מחזור 1: מנצחים 2:0 את אתלטיק בילבאו בקאמפ-נואו (כבשו: ראפיניה, פרמין. בישל: פדרי)

אחרי ה-5:0 הקליל והחלוד על אלצ’ה, במחזור השני, הגיע הזמן להשלים את המחזור הראשון ולארח בפעם הראשונה העונה משחק בקאמפ-נואו נטול הגג (וההגנה? נדע מחר).

האורחת היא אתלטיק בילבאו, שאחרי 4 שנים עם ארנסטו ואלוורדה אהוב הצד הכחול-אדום של הפורום, עשתה שינוי כיוון וכרגע מי שמושך בחוטים על הקווים הוא אדין טרזיץ’ הגרמני. מה שיוביל לקומבינציית דרבים במפגש מחר: דרבי גרמני על הקווים, דרבי בלמים בנבחרת ספרד, דרבי קיצונים שאיכזבו במונדיאל אבל זכו בגביע אז מי זוכר, ודרבי מחוזות (סופר) אנטישמיים בספרד.

בילבאו קיבלה בראש מסביליה במשחק הקודם (1:3 בסן מאמס), ותחסר את יורי ברצ’יצ’ה שהורחק (אחרי 11 דקות) מול אותה סביליה. מה היא תקבל במקום? ככל הנראה יותר דקות של ניקו הלא מלך וויליאמס ושל אמריק לאפורט, שותפו של פאו קובארסי להגנת הנבחרת הספרדית.

איך ברצלונה תגיע למשחק הזה? עם באלדה, שיחזור לסגל (לפי דבריו של האנזי פליק, במסיבת העיתונאים שלפני המשחק), ועם רודרי - שייכנס לראשונה לסגל אבל ככל הנראה שלא להרכב. מי שייחסר, בנוסף לפצועים לטווח ארוך, הוא טומטום, שלמרות שהפציעה שחווה מול אלצ’ה התבררה כלא משהו מיוחד, הוא יקבל מנוחה (ואולי גם הזדמנות להחליף את הוורוד המיכוער הזה על הראש). בנוסף אליו גם פורט, שכרגע תופס טרמפים לכיוון חבל הבאסקים (רק בכחול לבן), וככל הנראה גם מארק אסאדו שבדרך ל…לייפציג? טורקיה? סעודיה? להתחבא עד תום מועד ההעברות?

אחרי שחוו עוד כמה אימונים משותפים, מעניין יהיה לראות האם קאנסלו, קובארסי, קונדה וקפדרי יקבלו את חולצת ההרכב, או שמא (לפחות חלקם, במיוחד כאלו עם קוקיות הזויות על הראש, אבל לפחות לא בוורוד אז כבר משהו) יתחילו גם את המשחק הזה על הספסל. מה פליק יעשה מקדימה, בעקבות הצמד+בישול של ראפיניה, צמד של מאל"פ, שער של אדיימי, צמד בישולים של גורדון ב-3.2 שניות, וצמד פרצופים עצובים של לאמין במשחק הקודם? יהיה מעניין לראות, במיוחד מול קבוצה שעל הנייר - אמורה להקשות על ברצלונה קצת קצת יותר ביחס לאלצ’ה.

כמו כן - ברצלונה תגיע למשחק רגע אחרי שתגלה מי תהיה שמיניית הקבוצות מולן תיפגש, ומולן תספוג טרנקיליון שערים, בשלב הליגה של האלופות (ההגרלת ליגת האלופות - מחר ב-19:00). לכו תדעו, אולי בעקבות זה נקבל רכש של חוווולללייייייגן אנגלי נוסף.

מועד המשחק: חמישי, 22:00
אצטדיון: ספוטיפיי קאמפ-נואו
שופט: מיגל אנחל אורטיז אריאס
שידור: אונו

יאללה, סקר כי משעמם לי -

מי צריך לפתוח מחר במרכז ההתקפה -

• אאא"פ
  • אולמו
  • ראפיניה
  • אדיימי
  • פרעה
  • מיגל אנחל חיל מארין
0 מצביעים

משחק יותר מאתגר ברמת ההגנה, וצפוי להיות זה שאולי יוריד את כולם מה היי שאפשר בלי חלוץ אמיתי. תלוי כמה שטחים בילבאו תיתן לנו.

