עם הצמד של כריסטיאנו היינו עולים, 2:3 ואנחנו ברבע הגמר. וברצינות: היום בו ריאל מדריד מסיימת את דרכה בליגת האלופות הוא הכי קשה עבורי ברמה הספורטיבית, גדלתי על המפעל הזה, עפתי על המפעל הזה, אנחנו מזוהים עם המפעל הזה. בעונה שעברה זה היה סיוט, לא היינו קבוצת כדורגל, ואני לא זוכר מה זה לקבל בעיטה בשמינית הגמר, כבר שכחתי את הימים האלה. היינו פחות טובים (משמעותית) בצמד המשחקים ועפנו בצדק.
אפשר לתת את דה בריינה כמשל איך סיטי משחקת מהר, יצירתי וישיר ואנחנו מתמסרים בלי סוף, נטולי רעיונות וכמובן שיש דאגה על הסגל הנוכחי שרחוק שנות אור מאריות אירופה, יש היגידו שהבלאי התגלה כבר בעונה האחרונה של כריסטיאנו אבל הגולים שלו הסתירו את זה.
לא מוצא ממש טעם לנתח נקודתית חילוף כזה או אחר, ושני גולים ברורים של ואראן שכשל כישלון חרוץ זה יותר מדי, ועדיין, אני חושב שעוד לפניכן היינו צריכים להגיב. קרוס ומודריץ’ איטיים, שקופים, לא אגרסיביים (לא מתאימים כבר?) וקאסמירו ביום כל כך איום ונורא - לא חטף כדור, לא סגר מקו שני, איבד כדורים לא פעם. גם אם אין לך איזה תותח על הספסל, למה לא להכניס את פדה? למה לא ויניסיוס? או אולי יוביץ’ יותר מוקדם? כנ"ל לגבי מרסלו שיש לו את הקסם שלו.
הדברים השתבשו להזאר מהרגע הראשון בקבוצה, רק ההצגה החגיגית שלו לתקשורת עברה חלק, ועדיין הופתעתי בכל זאת מהפחד שלו להיכנס לתאקלים, מחוסר הנסיונות לייצר דריבל, הוא נראה מפוחד מהצל של עצמו וזה מדאיג מאוד לקראת העונה הבאה. ומנגד, מחמאות גדולות לבנזמה על שער ענק מבחינתי ומשחק טוב, הוא באמת היה כמעט לבדו. העונה לקח פיקוד ומנהיגות וגם בעונה שעברה בניגוד לשחקן הגולף שלנו, גארת’ בייל.
ומילה אחרונה, על האיש שלא היה שם:
קודם כל, פלורנטינו, לעבודה - זמן לחוזה חדש, שנתיים או שלוש אם צריך, ויפה שעה אחת קודם, מה גם שראמוס העונה היה מצוין, אלה לא דיבורים על ‘מנהיגות’ או ‘הישגים’ אלא תאכלס מה שקרה על כר הדשא. יש הבדל בין להוביל את ההגנה של ריאל מדריד לבין להיות סוג של טרמפיסט. ראמוס על כל טעות כאן נגד בטיס או ויאריאל סופג שק של ביקורות משום מה, זה אולי סקסי כאוהד ריאל מדריד להעביר עליו ביקורת. אז הוא עושה פנדל שטותי ולפעמים עולה קדימה מדי. היעדרות היא דרך להביע נוכחות. אולי אני מטשטש משהו בזיכרון אבל ראמוס בחיים לא הציג ערב איום כזה כמו ואראן שעצוב לי עליו אבל הוא בלם גדול וייצא מזה. האללה מדריד, מחר יום חדש.