מחזור שני: 1:4 נפלא בבלאידוס ותשואות ללוקה| בנזמה, מודריץ', ויניסיוס ופדה

יש עוד הרבה מה לשפר אבל איזה תענוג לראות סוף סוף קבוצה אתלטית ששורפת את המגרש.
חייבים לעבוד על משחק הלחץ, לא יכול להיות שלמרות כל האתלטיות שלנו אנחנו לא מצליחים לחטוף כדור.

ארבעה שערים בלי תרומה התקפית של קרבחאל ומנדי. אלאבה לעומתם תורם הרבה יותר במעט ההזדמנויות שהוא עולה קדימה.

חבל שאנחנו משחקים רק עם שני שחקני התקפה מול קבוצות כמו פרנקפורט, אלמריה וסלטה. את השיטה הזאת צריך לשמור למשחקים מול סיטי, ליברפול, באיירן, פ.ס.ז’ וכו’. אין שום סיבה לעבות את הקישור מול קבוצות מדרג בינוני ומטה. אני מניח שאם רודריגו היה כשיר היינו רואים אותו היום בהרכב.

כל הכבוד לבנזמה על הפרגון להזאר בפנדל אבל ההחמצה שלו מהריבאונד לא מתאימה. הוא עדיין לא חד מספיק.

נראה לי שאני הולך להתאהב בצ’ואמני. הוא רק בן 22 ועוד לא התאקלם וכבר נותן תצוגה כזאת. תענוג. לא חושב שקישור שלו עם קמאבינגה יהיה בעייתי מבחינת יצירתיות. מה שחסר לנו זה אגף ימין ותרומה התקפית מהמגנים.

עלינו עם ההרכב שטענתי שהוא הכי חזק שלנו, חוץ מהפיסה האחרונה שזה רודיגר במקום מנדי ואלבה שזז שמאלה.

אני חושב שסהכ היה לנו משחק דיי טוב. התחיל קצת כמו מה שהתרגלנו בשנים האחרונות, שבלוני ומשמים אבל לאט לאט הקישור תפס את המושכות והצגנו כדורגל קצת שונה, קצת יותר אופטימי.

בנוגע לטשואמני, מצד אחד טוענים שהוא ניחן בטכניקה לא רעה בכלל ומצד שני הרגשתי שהוא היה לא מלוטש מספיק היום - כל מיני סירבולים כאלה ואחרים ולא הכי נקי. אבל יש לי הרגשה שזה יותר עניין של בטחון. לקראת הדקה 60-70 הבחור קיבל בוסט ביטחון וזה נראה שזה הולך לכיוון טוב. בואו נודה בזה - לא כל אחד זוכה לפתוח בהרכב של ריאל בגיל יחסית כזה צעיר ועוד להחליף/להכנס לנעליים של שלישיית קישור היסטורית. אז כרגע אני אהנה מהספק.

בנוגע לפדה שהיה לי קצת וויכוח לגביו עם חלק מהפורום, אני מסכים שהיום המשחק שלו לא היה ממש טוב ואפילו קצת מבולגן, אבל הבעיטות שלו והגול שלו זה בול מה שחסר לנו מרודריגו. בקצרה, רודריגו הוא פוטנציאל אבל פדה הוא מחץ. אני חושב שזה יותר עניין מנטלי ולא כישרוני, אבל אם רודריגו יצליח לעשות פדה בהתקפה אז אשרינו.

אבל שוב מה שאני אוהב בפדה זה הגמישות במערך שלנו. היום כשקרלו החליף את קמאבינה והכניס את אסנסיו והזארד לשניה הייתי מבולבל ואמרתי לעצמי שלא הגיוני שהקישור שלנו יהיה עכשיו פאקינג סבאיוס וטשואמני. ואז נזכרתי שפדה עדיין במשחק ומוסט למרכז השדה. בעיניי זה אופציה שאי אפשר לקחת כמובן מאליה.

ויני עם גול גדול, אולי אפילו בפוקס(?). הייתי בטוח שבורח לו והוא מחמיץ או אפילו לא עובר את השוער. בסוף גם ברח לו וגם הבקיע :grin:

יאללה, נחכה למשחקים הבאים אבל מגיע כל הכבוד לקבוצה: לצאת עם 4-1 (כמעט 5-1) מסלטה ויגו זה חתיכת הישג.

