1/2 גמר הגביע: מעפילים לגמר אחרי 4:4 בגומלין הביתי נגד סוסיאדד [0:1 בחוץ] | קלאסיקו בגמר

אתם מדברים על המאמן שקיבל ילד ברזילאי עם מוח של ציפור והפך אותו לכדור הזהב, כן?

דור הכל אבוד ואני הראשון להגיד שהעונה הזו נראית כמו שום דבר אבל בעונות כאלה ואחרי אתמול צריך לקחת שני דברים:

1. הרצפה - בעידן פלורנטינו 1.0 העונה הזו הייתה מסתיימת עם שלושה מאמנים בבית, מקום שלישי ובלאגן מטורף
  2. אתה משחק מתואר (משני) ועדיין מתחרה בכל המסגרות. גם אם זה לא יגמר באליפות. אם תרצה - בדיוק כמו שיש הבדל בין חיפה של דגו לחיפה של השנה. אתה בתמונה ועם קצת מזל תביא תואר, עם הרבה מזל תביא שניים.

תשמע אבל הגלאקטיקוס1 היו מעבר לשיא עם סגל לא מאוזן וממול הגיע הקוסם רונאלדיניו. זה לא אותו המצב. ה-“אנחנו בחיים” זו אחיזת עיניים. נזכה גג בקופה דל ריי ומבחינתי הוא לא תואר שמגדיר עונה או צריך לתת למאמן את המנדט להמשיך. קרלו כבר נהנה מהבונוס הזה פעם אחת אחרי דאבל (2022/23). אלה הכותרות הגדולות. איפה נכנס בסיכום ההשפלות בקלאסיקוס ובכלל+הכדורגל הממוצע שלנו העונה שהוא מתחת לכל ביקורת?

מסכים שאולי הייתי מחסרי הסבלנות וכבר בדצמבר (או אוקטובר?) עלה לי אבל הנה אנחנו בישורת האחרונה והקבוצה כל פעם צריכה עוד כאפה ועוד מכת חשמל כדי לשרוד וזה לא משתפר. כדורגל זה לא הישרדות וחוויה כזו יש לי מהקבוצה השנייה שלי…נראה לי שהיו פה הרבה סבלניים שהאמינו או קיוו שהקבוצה תשתפר וזה לא קרה. אולי על רענון על הקווים נניח אחרי הסופרקופה אז הסיכוי לאליפות היה גדול.

מגיע לו המון קרדיט על ההתקדמות שויניסיוס עשה תחתיו, אבל באותה מידה מגיעה לו ביקורת על זה שויניסיוס הפך לפרא אדם חסר מעצורים תחתיו. ויניסיוס היה אתגר אדיר עבור המועדון מהרגע הראשון, אבל למרות זאת עם איך שדברים התפתחו אי אפשר להתכחש לכך שמשהו שם הלך לא טוב והיה צריך לנהל את הבעיות איתו אחרת. המועדון בחר לגבות אותו במאה אחוז, כולל להילחם עם הליגה, ארגון השופטים ומי לא. האם הבחירה הזאת השתלמה? לאיפה זה הוביל אותנו? את מה שהמועדון לא עשה השופטים עשו רק שנוצר נזק גדול למועדון בינתיים, גם מבחינה מקצועית, גם מבחינה תדמיתית, וגם ויניסיוס עצמו חווה ירידה ביכולת בעקבות הדברים.

הנקודה שלי היא שהיום השני לאפריל והשיפור הזה כבר לא יקרה העונה. עצם זה שאנחנו משחקים ככה ובתמונה - לא רע. גם לא טוב, אבל כמו שאנחנו מכירים את המועדון שלנו יכול היה להיות הרבה יותר גרוע. אתה מציין פיטורי מאמנים אבל עצם זה שהפסקנו עם הנוהג הזה אלא אם כן נעשתה בחירה לא טובה כמו רפא או לופטגי - זו בדיוק הסיבה שאנחנו לא מתרסקים. זה לא מועדון שצריך להיות בו מאמן חלש והשנים האחרונות הם ההוכחה לזה. טוב שלא פיטרו.

יש עוד גורם במשוואה הזו וקוראים לו ויניסיוס. הבנאדם בעייתי, מה לעשות.

להעמיד אותו במקום כשצריך. להורות לו להפסיק להתעסק עם הקהל והשופטים ולהתרכז בכדורגל. הגיבוי האינסופי נתן לו לגיטימציה להמשיך עם כל המסביב ולא להתרכז בכדורגל.

אני חושב ששחקנים ובכלל אלה מהצמרת של הכדורגל מרוויחים כל כך הרבה כסף ולא יקרה כלום אם לעתים הטיפול לא יהיה כאילו הם טלית שכולה תכלת. אני אתמקד רגע בצד בוויניסיוס ג’וניור. אחרי המשחק במאסטייה ב-2023 ליבי איתו, ירדה לו דמעה וגם אני הייתי עצוב. גזענות זה דבר אחד, אלימות מהיריבים גם אחרים סובלים וקיפוח מצד השופטים. אני חושב שהוא מהווה מטרד כרגע. היו לו הרבה הזדמנויות ללמוד ולעשות Pause וזה לא קורה. אני משוכנע שהוא גוזל אנרגיות ומתסכל גם את החברים שלו - ראינו את הפנים של ג’וד בלינגהאם, לעתים קיליאן אמבפה, לוקה מודריץ’.

המועדון התייצב לצידו כאילו הוא כריסטיאנו רונאלדו והוא עדיין לא. מאמן יכול להעביר ביקורת בתקשורת עד מחר וגם קרלו אנצ’לוטי תמיד עשה את זה בעדינות. “העונש” הכי קשה לוויניסיוס יכול להיות לרדת לספסל פשוט בדקה ה-60 אתמול - וזה מעביר מסר לכולם, או לפתוח על הספסל במשחק שהוא לא משחק לא רלוונטי.

@whykds, לא בקטע רע כי אני מאוד אוהב לקרוא את התוכן שלך ומכבד אותך - הכותרת שלך בעצם היא ‘פעם היה יותר גרוע’ או ‘יכול להיות יותר גרוע’. זה מתאים לנו בריאל מדריד? אני לא חושב. יש לך בעצם פוש אופטימי אחר? יאללה בלאגן. יש עונות שהיה בלאגן והסתיימו עם צ’מפיונס. זינדין זידאן גם לא היה חסר לו הרבה לקחת אליפות.

דור הכל בסדר כמובן, אין פה שום דבר אישי, רק דיון על ריאל מדריד.

אז אני כן חושב שזה מתאים לנו. כלומר:

1. עונות כאלה יקרו
  2. השאלה היא איך אתה מגיב אחרי שזה כבר קרה, לא אם המצב מתאים לך או לא

התגובה של להפוך שולחן היא לא תמיד יעילה, תלויה מאד באלטרנטיבה וכו’. אנחנו כרגע מרחק אחד מתואר בעונה שלפי היכולת שלה מגיע לנו מקסימום כרטיס לאינטרטוטו. טוב שפרז לא קפריזי וקרלו הרוויח מספיק קרדיט כדי לא להיות מפוטר באמצע העונה. מה יהיה שנה הבאה? שאלה אחרת לגמרי.