מעניין יהיה לראות מה יהיה מצבם של לאמין, באלדה ורודרי, אבל אחד ההימורים הבטוחים שלי זה ראפיניה פותח שוב כחלוץ.

רוצים לשמוע עוד???

סתם, אני אפדקסט אחרי המשחק

הרכבים משוערים -

הסגל למשחק -

בחוץ -
פציעות - פרנקי, רוני, גאבי
בחיפוש עבודה - קסאדו

בפנים -
לראשונה בכללי - רודרי
לראשונה העונה - באלדה

ראפיניה באמצע מרגש אותי.

השאלה מי פותח כמגן שמאלי הפעם. מבחן טיפה יותר קשה מאלצ’ה וקאנסלו לא בהכרח בכושר מלא(לא שהגנה זה הצד החזק שלו מלכתחילה).
האם נראה את פליק נותן צ’אנס לבאלדה להוכיח?

ההרכב של ברצלונה -

קומישינר גורדון פותח לראשונה בהרכב ברצלונה, ומוריד את אדיימי לספסל.

פדרי חוזר להרכב, כמו גם קובארסי (על חשבון כריסטנסן).

אספארט, ברנאל ושאר הרגילים פותחים משחק שני רצוף.

רודרי, קונדה, קאנסלו, אדיימי, אולמו, והשאר - בספסל.

ההרכב של אתלטיק בילבאו -

יש למישהו לינק טוב?

תדפדף למטה לlivesport

בארסה מניעה כדור חלק, השחקנים מחליפים מקום, מחפשים אחד את השני, מחפשים את המהלך הקבוצתי, מאבדים ולוחצים, נכנסים לרחבה ומחפשים את המסירה. ואז יש את ימאל.

לא יודע אם זה כשירות, כושר, קדם עונה אבל כרגע זה נראה כאילו החשק לו לשחק מינימלי.

שמתי לב רק עכשיו, סורי

גם אותי הוא עצבן רוב המשחק, אבל הוא נתן שלושה כדורים לגול בהליכה.

גורדון הרשים אותי מאוד.

1. עד הדקה ה-30 ככה, הבנתי מה פליק עושה - בהינתן הרכש (הלא מתוכנן) של רודרי, ובהינתן אי הרכש (הלא מתוכנן) של חלוץ, ברצלונה עלתה במערך שבא להצדיק ולכפר את/על שני אלו. ברנאל קשר אחורי, פדרי בתפקיד הצ’אבי והאינייסטה שלפניו (רץ כל הזמן ימינה ושמאלה, בהתאם לצורך), וראפיניה את פרמין תפקדו כ-9 מזויף. ביחד ולחוד.
  2. ואז פליק לחץ על כפתור, והכל השתנה. בכל התקפה השחקנים היו בעמדות אחרות - לאמין באמצע, ואז בשמאל, ואז בימין. גורדון פתאום באמצע, ראפיניה פתאום קשר, פדרי קיצוני, וקשר אחורי, ו-10. פרמין בכל מקום על סטרואידים, ברנאל לפעמים קשר אחורי לפעמים קדמי, ואסאפרט? עוד נגיע אליו. בהתחשב בנסיבות, זה היה בית ספר לכדורגל. אם זה יעבוד גם בהמשך העונה, ואיכשהו עוד יטפס באיכות ובתיאום - זה הולך להיות משהו מיוחד.
    מה שמייחד את ברצלונה של פליק זה שלפחות בתיאוריה - אין הורדת רגל מהגז. האם בעונה השלישית, עם חיזוקים בדמות גורדון, אדיימי ורודרי, ברצלונה תביא את זה לידי שלמות? נגלה לאט לאט. אבל במשחק הזה, יש מצב שברצלונה הכריזה על שיטת העבודה לעונה הקרובה.
  3. זה היה משחק שברצלונה הייתה צריכה לכבוש בו לפחות עוד 3 שערים, וגם 5 לא היה בלתי אפשרי. ואלמלא רצף החמצות הזוי וקרלוס קאמני ואונאיי סימון במשחק שיא בשער, זה גם היה קורה.
  4. ראפיניה זה אירוע מיוחד. הוא הדגל שהולך לפני מחנה הקיץ של הילדים האלו. כשהוא רץ, כולם רצים. והוא כל הזמן רץ.

