מחזור 1 :: פותחים עונה עם ניצחון 2-1 על לסטר (פוגבה, שואו [כן כן, לוק שואו])

עם כמה שהעונה הזו מפחידה אותי, ואני מאוד מאוד מוטרד ממנה, כמה התגעגעתי להרגשה לקראת משחק ליגה של יונייטד. גם מונדיאל, עם הצלחה אנגלית מפתיעה ככל שתהיה, לא יכול להחליף את מחזור הפתיחה של הפרמייר ליג. סוף סוף חוזרים לכדורגל עם רגש, למשחקים שחייבים לנצח ב-90 דקות, לשחקנים החביבים שלנו שנלחמים על המגרש גם אם היכולת לא בשמיים. טוב, לפחות רובם כאלו.

מר מוריניו (לא mister מוריניו, sour מוריניו), החליט לכאורה להפסיק להתלונן על חלון ההעברות הדל שלנו, בו החתמנו את פרד ודלוט (ולי גראנט) בלבד. כמו ב-5 השנים האחרונות, נמשיך לשחק ללא קשר באגף ימין. הקישור שלנו לכאורה חוזק עם פרד, אך צריך לזכור שמייקל קאריק פרש, ופלאייני האריך חוזה למרות שהייתי בטוח בכל יוני שסוף סוף נגאלנו מבעט ורוץ. חוליית הבלמים לא קיבלה אף חיזוק, ואנו נמשיך להסתמך על ג’ונס ובאיי הפצועים, רוחו הפצוע והמסטול, סמולינג ההססן ולינדלוף שבינתיים לא הראה שום דבר מעניין במיוחד.
המנג’ר בעל ניחוח הויניגר כמובן מקצין בתגובה שלו, והסגל לא גרוע כפי שהוא מתאר, אבל בהחלט יש מקום לשיפור שלא קרה בקיץ.

דלת הכניסה אמנם נסגרה, אך דלת היציאה עדיין פתוחה. אנדראס פריירה נשאר בינתיים בסגל, אך לאחר השאלתם של טואנזבה (חזר לוילה) ופוסו מנסה (פולהאם), לא בטוח שהברזילאי ישאר איתנו גם בספטמבר. הוא מצידו מצהיר שהוא מעוניין להישאר, בשונה מהעונה שעברה, וכרגע מצב הקישור שלנו בכי רע והוא בהחלט יכול לעזור, אבל אם מסתכלים לתקופה ארוכה מ-3 שבועות, לא בטוח שאנדראס יהיה מרוצה ממעמדו.
דרמיאן איכשהו עדיין איתנו למרות שהצהיר שהוא מעוניין לעזוב, אך כאן אנחנו פשוט מחכים שנאפולי, או כל קבוצה איטלקית אחרת, תזרוק עוד 4-5 מיליון יורו ותקבל אותו עם סרט.
על פי השמועות הדי מבוססות, מרסיאל הודיע חד משמעית שהוא מעוניין לעזוב, אבל קשה לראות אופציה בה נשחרר אותו כרגע, מאחר ולא הצלחנו להביא אף שחקן התקפה בחלון ההעברות. הלוואי שישאר עד ינואר, כי שם כבר אי אפשר לדעת אם הסיבה לעזיבתו, חומץ מוריניו, תהיה עדיין רלוונטית.
אותו הדבר בנוגע לפוגבה, שהשמועות בנושא שלו קצת פחות מבוססות. אין שום סיכוי שנשחרר שחקן כל כך חשוב כשאין לנו אף שחקן קישור שמתקרב לרמה שלו אפילו ביום רע. ברצלונה הציעה לכאורה את מינה + 45 מיליון יורו + גומס, אבל עלינו הם לא יצליחו לעבוד עם הקקטוס הפורטוגלי!

