מישהו יודע מה לעזאזל עבר ללמפארד בראש כשהוא הכניס את קוקורייה להיות בלם? איזה הזיה.
אני חושב שאולי מהלך אחד אחרי הוא לא הצליח לסגור את רודריגו ואז צ׳ילוול קיבל אדום.
איזה חילוף דפוק והזוי(מזל שלא הכניס את צ׳אלובה במקום קוליבלי).
הוא גם לא מגן כזה טוב. אמנם ב-1 על 1 יחסית קשה לעבור אותו, אבל זה לא כל תפקידו של המגן. קמאבינגה מאחר מאוד לחזור להגנה, לא מבצע בכלל סגירות אלכסוניות, ואין לו מושג כיצד למנוע מהיריב כל פעולה שהיא לא לעבור אותו. כשנזכרים שגם התקפית זה לא שהוא מרסלו, מבינים שזה כבר ממש בזבוז.
הוא יכול וחייב להיות קשר אמצע. אני עדיין לא לגמרי בטוח האם אחורי או 50/50, אבל בטוח לא מגן.
לשמאל, כרגע יש את אלאבה, ואם הוא מסרב לשחק בעמדה מצידי שיעוף למועדון אחר. הוא גם ככה אחד המרוויחים הכי גדולים אצלינו ללא שום הצדקה, אין לו פריווילגיה בכלל לבוא בכאלה דרישות.
שאננות.
חבל, משחק שהיה יכול להסתיים בחמישייה בקושי סיימנו עם 2 שערים.
מודריץ’ ורודריגו עם המון איבודי כדור. קרבחאל מזכיר נשכחות.
ועם הקבוצה שלנו אנחנו כבר יודעים מה אנחנו הולכים לקבל שם. דפיקות לב.
חייב לתת מילה טובה לקרבאחל.
הוא לא היה הכי טוב על הדשא, אבל לקבל סוף סוף את קרבאחל ביכולת טובה ישפיע מאוד לטובה על הסיכויים שלנו בהמשך. לא מדובר רק במסירה בגול הראשון, אלא גם בעצירת כל שחקן שבא מולו והצטרפות נהדרת להתקפה. כיף שיש לנו מגן ימני סוף סוף.
זה לרגע לא סיבה לוותר על רכש, אבל פשוט כיף לראות אותו ככה.
רוצה לחזק את @dkaro בנוגע לקאמאבינגה.
קאמבינגה שחקן ענק, ובגלל זה הוא מגן טוב. בסוף הוא מצוין הגנתית, מהיר, חזק, ובעל שליטה נהדרת בכדור, לכן הוא יהיה טוב בכל עמדה בה ישחק. אבל זה לא סיבה שישחק מגן.
עשו חו הייפ מוגזם אחרי המשחק ההוא מול ברסה. משחק בו הוא היה נהדר, ועדיין, ראפיניה שהיה מולו הוא מסוג השחקנים שלקאמבינגה הכי קל להתמודד איתם. ראפיניה לא שחקן של תנועה, לא פנימה ולא על הקו, ולכן כל ההתמודדות של קאמבינגה מולו הייתה של 1 על 1. בזה הוא נהדר ואין שום בעיה.
אבל מה שעבד מול ברסה לא יעבוד מול סיטי.
השחקנים של סיטי עושים תנועה בלי הפסקה ואפילו יש הצטרפות גבוהה של המגנים. קאמבינגה לדעתי לא ישרוד מולם ויאבד את השחקנים שלו.
מול סיטי אין מנוס בעיני מלשחק עם נאצ׳ו כמגן שמאלי.
קאמבינגה גם יהיה סופר נחוץ לנו כקשר, כדי להתמודד מול האינטנסיביות של סיטי.
בקיצור, מדובר בניסוי יפה מאוד, אך אני מקווה שאנצ׳לוטי לא מאמין שהוא עלה פה על משהו ויתחיל לנסות אותו שוב ושוב.