1000248491

(ראפיניה היום. אילוסטרציה)

1. אם ככה אק"ג (אנתוני קצב/קילר/קברון גורדון) נראה במשחק השני שלו, איך הוא יראה בעוד כמה חודשים, כשהתיאום שלו עם השאר יהיה הרבה יותר גבוה? התאמה מושלמת למשחק של פליק. שרק יעז יותר מול השער.
  2. אני ממש ממש מקווה שפרמין לא יגמור את הכוחות בשלב מוקדם של העונה, כי כרגע הוא נע בקצבים שאין לי איך להסביר. התנועה שהוא עושה לכיוון השער, והחשיבות שלו במשחק הלחץ, בכל רגע, הם בדיוק הדברים שמכריעים משחקים.
  3. תגידו, צ’אבי אספארט חדש פה? כי למעט טיקים קטנים פה ושם של חוסר ניסיון, הוא משחק כמו שחקן ותיק. איזה שקט, איזה ביטחון. שרק ימשיך ככה.
  4. לאמין במחצית ראשונה נוראית, ששחקן במעמד אחר היה רואה את המחצית השנייה בישיבה בעקבותיה, אבל עם שיפור לא קטן בשנייה. זה אומר שבמשחק הבא יהיה צמד? ובישול?
  5. היכולת של פדרי לבטל 3-4 שחקנים בצעד וחצי היא משהו שיכול להרכיב עשרות סרטוני ביצועים. וזה עוד לפני שמדברים על המסירות כמו הבישול לראפיניה.

הלאה, לראיו.

בארסה פשוט מדהימה, מצויינת. פתיחת עונה שגורמת לי לקנא. ואולי (נ”ב אוהד ריאל מושבע), גרם לי לתקווה קטנה שבמשחק כל כך דומיננטי זה עדיין יכל ללכת לכל כיוון. לדעתי, ברצלונה הזו לא יכולה לשלוט באירופה (ע”ע פפ ולחובבי הז’אנר אפילו היטלר) ללא חלוץ. לסיים משחק כזה אבסולוטי בגול מקרי בדקה 80 פלוס מעלה תהיות. והאמת, שלי אישית תקוות.

לדעתי, ההנהלה שלכם חייבת לשאול את עצמה האם באמת משתלם להמר על שיא של תקופת אימון על חוליאן.

מרגיש לי שההנהלה שלכם לא משכילה להבין שבשביל לזכות בליגת האלופות חייב לנצל מומנטום. אני עדיין בדילמה האם זה חוסר רצון או חוסר הבנה. כולי תקווה שזו הסיבה השנייה. כי אם כן אז יכול להיות שנוכל לעקוץ משהו העונה. בקיצור, ההנהלה שלכם חייבת להתקדם ולמצוא אפילו מישהו ברמת הסביר.

ולגבי בילבאו, מה שהם מציגים מתחילת העונה (מודע לזה שזה כולה מחזור שני…) זה עלוב. אין שום תביעת עין של מאמן. אחרי שהם נשמו אוויר פסגות עם וואלווארדה (כמובן יחסית לציפיות). הם עלולים להגיע לקרבות תחתית. מאמן פשוט חלש. שגם עם סגל מוחלש כמו שהוא קיבל חייב להיראות טוב יותר.

אני יודע שזה בסה’'כ 2-0 מול יריבה שאנחנו לא יודעים איפה עומדת(עם מאמן חדש), אבל אני ממש באופוריה מהקבוצה הזו כי אני רואה על הדשא את כל מה שאני יכול לבקש ולחלום עליו.

יש קצב משחק גבוה, שסביר להניח נחשב נמוך ביחס למה שהמאמן רוצה.
יש קו הגנה טכני(בטירוף) שמסוגל להניע את הכדור מהר ומדויק.
יש קו הגנה שכמעט ולא עושה שטויות בלי הכדור(וזה עוד לפני רודרי).
יש חילופי מקומות בלתי פוסקים בין שחקנים בתוך המערך. יש חילופי מערך בלתי פוסקים ביחס ליריבה.
יש ראפיניה באמצע, במקום באגף, ואמנם זה כנראה כתוצאה ממנכ’'ל של מועדון אחר עם איבר גוף קטן ממה שהוא רצה שיהיה, אבל בכל מקרה זה יוצר לנו איזון טקטי על המגרש.