בנזמה לטעמי לא היה טוב גם בחודש האחרון (ואולי יותר) של העונה שעברה.

ההימור עליו מטורף. זה לא ויניסיוס בן ה-22, בנזמה כבר בן 35. אני לא מבין איך אפשר לא להביא חלוץ שאפשר לסמוך עליו שישחק, והרבה.

ומה הכלים של הקבוצה שלנו מול הגנה של אוטובוס, נניח אלמאיה ששיחקה עם שלושה בלמים? סלטה ויגו קבוצה שמתפרקת מהר יחסית ומפקירה והיא גם עם קו הגנה די גבוה. בהרכב שפתח אתמול יש לנו שני שחקנים שמסוגלים לעשות משהו. מודריץ’ לא עשה את הפעולות האלה מספיק בעשור שלו כאן. קרלו אגב רמז שרודריגו יחזור לכנף. ברור שצריך להזיז את אלאבה לשמאל.

בנזמה בועט כאילו שנייה מאוחר מדי וקצת מהסס וזה פוגע בבלם אבל הוא שומר מעולה על הכדור ובכל משחק עושה פעולות טובות מעבר לשיתוף הפעולה עם ויניסיוס. אתמול הוא היה צריך להיות מוחלף וגם בשנה שעברה קרלו לא עשה זאת. בינתיים הוא בסדר.

מקווה שחודשיים או קרוב לזה בהם ההרכב ירוץ ויהיו יותר אתלטיים על המגרש אז גם נראה לחץ גבוה. זה ממש לא היה אתמול.

אני מסכים מאוד שההרכב והיכולות הפיזיות של הקבוצה השנה כביכול “דורש” לחץ גבוה. העניין הוא שההרכב הכי חזק שלנו עדיין כולל בתוכו את מודריץ’ ובנזמה שלא בטוח שבנויים לזה. האם לחץ גבוה בלעדיהם יהיה מספיק אפקטיבי?
אומרים שבדרך כלל, כדי שלחץ גבוה יהיה מוצלח, הוא צריך להתחיל בחלוץ כי איבודי כדור שם הכי מסוכנים. אני לא יודע אם הייתי רוצה לשלוח את בנזמה לרדוף אחרי הבלמים.

על מה אתה מדבר? עם כל הסלידה שלי מבנזמה, הוא החלוץ הלוחץ הטוב בעולם היום. תצפה בגולים שלו מהעונה שעברה ותראה כמה גולים נבעו מחטיפות שלו באזורים מסוכנים.

על מה אני מדבר? על הרצון שלי להאריך את הקריירה שלו בטופ כמה שיותר.

יש הבדל עצום בין חטיפות כדור מבלמים פעם ב… (כמו שבנזמה בהחלט עשה) לבין לחץ גבוה כשיטה מתודית. זה יכריח אותו ללחוץ כל הזמן. זה ישחוק אותו לגמרי.
אתה לא טוען בעצם שהקבוצה לחצה גבוה כל העונה הקודמת נכון? או שרק בנזמה לחץ גבוה וכל השאר נחו?
לא מדובר פה על חטיפת כדור מהבלם או קריאת נתיב מסירה מדי פעם (שאני מסכים שבנזמה מצטיין בזה) אלא על לחץ גבוה כשיטה.

לחץ אפשר לעשות גם עם שחקנים איטיים,בתנאי שהם מספיק אינטילגנטיים ויודעים איפה לעמוד ואיך לסגור קווי מסירה,בנזמה ומודריץ הם בדיוק כאלה,בתוספת כל המפלצות שסביבם,יש פה פוטנציאל למשחק לחץ שלא נופל מליברפול,אבל המאמן שלנו כן נופל משמעותית מהמאמן של ליברפול.

כשיש לך חיות כמו פדה, קאמבינגה טשומאני ו-ויניסיוס מסביבם, זה בהחלט מפצה. מה גם שכמו שציינו לעיל, לחץ יכול להתבטא גם במיקום אלגנטי.

בשורה התחתונה, מטרת משחק הלחץ זו חטיפת כדורים באזורים המסוכנים אשר יתורגמו למצבים מסוכנים ושערים. בנזמה הצטיין בזה בעונה שעברה וכבש כמה שערים מאוד חשובים בשלבי ההכרעה.