בגומלין מול צ׳לסי אין לי שום התנגדות שישחק כך, אך לא אחרי
אי ההתאמה של קמאבינגה לתפקיד המגן השמאלי בלטה מאוד גם אתמול. פעם אחר פעם העמידה ההגנתית שלו מול ג’יימס הייתה שגויה ביותר, והוא מיהר לתקוף את השחקן התוקף, במקום לעמוד נכון ולסגור את אופציות המסירה/הרמה. ג’יימס יכול היה לעבור אותו יחסית בקלות (ואף עשה זאת מספר פעמים), וצ’לסי הייתה יכולה לנצל זאת טוב בהרבה אם הייתה משכילה לשחק נכון יותר.
למען האמת, כל הליקויים שהצבענו עליהם מראש, בלטו מאוד אתמול במשחק - לפחות ב-5 דקות הראשונות שלו, כשצ’לסי עוד שיחקה כדורגל:
קמאבינגה כמגן שמאלי
אלאבה כבלם
וכמובן - קרוס כקשר אחורי
רק משחק טוב במיוחד של מיליטאו ושל פדה, שהיה במוד ה’רגיל’ שלו של נמצא-בכל-מקום-על-המגרש, בנוסף למשחק סולידי יחסית של קרוס, מחוייבות גבוהה יחסית של הקבוצה במשחק הלחץ, וכמובן חולשה כללית של צ’לסי כקבוצה - אפשרה לנו לחפות על הליקויים הללו לאורך מרבית המשחק.
אני מרוצה מההרכבה של קמא כמגן שמאלי בינתיים, משתי סיבות מרכזיות:
אחת - כל דבר שנותן לנו עוד דקות של קמא על המגרש הוא מבורך, בזמן שאנצ’לוטי מתעקש משום מה שלא לתת לו מספיק הזדמנויות במקום הטבעי שלו, במרכז המגרש.
שתיים - קמא אכן נותן לנו משהו מיוחד בהתקפה באגף השמאלי, משהו שגם אלאבה לא נותן. ה-underlap שלו (בניגוד ל-overlap הקלאסי של מגנים) הוא פרייסלס, בעיקר בציוות עם ויני. ומול הרוב המוחלט של הקבוצות שאנחנו פוגשים - המחיר ההגנתי שאנחנו משלמים לגמרי שווה את זה (כולל אתמול, לאור היכולת החלשה במיוחד של צ’לסי כאמור). מול סיטי זה כמובן לא יספיק. אני לא רוצה לחשוב על הקציצות שברנרדו סילבה ו-ווקר יעשו מאגף הגנתי שכולל אותו ואת ויני.
בלונג ראן - אני נוטה יותר ויותר לחשוב שדווקא עמדת הקישור האחורי הולמת את היכולות והכישורים של קמא יותר מכל תפקיד אחר בקישור. דווקא עול האחריות ההגנתית הכבד גורם לו to step up his game, בעוד תפקידים כמו קשר 50-50 (או מגן) גורמים לו להפיל אחריות הגנתית בין הכיסאות. לאט-לאט הוא גם ילמד מתי לשלב נכון את הפריצות שלו קדימה גם מהעמדה האחורית יותר, והדינמיות וראיית המשחק שלו תיתן לנו דברים שקאסמירו על-אף כל איכויותיו בחיים לא יכל לתת.
דעה לא פופולארית, קרוס השתפר מאוד כקשר אחורי בתקופה האחרונה.
הוא עדיין לא הקשר האחורי שאני רוצה, והוא לא טופ עולמי (זה נכון גם בנוגע לעמדה הטבעית שלו) אבל הוא לא כזה רע כקשר אחורי כמו שעושים ממנו.
