מחזור עשירי: הקלאסיקו שלנו! 1:2 קשה על ברצלונה בברנבאו| ג'וד כבש ובישל קודם לאמבפה

כפי שאני כותב פה כבר כשנתיים, ברצלונה הנוכחית היא מה שריאל מדריד עושה ממנה ולא מעבר, זה לא גרסא טובה או פחות טובה, כל גרסא היא הגרסא שריאל גרמה לה להיות.

עונה שעברה שיחק לכם המזל עם קרלו קשישה, העונה נגמר המזל, הגרסא של היום של ברצלונה זה מה שאלונסו מרשה, במקסימום הכוונה.

אני אגלה לך סוד - גם לבאנטה ומאיורקה מגיעות ללא מעט מצבים מולנו ומול ההגנה הלא מספיק יציבה שלנו. זה לא הופך את המשחקים מולם לפחות חד-צדדיים, או משנה את העובדה ש-9 מתוך 10 מאותם משחקים מסתיימים בנצחונות (משכנעים) שלנו.

אתה מביא לי דוגמאות אנקדוטליות של המצב של קונדה בסיום או מצבים של פראן, אני יכול להביא דוגמאות אנקדוטליות נגדיות של מיליטאו ושל רודריגו באותה צורה בדיוק.
בשורה התחתונה - פי 2 ויותר בבעיטות לשער בכלל ובבעיטות למסגרת בפרט, פי 3.5 ויותר ב-xG, שלא כולל בתוכו כמה וכמה נבדלים גבוליים - כולל שער שהובקע מנבדל של סנטימטר, ועוד שער שהובקע אחרי נבדל שנבע מהשתהות מיותרת של כמה שניות של השחקן המוסר - אלה מספרים חד-צדדיים לכל דבר ועניין, שמשקפים את מה שכולנו כאן ראינו.

אני לא יודע על איזה שיתוף פעולה אלוהי בין גולר לאמבפה קראת כאן - אנחנו בעיקר מתלוננים על זה שנראה שזה הדבר היחידי שנראה שעובד בצורה עקבית יחסית בהתקפה, וגם זה לא ממש משכנע אותנו.
כן אמרנו שהמהירות שלנו מקדימה יחד עם הלחץ הגבוה יכולים להיתרגם בקלות לסכנה גדולה עבורכם ועבור קו ההגנה הגבוה שלכם - כפי שאכן קרה, רק שטרם השכלנו לנצל זאת מספיק. אני מאמין שזה עוד יילך וישתפר, כאמור.

גם אני (וכולנו) ציפינו ש’נפתח לכם את התחת’ לאור התפתחות המשחק, אבל די ברור שמסיבה מאגית/מנטלית כלשהי אנחנו מתקשים לעשות זאת, גם כשהמצב על המגרש “מחייב” את זה. אבל זה עוד יקרה, אל חשש.

מה שמשותף לשנינו זה שגם אני מחכה מאוד כבר לקלאסיקו הבא. אני חושב שאנחנו עוד נגלה שחצי שנה נוספת שהקבוצה רצה ומתאמנת ביחד, חשובה יותר מהנוכחות של ראפיניה ודני אולמו.

• כולנו רואים את המשחקים האחרונים של מיליטאו ואפילו טיטי העקשן באדם החמיא לו, אבל עדיין צובט לי קצת לראות אותו ואני מתקשה שלא להשוות אותו לבלם שהיה לפני הפציעות. המהירות כבר לא שם (הריצה של ולאחוביץ’ ששרף אותו שם גם אם מיליטאו הספיק להפריע לו קצת בבעיטה…), וזה היה הטיקט שלו. מרגיש לי שמה שאנחנו רואים ממנו היום זה המינימום של מה שהוא היה אמור להיות וכמה שהפסדנו.

• האוסן הערב עם כמה פעולות שיכלו להרוס לנו את המשחק לצד כמה פעולות יפות גם במשחק ההגנה וגם בהנעת הכדור. כשהכדור אצלו ברגל אני לא רגוע, בניגוד למנהלי משחק טבעיים. הוא יודע להזיז את הכדור אבל חוסר הקליניות שלו בשילוב העמדה האחורית והמהירות האיטית שלו הופכת את כל העניין למסוכן מאוד. הוא יכול להיות תוספת טובה מאוד לניהול המשחק שלנו אבל אי אפשר שהמשחק יעבור כל הזמן דרכו שאין אף מטרונום לידו.

