1/8 גמר האלופות :: 2-5 מטורף על ליברפול באנפילד

פדה יותר טוב מקמא באיום על השער ובהצטרפות כקו שני, אין הרבה שחקנים שטובים כמו פדה בעניין זה, אבל כפי שכתבו לפני קמא שחקן יותר שלם, הוא יודע לעשות הכל ויודע לעשות דברים שפדה מתקשה בהם, לשמחתנו שניהם בסגל שלנו וככה הם יכולים להשלים אחד את השני ולתת לנו קישור מודרני מהרמה הכי גבוה.

אין לנו הרבה פתרונות בליגה הספרדית, אבל אם קמא ופדה ישחקו כל משחק(בתוספת צ’ומה) לא נאפשר לקבוצות האלה לנשום, היום אנחנו נותנים להם להניע כדור ולקחת אוויר לסדר מחדש את המערך ולבזבז זמן, עם הקישור האתלטי לא ניתן לכדור לצאת מטווח 30-40 מטר מהשער שלהם ואז יקרה לכל קבוצה מה שקרה לנו מול ליברפול ברבע השעה הראשונה, גם אם זה לא קורה מיד בסוף הם ישברו, אם הכדור ימשיך לטייל ליד הרחבה הסיכוי להבקיע שער גדל בצורה משמעותית מאשר לתת להם להניע כדור 40% מהזמן ולבזבז זמן.

כל הזמן חושב קדימה והכי חשוב מהר קדימה, קרוס כשמקבל כדור דואג לארגן את השורות ולהתחיל לבנות התקפות, קמא מיד בודק אופציות לשחק לעומק כמה שיותר מהר, אם זה בכידרור מהיר מרחבה לרחבה(גם פדה מצטיין בזה) או כדור עומק לפני שהגגנה ממול מתארגנת, אתמול אחרי חטיפות כדור הוציא התקפות מאוד מסוכנות.
בקיצור לא לתת לקבוצה השנייה זמן לנשום ולהתארגן בההגנה, ככה מנצחים היום.

כדי שהשלישייה הזאת תהיה במיטבה בקישור אנחנו צריכים מאמן סטייל קלופ. כדורגל לעומק עם משחק לחץ אינטנסיבי מאוד.
לדעתי לקמאבינגה יש גם יכולת לנהל משחק ברמה גבוהה. הוא עוד צריך להשתפשף בזה אבל זה בהחלט נמצא שם.

זה פחות משנה טיטי. הם סוגרים שני קווי הגנה ואנחנו מתקשים לפרוץ את הבונקר. אתה צריך גם שחקנים שיכולים לפרוץ בונקר עם משחק על הקרקע (פה השתפרנו מאז ימי רונאלדו עם ויני שיש לו דריבל מעולה ורודריגו שהוא מאד חכם וחד) וגם אפשרות למשחק עם חלוץ רחבה (פה הלכנו אחורה מאז רונאלדו). הייתי מתחיל בחלוץ ליגה טוב פלוס, זה כבר ינצח לנו עוד משחק או שניים בעונה וזה משמעותי מאד.

עכשיו כשקצת נרגעתי, אדבר על המשחק.
ליברפול שיחקה נהדר בהתחלה והגיעה למצבים שלה. אי אפשר לקחת מהם את פתיחת המשחק וב20 דקות הראשונות הם פשוט אנסו אותנו. כל הכבוד לשחקנים שלא איבדו את הראש וידעו לחזור.
כמו שאנחנו מעריכים חוזקות פיזיות של שחקנים אפשר להעריך גם חוזקות מנטליות, ולשחקנים שלנו יש את החוסן המנטלי הכי גדול בכדורגל העולמי.
אנסה לתת מספר נקודות שלי על המשחק:

