע זה היה המפגש היחיד בין הקבוצות בגביע ב-30 שנה האחרונות ואף מעבר לכך.
גם בסוף שנות ה-80 ותחילת שנות ה-90 המפגשים האלה - כפולים - התאפיינו בהרבה גולים. ב-1992-93 ריאל ניצחה 0:4 במשחק הראשון ברבע הגמר עם צמד של איבן זאמורנו ולמרות הפסד 4:1 בחוץ – (חואן אסנידר עשה סדר עם שער חוץ חשוב) העפילה לחצי הגמר והמשיכה לזכייה בגביע. הקינטה דל בויטרה חלמה על דאבל ב-1987-88 אך הפסידה 1:0 בסאן סבסטיאן - תוצאה סבירה - ובגומלין חטפה 4:0 הזוי. בתחילת שנות ה-80 המאבק אפילו הוכרע בפנדלים! ריאל הפסידה 1:0 באנואטה בחצי הגמר הראשון, כעבור חודש השיגה 0:1 משלה בדקה ה-88 בזכות חואניטו! בדו-קרב הפנדלים ריאל ניצחה 3:4. בעונת 1955-56 השיגה ריאל את הניצחון הגבוה ביותר שלה בגביע נגד הבאסקים - מאניטה בסנטיאגו ברנבאו אבל בלי אלפרדו די סטפאנו. פרס פיה כבש צמד וגם חוסיטו וזארגה הבקיע שער נוסף. המפגש הראשון היה ב-1950-51 בגביע החנרליסימו, ריאל הפסידה 1:0 בחוץ ונותרה על האפס גם בגומלין עם הפסד ביתי 2:0.
כך זה היה לפני חמש שנים: הבאסקים חגגו בברנבאו
בסה"כ ריאל מדריד פגשה את ריאל סוסיאדד לעשרה עימותים בקופה דל ריי על גלגוליו השונים, תשעה משחקים כפולים ומפגש אחד בודד איי שם ב-2020. ריאל עברה שש פעמים והודחה ארבע פעמים. בחלוקה למשחקים המאזן שוויוני: תשעה ניצחונות לכל קבוצה, תוצאת תיקו אחת בלבד (19 משחקים) יחס שערים 30:26 לטובת ריאל. במשחקים באנואטה ריאל הפסידה שש פעמים וניצחה רק פעמיים, זה לא קרה מאז ה-0:1 הקטן-גדול בשמינית הגמר ב-1963-64, וגם זה בזכות שער עצמי