אך לא די לצרותינו. רשימת הפצועים והנעדרים לקראת לסטר: ולנסיה, מאטיץ’, הררה, פוגבה.
יאנג, ג’ונס, ג’סי, ראשפורד ולוקאקו חזרו להתאמן רק ביום שני ולא כשירים ל-90 דקות ככל הנראה.
בנוסף פצועים רומרו ודאלוט, אם כי אינם קריטיים כל כך להרכב.

הרכב צפוי:
דה חאה
דרמיאן - באיי - סמולינג - לינדלוף - שואו
אנדראס - פרד - מקטומיניי (אין לי מושג, באמת)
אלכסיס - מרסיאל

אבל סוף סוף חוזרים, ועוד למשחק בית יחסית נוח. גם ללסטר שחקנים חשובים שחזרו לא מזמן מחופשת המונדיאל (וארדי, מגווייר אותו ניסינו ולא הצלחנו לקנות), והיא גם איבדה את מאחרז לגרגרנים התכולים.
ניצחון, ואולי המרירות תומתק מעט, ויהיה לנו שבוע שלם בו השחקנים החשובים יוכלו לחזור לכושר משחק נורמלי. לא מצפים לאליפות העונה, אבל לפחות קצת שמחת חיים. קצת.

עוד פחות מ-7 שעות!

הדבר החיובי היחיד שאני יכול לומר לאחר הקיץ הכה כושל הזה זה שמוריניו עכשיו בפוזיציה שהוא הכי אוהב, כולם מספידים אותו והוא מגיע לליגה כאנדרדוג ברור.
נראה הלילה אם מדובר בסתם קש שאוהד נואש כמוני מנסה להיאחז בו.

מרסיאל בהרכב הצפוי ? הלוואי.
התגעגעתי לליגה אבל אני משוכנע שבעוד חודשיים היא תמאס עלינו. אני לא רואה שום סיבה להיות אופטימי.

אולי העובדה שיש עוזרים חדשים לצד מוריניו תבוא עלינו לטובה

3 נקודות ואיכס אחד גדול

יונייטד נראתה בסדר ביחס לפציעות. אלכסיס עדיין נראה נורא בכל פעם שהוא לא מנסה למסור, אבל ההגנה נראתה טוב רוב המשחק ופוגבה נראה מצויין. פרד עשה רושם חיובי מאד. שלוש הנקודות הן העיקר ומברוק ללוק שואו המסכן שאולי סוף-סוף מתחיל לקבל קצת מזל.

לי זה נראה היה כאילו אין רעיון לכלום והכל מקרי לחלוטין. הקבוצה עם השחקנים הטובים יותר ניצחה

טוב אף אחד לא ציפה לכדורגל גדול, אבל העיקר שניצחנו.
אלכסיס היה מזעזע. מרוב שנלחם נראה שנגמר לו החמצן במוח ברגע האמת, וגם כשצריך לשחרר מסירה מאוד מאוד פשוטה הוא מאחר בתגובה או מוסר דרדלה עלוב ליריב. אני בטוח שזה יסתדר אצלו עם הזמן, אבל הרבה התקפות הוחרבו בגלל שטויות וחבל.

אגף ימין חושך מצרים מכל בחינה. דרמיאן בחור טוב אבל לא לרמה הזו. גריי עשה לו מספר פעמים את מה שקוטיניו עשה לוארלה. בעוד האורוגוואי סיים את הדרך שלו אצלנו באותו משחק, והמשיך להרכב אורוגוואי במונדיאל, דרמיאן נשאר לסתום חורים על חשבון פוסו-מנסה, ובנבחרת אין לו כל כך מקום.

גם ההחמצה של לוקאקו קטסטרופה. אני אמשיך להגיד את זה שוב ושוב, אני שונא שחלוצים נותנים פס מול שוער. שישבו מול יוטיוב, יכתבו Robin van Persie goals, וילמדו איך ב-1 על 1 מפוצצים את החיבור כך שגם אם השוער יגע בכדור, הוא יכנס איתו לתוך השער.