אחד הנושאים המדוברים בעולם הכדורגל בקרב ה-‘‘טקטיקוס’’ זה המגנים. איכות המגנים, פרופיל המגנים, החשיבות בהם והשימוש בהם.
מגנים הם לרוב השאריות של כל עמדה אחרת. מגן תוקף זה קיצוני כושל, מגן הגנתי זה בלם ‘‘כושל’’, ולאחרונה יש לנו גם מגני ‘‘פנים’’ שהם קשרים שלא הצליחו לתפוס מקום.
אחת הבעיות של עמדת המגן זו הדרישה הרחבה מדי של נתונים. אתה צריך להיות בלם בהגנה, קשר בהנעת כדור וקיצוני בהתקפה. ולא יזיק אם תוכל להבקיע מפעם לפעם.
כמה שחקנים ורסטילים כאלה קיימים? אפילו הטובים ביותר לא באמת הצליחו לשלב את ה-כל.

בכל אופן, ורסטיליות כמגן זה שם המשחק.
והצעד של פליק לפתוח את העונה עם אריק גארסיה וצ’אבי אספרט כמגנים, הוא מדהים, אמיץ ונוגע בהשלמת החזון הקרוייפיסטי של הכדורגל.
יש לנו פה בצד אחד ‘‘בלם’’ עם יכולת גבוהה של טכניקה והבנת משחק, שמסוגל לתת משמרת הגנתית ברמה מרשימה. הוא יוצר קו של 3, הוא נכנס פנימה כשצריך, ולפעמים גם נותן את העקיפה הנדרשת. הוא לא איזה סופרסטאר, לא אתלט הגנתי מרשים, אבל הוא 8/10 בכל דבר ובכל משחק. ואיתו הנעת הכדור שלנו משתקפת פי כמה לעומת הראסטה.

ובצד שני? מוח כדורגל שמסוגל לשחק בכל נקודה על המגרש וגם יודע איפה הוא צריך להיות. בפנים, בחוץ, למעלה, למטה. להניע, לרוץ, לתקתק, לחפש את העומק. זה ריג’ן קימיש עם ראיית משחק שגורמת לך לתפוס את הראש כל פעם.

אני בטוח שכולם ראו את הוידאו של קרויף מסביר איך המגן בהרבה מצבים מיותר בקו 4, אז הוא ‘‘דוחף’’ אותו פנימה ויוצר את ה-343. אספרט כאילו מבין את הרעיון זה בצורה מושלמת.
לא הראשון שעושה את זה(דלף, זינצ’נקו, קימיש), אבל אולי השחקן שהכי מבין את זה בצורה טבעית.
הוא פותח בקו 4, מפנה את השטח למעבר לקו 3, ואז בוחר אם הוא נכנס לאמצע מתחת לפדרי או מעל פדרי. אם גורדון נכנס פנימה, אז הוא פותח את הקו.
כל הזמן מוצא את המיקום הנכון אינסטינקטיבית ובתוך ה’‘ריבוע’’ החופשי.
ביחד עם האיכות הטכנית וראיית משחק שלו, השילוב שלו על המגרש כמגן הופך את המשחק של בארסה לשוטף.
הוא עוד יבחן בצד ההגנתי וביכולת שלו לאורך זמן, ואנחנו לא יודעים אם המקום שלו בהרכב היה מלאכת מחשבת שבגללה באלדה קיבל סטירה או ניסיון כתוצאה מעיכוב בהגעת קאנסלו, אבל ה-2 משחקים האלה(והדקות שלו בהכנה) עשו לי נעים בלב.

ההתפתחות הזאת בצד של המגנים, שמתאפשרת גם בזכות הרכש של שחקנים שמסוגלים לשחק בכנף שמאל, היא גם חיובית כי היא ממשיכה להעיד על האיכות הקיימת בצוות המקצועי שמוביל את המועדון הזה. את החשיבה המתקדמת, את האומץ לבצע שינויים, ואת הסטנדרטים שרוצים ליישם על הדשא.
הכדורגל מתקדם, אבל פליק לא נשאר מאחור.
הוא לא מתקבע על תבניות ישנות(דאבל פיבוט) או קלישאות כדורגל, הוא עושה את האדפטציות הדרושות המקדמות את המועדון קדימה.
כמה שנים חלמנו לחזור לרגעים כאלה. אשראינו שזכינו.

