מחזור עשירי: הקלאסיקו שלנו! 1:2 קשה על ברצלונה בברנבאו| ג'וד כבש ובישל קודם לאמבפה

כמו שאמרו, שילוב של זה שהכל התחבר להם ואנחנו היינו בעונה גרועה

עם זה אני מסכים. שנה לפני עשינו 95 נקודות בליגה ולקחנו אליפות ב-10 פור. בשנה שעברה הם שיפרו את מאזנם בשלוש נקודות בלבד, שהספיקו להם.

אני חושב שזה יותר בארסה של צ’אבי שנתפסה כחלשה הרבה יותר ממה שהייתה באמת מאשר זו של פליק שנתפסת כחזקה (לדעתי קיבלה את הכבוד הראוי לה).

לברצלונה יש יכולות חשובות שלנו אין. למשל, יש לה את היכולת לייצר מצבים במשחק עומד עם הכדורים של פדרי ונסראווי והתנועות ללא כדור של ראפיניה (שעל זה עשה עונה של מועמד לכדור זהב) ופראן טורס. היכולת שלה לשחק בשטח צפוף עולה על שלנו, היות ומרבית השחקנים שאיתם אנחנו משחקים בהתקפה אוהבים את השטח והמתפרצות, ושלהם את השטח הקטן. על הנייר, אנחנו טובים יותר במשחק פתוח, הם טובים יותר מול בונקרים, ששם עקב האכילס שלנו.

אם עושים זום אין על המצ’אפ בין ההתקפה שלנו להגנה שלהם, אז ראינו בעונה שעברה, למרות שויני לא היה בעניינים ויתר החולאים שעברו עלינו, שיש לברצלונה בעיה שם, בטח אחרי שאיבדו את איניגו מרטינז. בנוגע להתקפה שלהם מול ההגנה שלנו - כאן השינוי הגדול נוכח הירידה ביכולת שלהם וההתחזקות בהגנה שלנו. האם זה יספיק? נדע היום. השאלה הנותרת היא הקישור, ושם זה תלוי מאוד במאמנים ומי יצליח להשיג את השליטה. שני המאמנים רוצים לשלוט בכדור, לשני המאמנים יש כלים לעשות את זה, והשאלה הגדולה היא מי יגיע עם תוכנית משחק טובה יותר. על פניו, לצ’אבי אלונסו יש את יתרון ההפתעה, אבל אי אפשר לדעת מה הגרמני מתכנן.

בכל מקרה, כמו שכתבתי לפני, כל החישובים האלו יפים על הנייר אבל כשמתחיל המשחק - לקבוצה שמגיעה עם יותר ביטחון יש יתרון עצום. זו הייתה החוזקה הגדולה של הפרויקט השני, הם לא היו נלחצים ממעמדים גדולים או כשהיו נקלעים לפיגור. אני מקווה שגם הסייקל הזה יצליח לפתח את אותה התכונה. נראה ההיפך לאן זה הולך.

בראייה לטווח הרחוק אין יותר מדיי מה לדון כרגע, כי חסרים לנו שני שחקנים ספציפיים שבמועדון עובדים כדי להשיג וזה עניין של זמן עד שייפלו כאלו בשוק. גם בלעדיהם אנחנו רואים שנבנית תשתית עם פוטנציאל עצום. אבל דיה לצרה בשעתה, קודם שנעבור את העונה הזאת.

הערב משחק חשוב מאוד מהבחינה המנטלית. הפסד יהיה מאוד מתסכל בטח בגלל המומנטום השלילי שבו ברצלונה נמצאת. אמנם העונה עוד ארוכה והאליפות לא תקבע הערב אבל גם ככה יש לנו משקולת עם ההפסדים להם, יהיה רע מאוד אם נוסיף לזה בטח בסיטואציה הנוכחית.

1000177812

אל אמין ג’מאל נסראווי אבאנה. אני קורא לו בשם משפחתו כמו שנהוג לקרוא לכדורגלנים. בספרדית עשו את זה לאמין ימאל, אני מעדיף לכנות אותו נסראללה. :slight_smile:

שיעור מהיר בערבית:

המשמעות של נסראווי: הניצחון הוא מתנה מאלוהים. (בערבית ישראלית המשמעות היא נצרתי)

ואילו נסראללה: ניצחון של אלוהים.

בדוק שהמשמעות היא מתנה מאלוהים ולא מהשופטים? אם זה מהשופטים זה יושב עליו בול

כמעט חנן.

