גומלין 1/8 הצ'מפיונס :: מודחים לאחר הפסד 2-1 כפול מול הסיטי, ערב איימים לוראן

השחקנים מתחילים לאט לאט לסכם את העונה שלהם ולכתוב לאוהדים על ההדחה נגד סיטי. עכשיו הגיע תורו של פדה ואלוורדה:

“סיימנו עונה לא טיפוסית עם בעיה עולמית גדולה, תודה לאל - המצב משתפר. יש לנו טעם מר על כך שלא הצלחנו לזכות בתואר האחרון, אך אנחנו נפעל וניתן הכל למען זה, כפי שהיה מאז ומעולם. כעת הגיע הזמן לנוח קצת ואז לחדש את האנרגיות ולהתמקד בדבר הבא. תודה רבה לכם על התמיכה, נחזור חזקים יותר”.

אני חושב שכל בחירה של זידאן נגד סיטי בהחלט אפשר לגבות. בין אם זה הזאר שהיה עלוב אבל שיחק כמעט את כל המשחק, בין אם זה ההחלטה מנדי במקום מרסלו, ואפילו רודריגו ולא אסנסיו. אבל הטעות הגדולה הייתה עם פדה. מהיר, חזק, טכני, היה יכול להוסיף אגרסיביות ופאולים וגם להיות כוח במתפרצות, הוא היחיד בקבוצה כרגע לטעמי שיש לו את החבילה השלמה בקישור, קרוס ומודריץ’ פשוט קרסו. בכל המשחקים הגדולים הוא היה כאן העונה ושיחק אותה בגדול, התקווה שלי היא שימשיך בדיוק באותה הנקודה בעונה הבאה וזידאן לא יעז לוותר עליו (לפחות ‘האיום’ שיבוא איזה פוגבה על הראש שלו - הוסר ככל הנראה).

אתחיל ואומר שאני תומך בהרכבה של פדה, אבל גם את ההחלטה הזו ניתן לגבות.
הנשק החזק ביותר של סיטי הוא הלחץ. קרוס ומודריץ הם שניהם מעולים בלהחזיק בכדור ולהתמודד מול לחץ.
הדעה שלי היא שגם שקיבל מוצלח ופריצה מהירה קדימה שוברת לחץ, ותעזור לנו יותר מעוד קצת החזקה בכדור.
אבל בהחלט ניתן להבין גם את הבחירה הזו, גם אם לא נסכים איתה.
אני חושב שכל החלטה אחרת לאו דווקא הייתה משנה משהו ואז היינו אומרים למה לא לעלות כמו שזידאן עלה.

בדרך כלל אני מאוד תומך בזידאן ובהחלטותיו ואומר שממילא כל החלטה אחרת לא הייתה משנה הרבה כי אנחנו נחותים מסיטי.
אבל לעלות במשחק כזה, אחרי פיגור 2:1 מהמשחק הראשון, עם שלישיית הקישור המשעממת, השבלונית והצפויה ביותר בתולדות המשחק, אפילו בלי לדחוף לידם איזה איסקו שיאזן קצת את פערי הכוחות במרכז המגרש, זו החלטה רעה מאוד.
על החילופים, לוקאס ויוביץ, כשאתה חייב שער, בכלל מיותר להרחיב את הדיבור. זרוק פנימה את מרסלו, ויניסיוס ושות’, מה כבר יש להפסיד? מה השמרנות הזאת?
בשורה התחתונה, זה לא ממש משנה כי היינו ממילא מתבזים כנראה מול היריבה הבאה. זה לא זה, אנחנו פשוט לא שם. ומכיוון שאין לי ספק שפלורנטינו באמת התפלץ ממופע האימים, אולי בכל זאת נפער איזה סדק קטן לתקווה לשינוי לקראת העונה הבאה, ולמה לא לשמור על אופטימיות קלה.

כי איסקו הוא פשוט לא איטי לא שבלוני ולא משעמם כלל…
שמע לא שיחקנו ככה, אבל מאמין שאם במקום מודריץ היה עולה פדה זה גם היה עולה לנו בעוד איזה איבוד מסוכן במשחק. אני כנראה הייתי עולה ככה, אבל זה ממש לא מובן מאליו.
מנגד אם היינו עולים עם פדה כקשר רביעי היינו מתלוננים על כך שחייבים גול אז מה 4 קשרים.