1. קאמבינגה ופדה בתצוגת קישור ענקית. קאמבינגה פתח מעט מהוסס אך מהר מאוד השניים האלה השתלטו על המשחק והובילו אותנו לניצחון הזה. אם זה תלוי בי שניהם לא צריכים לצאת מההרכב, הם 2 הקשרים הטובים ביותר שלנו.
    לגבי הדיון בין דוד וטיטי על דמות השחקן השלישי בקישור, אני יותר בצד של דוד פה. לטעמי צריך גם שחקן שידע להניע את הכדור יותר ולכן ברוב המשחקים השחקן השלישי שלי בקישור יהיה מודריץ. הלוואי שבלינגהם באמת יגיע משום שהוא גם טכני וגם אתלט ולכן עונה על 2 הצרכים.
    בכל אופן הייתי ממשיך עם הדאבל פיבוט הזה.
    מקווה שקרלו ראה שלא חייבים 4 קשרים בכל משחק גדול. באמת שהרכבה של פדה כקיצוני לא עושה טוב לאף צד, לא לפדה ולא לקבוצה. שיתנו לו לשחק בקישור.
  2. ויניסיוס במשחק טוב מאוד, כשיש שטח הוא באמת אחד השחקנים הטובים בעולם. אנחנו חייבים ללמוד לשחק מהר גם בליגה כדי לייצר את השטח עבורו.
  3. מצטרף לביקורת על מיליטאו בגול שחטפנו, אבל בהחלט יש פה כמה שמחפשים אותו פעם אחר פעם. מדובר בבלם הכי טוב שלנו העונה ובשחקן באמת נהדר שאני לא מבין למה אוהדים פה לא מתחברים אליו. הוא מהשחקנים האהובים עליי בסגל ומהשחקנים האחרונים שהייתי מחליף. הייתי מספסל את אלאבה ורודיגר לפני שהייתי מספסל אותו.
  4. אלאבה חלש מאוד במשחקים האחרונים כמגן. לא יודע אם מדובר בשאריות מהפציעה ההיא או בחוסר רצון לשחק בעמדה הזו. לא הייתי ממשיך להרכיב אותו שם במשחקים קשים ושומר את ההצבה הזו לליגה. חייבים מגן שמאלי בקיץ (וגם ימני).
  5. קרדיט ענק לקבוצה ולקרלו. קרלו העלה הרכב נהדר בפתיחת המשחק (כתבתי לפני המשחק שלמעט לוקאס ואסקז במקום קרבאחל זה גם ההרכב שלי). לא פשוט לחזור מ2-0 ובטח שלא באנפילד. הרבה מהחוזק המנטלי של הקבוצה הוא גם בזכותו. צריך לדעת לפרגן לו מתי שהולך כמו שמבקרים אותו מתי שלא הולך.
  6. בנזמה ורודריגו אולי מקבלים פה פחות מחמאות, אך גם הם על משחק נהדר. בתחילת המשחק ניסיתי להסביר לחבר מה הבעיות שלי עם רודריגו ואמרתי שלדעתי הוא מעט רך ולכן על אף טכניקה מעולה ומהירות מסחררת הוא לא תמיד מצליח. רודריגו, כאילו ששמע אותי, החזיר עם משחק מאוד אגרסיבי בו חילץ כדורים ועזר להגנה ונלחם על כדורים בהתקפה. בנזמה הרבה שוב את היתרונות שלו וכמה הוא חשוב לנו.

לצד כל המחמאות, חשוב להשאר עם רגליים על הקרקע. כפי שכתבתי, גם אם הניצחון שלנו מוצדק, הפרש השערים אינו צפוי ואני לא חושב ששיחקנו יותר טוב ברמה של 5-2.
ברוב הפעמים האחרונות בהן הגענו עם יתרון מבטיח לגומלין חטפנו מהר מאוד (צ’לסי שנה שעברה, יובנטוס ב2018) וגם הפעם האחרונה בה ליברפול נכנסה לבור של 3 שערים היא הבקיעה 4 בגומלין.

אני מקווה שהמשחק הזה יהווה נקודת מפנה בעונה שלנו. בעיקר מנטלית. אנחנו זקוקים לזה בשביל המשחק המאבק בליגה ובמיוחד עבור החודש המאוד קשה שלפנינו.

כשבלינגהאם יגיע (אם) לא ברור לי איך מרכיבים אותו עם טשומנאי,פדה וקמא אלא אם כן נעבור ל4-5-1, ובשביל זה צריך מאמן מתאים.

אם וכאשר בלינגהם יגיע, הקישור שלנו צריך להיות דאבל פיבוט של 2 מבין השלישיה שציינת כשבלינגהם מעליהם.
ה2 הטובים יותר ישחקו, כשהשלישי יהיה מחליף ראשון.
נקבל ככה קו קישור מאוד אתלטי, אך יחד עם זאת גם מספיק טכני. בנוסף נהיה מאוד לא צפויים כשכל התקפה כל שחקן יוכל לקחת כדור ולדהור קדימה. נוכל לשבור לחץ ברגע ויחד עם זאת ללחוץ מאוד חזק בצד השני.
נכון לכושר היום ה2 שהייתי בוחר הם קאמבינגה ופדה, אך אני בטוח שטשואמני ידאג להזכיר לנו בזמן הקרוב למה היה מרדף כל כך רציני אחריו.

אם בעתיד נביא מגן ימני התקפי מספיק טוב, נוכל לחזור לשחק עם 4 קשרים כשבלינגהם בראש היהלום, ופדה וקאמבינגה עולים הרבה יותר. אך לא נצליח לשחק כך עם קרבאחל.
רצוי גם שמאלי, פשוט למערך הזה חשוב יותר אגף ימין משום שויני אוהב יותר את אגף שמאל.

