גומלין 1/4 הגמר: מודחים אחרי הפסד 4:3 עם ספיגת שני שערים מאוחרים| כבשו: גולר-2, אמבפה

כותרות העיתונים הבוקר במדריד - מתרכזות בעיקר בהעפלה של אתלטיקו מדריד לחצי הגמר, על ריאל מדריד בקטנה למעלה:

שער המארקה: עם ג’וד בלינגהאם בימין ומייקל אוליסה בשמאל: “למה לא?” - ריאל מדריד בטוחה ביכולת שלה לעשות רמונטדה היסטורית נגד באיירן מינכן בחוץ כדי להעפיל לחצי הגמר ה-34 שלה [כולל גביע אירופה הישן כמובן]

בפריויו נכתב: “במאורת האריות” - באיירן מינכן ללא הפסד ביתי העונה בליגת האלופות וספגה רק שלושה שערים. מנגד ריאל מדריד ניצחה הכי הרבה פעמים באליאנץ’ ארנה (שלוש) מאז 2008. באיירן טורפת יריבות כל העונה, וכעת תורה של ריאל, נטולת הליגה והגביע, והמאמן ברורה: “כל מי שלא מאמין - יכול להישאר במדריד”. היסטורית ריאל הודחה פעמיים נגד באיירן אחרי כישלון בבית במשחק הראשון.

שער ה-AS: גם כן למעלה והפעם על רקע אנטוניו רודיגר וקיליאן אמבפה מהאימון המסכם: “ערב בשביל התהילה” - "ריאל מדריד מסתמכת על הטריו בלינגהאם-ויניסיוס-אמבפה כדי להפוך את המצב| מנגד מחכים לואיס דיאס-הארי קיין-מייקל אוליסה המסוכנים.

בפריויו נכתב: “ליל הלפידים” - ריאל מדריד מחפשת קאמבק היסטורי במשחק שעשוי להכריע את העונה שלה. בלינגהאם יפתח בעוד אמבפה ישחק עם מסכה על פניו. מולם ניצבת שלישיית התקפה קטלנית. זה קשה, קשה מאוד עד כדי כך שזה נראה לעתים בלתי אפשרי. אבל זה אפשרי. זו ריאל מדריד, שאלופה בלילות דומים ללילה כזה"

ההרכבים המשוערים בתקשורת במדריד:

המארקה וה-AS עם הסכמה ברורה על כך שפרלאן מנדי יפתח כמגן שמאלי וגם על הקישור: כמובן עם ג’וד בלינגהאם ופדה ואלוורדה, וגם עם טיאגו פיטארץ’ וארדה גולר, כלומר ללא אדוארדו קמאבינגה. ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה בהתקפה. מחלוקת אחת – במרכז ההגנה. המארקה עם אדר מיליטאו בעוד ב-AS השאירו פתח לכך שדין האוסן יפתח לצד אנטוניו רודיגר.
לגבי היריבה באיירן מינכן אין שאלות. מסתמן אותו הרכב בדיוק כמו במשחק בסנטיאגו ברנבאו. סרג’ גנאברי ימשיך ב-11 וג’מאל מוסיאלה ימתין על הספסל. הארי קיין בפנים כמובן וכמוהו לא מעט שחקנים נחו ביום שבת.

האקס לוקאס ואסקס שהיה חלק מהרמונטדה נגד באיירן מינכן בסנטיאגו ברנבאו לפני שנתיים, וב-2018 אף בישל את שער הניצחון במינכן (1:2) למרקו אסנסיו ובמשחק במדריד שיחק כמגן - “ריאל מדריד מסוגלת לעשות הכל. באיירן שיחקה טוב מאוד בברנבאו אבל אף אחד לא היה מופתע אם המשחק היה מסתיים בתיקו 2:2. לריאל מדריד יהיו את ההזדמנויות שלה, אני בטוח בכך. היא יכולה להקשות על באיירן שמציגה עונה מרהיבה מאוד, בטח במשחקי הבית. באיירן מאוד אמינה, אבל ריאל מדריד היא תמיד ריאל מדריד”.

