ההבדל בין בארסה לריאל ממש לא גדול. אם אנחנו היינו משחקים אתמול מול באיירן זה גם היה נגמר בתבוסה מביכה. אין לשתי הקבוצות יכולת להתמודד עם משחק הלחץ והמהירות של קבוצות מהטופ האירופי. הכדורגל השתנה והתקדם וריאל ובארסה נשארו במקום.
המזל שלהם שהם הפסידו 8-2 ולא 2-1. עכשיו הם יתחילו בתיקון ואנחנו נשארים בדיוק אותו דבר.
לא מסכים, משחק כזה(בניגוד למשחק נגד הסיטי ששם היינו חייבים להבקיע ופעמיים) הסיכויים של ריאל הרבה יותר גבוהים משל ברצלונה, גם עכשיו אחרי השמינייה שהם תקעו לברצלונה אם ריאל הייתה משחקת נגדם בחצי גמר הייתי אומר שהסיכויים 55-45 לטובת הגרמנים.
זה דיון היפותטי, אי אפשר לדעות בוודאות. תחושה שלי שהיינו מקבלים בראש.
גם מול סיטי לא עמדנו בלחץ והתוצאה החמיאה לנו. בקלות יכלנו לספוג חמישייה. באיירן הרבה יותר קטלנית.
עם כל הכבוד לחוסן מנטלי ברגע שאתה בפיגור וצריך לרדוף אחרי היריבה אז העורף פרוץ, ומשם הדרך לתבוסה קצרה מאוד.
בקלות יכולנו לחטוף חמישיה, אבל לא חטפנו, זו בדיוק הנקודה.
ריאל גם התפרקה בעבר, אך לא ריאל של זידאן. אף אחד לא אמר שזה הדי אנ איי של ברסה, רק הדי אנ איי של ברסה הנוכחית, תחת ההנהלה הזו והאין מאמנים האלה.
סממן אפשרי להתפרקות כזו הוא חוסר מנהיגות. זה לא אומר שבכל פעם שקבוצה מובסת זו הבעיה. אכן לא קשה למצוא דוגמאות. אבל, אני יודע מה ראיתי אתמול. מקרה קיצוני ביותר. יש הבדל בין משחקים של גולים קלים לבין המשחק הזה.
כשקיבלתם 5 מבארסה בינונית בלי מסי ועם ראפיניה בהרכב בשנה שעברה, עם אותו סגל בדיוק כמו זה של השנה, זה גם היה מקצועי נטו? לא, זו הייתה קבוצה שאיבדה את הדרך עם מאמן שכבר לא שולט בחדר הלבשה. די דומה למצב אצלנו.
אגב, אין לי כל צל של ספק שמה שקרה אתמול לא קשור רק לכדורגל (בעיקר לכדורגל אגב, תנסה אתה לצאת מלחץ של קבוצה כמו באיירן עם וידאל, סמדו ורוברטו בלי אף שחקן מהיר למעלה ובמקביל בלי שום יכולת מקצועית לשחק קו הגנה נמוך) לבארסה יש בעיה מנטלית בליגת האלופות בשנים האחרונות (בעיה שהייתה גם לכם מול בארסה כמה שנים טובות). זה ממש לא שחור ולבן כמו שאתה מנסה להציג את זה בכל אופן.
מסכים שהיו שנים ארוכות שהייתה לנו בעיה מול בארסה לצד הצלחות נגד הטופ האירופאי, ז"א היה פה עניין מנטלי שהמקור שלו ברור.
בשנתיים האחרונות, הבעיה שלנו היא לפני הכל מקצועית- אנחנו לא יודעים להכניס גולים. שנה שעברה הייתה בעיה בסיומת, השנה בעיקר ביצירת מצבים. את החמש מבארסה קיבלנו עם לופטגי על הקווים, אחרי רצף של משהו כמו 4-5 משחקים בלי לכבוש שער- והיינו במשחק עד שלב מאוחר יחסית. ויש עוד הבדל- זה נתון לפרשנות, אבל הנצחונות הגדולים של בארסה בקלאסיקו החל מה3-0 בעונה השניה של זידאן, משקרים. הייתה שם יעילות שיא של בארסה לצד החמצות שלנו. אתמול, בשלבים מסויימים, זה נראה הכי רע שזכור לי. חוסר אונים מוחלט, ממש כל התקפה הסתיימה בתיבת החמש.
או שמנהיגות היא פקטור משמעותי או שלא. אם היא משמעותית אני מצפה לזהות אותה בהצלחות (כמו של באיירן) ואת היעדרה בכשלונות. בסוף בארסה קבוצה דיי מצליחה בשנות אי-מנהיגותו של מסי אז כנראה שזה לא כזה חשוב או שהוא לא כזה ילדה קטנה
אני חושב שריאל מדריד 2018/19 הייתה סטיית תקן מכל הבחינות וקשה לי להאמין ש-5:1 ללא מסי זו תוצאה שהייתה חוזרת על עצמה גם עם המוקיון על הקווים. הדיון הזה כבר התנהל לא פעם, בארסה ‘ידעה יותר’ לקחת אליפויות בליגה, אנחנו לעומת זאת בדקות הקשות בצ’מפיונס וכשהיינו בלליץ’ הצלחנו לספוג רק פעם אחת מבאיירן לדוגמא וכן הלאה. מה שהיה חסר לנו בליגה - היה לנו ובגדול בליגת האלופות.
