חצי גמר הסופרקופה הספרדי: 1:2 קשה על אתלטיקו בדרך לגמר| כבשו: פדה-קרלוס, רודריגו

במילים פשוטות: הקבוצה הזאת הורידה לי את החשק לצפות בכדורגל. הותשתי רשמית.

דרבי על תואר לא חשוב, לא מבין מה רציתם לראות ? אנחנו מנסים לנצח ולשמור כוחות והם מבחינתם גמר ליגת האלופות רק כי זה נגד ריאל.

נכון שקורה לו הרבה, אבל עכשיו קצת קשה להאשים אותו. מרגיש כאילו הוא הקשר היחיד, טשואמני עם הבלמים וג׳וד גבוה ככ כקשר התקפי - אי אפשר ככה

רודריגו עשה דווקא את הדבר היותר קשה שזה לא ‘להתפתות’ לבעוט מהר אלא לשגע את שחקן ההגנה. הוא סידר לעצמו מצב הרבה יותר נוח. כשהוא בחודשיים הטובים שלו בשנה בדרך כלל הוא מבקיע את המצבים האלה והבעיטה הייתה גם חלשה וגם למרכז השער יחסית, אבל מסכים שהביקורת צריכה להיות עם פרופורציות.

טיטי אתה לא שומר כוחות בדרבי ובטח לא כשהתוצאה 0:1 ולא בדקה שנייה ולא במחצית. אולי בדקות האחרונות. אנחנו לא קבוצה טובה ולא במצב של ‘לשמור כוחות’.

אלכס באנה עושה כל מה שהוא רוצה על המגרש פחות או יותר, ואתלטיקו מחפשת את המצ’אפ של אלכסנדר סורלות’ מול ראול אסנסיו בכדורי הגובה וצריך לשים לזה לב.

חשוב לי לציין שאם נשמור על התוצאה איכשהו וננצח זה כן מרגיש לי שעשינו לאתלטיקו את הטריק שלהם. ‘בנשקם כנגדם’, ‘עשינו להם אתלטיקו’ כמו שאומרים. הגול של פדה הזכיר לי גול של גאבי נגדנו מעונת הדסימה 2013-14 בדרבי בקאלדרון כשגאבי בעט מאיזה קילומטר ודייגו לופס לא הדף.

מחצית טובה, לא גדולה אבל טובה בעיני. לא מסכים עם רוב הדעות השליליות כאן הערב אבל זו דעתי נטו.

מהברור מאליו, (פדה פאקינג וואלורדה!) וקרראס שמסתדר די טוב באגף מול סימאונה ויורנטה. קורטואה שכרגיל נותן את שלו (תמיד) ואפילו ויני שלוחץ קצת יותר וחילץ כדור או שניים (בהתקפה הוא פחות מורגש). רואים שלפחות השחקנים רוצים לשחק טוב.

מה שבאמת ניכר זה שחסרה שליטה בקישור האחורי והיכולת לעמוד בלחץ ולהשתחרר קדימה כמו שאחרים ציינו פה, קונטרולר או מנהל משחק בקו נמוך נחוץ לנו בדחיפות. אם היה לנו שחקן כמו מודריץ’ עדיין בסגל לדעתי אתלטיקו היו מחזיקים בכדור לפחות ב20 אחוז פחות והולכים יותר אחורה.

אני אשאיר את שאר השיפוט שלי לסוף המשחק, אבל אם נצליח לעמוד בקצב הזה ולא לחלק לאתלטיקו מתנות אז יש לי הרגשה טובה שנצא מהמשחק הזה מבסוטים, וזה חשוב למומנטום שלנו להמשך העונה.

ויניסיוס ממשיך את אותה גישה שהייתה נגד בטיס. גול של הפקרות. פעם רץ פעם לא רץ. צריך לעשות סוף לביזיון הזה.

כולם בהתקפה נראים לא טוב. אבל הגישה הזאת לא יכולה להימשך לדעתי.

אפשר אולי להשאיר אותו שם וזהו?!

הזוי איך אנחנו מסיימים את המשחק הזה ברביעייה האחורית, מזכיר לי שחסוס ואייחו שיחק נגד מנצ’סטר סיטי בגומלין 2022. פרלאן מנדי זה “כבד” מה שנקרא. אבל אנטוניו רודיגר רק חזר מפציעה לא מזמן ומשחק את כל הדקות…בהתחשב בשער המצמק של אתלטיקו מדריד זה יהיה קשה מאוד ומורט עצבים. לא יכול להיות מצב שראול אסנסיו שומר על אלכסנדר סורלות’. פעם אחת במצ’אפ זה הצליח, היה ברור שבפעם הבאה - לא.