קצת כתבות מהמארקה: ‘הוריקן קיין’ - 14 שערים בעשרת המשחקים האחרונים - החלוץ האנגלי מתמודד מול אמבפה לא רק על מקום בחצי הגמר אלא גם על נעל הזהב ועל תואר מלך שערי ליגת האלופות. הדו-קרב ביניהם יכריע לא מעט על העולה לשלב הבא| והשוער: “מנואל נוייר נגד ריאל מדריד: מאבק של 14 שנים” - הוא היה מצוין במשחק הראשון לאחר שהיה הגיבו הטראגי ב-2024. יש לו היסטוריה ארוכה של דו-קרבים ועימותים מול ריאל מדריד

-טורי דעה מה-AS: תומאס רונסרו כותב: “עם הרוח של טיאגו פיטארץ’” - הילד הצעיר עדיף עם המחויבות שלו על אדוארדו קמאבינגה הבלתי יציב"| פרדריק הרמל: “האושר של התקווה” - מאז השבוע שעבר אנחנו מדמיינים תסריטים בראש על הערב. לחלום זה בחינם"

למרות שאני מקווה להדחה (אפקט הפרפר לזעזוע מקצועי) אני משתדל להיות אופטימי.
התוצאה נזילה 2-1, וחוץ מההתעללות של אוליסה בקרראס לא באמת התרשמתי מבאיירן.
במידה ואנחנו עולים היום עם מנדי (בתקווה שישרוד 90 מבלי להיפצע), ואדר ורודיגר במרכז ההגנה, סהכ זה שיפור משמעותי מהמשחק הקודם.
אחרי ההופעה החיובית של בלינגהאם בליגה גם הוא יכול להיות משמעותי במאבק הזה.
בקיצור אם מתחברים כמה כוכבים אפשרי לעבור.

נ.ב
מתי הטרלול של להתגעגע לחוסלו כאילו היה ראול יגיע לסיומו?
לא מובן לי הטרנד…

חוסלו הוא כמו אוהד שהגשים חלום שנתיים אחרי שנסע לגמר ליגת האלופות כדי לעודד את דני קרבחאל הגיס שלו - הוא לקח את ריאל מדריד לגמר עם הצמד שלו, תוך עשר דקות, כמחליף, והוא מזוהה עם הקאמבק נגד באיירן מינכן בסנטיאגו ברנבאו. זה סיפור מקסים. משחקים היום נגד באיירן, וזו הייתה ‘התעלות’ בלתי צפויה. אם ויניסיוס היה מבקיע צמד כשהוא בזון שלו באותה שנה זה היה פחות מפתיע ומרגש. אנשים גם היו שמים את כספם על רודריגו שיש לו מאזן טוב במפעל או על ג’וד בלינגהאם לפני שהיו חושבים שחוסלו יהיה הגיבור. שמחתי לעזור

הייתה בי אופטימיות גדולה, אבל ארבלואה כמובן הוא ארבלואה, אם ההרכבים המשוערים האלה הם אכן ההרכב שעולה בסוף לשחק הלילה אז הסיכויים שלנו אפסיים.

מסכן טיטי, הולך לפרוש לים שני ערבים ברצף

למה כבר ציפית?

אני מרוצה מכך שגולר בחוץ. כבר משהו חיובי.

אני חייב להבין מה גורם לך להיות אופטימי?

תודה מכיר את החומר.

לדעתי מעבר לכל הרומנטיקה יש את העניין הפשוט של להתגעגע לחלוץ קלאסי שעומד בחוד של ריאל מדריד.

מאז חוסלו(שגם לא היה שחקן הרכב בכלל) אין לנו חלוץ ואנחנו אפילו לא מנסים לשחק עם חלוץ, ונמאס כבר מזמן מהבדיחה העצובה הזאת, מתגעגעים לנוכחות אמיתית ברחבה,

גולר בפנים, אלונסו הוריד אותו מההרכב והפך למחליף שני ואפילו שלישי, מאז ארבלואה גולר הוא הראשון שנרשם על הלוח בכל משחק.

באיירן עם הגנה חלשה מאוד ונותנת שטחים, זה בדיוק מה שאנחנו צריכים כדי להגיע להמון מצבים, ונגד באיירן למרות משחק חלש הגענו להרבה מצבים ועם אמבפה יותר חד גם היינו מנצחים.

אבל עכשיו עם פיטארץ’ וגולר בהרכב יאנסו אותנו בפיזיות ובאתלטיות כפי שקרה במשחק הראשון, החזרה של ג’וד היתה אמורה לאזן כשיכנס במקום גולר להרכב.

גם מנדי מגן שמאלי נשמע כשידרוג הגנתי, אבל כשלא נצליח להניע כדור ומנדי יתחיל לאבד כדורים שטותיים יתפתחו התקפות יותר מסוכנות מאלה שהוא אמור לעצור כשיחליף את קרראס.

אתה רושם שריאל שיחקה חלש במשחק הראשון, אבל ככה היא נראת כל העונה, ריאל החמיצה אבל אי אפשר להתעלם מההחמצות של באיירן רק בעשר דקות האחרונות הם היו צריכים לתת עוד שני גולים.

