מחזור עשירי: הקלאסיקו שלנו! 1:2 קשה על ברצלונה בברנבאו| ג'וד כבש ובישל קודם לאמבפה

אחד מקפטני ספרד ושחקן וותיק.

לא היה אומר לילד חצוף “אתה מדבר יותר מדי”? אולי כן, אולי לא, אבל היה מחנך אותו.

Who gives a fuck? מי הוא בכלל? הוא לא איזה אגדה ברמה של ראול או היירו ואפילו ראמוס. לא תדמיתית וגם לא מקצועית.

הם, בניגוד אליו, לא היו עושים את זה ככה. הם היו מחבקים את הילד ולוחשים לו באוזן להוריד את האף. הוא בא להתריס.

אם עד עכשיו התקשתי לראות את הערך של אלונסו, היום זה כבר היה ממש ברור. ריאל לחצו ממש טוב, ועמדו בהגנת ברזל מאחורה. אני מאמין שהם הולכים לספוג מעט מאוד שערים העונה. לבארסה לא הייתה תשובה לשני הדברים האלה, וכמובן שהגנתית היא תמיד פגיעה.

המצטיין שלי זה דווקא שצ’זני למרות שגם מילטאו היה מעולה.

אני מסכים עם מה שנאמר מעליי שהמחמאות לקרארס קצת מוגזמות, ברוב המקרים לאמין קיבל את הכדור באיזור האמצע וגם שכבר קיבל בשליש האחרון זה היה מול 11 שחקנים בגוש ברזל. פה ושם לאמין הצליח לברוח לו אבל היה מספיק צפוף באמצע כדי להצליח לעצור אותו בסופו של דבר. מה גם שיש לו נטייה בזמן האחרון לאבד מאחורה במצבים מסוכנים.

התגעגתי למהלכים האלה של בלינגהם, מקווה שלא ניצטרך לחכות שוב חודשים ארוכים עד פס הזהב הבא שלו (כשקרוס היה עושה את זה פעם בשנה זה עוד היה מובן, אבל בתור מי שמשחק את ה10 הוא חייב להיות יותר פרודוקטיבי).

אני יודע שאני במדריד אבל בכל זאת אתן גם כמה מילים על בארסה. לא הלכתי אחורה לבדוק או משהו אבל מרגיש לי שזה נהיה סימפתום שפרמין מתקשה במשחקים הגדולים, לפחות באלה שהוא פותח בהרכב, הרבה פעמים הולך לאיבוד. אהבתי את זה שפליק לא מפחד להוציא את שני הבלמים שלו ולזרוק כל מה שאפשר קדימה לקראת הסוף. ובכל זאת התחושה שגם הפעם כמו בבאיירן העונה השנייה תהיה הרבה פחות מוצלחת מהשנייה אבל יש עוד דרך ארוכה אנחנו רק בתחילת העונה.

כן, ראמוס היה לוחש. ממש.

בהקשר של הראיונות לפני המשחק ובכלל - משעשע לראות אוהדים של בארסה מגנים על התנהגות כריסטיאנואית מאד של לאמין. האמת שהוא מזכיר לי את האופי של הנ״ל יותר מאשר של ניימאר.

אז אתה לא בקיא בדעות של אוהדי בארסה. אנחנו טוענים שהוא הכתיר את עצמו למלך מהר מדי ושהוא בדרך להיות ניימאר בקצב הזה.

אין שום קשר שקבראחל הוא ילד זין בעצמו שחיפש פרובוקציה. טוב שלאמין ענה לו.

בקיא בקיא. דווקא שמח לראות את ההתעוררות. אני אישית חושש שהוא יתגבר על זה.

לגבי קרבחאל המגה גבר - קלאסי פוזיציה. כשזה גאבי זה אשכים וגברי.

זה תלוי מאיזה צד אתה מסתכל על זה שביט, בשבילכם אני מבין שקרבאחל גבר חרא, בשבילנו הוא גבר שהעמיד את הילד במקום( ללא בפק הייתה דרך אחרת אבל…).

גאבי ילד בעצמו, ואין לי בעיה עם ההתנהגות הזאת כי אני לא משווה את גאבי לפויול. אם שחקנים יחגגו מול גאבי אקבל בהבנה מלאה.

גם אין לי בעיה שקרבאחל אמר ללאמין לסתום את הפה, פשוט לא הבנתי למה אראגוניס כועס שהגיבו לו.