אם איכשהו זה יישאר ככה אני מקווה שפדה ואלוורדה יהיה ה-MVP במשחק הזה, בהחלט מגיע לו. שער אדיר וגם בישול ובכלל משחק מעולה.

אני אפילו לא רוצה לדבר על איפה ויניסיוס היה בגול הרך של אתלטיקו מדריד - הוא פשוט לא רלוונטי ולא מעורב. מישהו חושב שהוא היה מבקיע את המצב של רודריגו? אני בטוח שלא.

לגבי רודריגו זה בהחלט קאמבק מפואר, פייר-אינף. החטיא פעם אחת ובפעם השנייה הבקיע בקלאסה. מעבר לכך, הנגיעה הראשונה שלו במהלך עם שינוי הקצב - הייתה מפוארת, כמו הנגיעה במצב במחצית הראשונה.

מאוד התקפית כרגע אתלטיקו מדריד גם אנטואן גריזמן מעבר לצמד החלוצים ובלי קוקה, כשבאריוס כמובן פצוע, אבל לא נראה שיש לנו שחקן חד לנצל את השטחים האלה. פראן גארסיה מהיר מאוד אבל הוא טיפש מה נעשה.

• פדה מעולה, בלי קשר לגול.
  • קרראס מתקשה אבל מעולה.
  • הקישור שלנו מתקשה מאוד מול הלחץ. אפילו ג’וד עם לא מעט איבודים, למרות שהשתחרר גם כמה פעמים בצורה יפה.
  • גונזאלו עם כמה הורדות כדור די טובות לשחקנים שלידו.
  • רודיגר אמנם לא ברמה שהוא היה, אבל הבנאדם יורק דם למען הקבוצה.
  • אסנסיו יכול להיות בלם רביעי טוב בקבוצה אחרת. הבעיה היא שאצלנו בלם רביעי משחק הרבה.
  • גילוי נאות, אני עם הדעה הזאת מלפני - ויניסיוס בלתי נסבל.
  • אתלטיקו עולים בכל משחק נגדנו כאילו זה משחק על החיים ועל המוות.

לא מבין מה וינסיוס עדיין עושה על המגרש, אפשר להכניס את מסטונטאונו במקומו, להעביר את רודריגו לשמאל ולסגור את המשחק הזה בקלות, מסטה רץ ועוזר לואלוורדה ובצד שמאל יש את פראן שיעזור לקארראס.

אני כבר שונא את וינסיוס וצואמני על עיוור( הוא ללא טעויות היום אבל אין לו שום ערך מוסף).

חילופים של מאמן היסטרי ומפוחד, אם סופגים עכשיו אנחנו הולכים להארכה בלי שום כלים להתמודד.

אין הארכה. ישר פנדלים.

אז מעולה שויני יצא…

אנחנו מדברים פה על היציאה מלחץ ועל ההתקפה, אבל בעיה לא פחות קשה היא ההגנה. מאז הפציעה של מיליטאו ההגנה שלנו נראית ברמה של חובבנים שנפגשים בשישי למשחק על בירה. אין אף ולו חוליה אחת שנראית טוב בקבוצה הזאת.

היה משחק קשה אבל ניצחנו וזה מה שחשוב.
שמח שצאבי פיענח את משוואת רודריגו. הוא פשוט פורח כשחקן חופשי.
פדה מגן ימני טופ עולמי - באופן כללי מצויין לאחרונה. נראה שחוזר לעצמו
מצבת הבלמים מדאיגה לקראת הגמר.

מוזר שכבר שנים שהבלם הרביעי בסגל של ריאל הוא השחקן הכי בטוח בהרכב.