היכולת שלך לראות תמיד שהכל תלוי בריאל זה מדהים.

כשרק היכולת שלך להבין מה שאתה רוצה בלי קשר למה שנכתב בפועל מתעלה על היכולת הנ’’ל שלי.

ההזדמנויות של באיירן ב 10 הדקות האחרונות כתוצאה ישירה מההפקרות בדקות האחרונות מניסיון של שחקני ריאל להשוות, זה צפוי וקורה כמעט בכל משחק. עד אז מבחינת הזדמנויות ריאל הגיעה ליותר הזדמנויות מסוכנות למרות שבאיירן שיחקה יותר טוב, וזה מה שאני טוען ובגלל זה הייתי אופטימי, נגד באיירן גם כשהם ישחקו הרבה יותר ‘‘טוב’’ עדיין נגיע ליותר הזדמנויות, כלומר, לא נשחק טוב כי תחת ארבלואה לא שיחקנו טוב ולא נשחק טוב, אבל נגד באיירן נגיע למספיק הזדמנויות לנצח גם עם משחק גרוע שבלוני ומבולגן, לא כך נגד כל קבוצה.

“קאמבק? זו הסיבה שאנחנו הגעת לכאן. אנחנו מאמינים. בואו נקווה”. הנשיא פלורנטינו פרס הצטרף לקבוצה במלון במינכן, בירך את השחקנים ואיחל להם בהצלחה.

באל צ’ירינגיטו פורסם כי אלבארו ארבלואה הדגיש את החשיבות של כריסטיאנו רונאלדו ו’אכזריותו’ מול השער בלילות הגדולים: “אם רוצים לעבור שלב - אסור לכם להחטיא הזדמנויות, זה בלתי אפשרי”

בפעם הקודמת (2024) ריאל מדריד שיחקה בתלבושת השחורה נגד באיירן מינכן, הפעם לא - במדי הבית הלבנים, מה שלא קרה מאז 2014 וה-0:4 המרגש ההוא של סרחיו ראמוס וכריסטיאנו רונאלדו.

כ-4,000 אוהדי ריאל יהיו במגרש היערב באליאנץ’ ארנה, ב-AS תפסו אותם לשיחה קצרה. הם ‘כובשים את הרחובות’ וצובעים אותם בלבן, אופטימיים ואומרים: “זו מלחמה ואנחנו כאן. ריאל מדריד לא תהיה לבד. זה מעטים מול רבים אבל ירגישו אותנו”.

אגב עדכון נוסף שעלה: ברדיו קופה - אם כי הם היחידים - מדברים על אפשרות של ברהים דיאס בהרכב כלומר בלי ארדה גולר.

ההרכבים שלנו בניצחונות במינכן באליאנץ’ ארנה - ב-2014 בעונת הדסימה עם אותו משחק פסיכי (0:4) עם יתרון 0:1 מחצי הגמר הראשון במדריד| ב-2017 במשחק הראשון של רבע הגמר, כבר עם זינדין זידאן על הקווים - ניצחון 1:2| ובחצי הגמר ב-2018 במשחק הראשון, גם כן עם זיזו. אפשר רק לקנא

אמנם פאביו קונטראו נבחר בצדק על חשבון מרסלו בשל היכולת ההגנתית הגבוהה, ובכל מקרה ההרכב של 2013-14 מהחזקים בתולדות המועדון, עם ה-BBC, עם ראמוס ופפה בשיאם, עם צ’אבי אלונסו ולוקה מודריץ’, עונת הבכורה של דני קרבחאל שהייתה הצלחה מסחררת.

ב-2017 זו כבר שלישיית הקישור ההיסטורית של ה-CMK, קרוס בצד שלנו*, קאסמירו כמובן, מרסלו, איסקו בשיאו כדי להוסיף עוד איזון ודריבל לאמצע [על חשבון בייל הפציע].

ההרכב של 2018 נראה קצת פחות זוהר ומאוד הגנתי, כריסטיאנו היה חלוץ החוד במינכן, אבל עדיין המון מנהיגים גדולים על המגרש וסופר-סאב מהספסל כמו אסנסיו למשל.

*אגב, ידעתם שקרוס כשחקן באיירן ביצע ב-2014 את הפאולים שהובילו גם ל-0:2 שלנו בכדור החופשי (עבירה על גארת’ בייל) וגם ל-0:4 של כריסטיאנו רונאלדו?