• אני לא מבין איך שחקן כמו ג’וד מתופקד פעם אחר פעם כסותם חורים, ולא מתופקד בצורה הכי אפקטיבית בשבילו. פעם שמים אותו קשר שמאלי, פעם חלוץ, היום קשר חצי ימין, כל פעם דוחפים אותו איפה שחסר שחקן. אף גחד לא ישאל אפילו על זה כי ניצחנו והוא היה מעולה, אבל למה אלונסו וכל יתר המאמנים משתמשים בו כסותם חורים? לא מובן לי.

זה מטומטם כמו להגיד שללונין יש יותר גביע אירופה מלבופון ובגלל זה הוא גדול יותר. אתה חוזר על אותו חרא שטיטי אומר וחושב שזאת טענה לגיטימית. בסוף תראה גם רק תקצירים ותשנה את התמונה שלך פה כי אנחנו חיים לך במוח.

כמעט כמו ״ברצלונה לא טובה, אנצ׳לוטי נתן לה להיות טובה״

״השפיץ של לבה״

כי בלינגהאם טוב בכל עמדה והקבוצה שלנו עדיין נכה טקטית. הוא המתקל הכי טוב בקבוצה לפי דעתי וזוכה בכדורים. אין לאף שחקן בסגל את הפס שלו. הוא גם מצטרף מקו שני כמו חצי חלוץ ואין לנו עוד שחקן שמתגנב ככה והשער נגד יובנטוס היו הפריויו למשחק היום. אבל זה בסדר, הקבוצה מעל הכל. אני מאמין שהסיפור של פרנקו מסטאנטואונו די נגמר כשחקן הרכב. ונגד יריבות פחות חזקות ובטח בבית - ג’וד יוכל לשחק בעמדה קדמית יותר. אבל לא משהו מוגזם, כי גם נוח להצטרף מקו שני ויש יותר שטחים.

ג’וד טוב בהכל כולל הכל.

הגנה והתקפה.

וזה בידיוק מה שמקשה למקם אותו בעמדה קבועה.

ג’וד הכי טוב כקשר חופשי עם נטיה לשמאל. תעברו על מקבצי הפעולות והמשחקים הטובים ביותר שלו אצלנו ובדורטמונד, משם זה הגיע. הוא כדורגלן טוב אז הוא יסתום חורים בצורה טובה, אבל את המקסימום אתה מקבל ממנו כשהוא באמצע ומשחק עם הפנים לשער.

אם השוואה בין לונין לבופון שקולה מבחינתך להשוואה לגיטימית בין אגדות כדורגל מתקופות שונות (כן דני הוא אגדה של המשחק) אז אין לך חצי מושג בכדורגל.

אתם חיים לי במוח? אתם לא מעניינים ולא רלוונטיים. אתם בסך הכל מועדון ששיחק עד לא מזמן בליגה האירופאית. עצם הקיום של המועדון המאוס שלכם זה לשנוא את ריאל מדריד, אין לכם מה להציע מעבר. התחת של גרנט משנה שעברה נגמר. תחזרו לקושש שקלים בצמתים כדי לרשום שחקנים מחליפים מיונייטד.

תפסיקו להאכיל את הטרול הזה. אין לו כלום משל עצמו, רק מה שמאכילים אותו. מילא היה דיון ענייני עם טעם. כל דיון איתו הופך לאינפנטילי. הזיה

לא יודע אם נכה טקטית זו ההגדרה הנכונה… הסגל פשוט לא מאוזן

הם לא היו צריכים להיות טובים מהרגיל בשביל לצאת עם 3 הנקודות מהמשחק הזה. הם הורידו הילוך במחצית השנייה ובכל זאת לא היינו ממש קרובים להשוות.

במחזור 10, יש למאמן דברים יותר חשובים מללכת בכל הכח על תבוסה כמו שהאוהדים רוצים.