ברור שחייבים חיזוק בהתקפה, אין וויכוח על זה ולא מבין למה לא הגיע חיזוק כזה, מה שאני מציע זה בהתאם לסגל הנוכחי, שלישיית קישור אתלטית תדחף את הקבוצה השנייה אחורה ותאפשר עוד הזדמנויות להתקפה הנוכחית שלנו.

לא מבין את הטענה הזאת, למה אתה חושב שקמאבינגה לא מניע כדור טוב ? למה אתה חושב שצ’ומה לא יצליח להניע כדור ?
זה שקאמא לא ממזמז את הכדור 20 שניות לפני שמשחרר אותו וזה שהוא דוחף אותו מהר קדימה לא הופך אותו למנהל משחק לא טוב שלא יצליח להניע כדור, להפך, זה הופך אותו לשחקן המושלם לנהל משחק בכדורגל המודרני.

המהירות והזריזות של צ’ומה פדה וקמא עם התנועה המהירה יהפכו אותם לקישור מושלם לדעתי, שלושתם יודעים להניע כדור, להוביל אותו מרחבה לרחבה וגם להרגיע כשצריך.

לדעתי אם קמא ממשיך ככה ירדו בסוף מבלינגהאם כי באמת ושלא יהיה חובה להביא אותו, אבל אם יגיע שהשלישייה הכי טובה באותו רגע שיפתח, אפשר גם בלינגהם מתחת לחלוצים כשחקן התקפה לכל דבר ועניין.

קאמבינגה בסדר גמור, אבל הוא לא מודריץ’ מבחינת היכולות האלה. יש לו את המגבלות שלו בנושא.
ממה שאני שם לב, הוא לא משחק בנגיעה, מרבה לאבד כדורים במצבים מסוכנים, ומוסר כדורים לא נוחים לשחקנים שלצידו (שלא גוררים איבודים לרוב, אך מקשים על פיתוח משחק).

אני בהחלט אבחר בשלישיית הקישור האתלטית שלנו במשחקים רבים, אך אני חושב שבאופן כללי זהו לא קישור מספיק טוב עבור ריאל וצריך גם שחקן יותר טכני מעל הדאבל פיבוט.
גם טשואמני וגם קאמבינגה טובים יותר בדאבל פיבוט, ופדה יותר טוב כ50-50 או כאחורי בדאבל פיבוט. אם נשחק עם שלושתם יחד, אחד מהשחקנים לא ישחק בעמדה שהכי טובה לו.
נקבל ככל הנראה מערך בו טשואמני אחורי כשפדה וקאמבינגה מעליו. לדעתי זה לא המערך המושלם עבור טשואמני וקאמבינגה שיהיו שניהם טובים יותר כקשרים אחוריים בדאבל פיבוט.
מערך אפשרי נוסף יהיה פדה מעל טשואמני וקאמבינגה, אך לטעמי מערך כזה יפגע בפדה. היתרונות הגדולים שלו הם בפריצות שהוא עושה מהקישור היותר אחורי, והעבודה ההגנתית. שתי יכולות אלו יבואו פחות לידי ביטוי כקשר התקפי יותר (אם כי נקבל ממנו יותר מצבי בעיטה מנגד).

אני לא חושב שזה קישור שייכשל, אני אבל בהחלט חושב שקישור עם בלינגהם לצד כל צמד מהשלישיה הזו יהיה טוב יותר.

בכל אופן, ככה או ככה, אנחנו מסכימים על 2/3 מהקישור הזה והכי חשוב שנפסיק כבר על מערכים של קרוס ומודריץ’ יחד. אנחנו מתדיינים פה אם 1 זה נחוץ או יותר מידי, אבל 2 זה בוודאות מיותר. אנחנו לא נהנים מתוספת הטכניקה הזו כמו שאנחנו נפגעים מהעדר האנרגיה וחוסר האתלטיות שהרכב כזה מספק לנו.

אגב, ממש מקווה שקרלו לאט לאט יורד ממערך 4 הקשרים המאוס הזה. לא רואה סיבה לשחק במערך כזה עד שלא יגיעו 2 מגנים התקפיים טובים לאגפים שלנו, או כאשר אנחנו לא צריכים לשמור על יתרון (וגם אז תלוי במשחק, יש משחקים שאעדיף שנשאיר שלישיה התקפית כדי לעקוץ במתפרצות).

אנצ’לוטי הוא מאמן ליגה גרוע אבל מאמן אלופות אדיר, ההפך הגמור מפפ לצורך העניין.
פרט נוסף מעניין, אנצ’לוטי פגש את ליברפול 15 מפגשים והפסיד סה"כ 2 מפגשים מולם!כאשר אחד מתוך 2 המפגשים היה ב2005, השני היה בסיבוב השלישי בגביע עם אברטון.