שמחתי שפוגבה פתח והשלים כמעט משחק שלם. הוא השחקן שהכי לא טריוויאלי שישחק, אחרי ששיחק ממש את כל המונדיאל. מקווה שהוא מגיע לעונה עם גישה רצינית, כי הוא עשוי להיות רכש קריטי.
אנדראס היה מצויין. משתחרר נהדר, מוסר טוב, חושב קדימה. שימשיך ככה וישאר אצלנו עד סוף העונה. לדעתי היה טוב מפרד, אבל לא הוגן לשפוט את האחרון על פי משחק ראשון. עשה קולות חיוביים בסך הכל, למעט איבודי כדור מיותרים סטייל אלכסיס. יהיה בסדר.

כמה טוב שחזרה הליגה.

רובין ואן פרסי הוא ליגה אחת מעל כולם, אגדה אמיתית עם קלאס שנדיר למצוא בחלוצים. אני זוכר אותו מפגיז את השער מחוץ ל16 מבלי להרים את הראש.

פוגבה היה נהדר אלכסיס היה מחריד. נקודת אור היא שואו (עם טעות אחת שכמעט הרסה הכל) פוגבה באיי שהיה יוצא מהכלל.

העונה הזאת הולכת להיות קשוחה מאוד עבורנו, הרבה רגעי סבל יהיו כאן

משחק רע מאוד של רוב הקבוצה ותוצאה לא ממש משקפת בהתאם למהלך המשחק.
פרד נראה בשוק מהפיזיות של הליגה ואיבד כל מסירה שנייה, אלכסיס אולי עם פעולה אחת חיובית כל המשחק וכל השאר מזעזעות.
לא ברור לי איך עדיין ב-2018 אנחנו פותחים עונה עם שחקנים כמו מאטה ודרמיאן בהרכב - מאטה כבר מעבר לשיא וגם אם היה בו החסרונות הטבעיים שלו פוגעים מאוד בהתקפה, דרמיאן לעומת זאת פשוט בינוני ומטה והיה חייב להימכר כבר ( בזמן שמנסה יעביר את העונה על הספסל של פולהאם ).
אולי אנדראס יתגלה כבינגו בעמדה הזו העונה אבל קישור שלו ושל פוגבה ופרד פשוט לא יחזיק מעמד מבחינה הגנתית, כבר בתחילת המשחק ראינו את לסטר חותכת את הקישור ומגיעה בקלות לרחבה ( במצב הנוכחי אין לנו קשר אחורי להרכב כשמאטיץ’ עבר ניתוח ולא ברור מתי יחזור ).

לוק שואו מגיע במומנטום טוב לעונה הזו וזה כבר משמח לראות מגן שמאלי טבעי בעמדה הזו, עד עכשיו לא מיצה חצי מהפוטנציאל שלו וזה הזמן שלו לפרוח כשיאנג חוזר סחוט מהמונדיאל.
באיי עם משחק מעולה וכל עוד הוא ישמור על כשירות יש לנו באנקר אחד בהרכב, פוגבה לא בכושר כל כך אבל נתן משחק טוב והוא השחקן הכי חשוב לעונה הזו מבחינתנו.

ראיתי את המשחקים של סיטי וליברפול וזה לא נראה טוב בכלל, שמים וארץ בין ההתקפה שלנו לשלהן.

בואו נקווה שלסטר קבוצה ממש ממש טובה כך שהזוועה הזאת הייתה רק כי הם ממש טובים ולא כי אנחנו פח אשפה.

ניצחנו, אבל זה היה נראה כל כך אקראי לא מתוכנן ועלוב. פרט לניסיון הכושל של לוקאקו לא היה לנו מהלך מתוכנן אחד, וזה לחלוטין באשמת מוריניו. גם אם אתה משחק עם סגל לא מספיק איכותי , אין הסבר הגיוני לאקראיות המזעזעת הזאת. דברים חייבים להשתנות, מנצ’סטר יונייטד לא משחקת כדורגל כבר חצי עשור ואם מישהו לא יתעורר ומהר אנחנו נידחק למקומות רעים מאוד.