אפשר לסבול את זה| אז באירופה צריך לסבול ובטח בנוקאאוט, לא? בטוח שיש אטרקציות בלייפציג, לא ציפיתי שנטייל שם. זה הזכיר לי את המשפט הקבוע של זינדין זידאן לפני הנוקאאוט פשוט אז זה היה קורה נגד קבוצות חזקות יותר. במחצית השנייה עוד כאילו היה פינג-פונג של התקפות, את המחצית הראשונה מאוד לא אהבתי למעט אולי אדוארדו קמאבינגה. כבר אחרי דקה נתנו להם קרן במתנה, השער שנפסל - לא רוצה לצלול כאן לחוקי המשחק, לא מרגיש שיא הנוח עם זה אבל ניחא, כי אם היינו סופגים זו הייתה בעייה.
כאוהד ריאל לא חוויתי את שנות ה-70-80 בהן גרמניה הטילה עלינו אימה, אבל כן השלמתי פערים ואני זוכר שתמיד היינו מפסידים במינכן עוד במנהרה, כל מיני תוצאות שלומיאליות למשל גם נגד ורדר ברמן ב-2007-08 או הנוקאאוט שזכור היטב מעבר לשברון הלב עם ז’וזה מוריניו - זה ההפסד לבורוסיה דורטמונד שאיכשהו הפך לתבוסה.
הרגשתי שבחלק מהדקות לא נגענו בכלל בכדור ובהמשך אני לא ממש זוכר התקפה מסוכנת שלנו שאפילו חסרה בה המסירה האחרונה, פשוט לא הגענו לאיזור, השחקנים בשלב מסוים הלכו יותר מדי על בטוח. לא יצרנו יתרון מספרי, לא זרקנו את הכדורים לוויניסיוס ג’וניור שהיה בזון ובאנו להעביר את הזמן. היינו מאוד מסורבלים בהגנה, כולם למעט אורליאן טשואמני. כן אני סלחן על הניצחון.
לדעתי זה עוד משחק שמוכיח עד כמה העונה הזו היא דרך חתחתים אבל בה כל אחד נותן את שלו, ממש אפשר לסמוך על כל 17-18 שחקני הסגל שלנו. ברהים הוא לא כוכב כדורגל עדיין, הוא השחקן במקום הרביעי בהיררכיה בערך, אבל הוא גם לא שחקן זוטר, ממש לא. אני לא אשווה את השער שלו דווקא לליאו מסי, הייתה המון נחישות בגול הזה והופתעתי לטובה מהסיומת כי דבר כזה היה חסר לו בדרבי למשל. כל כך הגיע לו לכבוש את שער הניצחון, הוא הרבה יותר טוב וחשוב מרודריגו כרגע. רק הפציעה הארורה ההיא, מגיע לו להיות בנבחרת, אוף, כבר אין שחקנים. נקווה הפעם לבשורות טובות לשם שינוי. וצר לי הוא צריך לשחק במקום רודריגו.
הלאה, מעבר לברהים, עוד שני מצטיינים גדולים במשחק הזה: אנדריי לונין באמת בהופעה הכי טובה שלו בריאל, הייתי יותר שליו אם היה צריך להתערב חמש פעמים ולא תשע, לא “לשבור שיא” או להתקרב להופעות של איקר קסיאס וטיבו קורטואה ברמת הסטט’. חלק מהאיומים היו נוחים אבל היו לו גם זינוקים מרשימים כמו באחד על אחד, הרפלקסים טובים, ראיתי שיפור בכדורי הגובה, אין שאלה בכלל כרגע: לונין>>>קפה. את משחקו הטוב ביותר בריאל לטעמי הציג טשואמני כבלם, הוא היה נראה מפלצת. שקט וקר רוח, אני זוכר גליץ’ במחצית הראשונה אחרי שניסיון של נאצ’ו ללחוץ גבוה לא עבד (נהיה הוגנים - פעולה טובה של נאצ’ו התחילה את ה-0:1 - תראו ב-AS, מחצית ראשונה לא טובה שלו ואחר כך שיפור) בו הוא מציל אותנו. שקט בהנעת הכדור כיאה לקשר, משחק גובה פנומנלי. איזה כיף. אבל זו בעיה אם את המשחק הטוב ביותר שלו הוא הציג בקישור האחורי.
ויניסיוס מבחינתי דווקא כן עבר את המבחן, אולי את הבוחן, נבדוק אותו בוויקאס נגד ראיו וייקאנו וחבריו, כמה סנטימטרים והוא היה עושה 0:2, מהלך עצום שלו. כמובן ערב שקט יותר אבל הייתה לו מסירה נהדרת לרודריגו אפילו אובר-פרגון. הרגשתי שלא קיבל מספיק כדורים ודווקא כן הוציא מים מהסלע.
המשחק הבא נגד ראיו וייקאנו גם בסגל חסר, גם בשעה מעפנה של 15:00 בצהריים ובספרד זה אפילו מוקדם יותר, רק שלא נירדם בסייסטה ונמשיך במסע לעבר האליפות. האללה מדריד!