נ.ב.

צדק עבור חוליאן!

לא ראיתי כמעט את המשחק בגלל עבודה אבל הסטיסטיקה וממה שאני קורא פה רק מחזקת את זה שברצלונה חיבת חלוץ 9 אמיתי

לברצלונה יש כרגע סגל מספיק טוב להתחרות על הלה ליגה מול ריאל. זה היה צמוד השנה. אבל מול אריות אירופה אתה לא יכול לגמור משחק של 22 בעיטות לשער ולסיים שהגול השני הוא גול מקרי לחלוטין של טעות של לאפורט.

אם המטרה של ברצלונה זה רק לשמור על ההשגים של השנתיים האחרונות אין בעיה יש לנו סגל מספיק טוב לזה אבל מעבר לזה אני נשאר פסימי.

כמה נקודות:

1. אני חלוק לגביי עיניין חלוץ המטרה. מצד אחד, זה מוכיח את עצמו עם ראפיניה, אבל זה מול קבוצות שונות לנו שטחים. יש לנו כלים מועטים נגד קבוצות מסתגרות. מצד שני, מדהים לראות את האינטנסיביות שראפיניה מביא איתו. החילוף שלו הוא אחת הסיבות למה בילבאו נכנסו למשחק והיום קרובים להשוות ביום שהם עם בעיטה אחת למסגרת כשאנחנו עם xg 3.9.
  2. הסיבה השנייה שהם נכנסו- רודרי. לא אומר דבר אל עדיף עליו, אבל הדבר מדאיג אותי ברמה המקצועית זה האם רודרי יעמוד בדרישות הקצב של פליק בעוד כל הזמן מנסים לשמור על הכדור בחצי של היריבה. עוד מוקדם להגיד, אבל כל כניסה של רודרי מרתקת אותי, כי היא מהווה השינוי המשמעותי בטקטיקה של פליק.
  3. אני לא שותף להתלהבות של @Ariel מקו ההגנה. הוא עדיין חשוף והביא גם במשחק אנמי של בילבאו ללא מעט טעויות פרסונליות.
  4. אני כן שותף להתלהבות מאספרט. שקט, טכניקה, קבלת החלטות בוגרת, דינאמיות, אפילו כיסה על שטויות של מרטין ולקח על עצמו צהוב. אולי הייתה סיבה שפליק והצוות לא היו באורך אחרי מגן. שחקן מרתק שאולי יהיה התגלית.
  5. לאמין יא שרמ!טה בן שרמ!טה תמסור לגורדון! הוא לא בא טוב לעונה, לא יודע מה הסיפור שלו. אבל הוא חייב ספסל. נראה אם לאלופות יגיע יותר מגוייס.
  6. מה נסגר עם התספורת והשפם של השופט? אני חושב שאנחנו בבעיה חמורה של חזרה לסטייל של שנות ה 80.

כמו שעוד מוקדם להלל את ההתקפה, עוד צריך להמתין בסבלנות לפני שקושרים כתרים להגנה. ההגנה הזו, של ברצלונה בעונת 26/27, עוד לא נבחנה מול קבוצה התקפית ותוקפנית כמו ריאל/באיירן/פסז’. אני מפחד מההתמודדות של אריק מול שחקן כמו ויניסיוס, או של אספארט/קאנסלו מול אוליסה או דמבלה. באלדה, בהינתן גרף שיפור מתמיד כלפיי מעלה, היה אמור לפתור את הבעיה הזו בצד השמאלי של ההגנה, אבל…אתה יודע…

וזה עוד בלי לדבר על היכולת של קובארסי-אלון-כריסטנסן להתמודד גם עם שחקנים יותר ניידים (וטובים) כמו אמבפה, או חנזירים משופרים גנטית כמו הלאנד.

הוא והקטור ביירין ערכו התערבות, ואנחנו הפסדנו.