ועכשיו אחרי שקצת נרגעתי -

נתחיל מהמצטיין שלי - צ׳אבי אלונסו. אני ביקרתי אותו רבות כאן בפורום בפתיחת העונה, יכול להיות שזה דווקא בגלל שהציפיות שלי ממנו היו גבוהות מאוד (גם היה אחד השחקנים האהובים עליי בהיסטוריה) אבל בגדול התאכזבתי מהאימפוטנציה שלנו ומכך שאני לא מרגיש שיש לקבוצה עיקרון מנחה. דוגמה שקל לי להביא היא הויתור שלו על השליטה במרכז בדרבי מול אתלטיקו. היום סופסוף ראיתי מה שקיוויתי לו - קבוצה מודרנית, שלא מתבטלת מול היריבה שלה ומוכנה ללחוץ אותה 1:1 מתוך אמונה שהיא צריכה להכתיב את הקצב ולא לתת ליריבה להשתלט על המשחק לגמרי. מכאן יש לי הרבה יותר אמונה שנראה אחרת במשחקים הגדולים וכמובן שאנחנו עדיין לא מתקרבים לפוטנציאל שלנו לפי דעתי, מאוד סקרן מה אלונסו ימשיך לעשות עם הקבוצה.

אחרי כל זה, ואני יודע שזה יישמע מוזר וסותר - החילוף של ויני יכל להיות סיפור שגומר לנו את העונה לדעתי הוא לקח סיכון ענק ואני אסביר - אני הרגשתי שמיד עם החמצת הפנדל נכנסנו למומנטום שלילי שהמשיך כמובן עם הדרמה של ויני ולתחושתי אם גם היינו מאבדים את הניצחון בסיטואציה הזאת לצ׳אבי היה מאוד קשה לעצור גם את הביקורת מבחוץ וגם מבפנים (ברור שהסיפור היה מקבל אפילו יותר זרקורים אם לא היינו מנצחים) ואני באמת חששתי שהוא יכול לאבד את חדר ההלבשה. עם כל הערכתי ואהבתי לויני אקט כזה חייב לזכות אותו בעונש משמעתי לפי דעתי. אף שחקן לא מעל המועדון וזה לא היה הזמן המתאים.

• קורטואה לא נדרש להרבה ותמיד היה שם כשכן היה צריך אותו
  • זכורות לי תמיד הופעות מעולות של מיליטאו בקלאסיקוס, במיוחד נגד לבנדובסקי. היה אדיר היום - לגמרי המנהיג שלנו בהגנה
  • ואלורדה במשחק מעולה כמגן ימני, גורם לחשוב שוב איך לעזאזל פתחנו עם לוקאס בכל הקלאסיקוס בעונה שעברה(??!)
  • קרראס במשחק טוב לדעתי. לא מושלם אבל בהחלט רמה מעל מכל מה שהיה לנו בעונות הקודמות
  • אני אוהב לרדת עליו בדרך כלל אבל אני חייב לציין היום לטובה את טשואמני - משחק הלחץ הגבוה מחמיא לו לדעתי והוא היה היום אגרסיבי כמו שמצופה משחקן בעמדה הזאת ואחראי
  • גולר וקמאבינגה במשחק שקט, אני חושב ששניהם יכלו לעשות יותר. גולר עם טעות נוראית אבל אני כן חושב שזאת העמדה שהוא צריך להתרגל אליה, היום שילמנו שכר לימוד. ממליץ לו ללכת לראות איך טוני קרוס סוחט עבירה (מרגיזה) פעם אחר פעם במצבים האלה ומנטרל את הלחץ.
  • אמבפה עשה את שלו כביכול ועוד נפסל לו שער ענק אבל אי אפשר להגיד שהיה לו משחק טוב לדעתי
  • ויני לעומת זאת במשחק טוב (איזה כיף היה אם אמבפה או בלינגהאם אשכרה היו מסיימים בגול את המהלך שהוא לקח את דה יונג לטיול בפארק)
  • ג׳וד בלינגהאם - איזה כיף שחזרת

ממש לא אכפת לי שזאת לא תבוסה ו״גירדנו 2-1 מול חצי סגל״ (תאכלס רק ראפיניה הוא שחקן הרכב שחסר). קלאסיקו זה קלאסיקו ובאנו מעמדה לא פשוטה אחרי שהתרגלנו לקבל תבוסות בשנה שעברה וניצחנו במשחק משכנע!