אז להיפך דני קרבחאל בגיל 20 היה סוחב את הכדורים שם בקסטיליה ולא מצייץ מילה לא לשחקן בקבוצה שלו ולא ליריב. היה נראה ‘תמים’ וילד טוב ירושלים. גאבי לא עשה כלום בקריירה ומתנהג כמו שהוא מתנהג עוד מגיל 19, אני זוכר היטב את 2022-23 וכדומה. קרבחאל כרגע הקפטן של ריאל מדריד, נחשב לאחד הוותיקים בנבחרת ספרד מבחינת מספר ההופעות (שאם לא הפציעות היו לו לפחות עוד 25) וגם לפי דבריו של המאמן לואיס דה לה פואנטה ויש לו את הרזומה שלו.

לאמין ימאל ביורו אחד עשה יותר ממה שדני קבראחל עשה כל הקריירה בנבחרת.

היינו טובים יותר במשחק לא פשוט עבורנו ברמה המנטלית. צ’אבי אלונסו בעצמו אמר את זה אחרי המשחק. למרות זאת יצרנו אינספור מצבים והתוצאה הייתה יכולה להיות הרבה יותר חד צדדית לולא החמצת הפנדל או הנבדל המזליקי של אמבפה. ניטרלנו לחלוטין את הסכנות בהתקפה שלכם, לאמין ימאל לא היה במשחק (אתה אומר פצוע, עוזר המאמן שלכם דווקא תירץ את זה בכך שהברנבאו השפיע עליו והוא לא דיבר על פציעה), פדרי קיבל יחס אישי, הצלחנו לנטרל אתכם. אז התשובה לשאלה הראשונה - כן, שיחקנו טוב. יכול היה להיות יותר טוב? בוודאי, אבל גם לנו יש עוד במה להשתפר.

לגביכם, אני חושב שהנוקאאוט היה בעיקר ברמה הטקטית, שהצלחנו להגביל את ההתקפה שלכם מחד ולנצל את החולשה ההגנתית מאידך. זה מעבר לרמת הפרסונל. כל עוד תמשיכו לשחק ככה מול שחקנים כאלה מהירים אתם תהיו חשופים מאחורה וזה לא משנה מי משחק אצל היריבה או אצלכם.

אתם לחלוטין במומנטום שלילי וזה רחוק מלהיות היכולת הטובה שלכם, אבל אני חושב שהיכולת של העונה שעברה לא תחזור בקלות. כתבתי זאת גם בתחילת העונה וזו לא חכמה בדיעבד, אבל קשה יותר לשחזר את היכולת הטובה כשיש לחץ וציפיות. בעונה שעברה כל הלחץ היה על ריאל מדריד אחרי שהחתמנו את אמבפה, ואתם בקושי פתחתם עונה. אף קבוצה לא הייתה מוכנה לכדורגל הקיצוני שלכם, בדיוק כמו שקרה עם ז’ירונה שגם היא שיחקה כדורגל התקפי באופן קיצוני ותפסה את הליגה לא מוכנה. בנוסף לזה, העונה קבוצות נוהגות בכם ביותר זהירות, התנסו כיצד לסגור את השחקנים הקריטיים שלכם ולנצל את החולשה שלכם בהגנה. בסופו של דבר ניצחתם העונה לא מעט משחקים בקושי, בדקות הסיום, והעונה רק התחילה. מה שהיה בעונה שעברה, שבה כמעט ולא היו פציעות ביחס לאינטנסיביות המוגזמת שלכם, שבה כל מטאטא יורה ושאין לחץ, זה היה חריג והשאיפה לשחזר את אותה יכולת מוגזמת לדעתי.

לא תומך במה שדני קרבחאל עשה כאן, חיפשתי ובאמת ההתאחדות נתנה לו מתנה ודילגה עליו והוא לא הורחק על השטות הזאת.

קרבחאל בנבחרת לא תרם הרבה, בהחלט, אבל יש לו קריירה עשירה בריאל מדריד. הדיון הוא לא על לאמין מול קרבחאל ואפשר גם לתת כבוד לשחקן מנוסה משמעותית ממך זה לא שהפער ביניהם הוא שנתיים וקרבחאל ילד מתלהב בן 20 - אלא על גאבי והדיבור שלכם בפוזיציה. אני אהמר שהוא יהיה שחקן בית מרגש לפרקים וזהו-זה, שחקן שאין בו משהו יותר מדי מיוחד ואם לא היה גדל בברצלונה - אתם יודעים.

אתה לא מבין. אין לי בעיה עם מה שקבראחל עשה למאמין. זה לגיטימי. אבל אל תהפכו אותו לאיזה פרסונה ״קדושה״. הוא לא פויול, לא קסיאס, לא ראול, ולא איניסטה. הוא כמו גאבי בדיוק. וטוב שהגיבו לו ואני מקווה לשמוע שרבו איתו מכות במנהרה.

