1/8 גמר הגביע :: קאמבק נאה עם 2-3 על ויאריאל

כל פעם שויניסיוס נמצא בצד ימין של המגרש הוא אבוד, אתמול זה בלט ממש במתפרצת הזו שהוא פשוט נעצר וחיפש פאול.
אם כבר, ב20 הדק האחרון הוא שיחק כמעין שחקן חופשי באמצע וזה נראה די טוב, אתה משחרר ככה את רודריגו לשמאל ואסנסיו שבפורמה סבבה יכול לשחק בימין.
ראינו בתחילת העונה שכל הכדורגל שיש לקבוצה הזו זה המשולש של בנזמה-ויניסיוס-רודריגו ופעולות אישיות של וואלורדה, הגיע הזמן להחזיר את זה.

כמה פעמים הוא היה בצד ימין?

אי אפשר לקחת תקופה בה הוא בפורמה רעה גם בשמאל ולבסס עליה תאוריה.
יכול מאוד להיות שאתה צודק ושכדאי לו להתרחק מאגף ימין, אך לא אבסס את זה על מהלך אחד, כשהוא בפורמה רעב, מול קבוצה שהוא תמיד נכשל מולה (גם כשהיה בשיאו).

בנוסף כשהדריבל רחוק מהשער אני לא חושב שיש משמעות גדולה לאגף בו הוא נמצא.

גם, כפי שציינתי, שינויי האגפים נועדו כדי ליצור בלבול בהגנת היריב ולא כדי למקסם את היכולות שלו ושל רודריגו. פתאום לא יהיה אפשרי לעשות שמירות אישיות ויווצרו חורים אצל הקבוצה היריבה. זו המטרה העיקרית של מהלך כזה.

בהתחשב בזה שראיתי את ויניסיוס באיזה 200 משחקים, מספיק. בהתחשב בזה ש90% מהארסנל שלו זה דריבל בזווית של 45 מעלות לכיוון השער והוא יודע להוביל את הכדור רק ברגל ימין, גם 5 משחקים היו מספיקים.

הוא לא בפורמה רעה, אגב. לא מדובר בשיא הכושר אבל יש אולי שחקן כדורגל אחד שיכול להסתדר כל משחק מול 4-5 שחקני הגנה ופאולים בלתי פוסקים, וגם הוא היה מצוות בדכ עם דני אלבס ולא עם מנדי.

ברור שאף אחד לא מת מהחלפת אגפים פעם במשחק, התייחסתי לתגובה שהציעה לשחק עם ויניסיוס בימין ורודריגו בשמאל למשך 2-3 משחקים.

אני אישית חושב שויניסיוס יכול בתאוריה להיות מסוכן לא פחות באגף ימין בו לא יהיה צד ברור אליו הוא אמור לעשות את הדריבל.
אני די לבד פה בדעה הזו אך לדעתי כאשר לכל היתרונוצ הכלליים יתווסף בלבול בהגנה שיווצר ממהלך כזה אז אני בהחלט מאמין שיש סיבה להחליף תפקידים מידי פעם

אז, רשמת שאי אפשר לקחת תקופה בה ויניסיוס בפורמה רעה ולבסס עליה תיאוריה, ואז לקחת תקופה של 4 שנים בה כל פעם שהוא שיחק בצד ימין הוא היה אבוד ו… בנית עליה תיאוריה.

אם אתה צריך תזכורת, בימי זידאן העליזים היו כמה משחקים עם ויני בימין והאזר בשמאל. תציץ ותראה איך זה עבד.

זה בדיוק העניין, לא יהיה צד כזה כי הוא לא יודע לחתוך עם רגל שמאל והוא לא מרים טוב מימין. אז הוא יכדרר את עצמו עד לנקודת הקרן של היריבה, ואז מה?

לא.

1. מתוך ה4 שנים שלו פה, רלוונטי לדבר רק על השנה וחצי האחרונות.
  2. בשנה וחצי האלו הוא לא שיחק פעם אחת אפילו באגף ימין.