בנושא אחר -

סתם שתדעו שנדב עשה שגיאה חמורה בפודקאסט של וואן, אבל זה ככל הנראה באשמתי. לא אכלתי מספיק את הראש בנושא מסוים, מסתבר, אז לוקח על עצמי להשקיע יותר -

רק שימו דברים בפרופורציה כי אני דיברתי על משחק בודד מול בילבאו. ובהשוואה לפתיחת העונה שעברה שבה כל התקפה של היריבה הייתה חצי גול בגלל הבלבול שנותר מהניסיון שלנו לצאת לנבדל, חוסר התיאום וחוסר הריכוז של חלק מהשחקנים.
הפער מהותי לדעתי.
האם זה יתאים לרמות גבוהות יותר? ברמה סבירה יכול להיות שכן. לא טוען שזה הגנת ברזל.

אם לא הייתי צופה בשני המשחקים האחרונים מתחילתם ועד סופם ולא רואה את השערים, והייתם שואלים אותי מה המשחק של ה 5-0 ומה של ה 2-0 כנראה שהייתי מסמן את המשחק אתמול כזה של ה 5-0.

בארסה במשך דקות ארוכות שלטה במשחק והעלתה כמה נקודות מסקרנות להמשך:

1. כמה חשוב העומק, גם במחיר של ירידה מסוימת ברמת האינטנסיביות, כדי לאפשר לראפיניה, פדרי ואחרים לנוח. אנחנו עם זכרון קצר מדי לטעמי, כי עם ראפיניה בשלבים המכריעים של העונה הקודמת היינו מגיעים קצת יותר רחוק.
  2. בהמשך לסוגיית העומק ועל אף שהוא השתפר במחצית השנייה עם כמה פעולות טובות, שפת הגוף של לאמין (ובאלדה) ויכולות המשחק לא שם. זה פשוט קורא להעיף לו סטירה לפנים אם צריך ורחמנא ליצלן אולי גם לספסל. פליק לא יכול להגיד מצד אחד שהוא מצפה למחויבות ומצד שני שהפרוספקט הצעיר שלו יראה כאילו לא בז׳ שלו לשחק…
  3. חלוץ 9- הייתה בי תקווה שחוליו יבוא, אבל עכשיו כשברור שלא, אני לא יודע אם אני חלוט ב-100% שחלוץ 9 הוא מה שיביא את האקס פקטור לזכיה או לא, אבל בלם מנוסה ואחראי- כן.
  4. ההגנה - כתבתי מקודם, בלם מנוסה זה חובה. הרגיש כאילו שניסינו לפצוע אותו אתמול בכל הזדמנות, אבל לאפורט הוא פרופיל מעניין וכבר חצי מסונכרן עם קובארסי. ההגנה לא מספיק מתואמת ולא השתפרה בניגוד לקישור וההתקפה וזה די מטריד. אספארט הראה ניצוצות ואני מצטרף להייפ סביבו בצורה מתונה כי כבר ראינו מה קורה לכוכבים צעירים שהם הדבר הבא יום אחד ויום אחר הם על הספסל / בדרך לאנשהו כמו מרק אסאדו. בניגוד אליו, אריק עשה כמה טעויות וקונדה ממשיך בקו המעולה שלו משנה שעברה להיראות כמו שחקן עבר. הפינה הזו עדיין לא שקטה בבארסה ובשבילה הבאנו את…
  5. רודרי- מוקדם לדעת מה יהיה האימפקט שלו על הקבוצה וברור שכשהוא כשיר הוא הקש״א הטוב בעולם ומבחינתי הוא גם הגיים- צ׳יינג׳ר של הפליקי פלקה (תלוי כשירות ואיך יתחבר לאינטנסיביות של הגרמני) והוא השחקן שהכי מסקרן אותי בקבוצה כרגע.
  6. כל זה מול קבוצה שנתנה לנו שטח. המבחן האמיתי יהיה מול בונקרים ומול קבוצות גדולות שיצריכו מהקבוצה להיות חדה ב-100% מהזמן. שם נראה מה מביאים לנו אאא״פ, גורדון, אדיימי ואולמוסט.

ויסקה בארסה!

בדרך הביתה מקמפינג ומת לראות את המשחק המלא.

לינקים לשידור חוזר?