דיי. הלם. ההתאחדות נתנה לריאל מתנה והתעלמה מהתנהגות כזאת של שחקן ריאל מדריד? אני בשוק. אפילו רודיגר צוחק.

זה בדיוק העניין, הוא ממש לא כמו גאבי, לא מבחינת הכישורים וכמה הוא טוב בכדורגל ובעמדה שלו, לא מבחינת הקריירה - קרבחאל שחקן היסטורי צר לי להגיד לך, וגם לא מבחינת הקו הזה בין מנהיגות ופרסונה ללהיות מלוכלך. מניח בזהירות ואפילו מעבר לכך שעוד 15 שנה גאבי פורש ואתה תזכור אותו בדיון האקסים ועוד 3-4 אוהדים, את קרבחאל יזכרו יותר. אגב זו לא בושה גם לא להיות ראול או איקר קסיאס שלטעמי כקפטן הנבחרת קצת התחנף לברצלונה ולצ’אבי יותר מדי אבל זה כבר שייך להיסטוריה, אתה מדבר פה על שחקנים שאין דברים כאלה, כנ"ל קרלס פויול. היית עושה סקר של מאה אנשים והרבה יותר היו מצביעים לקרבחאל גם מקרב ברצלונה.

אגב אין לי בעיה עם האמירה של לאמין בכלל, הרי ברור שזה לא היה ריאיון כזה “מסודר” אלא דאחקה ועל הדרך, הדליק את האווירה והכל בסדר, ברור שהוא צעיר. אבל זה לא רק זה. את הבוז והקללות מהקהל הוא היה מקבל גם ככה (לא מזיז לו) אבל כן יש פה חוסר כבוד לשחקנים שאמורים לשחק איתו בנבחרת ובכלל.

האם שיחקנו טוב בעיניי?

בגדול - כן, בקטן - יש לנו עוד הרבה על מה לעבוד, כמובן.
ניצול מצבים (כפי שציינתי גם תוך כדי המשחק), חיפויים וכיסויים מאחור כשהלחץ הגבוה לא עובד, ייצור מצבים ממשחק עומד, ועוד.
אבל כל זה רק מעודד ומאדיר את הניצחון היום, לא מקטין. אם גם כשאנחנו עוד כ"כ בוסריים, ובבירור יש לנו עוד כ"כ הרבה על מה לעבוד, אנחנו מציגים פערים שכאלה ומשחק חד-צדדי שכזה מול ברצלונה - התקרה שלנו באמת גבוהה.

האם זו הגרסה הטובה ביותר של ברצלונה בעיניי?

לא, אבל בעיניי הרבה יותר משקפת את היכולת הממוצעת שהייתי מצפה לה מהסגל הנוכחי של בארסה, מאשר היכולת שראינו לאורך עונה שעברה.
פתאום כשקו ההגנה הגבוה נראה הרבה פחות מכושף והרבה יותר פרוץ (כפי שכולנו ציפינו שיקרה באיזשהו שלב), כשפדרי נראה קצת יותר אנושי וכבר לא יכול לשחק כמו 3 שחקנים בכל משחק ומשחק, ראפיניה כבר לא נותן עונה פסיכית סטטיסטית עם מספרי כריסטיאנו אלא עם מספרי ראפיניה קלאסיים בלבד - אז גם הקבוצה כולה נראית כמו שהייתי מצפה שתיראה בהתבסס על הסגל (ועל המצב הכלכלי) שלה, וסיכוי לא רע בכלל שתיראה כך גם בהמשך.
ובניגוד לתבוסות קודמות של ריאל בקלאסיקוס, שבאו לרוב בניגוד ליכולת ולמומנטום שקדם להן - במקרה של בארסה מדובר בהמשך ישיר של היכולת שהיא מציגה מתחילת העונה.
אז גם אם נקודתית היו לכם כמה חיסורים הערב, ואפילו משמעותיים בחלקם - מה שראיתי היום בהחלט מעודד אותי לקראת ההמשך.

ולסיום, השאלה שלא שאלת אבל אענה עליה בכל זאת - האם יש תרחיש כלשהו למשחק היום, שבו היית מפרגן לריאל על ניצחון משכנע מבחינת יכולת ו/או תוצאה?

במחשבה שנייה, אני אתן לך לענות לבד על השאלה הזאת :wink:

איזה חיסורים בברצלונה ? חוץ מראפינייה איזה שחקן הרכב שלהם היה חסר היום ?