הוא יותר אגרסיבי משהיה בעבר, ועומד נכון יותר. הוא לא הקשר האחורי שמנקה הכל בסגנון של קאסמירו, אבל הוא בהחלט קשר אחורי סולידי בהחלט ולא חור כפי שהיה בעבר. יש לו גם את היתרונות שלו בעמדה הזו, בעיקר בכל הקשור לניהול משחק, מסירה ומזעור טעויות.
אני לא אומר שמעכשיו הוא צריך לשחק אחורי, אלא שזה בהחלט קלף שאני כבר לא מתבאס שמשתמשים בו.
בכושר הנוכחי של טשואמני הוא לא מצדיק את עצמו כבאנקר בהרכב.
אני עדיין בעד קאמבינגה כקשר אחורי, אך לא יהיה נורא בכלל אם נשאיר את קרוס כמבוגר האחראי מאחורה וקאמבינגה יעשה יותר תנועה ללא כדור.
זה מאוד מורגש שבסופו של דבר, בעיקר במשחקים “גדולים”, לאנצ’לוטי יש את השחקנים “שלו” שהוא הכי סומך עליהם. קרוס (וגם לוקה, ובכלל “שדרת הוותיקים” שלנו) הוא אחד מהם. הרי חוץ מהאופציה של טשואמני כקשר אחורי יש גם אופציה של נאצ’ו מגן שמאלי וקמאבינגה קשר אחורי. בסוף ברגע האמת אנצ’לוטי הולך עם האנשים שלו. אפשר לאהוב את זה ואפשר שלא אבל במבחן התוצאה זה בסך הכול די עובד לו.
לדעתי, על הנייר, טשואמני צריך לפתוח לפני קרוס. גם עם ענייני הכושר (וזה נכון שכרגע טוני קרוס בכושר יותר טוב).
מבין השחקנים הצעירים יותר פדה כבר לגמרי הפך לאחד מהשחקנים שאנצ’לוטי הכי סומך עליהם. קאמבינגה גם בדרך לשם. טשואמני עדיין לא.
אגב זה לגמרי לבכות על חלב שנשפך אבל קסאמירו מדהים העונה ביונייטד. הסטטיסטיקה האישית שלו ובעיקר ההבדל בסטטיסטיקה הקבוצתית של יונייטד (למשל מספר הנקודות ומספר הספיגות של יונייטד איתו לעומת בלעדיו) מדהימים. כיף לראות אותו שם.
קרוס נלחם אתמול וה"התלכלך" כמו שהוא עושה בדרך כלל בצ’מפיונס ובקלאסיקו, אבל הוא עדיין רחוק מאוד מלהיות קשר אחרוי שמתאים לרמות האלה, אנצ’לוטי מתעקש לא להבין זאת, כולם כותבים שזה הצליח לו, אבל מה אם כל המצבים המסוכנים של צ’לסי בדקות הראשונות שנבעו ממחסור בקשר אחורי שיודע את העבודה היו נכנסות ? מזל זה לא שיטת משחק.
זה לא עבד לו בכלל. למרות שריאל בבירור הייתה הקבוצה הטובה יותר, באופן משמעותי, צ’לסי עדיין הגיעה לכמעט אותה כמות מצבים מסוכנים באמת. זה אך ורק בגלל הגישה המיותרת הזו. אין לי כמעט ספק שזה היה נראה הרבה יותר טוב עם אלאבה בשמאל, קמאבינגה קשר אחורי ואחד מבין מודריץ’ או קרוס על הספסל.
גם בימים של קאסמירו, שחוץ מהעונה האחרונה בלבן תמיד חשבתי שהוא הטוב בעולם בתפקידו בצוותא עם אנגולו קאנטה - היו מגיעים מולינו להרבה מצבים והיינו פותחים משחק בצורה מנומנמת מאוד. אני חושב שזו יותר בעיה קבוצתית-מבנית, אין משחק לחץ, אין תיאום, תמיד יש שאננות. אדוארדו קמאבינגה היה יכול אולי להשיג את ז’ואאו פליקס אבל מניין לנו שהוא לא היה שובר את הנבדל. אני לא מאוהדי טוני קרוס אבל הוא בסדר. לא חושב שלדויד אלאבה יש את כושר המשחק לעלות ולרדת כל הזמן.