-הלוואי שהיה את המשחק המלא באינטרנט או משהו ואפילו בערוץ הגולד, ראיתי תקצירים שוב של הרמונטדה ב-2001-02 נגד באיירן מינכן אלופת אירופה, כמובן בסנטיאגו ברנבאו. הגרמנים לעגו לנו בכלי התקשורת אם זה אוליבר קאן, חסן סליהמיציץ’ ועוד, התגרו והחנו את האוטובוס, סטפן אפנברג היה יריב קשוח, וריאל עלתה זועמת. לואיס פיגו עשה שם גליץ’ אדיר ומנע מהם גול, שלא הגיע בשעה הראשונה, הבלמים ניצחו את ראול ומוריינטס בכל התאקלים. זידאן סובב לחיבור והחוצה ואז איבן הלגרה היה האיש למשימות מיוחדות. גוטי כבש את השני בתוספת הזמן מבישול של ראול.

ו-ויסנטה דל בוסקה כמובן תרם את חלקו כשסטה קצת מהשטאנץ’ הרגיל והעלה את סנטיאגו סולארי בהרכב, זיזו קיבל את מלוא החופש באמצע, ומקאללה היה הקשר האחורי היחיד.

בעבר הייתי נוטה להסכים איתך, אבל כל עוד הדון פה הDNA של המועדון לא ישתנה ולא פתאום נהפוך לקבוצת כדורגל מודרנית , אז אם כבר זה המצב שנמשיך לזלול תארים בדרך.

הרכב ריאל מדריד לגומלין רבע הגמר: עם פיגור 2:1 מההפסד הביתי - ריאל עם הגב אל הקיר ואלבארו ארבלואה בהרכב התקפי על כל הקופה. ריאל חייבת קודם כל להבקיע אחרת תודח. השלב הבא הוא לנצח. אדר מיליטאו במרכז ההגנה, פרלאן מנדי המגן השמאלי, או.קיי זה היה צפוי. ג’וד בלינגהאם יחד עם ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה. אבל גם ברהים דיאס בהרכב במקומו של טיאגו פיטארץ’. תנו לנו את זה! האללה מדריד.

ההרכב: לונין, טרנט, רודיגר, מיליטאו, מנדי, ואלוורדה, ברהים, גולר, בלינגהאם, ויניסיוס ואמבפה

אני חושב שזה הימור גדול מדי כי טיאגו הוא בכל זאת שחקן הגנה יותר מברהים דיאס וכמובן שארדה גולר לא פיזי מספיק [ושאדוארדו קמאבינגה יעשה חושבים]. יש לנו המון-המון-המון כישרון על המגרש אבל אני קצת חושש כי באיירן חזקה מאוד וככה לא נוכל לבלום אותם. בכל מקרה הצלחה כבירה או כישלון עצום. הזדמנות בלתי חוזרת “לגלאקטיקוס” שלנו וגם לברהים.

הרכב מטורלל. נקווה שלא נהיה בפיגור 3 כבר במחצית.

זה או התרסקות מטורפת…. או התרסקות מטורפת.

היי לפחות לא נחטוף שמינייה כמו בארסה זה בטוח.

נראה שארבלואה מנסה ללכת כישרון מול כישרון נגד באיירן, זה סוג משחק שבו נפסיד, אין לנו מה למכור, לא כי אין לנו כישרון אלא כי הכישרון שלהם הרבה יותר מאומן, מסודר ועובד קשה.

זה נראה שאנחנו זורקים הרבה כישרון על המגרש, אבל אני חושש שזה רק יפגע בנו, ג’וד ופדה שהיו אמורים לתת לנו את האקסטרה מהקו האחורי עם הצטרפות בזמן מקבלים עכשיו עבודה טקטית קשה במרכז המגרש מה שימנע מהם את החופש שהם אמורים לקבל, הם יותר טובים כצמד שמצטרף להתקפה מהצמד ברהים וגולר, אני מתקן את עצמי, הם טובים לאין ערוך מהצמד השני כזוג שאמור לקבל חופש הצטרפות למעלה מהזוג השני.

איך שאני רואה את זה, קמאבינגה וטיאגו במרכז המגרש והצמד ג’וד ופדה בצדדים עם חופש לתקוף היה נותן לנו יתרון על פני ההרכב היותר ‘‘כישרוני’’ שעולה כרגע כאשר פדה וג’וד ישחקו במרכז.

מקווה לטוב, זאת עדיין באיירן עם צמד בלמים שכל אחד מהם עושה בממוצע 1.5 טעויות פתטיות כל משחק.

עם ארבלואה וההרכב הזה אל תשים על זה כסף.