אגב, ככזה, הגובה הנמוך שלו מדאיג במיוחד. כל עוד הוא לא יתברר כאיזה סילון/דריבליסט על (וזה ממש לא נראה שזה הולך לכיוון הזה) העתיד שלו לא ממש ברור. אם כי יכולת הבעיטה שלו כן נראית טובה במיוחד
הוא שחקן מאוד טכני, יש לו נגיעות ממש יפות, כמו למשל שתי הנגיעות שסידרו לו את המצבים אתמול. מעבר לכמות השערים, הוא הראה הרבה טכניקה ועוצמה בבעיטות. היו לו כמה סלאלומים יפים (אחד מהם למשל בסוף משחק הליגה האחרון שבסופו אמבפה בעט בשמאל למרכז השער). הבעיה איתו שהוא אגואיסט ומעדיף לבעוט מ25 מטרים על פני לשים שחקן מול שוער. בנוסף, כחלוץ 9 אמיתי הוא מעדיף להיעלם למשך דקות ולחכות להזדמנות שלו לשים את הגול על פני השתלבות ביצירת המשחק.
בעונה הקודמת עקבתי אחריו בברזיל והייתי מלא בספקות, היום אני אופטימי יותר לגביו. לדעתי הוא יוכל לעזור לנו כבר בסיום העונה הנוכחית. בניגוד לשערים שכבש ארדה גולר בשנה שעברה, שרובם היו חסרי משמעות ודיי “נפלו לו”, לאנדריק כבר יצא לכבוש שערים חשובים והפעולות שהוא מבצע מוכיחות יכולות.
אני גם אוהב שחקנים גבוהים, אבל זה לא שאם אתה לא שחקן גבוה אין לך מקום. חלק מהשחקנים הגדולים ביותר בהיסטוריה היו נמוכים ואני מניח שאני לא צריך לעשות ניים דרופינג בשביל להיזכר בכמה מהם.
אני מסכים שהעתיד שלו עדיין לא ברור, כמו עתיד של כל שחקן בגיל הזה, אבל הכישרון הגולמי והיכולת הפיזית נמצאת שם.
יש גומלין חצי גמר גביע הערב - תתעוררו - ריאל מדריד נגד ריאל סוסיאדד - גם שעה נורמלית כמו 22:30, וגם כנראה התואר האחרון שלנו העונה, איך אתם לא פה?
וברצינות רגע: זו לא הסיבה שלא הכנתי פריויו - פשוט לא הספקתי ואני לא בטוב, כמובן שיש אצלי התלהבות מסוימת לקראת משחק של ריאל מדריד אבל יצא לי לחשוב על זה.
כל הניתוח שלפני, ואפילו כמעט כל מה שאנחנו כותבים אחרי זה די דומה. כאילו הכל כבר נאמר. על קבוצה די חסרת חשק פחות או יותר להוציא עשרה משחקים העונה וגם לא מאומנת שיכולה לחטוף גול מהיר אחרי דקה-שתיים היום ואז “היתרון” שחצבנו שם בסלע שם - מתבטל. על ויניסיוס שלדעתי צריך לשחק היום מהדקה הראשונה כדי להוריד חלודה אבל הראש שלו ממש לא פה ולוקח לו יותר מדי זמן, קמאבינגה יום עסל ויום בסל. קבוצה בלי רעיונות בהתקפה. קיליאן אמבפה וכמה הוא ביחס לשערים של עונות הבכורה הגדולות.
מצפה כמובן לעבור, לשחק כדורגל סביר, ואני לא רוצה לראות הרכב סופר-סופר חזק היום, אלא להשתמש קצת בספסל ולמרות נבואת הזעם שלי הליגה עדיין לא גמורה. בהחלט אנדריק, למשל, אולי לא לוותר על אמבפה למשחק שלם כי הוא בזון אבל לא יקרה כלום אם יפתח על הספסל. אנדריק במשחק בית יקבל אספקת כדורים, אולי סוסיאדד תהמר קצת ויהיו שטחים, בהחלט ארדה גולר עוד פעם אולי להרוויח ממנו משהו ולשים אותו במרכז לשם שינוי כי קשה לו בצד ימין - ברהים דיאס מתאים יותר לשם. גם פדה ואלוורדה צריך להמשיך לנוח. עוד צ’אנס לדויד אלאבה.