זה לא סוד שזה כבר סוג של בDNA שלנו בקלאסיקו לא לדעת להביס או לתת תצוגות מבחינת מספרים, ובכל זאת המחצית השנייה הכעיסה אותי ברמות.

אפשר להחמיץ פנדל גם אם זה קלאסיקו והגיוני שתהיה ירידת מתח של כמה דקות לאחר מכן, אבל היה ממש נראה שאנחנו מנסים בכוח להחזיר אותם למשחק ולמזלנו פשוט היום לא היה מי שיקח את המתנות האלה מהצד שלהם. אם זה היה ההפך היינו מסיימים את המשחק בתבוסה מהדהדת.

המחצית הראשונה בעיניי הייתה מעולה, יכולנו לסיים את המשחק כבר שם אבל היה לנו הרבה חוסר מזל עם כל הנבדלים. המצטיינים מבחינתי הם מיליטאו וטשואמני שפשוט היו אדירים, גם ג׳וד היה במשחק טוב.

דבר אחרון, לא אוהב את החילופים של אלונסו. לא מצדיק את ההתנהגות של ויני אבל לא הייתה סיבה להוציא אותו בשלב הזה של המשחק. ברהים לא ממש תורם כמחליף העונה והוא פחות התאים לסגנון המשחק היום, גם החילוף של אמבפה לדעתי היה מיותר וכן היה צריך להשאיר אותו לדקות האחרונות.

אחחחחח איזה כיףף,לא יכלתי לראות את המשחק בלייב,התנתקתי מהעולם עד הערב ואיזה כיף היה לגלות שזה היה שווה את זה! לא פחות כיף להיכנס לכאן ולראות את המנהל הטרול מנסה לבאס אותנו עם הבכי העלוב שלו,תענוג.

לגבי המשחק,המצטיין שלי-אלונסו!

הכין את הקבוצה בצורה מושלמת,לחצנו כשהיה צריך,ירדנו נמוך כשהיה צריך,הגענו להמון מצבים,השער שספגנו והשערים שלא הבקענו הם נטו רשלנות של השחקנים.

קמאבינגה באגף ימין היה הברקה,שימו לב בגול הראשון הוא עושה תנועה מושך את באלדה וגורם לו לשבור את הנבדל,משחק גדול של קמא.

ג׳וד מבחינתי המצטיין על הדשא,מחצית ראשונה מהסרטים ומחצית שנייה שכולה מלחמה,איזה כיף שהוא חזר.

מיליטאו במשחק עצום עשה פשוט הכל,רק היה חסר שגם היה מבקיע במתפרצת ההיא שהוא חטף כדור ליד הרחבה שלהם,מפלצת!

קרראס ביום הגנתי מושלם,גרם ללאמין הטמבל לזייף פציעה כדי לתרץ את היכולת העלובה שלו,מצד שני הרבה איבודי כדור,חייב להיות יותר מרוכז.

ויניסיוס היה טוב אבל יצא טיפש,אני מקווה שההתנצלות שלו אחרי המשחק גם מראה שהוא מבין את זה וזה לא מס שפתיים.

יוצאים עם קצת תחושת החמצה אבל הכי חשוב היה לעצור את רצף ההפסדים במשחקים גדולים וסוף וסוף לנצח,חשוב מאוד לביטחון להמשך.

עוד נקודה טקטית אחת לגבי המשחק אתמול:

בניגוד לבד”כ, שהלחץ הגבוה שלנו מביא לכך שנחזיק בכדור 60%+ מהזמן, גם מול קבוצות טובות (כמו שראינו מול יובנטוס בשבוע שעבר) - אתמול ברצלונה שלטה בכדור יותר מאיתנו.