זה שגאבי חסר ולא יכול להיכנס בדקה ה 77 לעשות שטויות ולנגוח בשחקנים אחרים זה לא תירוץ.

אני חושב שאתם קצת מגזימים עם העליונות שכיביכול הייתה שם. אני חושב שהתוצאה לא ממש משקרת, וברצלונה גם בהרכב החסר הזה החמיצה המון מצבים שיכלו להיות 2-1. היו לפרמין שתי מצבים, פראן טורס וכמובן המצב ההזוי שקונדה חירבן שם בסוף. אני הייתי בטוח שאחרי שהוא החליט לשחק בלי בלם בכלל אתם תפרקו לנו את התחת. אבל זה לא קרה.

אני חושב שלהפך, עשרה מחזורים אני שומע פה על השילוב האלוהי בין ארדה לאמבפה וכמה זה הולך לחסל את קוו הנבדל שלנו, ובפועל לא ראיתי פה שחיטה כמו שהייתי מצפה. לא ראיתי חגיגה ושתפסתם אותנו יותר מדי.

אני כן מסכים שמשחק מסודר ריאל מדריד הצליחה לנטרל באופן מעולה את ברצלונה. זה עדיין לא מנע מאיתנו להגיע למצבים, שפשוט פספסנו בנאיביות. אני באמת חושב שעם שחקנים כמו ראפיניה, לבה, ואפילו אולמו שיחסית לא בכושר אבל במשחק אחד הכל יכול להיות, המשחק היה שונה. באיזשהו שלב. לצערי זה לא המצב ונאלצנו לשחק עם הכלים שיש לנו. ועם זאת, נגמר רק 2-1 שבאמת יכל להיגמר בצורה שונה. לא ראיתי פערים גדולים בכלל, ולא עם כוונה להתריס-לא הרשמתם אותי.

שאפו על הניצחון, בסיכום הכללי הגיע לכם ושיחקתם יותר טוב מברצלונה, מבחינה מנטאלית עשיתם סוף סוף את המוטל עליכם וחגגתם בהתאם.

אני אחכה לקלאסיקו הבא בתקווה שהקבוצות יגיעו עם סגלים מלאים .

אין דבר את הפס לגול נתן ג’וד בלינגהאם. אבל ארדה גולר עדיין שחקן צעיר ותנודות ביכולת זה טבעי מה גם שהוא פגש יריבה טובה עדיין וקלאסיקו שוקל.

אני ראיתי שימוש ניכר אצלכם בפורום בשנה שעברה בעניין ה-XG. לברצלונה היו דקות טובות סביב השיוויון הלא מוצדק וזהו-זה. זה פער מאוד גדול:

מצבים? דין האוסן הבלם עם כניסה מפתיעה מאוד לאמצע וטאץ’ של אורליאן טשואמני, שני מצבים מעולים שוויניסיוס ג’וניור הרס - פעם אחת הבעיטה המצחיקה העלובה הזו בסיבוב בחלש מאוד כשהיה יכול להבקיע בשמאל החלשה, פעם שנייה אחרי הפס של קיליאן אמבפה והוא פשוט נבלם. זה בשלוף, הולך לראות את התקציר עוד פעם. זה בחיים לא משחק של 1:2. כמובן שגם הפנדל - טיפשי ככל שיהיה - זה מצב שבדרך כלל גול ולראייה מאז 2008-09 אף שחקן לא החמיץ פנדל בקלאסיקוס. והיה גם את המצב של בלינגהאם מול השוער, שער שנפסל בגלל נבדל, מהצד.

כמובן שאני מסכים איתך לחלוטין לגבי הסגל החסר, חצי שעה של ראפינייה שהוא פייטר גם כן הייתה יכולה להיות מסוכנת. על דני אולמו אתם יורדים שבוע אחר שבוע והוא בכושר מזעזע. גם ז’ואן גארסיה חשוב עם משחק רגל וחצי בלם אבל שצ’סני הדף פנדל אז קצת פחות רלוונטי אולי.

אתה צודק. יש לו יותר צ׳מפיונס מכל מי שציינת כאן וכמובן מהמועדון שלך. אבל לאמין ימאל עשה יותר ממנו בנבחרת אני בטוח שהוא לא ישן בלילה בגלל זה :rofl:

מה שאני מבין זה ש’’סגל חסר’’ זה ה’’שופט אשם’’ החדש של אוהדי ברצלונה, לעולם לא מפסידים כי היריבה הייתה יותר טובה(הרבה יותר טובה), לא לא, לא הם.