מילה על אנדריי לונין - אני חושב שטיבו קורטואה לא בעונה מדהימה אבל אם טיבו משחק נגד ברצלונה בבית זה לא נגמר 4:0. לונין בעונה שעברה לא היה מדהים למעט התעלות נקודתית, אבל הוא היה טוב. העונה הוא פחות טוב. אני לא אכריע בשאלה של מה לעשות בגמר היפתוטי אם מגיע לו או שעדיף לשים את השוער הטוב ביותר בגמר חגיגי אם וכאשר, אבל היום שיהיה יציב.
כן, למה לא, תמשיך להסתלבט על הזקנים פה שעם ילדים קטנים ומגיעים למשחק בכוחות האחרונים ויצפו בו עם עין אחת רדומה.
אני מוגלה לחדר עם ניוברן בת חודש שצועקת מגזים, היתרון שלפחות היא משאירה אותי ער כי בלעדיה הכדורגל שלנו זה כדור שינה מאוד איכותי.
במשחק האחרון כשויני עלה מהספסל הוא שיחק באגף שמאל ובלינגהאם נשאר באמצע. מסקרן לראות האם המגמה תשאר גם היום או שנחזור ל442 המעצבן שלא מיטיב עם אף שחקן בקבוצה.
ויני מקבל משחק בלי אמבפה. סוף סוף משחק שבו הוא לא צריך לעשות דווקא ויכול להיות מרוכז בכדורגל. ב14 המשחקים האחרונים יש לו 3 מעורבויות. יש לי תקווה שבלי אמבפה על הדשא זה ישנה לו קצת את המומנטום. שני מעורבויות היום, הוא יצא לדרך חדשה ויוכל להיות קריטי עכשיו כשמגיעים למאני טיים.
קמא כמגן שמאלי, התפקוד שלו יהיה מעניין, האם הוא ידחף קדימה כמו מגן שמאלי טבעי או ישחק אינוורטד. במשחק הקודם הם שרפו לנו את הקישור, אולי זה הפתרון של אנצ’לוטי למה שראינו במשחק הראשון? או שאני סתם הולך רחוק וכל הסיפור הוא שפראן גרסיה רק חזר מפציעה ומנדי פצוע?
צ’אנס לשים עין על זובימנדי
למה קיבלת את הרושם הזה? לי זה נראה שהוא פשוט שיחק גרוע.
הייתי מביא את המהלך שלו בסוף המשחק הקודם כראיה אבל כל העיסוק הזה ב"אגואיזם" ביניהם הוא לא יותר מספקולציות לא מבוססות לדעתי. ויני ילד קטן וטיפש, אבל הוא לא מראה סימנים של אגואיזם בד"כ.
ויני אמר העונה שהוא והקבוצה “יעזרו לקיליאן להיות הפיצ’יצ’י בכל המסגרות”. האם הוא באמת מתנהג/חושב ככה? לא יודע, אבל גם אף אחד אחר לא.
מסכים עם השאר, שיתן איזה גול ויתניע כבר
קודם כל לגבי השעה אז זה מצחיק, זה “הישג” כי נגד לגאנס בליגה כבר היה 23:00 ונדמה לי שגם בגביע שיחקנו נגדם מאוד מאוחר. אתם עייפים כשיש לכם אישה וילדים ועבורי זה טוו-מאץ’ כשאני רווק וגר עם שותפות.
לגבי ההרכב - מעניין, לוויניסיוס היו כמה משחקים לא רעים בזמן האחרון. למשל באיתיחאד נגד מנצ’סטר סיטי לדעתי, וגם בליגה נגד ג’ירונה או ראיו וייקאנו. הוא גם הצליח להבקיע והיה את המשחק נגד רד בול זלצבורג בליגת האלופות שזה אמנם כמו הרמה הכי נמוכה בפיפ"א, ועדיין צמד נאה. והוא המשיך לחרבן על המגרש משחק לאחר מכן. אז אני פסימי וכבר די מאבד תקווה לפחות לגבי העונה.
זה משחק קלאסי שמגן צעיר מקסטיליה בצד שמאל היה צריך לשחק כמה דקות. פדה ואלוורדה באמצע זה חגיגה, כבר שכחתי איך זה מרגיש. אגב זה בורח מהראדר קצת אבל גם רודריגו דעך מאז הגולאסו בדרבי.