אם הזאר לא היה משחק אתה חושב שזה היה עובר בשתיקה? להפסיד בלי שהשחקן הטוב בסגל ישחק

היו מוכרים לנו שהזאר חש אי נוחות, ובתוספת העונה הרעה שלו אף אחד לא היה מצייץ על כך שהוא בספסל.

אף ווינגר, כולל הזאר, לא מצדיק וויתור על איסקו במשחקי נוק אאוט מול קבוצה חזקה. מה שעבד עד עכשיו זה מה שהיה צריך להיות גם מול הסיטי: שלישיית הקישור האגדית מחוזקת באיסקו, והשאלה היחידה הפתוחה היא את מי מרכיבים לצד בנזמה. מזכיר לכם שאיסקו הוא גם זה שכבש במשחק הראשון בברנבאו.

באף משחק נוקאאוט עם זידאן לא הגענו עם צורך לרמונטדה בחוץ ולמינימום שני שערים. מה גם שההתקפה הזו מתקשה לכבוש במשך כל העונה, אם זידאן היה עולה ב-4-4-2 הרגיל זו בעיה. מעבר לכך, היהלום עם איסקו עבד היטב כשהיו שניים - כריסטיאנו רונאלדו בשיאו, והלהטוטן מרסלו בצד שמאל. לזה אוסיף שבצמד במשחקים נגד סיטי לא ראיתי אף פעולה התקפית טובה של קרבחאל.

אם תרצו, אדרג את ‘המשפיעים’ בזכיות שלנו בצ’מפיונס: 1. כריסטיאנו| 2. ראמוס| 3. מרסלו| כל היתר. מודריץ’-קאסמירו או בייל במקומות 4-5.

ההתקפה שלנו מתקשה לכבוש כי אין לנו שחקני התקפה טובים מלבד בנזמה, לא כי אנחנו משחקים עם מעט שחקני התקפה.

לעלות עם הזאר ורודריגו (או כל קומבינציה אחרת של שחקני אגף מהסגל) במקום היהלום המסורתי לא מגדיל את הסיכויים לכבוש יותר שערים במשחקים מול קבוצות רציניות. כשניימאר ישחק אצלנו נדבר. בינתיים קנינו יונדאי בעטיפה של מרצדס.

כמובן שלכריסטיאנו ומרסלו יש מניות רבות בהצלחת היהלום, אבל לדעתי עדיף אפילו יהלום “מוחלש” מ433 הנוכחי במשחקים מסוג זה. כמעט ולא הצלחנו לצאת להתקפות נורמליות וקרסנו תחת הלחץ של סיטי. אני מסכים עם LUKA שהיינו צריכים איזה איסקו שיאזן את פערי הכוחות במרכז המגרש.

לטעמי אחת מהסיבות לקריסה תחת הלחץ של סיטי היא היעדר מהירות ופיזיות במרכז השדה, קאסמירו היה ביום רע ופדה היה חייב לפתוח. מעבר לכך, ברור שעם הזאר ורודריגו אתה מגדיל את הסיכוי שלך להבקיע, אני לא חושב שמישהו ציפה שהזאר יהיה כל כך חלש ואפילו חצי הברקה לא ייתן. רודריגו כן נתן את ההברקה הזו שלו. זה לא משחק ראשון מתוך שניים או משחק בודד, הגענו בפיגור. חלק מהכדורגל שלך זה מצבים נייחים ולא היה את ראמוס לצורך העניין. איסקו היה נראה בדיוק אותו דבר בהגנה כמו כולם ולא היה משפר את המצב במידה ניכרת. אם היינו משחקים את ה-4:4:2 הזה ולוקחים עוד פחות סיכונים ומשקרים לעצמנו ב-0:0 זה גם היה רע, לא באמת ניסינו.

אז אולי זה לא נורא שלא עברנו בטעות את הסיטי?