זה היה ממתפרצות אחרי איבוד כדור.
בכללי יש פה הנחה לא נכונה, כאילו עם קשר אחורי לא מגיעים מולינו למצבים.
קצת נתונים מהמשחק ההוא:
לפי מדד הxg, היינו עם 2.4 אל מול 0.84 שלהם. ממש לא הייתה פה איזושהי פריצות לא הגיונית בהגנה.
הסתכלתי על אתר נוסף לגבי ממוצע XG עונתי בלה ליגה: https://footystats.org/spain/la-liga/xg#
(למרות שזה מראה שגיאה, האתר עובד)
כלומר אתמול צ’לסי הגיעה לXG נמוך יותר מהממוצע העונתי שלנו עם קאסמירו כקשר אחורי מול קבוצות שלא מדגדגות את התקציב שלהם.
זה נכון לכל עונה שלנו אגב.
עונה שעברה ממוצע הXG של קבוצות נגדינו היה 1.43
לפני כן 1.17
לפני כן 1.21
הלכתי אפילו לעונת 16-17 הנהדרת שלנו, אותה סיימנו עם ממוצע של 1.25 נגדינו.
בקיצור, לא הרגשתי פרוץ יותר בגלל קרוס במשחק מול צ’לסי.
אני לא רואה בקרוס פתרון לעמדה, אבל הוא לא גרוע כמו שעושים ממנו, זה מה שאני טוען.
אגב, הנתונים הללו כשאנחנו משחקים עם קאמבינגה שהתקפי יותר מנאצ’ו, אלאבה שפחות טוב מרודיגר, ועם 3 שחקני התקפה ולא 2 כמו בחלק לא קטן מהמשחקים.
הבאתי לשם נוחות את המספרים הכלליים, אך זה נכון גם למשחקי בית, שניה אביא את האתר שיראה גם את זה: https://footystats.org/clubs/real-madrid-cf-84
מוזמן לשחק עם העונות ותראה שבכל עונה, 0.84 יהיה מתחת לממוצע העונתי.
עונה שעברה: 1.33
לפניה: 1.09
לפניה: 1.12
לגבי האדום,
תראה כאן שבמחצית הראשונה שמרנו את היריבה על XG של 0.55. זה עדיין יופי של נתון.
כלומר גם כשבחרת את המחצית שאתה רוצה להראות, עדיין קיבלת שקרוס מול צ’לסי העמיד ממוצעים טובים משל קאסמירו מול האוססונות. לדעתי זה מספיק לפחות כדי להחמיא לקרוס על התפקוד במשחק הזה. לא קראתי פה לשים אותו באנקר בעמדה.
בשום שלב לא טענתי שאני רוצה אותו כקשר האחורי הפותח שלנו. רק ציינתי שהוא השתפר שם ושאני לא מתבאס לראות אותו משחק אחורי כמו בעבר.
יש פה לפעמים תגובות שנכתבות כאילו לפני המשחק. כשקרוס קשר אחורי משום מה הציפיה היא שהיריבה לא תגיע להתקפות, כאילו שעם קאסמירו או מקאללה זה היה המצב.
קרוס לא אגרסיבי כמוהם אך הוא לא רך כפי שהיה בעבר, והוא מאוד חכם בכיסוי השטחים שלו.
לא באתי בטענה שהוא הקשר האחורי שאני רוצה לקבוצה, אך כמו שאני אוהב את סבאיוס וחושב שהוא יופי של אופציה מהספסל, אז גם קרוס כאחורי הוא יופי של אופציה כפלאן בי.
נימקתי את התגובה שלי עם נתונים מהמשחק ברביעי כדי להוכיח שהקבוצה עמדה הגנתית לא רע בכלל.