הטענה שלי היא לא שהוא היה טוב בימין כששיחק שם, הטענה שלי היא שבהתבסס על סט היכולות שלו ועל הצורך של הקבוצה, לנסות אותו באגף ימין יכול להועיל לנו.
אתן כמה סיבות:

1. בלבול בהגנת היריבות. היום כל קבוצה מוכנה שההתקפות באות מאגף שמאל שלנו ולכן מתכוננות טוב לכך עם הוראות טקטיות לשחקנים שם. החלפת אגפים תאפשר לויניסיוס לקבל צד שלא מוכן עבורו.
  2. באגף ימין לא יהיה צד ברור שצריך לסגור לו. אם יסגרו לו את הצד המסוכן יותר לשער הוא יוכל ללכת ימינה ולחלק כדורי עומק טובים יותר מהר יותר (עם רגל ימין מבלי צורך בעוד עצירות מיותרות). מצד שני אם יסגרו לו את צד ימין אז הוא יפרוץ לכיוון השער, מה שתמיד מסוכן.
  3. רודריגו טוב יותר באגף שמאל. בניגוד לויניסיוס, הוא כן שיחק מספיק פעמים ב2 האגפים והוא פשוט טוב יותר באגף שמאל. לא ברמה שלבדה מספיקה כדי להעדיף אותו שם על פני ויניסיוס, אך זה עוד תוספת לרצון שלי לראות מהם חילופי מקומות.
  4. ישנם שחקנים טובים בשוק מויניסיוס (אלא אם יוכיח אחרת) ובריאל מדריד תמיד שואפים לטוב ביותר. במצב כזה אני חושב שזה יתרון עצום שנוכל לשמור את ויניסיוס עבור אגף ימין.

הבעיה הכי גדולה שלנו במשחק היא כמה שאנחנו צפויים. קבוצות למדו את הטריקים שלנו ולא נופלות בפח יותר. אנחנו חייבים להפציע ולגוון. מהלך כמו שאני מציע יהפוך אותנו לקבוצה הרבה יותר דינמית ומפתיעה ולכן גם יותר מסוכנת. גם אם מבחינה אישית לא נגדיל את היכולת של כל שחקן ושחקן, לטעמי אנחנו נגדיל את השלם.

מוזמן להציץ איך ויניסיוס נראה גם בשמאל בימי זידאן…

כדי להעביר כדורי רוחב טובים אתה לא חייב להיות מוסר גדול. הרבה יותר חשוב להיות מסוגל לעבור את המגן ב1 על 1 ולהרים ראש כדי לתת פס יחסית פשוט ברוב המקרים. אם הוא מצליח לעשות את זה בשמאל לפעמים, על אף שאין לו רגל שמאל, אז הוא בטח שיכול לעשות
את זה בימין.

מצב הסגל של הקבוצה בכי רע ויש הזנחה רבת שנים, אני מסכים. לגבי הקישור, אני חושב שצריך להשתמש בשחקנים מקסטיליה כמחליפים רציניים יותר מאשר לרבע שעה נגד קסרניו. אנטוניו בלאנקו גם ככה לא משחק כבר כמה חודשים, סרחיו אריבאס שאני מודה שאיני רואה משחקים מלאים שלו אבל הוא רמה אחת מעל קסטיליה כנאה, מציג מספרים מצוינים ושווה את ההזדמנות, ונניח ג’וד בלינגהאם. אני גם משאיר את דני סבאיוס כשחקן ספסל וכנ"ל את מרקו אסנסיו.

הדבר שאני הכי רוצה לראות זה רענון אמיתי לחלק הקדמי, לא צריך לבנות על רודריגו כשחקן הרכב, גם אם אני מרוצה מ"התקרית" עם קרלו אנצ’לוטי עכשיו. אבל אין לי שמות רלוונטיים לשלוף. הרי העולם עבור המועדון הוא צר מאוד - קיליאן אמבפה, ארלינג הולאנד וקארים בנזמה.

@Gev, אני לא תולה בזה תקוות אבל מסכים עם חלק מהניתוח שלך, אפילו רק לשם הגיוון, ו-ויניסיוס של 2019 ששיחק בתפקיד הזה או השד יודע מתי - כבר צבר איזה 125-150 משחקים מאז, לא חשוב שזה לא בעמדה הזו אבל זה כן משפיע.