לחץ אפשר לעשות בכל מיני שיטות ודרכים.
לפני עשור היה לנו את די מאריה שכביכול עשה לחץ מדהים, הוא היה בכל מקום במגרש אבל רץ כמו תרנגולת בלי ראש, אלונסו שמר, חטף, סגר קווי מסירה ולחץ לא פחות טוב ברבע מהמאמץ.
פיזיות זה חשוב אבל יש לנו מספיק שחקנים אתלטיים ופיזיים וגם שחקנים חכמים על מנת לעשות לחץ אפקטיבי.

אני חושב שאי אפשר להתעלם מהמחצית השנייה המעולה של טשואמני, עבודה נהדרת שלו בעזרה לבלמים ובחיפוי על קמאבינגה ומודריץ’ (זה תכלס התפקיד הכי החשוב שלו). הוא חזק, דומיננטי, יש לו מסירות ארוכות נהדרות, מתקל מדהים לפי דעתי ויש לו פוטנציאל אדיר בכל הקשור ליציאה קדימה אחרי תיקול או חטיפה, הוא פשוט צריך עוד טיפה ביטחון וכושר משחק. הזכירו פה מעליי ויכוח שעתיד להתקיים על קמאבינגה VS פדרי, לא חושב בכלל שיש פה תחרות. אדוארדו שחקן כל כך שלם עם טכניקה וזריזות רגליים לא פחות ממדהימות. מבחינתי הוא החתמה היסטורית עוד מהיום הראשון שלו.
ויניסיוס אחרי עוד משחק ענק שלו ועדיין מרגיש לי שכמו תמיד, היה יכול להוציא יותר מהמשחק שלו, אבל לא אהיה חזיר.
שורה תחתונה ועיקרית מהמשחק: אנחנו עדים לחודשים האחרונים של לוקה ואני חרד מהיום שאחריו, לא עולה לי לראש שום שחקן שיכול ספק יצירתיות בשילוב עם יעילות כזו על הדשא (אולי ראיתי את זה בקטנה על בלינגהאם וברנרדו). אם לא נביא גיבוי הולם לקארים אנחנו נאכל את הכובע, כל עוד הוא על המגרש אני מבסוט. לא מתרגש מחלודה של תחילת עונה.
והדבר הכי חשוב - רודיגר חייב לפתוח כשאלאבה מגן שמאלי, מנדי תמיד יהיה לטעמי מגן טוב אבל הוא לא מנצל את הדאבל וטריפל טים שעושים על ויניסיוס. מרסלו PRIME עושה במשחק כזה שער ובישול. חד משמעית.

אנחנו לא לוחצים גבוהה בכוונה תחילה. אנחנו בכוונה מאטים את קצב המשחק ונותנים ליריבות לתקוף, ואז בדקה 65 ככה אנחנו מרימים את קצב המשחק ומחסלים את היריבות. בדקות האלה כבר אין אוויר ליריבות שהתרוצצו כל המשחק וחשבו שאשכרה הם עומדים לעשות את זה.

אני מאמין שכל עוד לוקה ימשיך ביכולת שלו הוא יקבל חידוש חוזה גם העונה. הוא רוצה ואין סיבה שהמועדון לא ירצה לשמור שחקן על שגם לחלוטין מקבל את הפיחות בדקות שלו, אך לא במעמד. תראו איזה כיף יהיה לו העונה הביאו לו 2 שומרי ראש אתלטיים והוא יכול להתפנות לעשות קסמים ורוקנרול.

ויני פשוט העאלה את הרמה שלו מעונה שעברה. עונה שעברה היו שומרים עליו לכל היותר 2 שחקנים, כיום זה שלושה או ארבעה שחקנים והוא עדיין מצליח לעשות קסמים ובסוף למצוא את השער/בישול.
כאשר רודריגו יחזור זה אמור להקל על ויני השמירה עליו תקטן ותהיה לנו התקפה מצד ימין.
שמח על השער של פדה, רק שימשיך ככה!!!
מה שרודיגר עשה אתמול עם המהלך שהוביל לפנדל זה פשוט מפחיד.
צ’ומאני יחסית למשחק הפושר מול אלמריה הראה היום את מה הוא יכול לעשות, רק שימשיך את היכולת מאתמול הלאה.