דבר אחרון - זה קצת נהיה מטושטש העונה בגלל עבודת האימון הקטסטרופלית של קרלו אנצ’לוטי-המורה לספורט, וגם השובע של השחקנים. יש לנו אחלה סגל שבעולם גם אם הבור בצד ימין אבוד.
מרגיש לי שיש בין אמבפה לויניסיוס קונפליקט. אין לי דרך לבסס את זה אבל אני לא קונה את חגיגות השערים שלהם ביחד. כמה פעמים שויניסיוס יכל לבשל לאמבפה ופשוט הוא הרס את ההתקפה במקום, גם במשחק האחרון אגב. ויניסיוס אידיוט והמוח שלו עשוי מקלקר והכל נכון, אבל פס לגול הוא יודע לתת אם הוא רוצה, ואם פעם אחר פעם הפסים שלו לא מגיעים זה מעורר חשד.
אגב, גם לאמבפה היו כמה פעמים שיכל למסור אבל הוציא דרדלה.
יש בי עדיין תקווה תלושה שהם בסך הכל עוד לא מתואמים ותמיד לויני לוקח יותר זמן לייצר תיאום עם יתר השחקנים שמסביבו. אבל על מי אני עובד… התקווה החדשה שהמאני טיים והמצב של הקבוצה יגרום להם לתת טיפה יותר ולהניח את האגו בצד.
קרלו כהרגלו כמובן שפותח פתח להפתעה ומעלה את אלאבה.
שאני אבין, אתה ראית את הפאלש הכושל של ויני במשחק האחרון וחשבת שהוא עשה בכוונה כי זה אמבפה שהיה שם לבד ברחבה? זו פשוט החלטה גרועה של ויני מבחינת התזמון של הפס וגם ביצוע חלש בלי שום קשר.
אני מודה שלא ראיתי שום סממן לקונפליקט בינהם. אפס, גורנישט. אני רואה את זה נכתב פה כבר הרבה מאוד פעמים ובאמת לא מצליח להבין על מה מדובר.
כן, ביצוע כושל, את הפסים האלה ויניסיוס היה נותן לבנזמה תוך כדי שינה.
זה גם יהיה טימטום מהצד של ויני לוותר על מצב מצויין לשער שלו כדי להרוס לאמבפה…
על כל פס כזה תוך כדי שינה אני יכול לתת לך 5 פעמים שהוא נכנס עם הראש בקיר או נכשל בפס.
אין פה סיפור, בקיצור. אוויר חם.
אני מקווה! כמו שאמרתי זו הרגשה אישית שלי, יכול להיות שזה חלק מהתקופה הרעה שעוברת על הקבוצה ועל ויניסיוס בפרט ואין קשר לדם רע ביניהם. אין לי כמובן שום דרך להוכיח או לגבות את מה שאני אומר.
דבר אחד אני כן יודע, כשויני מרוכז בכדורגל, הפס האחרון שלו קטלני.
אין חולק על זה שויני פשוט רע כרגע.
אני כן חושב שיש משהו כבד בדינאמיקה ביניהם. ויני הורס מצבים לא כי הוא רוצה להרוס לאמבפה, אלא כי הוא מרגיש “חייב” למסור לו אם הוא בעמדה טובה, כדי לא לצאת אנוכי. יכול להיות שאם היה שם רודריגו, היה לו יותר ביטחון ללכת עד הסוף או לשפר עמדה לפני. מרגיש לי שהוא בעיקר מנסה לצאת ידי חובה בשיתוף פעולה הזה. חוסר ביטחון.
תמיד זה מהצד של לוקאס. תמיד.
מה יותר גרוע, להפסיד או להגיע להארכה?
מה היחס שלנו לספיגת שער? בחיי העונה זה build in אצלנו. לא לומדים כלום, פשוט כלום.
הבעיה? אני לא יכול לבוא לקרלו בטענות - גם אני לא לומד כלום. כל משחק מצפה, מקווה, מאמין שיהיה שיפור…נאדא
הפעם זה על אסנסיו שיצא ללחוץ לא בזמן לוקאס נכנס למרכז לסגור את החור והשער הגיע מהצד שלוקאס עזב.