זה היה רלוונטי אם היה מדובר בשחקן ששינה את התפקוד שלו, בסוף ויניסיוס ברמת הסגנון הוא אותו ויניסיוס של סולארי, של זידאן ושל אנצ’לוטי. הוא אולי שיפר את הטכניקה אבל מדובר ב2-3-4 trick pony, שחקני כדורגל לא לומדים out of the blue לשחק בעמדה אחרת ובסגנון שונה.

אפילו בייל שהיה ורסטילי יחסית וידע לחתוך למרכז עם הבעיטה המפורסמת סורס בימין, ובכלל אם זה היה כזה פשוט להחליף לשחקני אגף צד מזמן היה נוחת כאן איזה רפאל ליאאו וסותם את החור, לצערנו לא כך הדבר.

זו ממש לא הסיבה שהוא לא נחת פה. הסיבה היא כסף.
על לאאו מילאן הציבה מחיר של בין 150 ל200 מיליון.

שחקני התקפה לא עוברים לשחק בהגנה סתם כך. מעבר בין אגפים הוא משהו יחסית נפוץ.
עכשיו השאלה מיהם בדיוק סוג השחקנים שיעשו הסבה כזו בצורה טובה?
שחקנים שמבססים את המשחק שלהם על חדירה למרכז עם הכדור יפגעו ממהלך כזה מאוד כי באמת לקחת להם את הטריק.
ויניסיוס לא שחקן כזה. הוא לא שחקן שמרבה לחתוך למרכז. אפילו להפך, הוא שחקן שאוהב להדבק לקו ומשם לחדור בדריבל למרכז בשביל דאבל פסים או מסירות, הוא לא מרבה לבעוט כדורים אלכסוניים.
בגלל זה אני חושב שאת עיקר הפעולות של ויני בצד שמאל הוא יהיה מסוגל לעשות בצד ימין.
באגף ימין הוא יוכל להמשיך לעשות את התנועה שלו, הוא ישפר את כדורי הרוחב כאשר הוא ישרוף מגנים על הקו. הבעיטות שלו מרחוק באמת יפגעו. אבל גם בשמאל הוא הוא לא מבקיע שערים כאלה (חוץ מאותו גול מול סביליה).

אני מסכים איתך שהוא לא יהיה רגיל לשחק שם. אני לא מסכים איתך לגבי הפוטנציאל שלו להצליח שם.

@Gev
יש מצב אתה מביא לנו דוגמא לקיצוני שעשה מעבר מאגף אחד לאגף השני וסיפק את הסחורה באותה רמה כמו באגף השני?
לא חסר דוגמאות עבר ודוגמאות נוכחיות שהדבר הזה פשוט לא עובד בצורה טובה ומהעבר לאגף השני פוגע בשחקן.
דוגמאות בולטות מהליגה הספרדית:רודריגו[פחות אפקטיבי בימין], ראפיניה[הוא בעצמו אמר לצ’אבי שהוא לא מוכן לשחק בשמאל], דמבלה[הוא פחות טוב משמעותית בשמאל מאשר בימין].
כמובן שיש גם את בייל ששיחק אצלינו וכאשר שיחק בימין זה פשוט לא היה אותו דבר.

אין לי, כי לרוב כבר בגיל צעיר יותר קיצוניים ששיחקו בצורה של ויניסיוס עברו לשחק באגף ימין והשאירו את אגף שמאל לקיצוניים שחדרו למרכז ובעטו.

זו הסיבה שאני מתייחס לויניסיוס באופן מיוחד ואחר.
ראפיניה בשמאל יאבד את האיום מרחוק.
דמבלה מצד שני לא מרבה לבעוט מרחוק ולכן טוב לו בצד ימין בו הדריבל יותר פשוט.

זו האינטואיציה שלי לרעיון שאני מעלה כאן. חיפשתי תכונות שמייחדות שחקנים שאוהבים את הצד של הרגל החזקה מול שחקנים שלא.

אגב, מעולם לא טענתי שמההתחלה הוא יהיה עדיף בימין על שמאל, כמובן שלניסיון יש משמעות. אני פשוט חושב שעם הזמן הפער הזה יצטמצם עד שלא יהיה קיים.