האמת הייתי מוכן לספוג השפלה היסטורית של 8-2 אם זה היה גורם לחריש עמוק בסגל ורכש איכותי בקיץ. אם שרדתי את ה 6-2 בברנבאו הייתי שורד גם את זה…

לדעתי התבוסה של בארסה תציל להם את העונה הבאה. אם הם היו מפסידים 2-1 סולידי הם היו מחליפים אולי רק את המאמן. עכשיו הם הולכים להחליף גם את ההנהלה וחצי סגל. פוצ’טינו או מאמן איכותי אחר כבר בדרך. הם הולכים לשנות כיוון הקיץ בזכות ההשפלה. אף פעם לא כיף להיות מושפלים, אבל אם זה מה שצריך כדי לצמוח מחדש אז זה רע הכרחי.

אם היית נותן לי אפשרות לבחור בין הפסד 8-2 לסיטי תמורת רכש הקיץ של קמאבינגה, אחד מבין הולאנד/אמבפה, החזרה של אודגור, אשרף ורגילון. עזיבה של כל השחקנים שכבר הרבה אחרי השיא. הייתי חותם על זה.

בכלל לראות את המהירות, האתלטיות ומשחק הלחץ של הקבוצות הבכירות מאירופה ואז להסתכל על הבטטות שיש לנו זה די מדכא. אין לנו מה לחפש באירופה בעונות הקרובות. אין לנו שום יכולת להתמודד בזירה הזאת עם הסגל הנוכחי. לא יודע למה לזידאן יש פטיש לשחקנים כבדים ואיטיים.

הכדורגל הספרדי בנסיגה רצינית. לפחות על התארים המקומיים נוכל להתמודד גם עם הסגל הבעייתי שלנו. צריך להתמקד בלזכות באליפות ובגביע. אירופה מחוץ להישג יד עד שיגיע רכש רציני.

אני ממש לא חושב שאתה צודק.
מן הסתם בארסה קבוצה ששואפת לרמות גבוהות ביותר, אבל היא מוגבלת מאוד מבחינה כספית. זה ברור לכל שבאיירן קבוצה טובה יותר מברצלונה (וגם מריאל), אבל אני ממש בספק אם התבוסה הזו היא הדבר שתשנה עולמות.
בארסה הייתה מחליפה מאמן ככה או ככה, חצי סגל לא יעזוב כי אין לברצלונה כסף ל5 שחקני הרכב חדשים.

ברצלונה פחות מחושבת כלכלית מאיתנו. הנשיא שלה מרגיש את הלהבות מתחת לכסא שלו, אז הוא יפזר כסף ואחריו המבול.

ועד עכשיו ברצלונה לא פיזרה כסף? חצי מיליארד יורו השקעה ב 3 שחקני התקפה(כולל משכורות) הניבו העונה לטובת ברצלונה פחות שערים ממה שקרוס ומודריץ’ הבקיעו לטובת ריאל.

ועוד לא דיברנו על הכספים הקטנים(יחסית) שהושקעו בדה יונג ארתור וכאלה.

הם לא באמת צריכים חמישה שחקני סגל, הם צריכים שניים. סמדו, לנגלה, וידאל, בוסקטס (בגילו) - כל אחד מהרשימה הזו הוא לא האידיאל אבל בהסתכלות נקודתית רק עליו הוא לא כזה שחקן רע. סרג’י רוברטו ופיקה אולי קצת יותר גבוליים, אבל גם כן ברשימה. בכל מקרה הם שחקנים בינונים פלוס שאפשר לחיות איתם בהרכב של קבוצה גדולה כל עוד הם מוקפים בשחקני על. אם אתה מקיף אותם בעוד שחקנים בינונים אז החסרונות מתגלים יותר בקלות.

כמובן שלהביא ולפגוע בול “רק” בשני שחקני הרכב זה לא טריוואלי בימינו… אבל זה אפשרי עם הנהלה טובה ומאמן טוב. צריך להחזיק אצבעות לברתומאו לשרוד את הקיץ. זה לא סביר אבל לא כזה מופרך שהם יתאוששו כבר בעונה הבאה, בטח ביחס אלינו.

+1
זה לא רק ההרכב הנוכחי שסוחבים מאז 2014, אני חושב שמה שמתסכל זה שמרגיש גם שחלק נכבד מהרכש שלנו בשנים האחרונות והשחקנים הצעירים שאנחנו בונים עליהם - לא בכיוון בכלל.