לא אהבתי לראות את התמונה של מסי שלדעתי גם היה חלש מאוד אתמול - באיירן חשבה בעיקר התקפה, היא לא עשתה עבירות או חנקה כמו אתלטיקו. לדעתי אסור לשחקן ברמה שלו, כמה שברור שאכפת לו - להיראות ככה במחצית.
לא חושב שאנחנו יכולים לשנות משהו, זה לא רק שלא רוצים אלא בעיקר - אי אפשר. הרי אמבפה הוא פנטזייה, אבל אין כסף בגלל הקורונה ולדעתי אצלנו זה עניין הברנבאו בעוד אצלם זו סתם התנהלות שהיא בושה וחרפה. גם הם לא יכולים לשנות. אבל כמו שכתבתי בפורום השכן - אליפות שלהם בעונה שעברה לא תפיל אותי מהיכסא. להם יש סיבות לצפות למה יהיה טוב יותר - מסי בריא יותר, דה יונג, טר שטגן, פאטי צומח, וגם לנו - הזאר, אחד הילדודס, קבוצה מאוזנת יותר.
עוד משהו שכתבתי גם שם - בשנות השיא שלנו עם כריסטיאנו זכינו 4 פעמים בגביע, גם זו דרך להסתכל על זה. 8 פעמים חצי גמר. באיירן מינכן הגדולה הזו שלדעתי קרמה עור וגידים עם הגעת רובן ב-2009 - זכתה עד עכשיו רק בגביע אחד. 3 פעמים בעטנו להם בתחת. באיירן בדרך ‘גג’ לגביע שני. עשינו מספיק למרות שאכן אנחנו רחוקים מהטופ.
ממש לא הפכתי את המנהיגות לחזות הכל. הטענה היא שזה עבר סף מסויים שיכול להעיד על היעדר מנהיגות בקבוצה. אין בעיה להיות הרבה פחות טוב. מתישהו באיירן הגיעה למצבים קלים, מתי שרק רצתה, וכמעט בלי התנגדות של בארסה. לכך התייחסתי. וכן, זה הזמן של מסי לעשות קצת הגנה ולהגיד לחברים שלו שאין מצב שהם ממשיכים להכות כך בבארסה.
אתה מסיק מסקנה שלא נובעת ממה שכתבתי, אז אענה בקלישאה: ‘מנהיגות נמדדת ברגעים קשים’
אני הראשון להגיד שיש בעיות מקצועיות. אם תעברו על ההודעות שלי לא תמצאו הרבה קלישאות מוטיבציה ואתוסים של לחימה. אתמול זה היה חריג
מסכים שלבארסה הייתה בעיה חריגה במוטיבציה/לחימה/אינטנסיביות, כפי שדה יונג אמר. אני רק לא תולה אותה במסי או בשחקן בודד אחר. כשראמוס משלשל על המגרש ואז מקנח בכרטיס אדום של עצבים זה לא מוסיף לאיכויותיו כמנהיג, בעיניי, ותאכלס גם לא משנה את התוצאה הסופית. הם במומנטום חרבנה ומי כמונו מכירים עונות ומשחקים כאלה.
לפני שנתיים אחרי שניימאר עזב והם קיבלו בראש בסופרקאפ מסי לקח את הקבוצה על הגב לאליפות. זאת דוגמה חסרת תקדים ברמות האלה אני חושב, של השפעה של שחקן בודד, ואלה רגעים קשים שנגמרו באליפות - לא בגליץ’ סימבולי או בניראות to smaller the השפלה.
לדעתי ייקח לברצלונה הרבה זמן לחזור להיות קבוצת טופ,לעשות מהפכה בסגל בקיץ הקרוב היא לא תוכל מסיבות כלכליות(ואם כן זו תהיה התאבדות כלכלית שתגמור אותם בטווח הרחוק),גם בלי קשר לקורונה ההתנהלות שלהם בשנים האחרונות בגזרת הרכש הייתה נוראית ופערה להם בורות שגם ככה היה לוקח להם זמן לצאת מהם.
תוסיפו לזה עזיבה של מסי בשנה-שנתיים הקרובות (מותג על שמייצר למועדון הכנסות אדירות והפך אותה למועדון הכי מכניס בעולם).
ייקח להם כמה שנים להשתקם כלכלית ורק אז יוכלו לבנות קבוצה ולהתחיל תהליך של חזרה לטופ שלוקח בדרך כלל לפחות שנתיים-שלוש (בלי מסי).
מה שבטוח,מזללת תארים שלוקחת אליפויות על אוטומט היא כבר לא תהיה,שחקן כמו מסי יהיה אולי עוד 50 שנה.