זה יכול לנבוע משתי סיבות:
א. לא השכלנו לתרגם את הלחץ הגבוה ואת החטיפות הרבות לשליטה ואחזקה בכדור, מה שאומר שאנחנו צריכים לעבוד גם על זה.
ב. מדובר בהנחיה מלמעלה.
במקרה הזה, אני נוטה יותר לאפשרות השנייה. היה נראה באופן די מובהק שהשחקנים קיבלו הוראה להעיף את הכדור קדימה כמה שיותר מהר - אם זה במסירת עומק מעבר לקווי ההגנה, ואם זה אפילו בכדורים ארוכים (רחמנא ליצלן) מההגנה ועד להתקפה, ע"מ להעביר את מרכז הכובד במהירות לחלק האחורי של ברצלונה, כדי שהשחקנים המהירים שלנו ייצרו בעיות מול ההגנה הכבדה והאיטית שלהם. ותוכנית המשחק הזאת גם עבדה בסה"כ, אז אין יותר מידיי תלונות.

מה שכן, כך או כך מדובר בתוכנית משחק שהשחקנים שלנו טרם התנסו והתרגלו בה, ולכן טבעי שעוד לא יצטיינו בה. זה דורש אנרגיות נוספות מעבר לרגיל כדי להמשיך להפעיל את הלחץ הגבוה ולזכות שוב ושוב בכדורים, ודורש אקסטרה ריכוז בהגנה, כי הכדור פחות זמן ברגליים שלך.

עוד סיבה לאופטימיות ולהערכה לקבוצה שלנו, שתלך ותשתפר ברגע שתתרגל יותר גם את הכלי הזה בארסנל שלה.

אולי, אישית אני מסכים.

אבל אתמול הוא לא היה סותם חורים, אתמול הוא שיחק בדיוק איםה שהוא אוהב לשחק, לדעתי הוא אוהב לשחק קרוב לשער מתחת לחלוץ, התנועה של קמאבינגה ימינה אפשרה ל ג’וד להישאר בדיוק באיזור שהוא הכי אוהב.

קמאבינגה וג’וד ביו סותמי החורים אתמול, ושני אלא תשים אותם איפה שאתה רוצה והם ישחקו את התפקיד כאילו נולדו לתוכו.

ועוד מילה על האוסן, יתפתח לדעתי לבלם מצויין, אבל בדרבי וגם אתמול אפשר היה לראות בבירור את חוסר הניסיון שלו במעמדים כאלה, היה חסר ביטחון והססן, אבל עם הזמן ועוד כמה משחקים בלבל הזה והוא כבר יראה אחרת לגמרי. שיתחיל לבקר הרבה יותר בחדר כושר זה הכי חשוב כרגע.

חד משמעית, וזה גם למה אני אוהב עכשיו את אלונסו עוד יותר, לחץ גבוה כי הם מתקשים מאוד להניע כדור מאחורה, נשבר הלחץ ? ירידה נמוכה ולא מלחמה על מרכז השדה כי טעות שם והם מגיעים למצב.

והכי חשוב, כפי שציינת, כל כדור מיד ישר לעומק, שוב ושוב, 5 התקפות ראשונות שלנו כמעט פנדל, שער שנפסל על מילימטר, שער, החמצה מזעזעת של ויני ואמבפה שמחפש טת השער במקום להוציא רוחב.

אלונסו מראה שהוא לא פפ או קלופ, הוא זידאן, משחק לפי היריבה ולא מתאבד על שיטה ואני אוהב את זידאן, רק תראה כמה לייקים אני נותן לך מאז החלפת תמונת פרופיל לקרחת של זיזו.

לא זוכר בדיוק איפה הוא התבטא על זה. אלונסו תמיד אומר שהוא רוצה שהקבוצה שלו תהיה דינמית (לדעתי סרטון יוטיוב שהוא מדבר על הפילוסופיה שלו) קצת כמו ריאל של מוריניו. הוא לקח את הסגנון מכל מאמן שעבר תחתיו. כשצריך הקבוצה תלחץ, כשצריך תרד נמוך, כשצריך תשחק על מתפרצות וכשצריך תתבסס על פוזשן.

אם לעשות לילד תנועה עם היד ולומר לו תדבר פחות תשחק יותר ואז להסתובב וללכת זה חגיגה בעיניך, אז מזה כייף איתך במסיבות בטח…

ראית אותו קופץ מתריס? חוגג לו מול הפנים כמו שפרמין או פיקה עשו בעבר?

תשמע להשוות את קרבחאל לגאבי זה כבר טרול רציני
אחת ההשוואות ההזויות ששמעתי באופן כללי בזמן האחרון