המשמעות המדויקת של נסראווי זה “מצד המנצחים” או “קשור לניצחון”.

וכשזה קשור לניצחון אז המשמעות הדתית היא שהניצחון בא מאלוהים כמתנה.

Do with this info as u wish.

וזה איבאנה, ולא אבאנה.

הלוואי והייתה לי את האופטימיות של חלק מהמגיבים כאן (מניח שזה היופי בלהיות מדרידיסטה). בארסה הנוכחית היא קבוצת כדורגל אדירה שבשנה שעברה לא היינו אפילו קרובים לרמה שלה. הכי משפיל(עצוב שיש ממה לבחור) זה שאני זוכר שהיינו ביתרון של 2-0 והיה לי ברור שזה לא יספיק - עד כדי כך הם היו טובים יותר.

אני כן מאמין שהפערים הצטמצמו מעט, בעיקר בגלל ירידה ביכולת של ברצלונה אבל את אותה ״אש״ מדוברת הרבה יותר קל להחזיר במשחק עם משמעות כמו קלאסיקו לעומת משחק ליגה נגד סביליה.

אני גם חשבתי שאלונסו יקנה פה דרך של שליטה בכדור ובקצב המשחק אבל התאכזבתי להתבדות כבר בדרבי. לכן אני מאוד חושש מקישור של טשואמני-גולר-בלינגהאם ולא בגלל היכולת שלהם לצופף מול הנעת הכדור של בארסה אלא בעיקר ממשחק המעברים. כשנאבד את הכדור בהתקפה אני חושש שלבארסה יהיה קל מדי לצאת קדימה (אם יובה עשתה את זה כמה פעמים מה יהיה היום?) ועם התקפה כמו שלהם זה יכול להיות קטלני.

בנוסף, אחרי שראינו כמה שיטות שלקבוצות להתמודד עם הלחץ הגבוהה שלהם, השיטה שאני ראיתי שהכי אפקטיבית היא לא לחפש את השחקן הראשון (במקרה שלנו כנראה אמבפה) אלא דווקא את הכניסה מאחור שלקו ההגנה יותר קשה לצפות והאמת שיש לנו רב אומן באספקט הזה - ג׳וד כמובן. לכן הייתי רוצה לראות שלישייה התקפית של ג׳וד-ויני-אמבפה ומוסיף את סבאיוס לקישור כשחקן שיודע להתמודד עם לחץ, עובד טוב מאוד בכל חלקי המגרש ובגדול - מגיע לו להיות בהרכב בעיניי.

כמו שכתבתי לפני הדרבי - משחק מבחן נוסף כדי לדעת ממה הקבוצה הזאת בנויה ולאן היא הולכת, ניצחון כאן ייתן בוסט אדיר של ביטחון, מצד שני - גם אם נפסיד אני חושב שאנחנו יכולים לרוץ לאליפות.

הימור שלי 2-2 או 3-2 ברצלונה לצערי אבל מקווה שהברנבאו ייתן לנו את האקסטרה ואני אהיה הכי שמח בעולם להיות טועה.

מזל שאליפות לוקחים ע”י נצחונות עקביים על הסביליות.

שים לב שלא דיברתי על המשחק הזה ספציפית אלא על היכולת של בארסה להחזיק עם השיטה הזו בצורה עקבית לאורך העונה, כשאותה אש כבתה.

תגיד אתה רואה כדורגל? יש לך מודעות עצמית?

האמת אני קצת נוטה להסכים עם המשתמשים פה בנוגע לאש שכבתה בשיטה של פליק. אני חושב שההגנה שלנו במצב נוראי ביחס לשנה שעברה, ואם שנה שעברה ריאל הובילה 2-0 והייתי רגוע, השנה לאמין ימאל חווה ירידה (טבעית) ועם הפציעות אני לא רואה את ברצלונה חוגגת על ריאל כמו תמיד.

אני בונה על הפסד שאולי באמת יזעזע את המערכת ויחזיר את הפצועים עם רעב להחזיר את העונה.

אני מסכים איתך חד משמעית ואם תראה את התגובה שלי מתחילת העונה כתבתי בדיוק על זה שאני בונה על אליפות כי לדעתי ברצלונה תתקשה לשמור על רמת המוטיבציה ולא כי אנחנו נהפוך לאיזו סופר-קבוצה ואפילו כתבתי שאני צופה שלא ננצח אותם במפגשים הישירים.

