מחזור 1: מנצחים 2:0 את אתלטיק בילבאו בקאמפ-נואו (כבשו: ראפיניה, פרמין. בישל: פדרי)

אני שותף להתלהבות מתונה לגבי אספרט. מעבר לזה, אני חושב שההגנה שלנו, כרגיל, לא נראתה טוב. לא מעט טעויות מממרטין, וגם אריק וקובארסי.

בכנות, אני חושב שהתקפית נוכל להסתדר עם ראפיניה או חמזה בשפיץ (כמו שנה שעברה) כי הם מוקפים בהמון כישרון, אבל בלי עוגן הגנתי יהיה מאוד מאוד קשה ברמות הגבוהות.

אני באמת לא מבין איך מרטין הפך לבלם הרכב לגיטימי.

https://www.footballorgin.com/barcelona-v-athletic-club-full-match-27-august-2026/
שדר רוסי.

בינתיים על פי שני משחקי הפתיחה, אגיד (בזהירות!!) שאני יכול להבין למה פליק והצוות המקצועי לא מתאבדים על בלם.

לא כל שחקן איכותי מתאים לשיטה ולדרישות (הפסיכיות, יש לציין) של פליק בברצלונה, שרק הולך ומשכלל את הדרישות עם כל עונה שעוברת. לא סתם אראוחו, שיש לו את כל הנתונים על הנייר להיות בלם נהדר, איבד את עצמו לגמרי תחת פליק. לא סתם גם באלדה וקונדה נדחקים הצידה. זה מתחבר לניתוח הטקטי המעולה של @Ariel - בברצלונה של פליק, הבלמים, כמו המגנים, צריכים לעשות הרבה מעבר לדרישות של בלם רגיל, וזה כולל יכולות ניהול משחק, פינוי שטחים, תיאום ולחץ אידיאליים לעצירת התקפות.

כל זה לוקח חודשים רבים של אימונים, מוטיביציה והבנה מוחלטת של המשימה, ושחקנים כמו אריק ומרטין הפכו לפייבוריטים אצל פליק בדיוק מהסיבה הזו - הם לא הכי טובים בעמדתם, הם הכי טובים עבור השיטה. ושוב, זה עוד מוקדם מידי אבל אני מאמין שאנחנו בדרך הנכונה גם בלי להנחית איזה בלם שעל הנייר עם נתונים מפחידים אבל ייכשל תחת השיטה.

לגבי המשחק - התיאום והקילריות עוד יגיעו, כי זה לא רק גורדון ואדיימי, אלא חבלי לידה של משחק התקפי חדש ללא לבה, עם חלוץ נסוג וחילופי מקומות ומערך שהוא כמעט 4-3-3 טהור ושונה מה4-2-3-1 שהתרגלנו אליו בשנים האחרונות. בהקשר הזה אגב, הקשר האחורי כבר לא יהיה חלק מדאבל פיבוט ויהיה חייב לקחת על עצמו הרבה יותר עבודה, לכן הרכישה של רודרי היא בינגו לנקודת הזמן הזאת.

אני מאמין שגם ימאל יתפקס, ואם לא אז פליק כבר הוכיח במשחק הקודם שהוא לא חושש להחליף אותו. בינתיים מצטרף לעצבים ממנו, המחצית הראשונה כולה נטפה חוסר חשק משווע מצידו.

ראפינייה מושלם, וכרגיל כולם סביבו עובדים טוב ועובדים יותר - אם היינו במשחק פיפא הייתי אומר שכל הנתונים לטובתנו, אבל כבר ראינו מה האינטנסיביות הזו עושה לראפינייה לאורך זמן, והשאלה היא כמה הוא יוכל לשמור על הקצב הזה מבלי להיפצע. החילוף שלו היה מדויק, ויש לי הרגשה שנראה ניסיונות לשמור אותו כשיר כמה שיותר כמו שעושים עם אולמו.

רודרי עם דקות סולידיות ונהדר לראות גם קצת גובה בין כל הקטנטנים אצלנו - השאגות מהקהל והתמיכה שהוא מקבל פשוט מטורפות, היה כיף לראות ולשמוע את זה.

ומילה על אספרט - אל תשכחו שמדובר בשחקן שעלה לבוגרת כבר בעונה הקודמת, כלומר מתאמן עם השחקנים כבר מעל שנה וקיבל דקות בסוף העונה הקודמת. אז אמנם זה נראה מפתיע שהוא בעניינים, אבל התיאום והבנת המשחק כבר התחילו להירכש מזמן וכנראה שמדובר גם בשחקן מאוד אינטיליגנטי שמבין בדיוק את ההוראות של המיסטר. חייב לציין גם את האגרסיביות והדינאמיות שלו שמפצות, לפחות כרגע, על המימדים הקטנים שלו (1.75). כן מדאיג לחשוב מה יהיה מול חיה כמו אוליסה, אבל עוד חזון למועד.

אני לא מבין איך אפשר להסתכל על התפקוד של שחקני ההגנה שלנו ולהיות מרוצה. נגיד את קובארסי אני מחליק, שהוא גם לא מספיק טוב הגנתית לטעמי אבל בלם מאוד ברסאי ותורם לבניה.

אבל מרטין?? באמת?? הוא לא טוב בזה או בזה.

לדעתי צריך רכש, ודחוף.

דווקא בגלל שיש בלם כמו קובארסי, הבלם שלצידו צריך להיות סטופר ברמה גבוהה.

אם הוא ימשיך להראות יציבות, להתקדם כשחקן, ולהיות אופציה אמיתית למשחקים כאלה זה בעצם הימור שאתה לוקח שהקבוצה מסוגלת להיות דומיננטית מול יריבה גדולה ובכך לצמצם את הנחיצות ההגנתית שלו.
מעבר לכך, עם רודרי ואריק על המגרש(ומרטין כבלם שמאל) אתה כבר מפצה על זה במידה מסוימת.
בכל אופן, כמו שכתבת אנחנו עוד רחוקים משם, וסביר להניח שקאנסלו עוד יחזור להשתלט על העמדה הזו בהמשך.

אני גם הייתי מת לחזק את ההגנה, אבל ניסיתי להסביר בהודעה שלי למה אני חושב שפליק מרוצה מההגנה שלנו. שימו לב שלאורך הקיץ פליק השיג די במהירות את כל מה שביקש - שני קיצונים ורסטיליים, קשר אחורי אחרי שדה יונג נפצע, וידע לדחוק מהקבוצה די מהר שחקנים שלדעתו לא מתאימים.

לגבי ההגנה, אם היתה מגיעה דרישה להנחית בלם או מגן אני די בטוח שזה היה קורה, אנחנו כבר לא בשלב שאין כסף ומסתדרים עם מה שיש. פשוט באף שלב במהלך הקיץ לא היו שמועות קונקרטיות על חיזוק, וגם לקראת סוף החלון הובהר שיגיע חיזוק רק במקרה של עזיבה.

אז כן, מרטין שנראה לנו לא מספיק טוב מקבל פה את כל הקרדיט מהבוס ורק בגלל זה אני בוחר להאמין בו ולראות לאן פנינו מועדות העונה בגזרת ההגנה. האם זה הימור? כנראה שכן. אבל האם בעונה השלישית שלו ובקיץ הראשון שנתנו לו יד די חופשית לבחור איך לחזק את הסגל, מגיע לפליק שנסמוך עליו? כנראה שגם כן.