הם לא צריכים 5 שחקנים, הם צריכים 2 שחקני הגנה טובים ומאמן שיצליח להוציא 40 שערים מקוטיניו + דמבלה + הצרפתי שלא מצליח כרגע לזכור את שמו, וזה ממש לא קשה.

אוהבים להאשים את ההנהלה אבל לברצלונה יש סגל עם פוטנציאל מאוד גבוה, צריך מאמן מתאים שני בלמים חדשים ולשחרר את פיקה להתעסקות מלאה בטוויטר, שם הוא עדיין מצטיין.

טר שטגן
אלבה חדש חדש סמדו
דה-יונג בוסקטס פיאניץ’
דמבלה מסי הצרפתי

על הספסל פאטי, קוטיניו וסווארז, לא רע בכלל.

זה טוב לפיפ"א. במציאות דמבלה לא כשיר לכדורגל וזה לא באשמת אף מאמן, גריזמן לא וורלד קלאס בשום עמדה למעט חלוץ שני, הקישור איטי מאוד וכבד, המגינים לא טובים הגנתית ולהביא שני בלמים טובים תוך חודש ושהם גם יהיו מתואמים זה לא ריאלי. ואין להם ספסל: לקוטיניו אין עמדה מתאימה וסוארס לא יישב על הספסל כל כך מהר.

זה עדיין לא גרוע בעיניי ממה שיש לנו, ההרכב על הנייר אולי אפילו טוב יותר, אבל בשילוב האווירה הכללית מסביב למועדון לא נראה שהם בכיוון טוב. מצב שני, גם לפני שנתיים אחרי שניימאר עזב והם קיבלו בראש בסופרקאפ היה נראה שהם בדרך למטה. מסי עדיין יכול לנצח 10 משחקי ליגה ברצף ולשלוח אותנו לים. בסוף זה רק הוא כבר כמה שנים

כל זה אמרו על ריאל וזידאן לקח אליפות. וזידאן קיבל סגל הרבה פחות טוב משל ברצלונה.

מאמן טוב יכול להוציא הרבה יותר מהברצלונה הנוכחית, בהתקפה זה לא מתאים לפה וההוא לא מתאים לשם, אולי… אבל מבחינת כישרון אחד ההתקפות הטובות בעולם שהבקיעו פחות ממודריץ’ וקרוס.

הגנה הרבה יותר קל לתקן, לא חייבים 2 וורלד קלאס, שני בלמים טובים עם מהירות סבירה ומאמן שיודע מה הוא עושה ואתה יכול לבנות הגנה שתספיק מול כל קבוצה, בהתקפה אתה לא יכול לקחת 2 שחקנים טובים ולבנות התקפה מצויינת, בהגנה זה אפשרי.

לקוטיניו יש עמדה, הוא יתן למסי לנוח במשחקים שמסי צריך לנוח, וצריך מאמן כדי שסווארז ירד כמה שיותר מהר לספסל.
אם סווארז לא ירד לספסל ומסי לא ינוח ואין רוטציות חבל על כל יורו שיושקע וחבל על כל מאמן שיבוא.

אם מסי ינוח הם לא יסיימו אפילו במקום השני

כן, כי מישהו בסוף צריך לקחת אליפות. גם בעונה הבאה זידאן עם הסגל הבינוני שלנו או בארסה הכושלת הזאת יקחו אליפות. וזאת עדיין בינוניות.

אם מסי לא ינוח לדעתי הם בהכרח יסיימו מקום שני.

סגל עם גריזמן, דמבלה, קוטיניו וגם סווארז שלא יכול לתת למסי לנוח מנוהל לא נכון.

לצערי, מאמן מתאים, חיזוק בהגנה ועם מסי ברצלונה יכולה לחזור לטופ, אצלנו חייבים עוד שני שחקנים מהרמה שלא נחתים העונה.

אני מסכים עם האבחנה הזו באופן כללי. אצלנו יש בסיס מעולה ואין את ה- edge ואצלם זה קצת הפוך. פלוס חוסר במנהיגות, אם זה לא ברור למישהו אחרי מה שקרה אתמול