הוספתי מרכאות בגלל שזה יותר ביטוי ולא מתוך ציניות או זלזול באש שדיברת עליה

התיישן טוב:

אבל היי הוא גם שחקן ברצלונה וגם ערבי אז הכל טוב :smiling_face_with_three_hearts:
העקיצה עם נסראווי טובה כמעט כמו זו של צ’אבי הנכון :smiling_face_with_three_hearts:

בוודאי:

בארסה של פליק בשנה שעברה קיבלה צורה מהר מאוד ודרסה אותנו כבר אחרי חודשיים. כמעט אפס תקופת בניה, הסתגלות וכו’. הם באים אחרי אליפות משכנעת משום מקום, נצחונות בקלאסיקוס, אינספור פציעות וחסרונות, למשחק חוץ בברנבאו.

בקיצור, כל הלחץ עלינו. כמעט כל תרחיש יתקבל אצלם בהבנה. כתבו יפה בפורום השכן שאין דבר מפחיד יותר מקלאסיקו ראשון לעונה. אכן, חוסר וודאות מוחלט, וההופעה שלנו נגד אתלטיקו מגבירה את החשש.

אני כן שואב עידוד מהחיסורים שלהם. אין להם ספסל בכלל, אם מישהו מהשלישיה הקדמית שלהם קם על רגל שמאל, מתעייף או נפצע - אין להם אפשרות לרענן.

כתבתי פה הרבה על העבודה של המאמן בלהרעיל את השחקנים.

הפעם אני חושב שמדובר באירוע קצת שונה. הציפייה שלי כאוהד היא שהשחקנים יבואו למות על המגרש. אכלנו השפלות מברצלונה בעונה שעברה, אכלנו השפלה מאתלטיקו העונה. הקבוצה נראתה מאוד פריכה מנטלית. השחקנים של היריבה צוחקים עליהם בתקשורת.

אם לא עכשיו, אימתי. אם גם פה תהיה גישה חלבית, אפשר להפוך את הסגל על הראש, כי אמנם טכנית ומקצועית יש פוטנציאל וכמה, אבל מנטלית אנחנו לא באיזור חיוג.

המשחק היום יאפשר להבין מה זה מה.

איך רואים שאתה מתמטיקאי. עובד שעות נוספות כדי להוכיח את המובן מאליו.

טוב נגד אתלטיקו הייתי עסוק מידי, ולא הצלחתי לרשום פה. וחסכתי לעצמי התבזות (הייתי בטוח שננצח).

אז אקח את הסיכון:

אנחנו הולכים לז**ן אותם היום!

אם לז**ן אומר להפסיד 4-1 אז אתה צודק

שחקן המפתח עבורי הוא ג׳וד, רואים בבירור שהוא קליל יותר ונייד יותר אחרי הניתוח ובלי המחוך ההזוי הזה על הכתפיים.

הוא צריך להחזיר לעצמו כושר משחק כן, אבל אני רואה גרסה שלו שיותר קרובה בסגנון למה שראיתי בעונה הראשונה.

בעיקר בלינגהאם, ואלונסו, צריכים להחליט מי הוא, 10 מאחורי החלוץ? 50/50? שחקן חצי אגף במערך 4-4-2? צריכים להחליט מה הוא רוצה להיות כשיהיה גדול מה שנקרא, כי להיות לא פה ולא שם לא עוזר לאפחד. הוא שחקן שהוא מייצר הבדל, אחד הכדורגלנים המוכשרים בעולם, והגיע הזמן שנדע איך להשתמש בו נכון.

אם מסתכלים על ה 3:2 (אחד המשחקים הכי כואבים, אם יורשה לי) וה- 4:0 - אז אין פה באמת גולים של כדורגל של בארסה. מעט יחסית. אפשר לקשור את זה לסגנון של פליק, וזה כמובן קשור, אבל כשיש לך את ימאל וראפיניה בשיאם אז אתה קטלני בכל מעבר (זו בעיה שלנו כבר עשור, כששנה שעברה לקחנו אותה לקצה). מה שאמור להשתפר לטובתנו זו פחות מופקרות, לא חושב שיש שינוי גדול בסגנון של בארסה. פרסונלי כן, עם ההיעדרות של ראפיניה שתשפיע בטוח.

לדעתי אנחנו חוזרים אחורה לקלאסיקוס שמוכרעים על ידי שחקנים גדולים ומזל