אפשר להגיד הרבה דברים על ויניסיוס ג’וניור - במארקה כתבו עליו שהוא לא הצליח לעבור פעם אחת את מרקוס יורנטה אבל היה לו זמן ‘לנהל חמש שיחות’ עם דייגו סימאונה. ממשחק למשחק זה מחמיר. פעם הוא היה מייצר הרבה מצבים לחברים ולא מבקיע. היום הוא לא עובר את השחקנים שמולו ואפילו לא מגיע למצבים (נניח נגד מנצ’סטר סיטי הוא פישל, בקלאסיקו). אבל: דייגו סימאונה - שאני מאוד מחבב אותו אגב גם כפרסונה - התנהג קצת כמו ערס. ממש לא מתפקידו לבוא ולהגיד לו מה הוא חושב עליו וש”פלורנטינו פרס הולך לפטר אותך בקיץ” או “שים לב - האוהדים עכשיו שורקים לך בוז”. תתרכז בקבוצה שלך אחי. גם צ’אבי אלונסו לא אהב את זה. אני לא זוכר משהו דומה מצד מאמן ריאל מדריד לשחקן יריב.

הברק מכה פעמיים| לדרבי חוקים משלו ואת הדרבי מנצחים בדרך כלל עם לב ונשמה, עם קצת לכלוך, עם שחקן שמוחלף באפיסת כוחות כמו רודריגו וכל החולצה שלו מלאה בבוץ ולא בעקבים ובמשולשים. היו לנו שני מהלכי-על פלוס עוד איזה חצי התקפה וזהו, אבק כוכבים. ועדיין - מחפש את האיזון בין “בנשקם כנגדם” - ניצחנו את אתלטיקו כמו שהם ניצחו אותנו הרבה פעמים ולא צריך להתנצל, אבל מה שקרה על כר הדשא חורה לי.

אי אפשר לומר שהקבוצה קיבלה את הביטחון, שהיא מתחילה לייצר צורה, שמכאן והלאה טסים קדימה והולכים לזכות באליפות למשל או קודם לעבור את יום ראשון..

צ’אבי אלונסו חזר לדעתי בפעם הראשונה העונה על ההרכב שני משחקים ברציפות. הוא הבטיח אופרה אחרת וצדק. הליקויים האינסופיים בכדורי הגובה תוקנו למרות שאתלטיקו מדריד זכתה בעוד ועוד קרנות על פארש. הקבוצה הבינה את חשיבות המשחק והשחקנים התאמצנו - תודה רבה באמת, והפעילו לחץ, אפילו ויניסיוס ג’וניור במחצית הראשונה.

אבל לא יכול להיות שריאל מדריד במקום למנף את שער היתרון הנפלא שלה - יורדת לבונקר. לא מסוגלת להניע כדור יותר משלוש מסירות, וחוזרת ישר לטיבו קורטואה. א-י-ן ק-י-ש-ו-ר. זה לא משנה אם זה משום שג’וד בלינגהאם מעדיף לשחק מקדימה, אם אדוארדו קמאבינגה אוהב להסתבך ואורליאן טשואמני לא מסוגל לנהל משחק. פער עצום בין הקישור להתקפה. זה לא משתפר ואתה אומר לעצמך - חבל על הזמן בקלאסיקו, אבל לא רק. זה לא יחזיק נגד קבוצה נורמלית.

ואתלטיקו קבוצה גרועה עם הכדור תסלחו לי, גם אם לחוליאן אלבארס יש חזון, אלכס באנה שחקן חכם ועוד-ועוד. מביך שהם מחזיקים בכדור כל כך הרבה ומאיימים על השער כל כך הרבה וקורטואה מתערב כל כך הרבה. פעמיים במחצית זה בסדר, לא יותר.

מעולם לא הגעתי לדרבי בתחושה שאני נחות מאתלטיקו ואיכשהו תמיד הפסדנו בעידן דייגו סימאונה מלבד ליגת האלופות. אתלטיקו, גם בגלל כושר גרוע של חוליאן - היא בעיקר בעט ורוץ. כמו שראינו עם מרקוס יורנטה וג’וליאנו סימאונה מהאגף הימני שהיה המסוכן.

טשואמני למשל הציל גול כשצוות כבלם והגיע לכדור ממש-מסוכן לפני סיום ואני זוכר עוד חילוץ כדור טוב שלו במרכז השדה, אבל זה מאוחר מדי. כאילו יש לו פיק של רבע שעה אדירה במשחק וזהו, שאר הזמן הוא לא נוכח. הוא לא קאסמירו. זה לא שחלילה הוא היה גרוע אבל לבטח גם לא ממש טוב.

הבשורה הגדולה במשחק היא פדה ואלוורדה. זה שאין לו שער העונה והנה הוא בועט מכל הלב ליד החיבור, איזה טיל. חגיגת השער שלו הייתה מאוד נדירה ולא שגרתית, כאילו ‘מרביץ לעצמו’. אני מקווה שזה רגע מפנה בעונה שלו. פדה משדרג אותנו משמעותית. הוא לא ינהל משחק ויפרוץ בונקר, אבל הקצב שלו אחר, הוא מחלץ כדורים, הוא מסוגל ‘לירות’ מחוץ לרחבה והוא נותן שקט בכנף. הוא גם מסוגל יותר בפן ההתקפי. ה-MVP. פדה ואלוורדה קרלוס דה סילבה.

רודריגו חתום על הקאמבק של העונה. אני זוכר שעשיתי את ‘דירוג המאכזבים’ והוא לא היה מדורג גבוה כי פשוט כבר לא ציפיתי לכלום, כנראה שוויניסיוס מתחלף איתו אבל בואו נתעסק בטוב. עוד במהלך המחצית הראשונה הוא דהר שם ועשה את הדבר הכי קשה שזה לא לבעוט מיד אלא “לזרוק” את הבלם שלו וקצת פספס עם בעיטה חלשה מאוד מול יאן אובלק. בהמשך הוא תיקן. פייר-אינף. מצב שני והוא מבקיע. עם החוש הזה כמו פעם, עם קרח בוורידים. עם שתי הנגיעות הקסומות האלה בכדור כדי ליצור פור על שחקן ההגנה שלו.

עוד מצטיין מבחינתי זה אנטוניו רודיגר. הוא משחק איזה שבעה משחקים ברציפות עד קצה גבול היכולת למעט הגביע. וזה כשהוא חזר מפציעה ארוכה ולא כשיר. הלב הענק שלו ורוח הקרב שלו היא קריטית ולדעתי איתו, לא משנה מה מצב הברך - גם ראול אסנסיו מרגיש בנוח. הוא חיסל כמה התקפות של אתלטיקו - והוא ווינר, כמה הוא חשוב. הוא גם לא עשה את השטויות האלה כמו נגד מנצ’סטר סיטי עם התפיסות.

הדקות האלה בהן סיימנו את המשחק עם הפרלאן מנדי הזה בצד שמאל ופראן גארסיה שרץ כמו תרנגול עיוור למרות שהוא מאוד רוצה - ריאל מדריד קלאסי בתרגיל הישרדות, מה נגיד ומה נאמר, כל הסגל פצוע.

אומרים שאת הטוב שומרים לסוף אבל שמרתי את הרע לסוף. קודם כל אני אפתח ואגיד משהו אחר: לא מתפקידו של דייגו סימאונה - ואני כן מחבב אותו מעבר לכך שהוא מאמן אדיר והוא דמות - “לפרשן” ולנתח את מה שקורה עם ויניסיוס ג’וניור או בכלל בקבוצה שלנו. יצא לו הערס, זה היה מחזה מכוער, רצון להתגרות בכוונה, לא משנה אם ויני נפל בפח הזה. תתעסק בקבוצה שלך.

הבעיה הכי גדולה של ויניסיוס היא ההתדרדרות שלו. כבר אי אפשר לסנגר עליו. הוא לא עבר את מרקוס יורנטה פעם אחת - ואלה המאבקים בהם הוא נבחן. 16 משחקים בלי שער זה עלוב. תראו איך הוא הולך ודועך. איך הוא פחות מסכן, פחות עובר את המגן שלו. היו משחקים בהם התקרב לכבוש. היו משחקים בהם החמיץ ברשלנות. הוא מסיים משחקים שלמים בלי להגיע למצבים. ב-2:1 של אתלטיקו היה יכול וצריך לעשות הרבה יותר. הוא לא מבין איפה הוא נמצא. רודריגו עבד בהגנה כל המשחק בניגוד אליו. צר לי. הפעם אני לא במוד הכועס או העצבני, אבל…לספסל.

ניקח אוויר לנשימה עד ליום ראשון, אנחנו צריכים קצת ‘חופש’, זו ממש הישרדות איתם העונה, הכל אינטנסיבי ולחוץ. האללה מדריד!

מי למשל? ובמקום מי?

לא יודע מי, אבל אנחנו צריכים. אין לי רעיונות, בטח בתקופה כזאת שאני לא רואה כדורגל. בכל מקרה הוא צריך להגיע על חשבון טשואמני. טשואמני שחקן טוב שיכול להתעלות ברגעים מסוימים אבל בסך הכל הוא לא מספיק טוב למה שאנחנו רוצים מהקבוצה להיות.