כמה דברים שעיצבנו אותי אתמול:
1.אנחנו מובילים 5-2 דקה 67, למה אתה לא מבצע חילופים?!יש לנו דרבי בשבת וקלאסיקו בחמישי אחרי זה. מה עם קצת מנוחה לשחקנים?
2.למה לא לתת לאלברו לשחק במקום קרוס או לתת כמה דקות לאריאבס , אולי בטעות אחד מהם יכל להפוך את זה ל2-6.

אני מסכים איתך שהיה אפשר לבצע יותר חילופים ומוקדמים יותר. אך צריך להזהר. עדיין מדובר בליברפול באנפילד. נכון שכנראה לא היינו מפסידים את המשחק, אך זהו אינו משחק ליגה וזה לא המפגש השני בין הקבוצות, היו כמעט 30 דקות לשחק לאחר השער החמישי ושער של ליברפול היה משנה הכל.
במשחק ליגה אנחנו יכולים לוותר ב5-2 כי גם אם ייגמר 5-4 עדיין ניקח את 3 הנקודות. לא בליגת האלופות.

בנוסף, עם כל הכבוד לאתלטיקו, המשחק הבא של ליברפול מגיע 4 ימים לפני קלאסיקו. בכך ששמרנו על 3 הפרש ולא חטפנו בדקות הסיום, נוכל לתת מנוחה לשחקן כלשהו בגומלין, ואולי אפילו לבצע אז חילופים מוקדמים. זה קריטי בעיני יותר מ10 דקות מנוחה במשחק הזה.

הייתי שמח אם באמת סבאיוס היה נכנס כבר בדקה 70 ולא ב80, ושאסנסיו וקרוס היו נכנסים איתו או מעט אחריו ולא בדקה 87. אבל לא חושב שהיה מקום לאריבאס ואלבארו.
אלבארו, ממה שראיתי, לא שחקן מהיר. לא חכם להכניס אותו כשליברפול צפויה לתקוף באול אין. אנחנו נעדיף שחקנים מהירים אם כבר.
אריבאס קיצוני. אם לא אסנסיו בהחלט הייתי תומך בהכנסה שלו, אבל מכיוון שאסנסיו כבר נכנס אני ממש לא רואה סיבה שגם ויניסיוס יצא כי ויניסיוס לא רק שחשוב לנו התקפית, הוא גם הסיבה שבגללה ליברפול חייבת להזהר יותר במספר השחקנים שהיא שולחת למעלה.

בקיצור, מסכים שהיה אפשר לבצע חילופים מוקדם יותר, אולי אפילו להכניס את לוקאס ואסקז בסביבות דקה 80, אבל בשום פנים ואופן לא לשדר שהמשחק גמור, כי גול אחד היה פותח הכל. (גול היה מפתח מומנטום שהיה מגדיל את הסיכויים גם לגול נוסף).

@Gev אני מבין את כלל הסיכונים והכל, אבל חילוף ראשון בדקה ה80!למה לא לבצע חילוף בדקה ה75 נניח?
לא רואה שום בעיה להכניס את סאביוס ואסנסיו בדקה ה75 במקום לחכות עד ה80 וה87, אני מאמין שגם יכולנו להבקיע את השישי אם החילופים היו מוקדמים יותר.

הכוונה שלי בהכנסה של אלברו ואריאבס זה בדקה ה87 כאשר המשחק במילא גמור, גם ככה קרוס לא נראה משהו כאשר הוא נכנס.

קלאסיקו בליגה, החשיבות של המשחק מעבר יוקרה לא באמת ישנה יותר מדי מבחינת הסיכוי שלנו לאליפות. כמובן אם לא יקרה דבר כלשהו יוצא דופן ובארסה תפסיד אחד ממשחקי הליגה עד אז.

זה בדיוק מה שכתבתי. שהייתי מכניס את החילופים שנכנסו 10 דקות מוקדם יותר.

בנוקאאוט המשחק לא גמור עד סוף הגומלין. אפשר להסתכל על זה כמין משחק של 180 דקות אם תרצה.
כשאנחנו מכניסים ילדים בדקה ה87 זה מתוך אמירה שלא נורא אם נחטוף שער. אתמול היה מאוד נורא אם היינו חוטפים שער.

אני ממש, אבל ממש, לא מסכים.
הפער כרגע הוא 8. ניצחון שלנו בקלאסיקו יקטין את הפער ל5. נותרו מלבד הקלאסיקו 15 משחקי ליגה, בהחלט הגיוני שהם יאבדו ב15 משחקים 5 נקודות.
כמובן שהסיכויים לא לטובתינו, אך אני בחיים לא הייתי יוצא בהצהרות של הכל אבוד על פער 5 נקודות.
לצורך העניין, בהנחה שארסנל תנצח את המשחק החסר, הפער בינה לבין סיטי יהיה 5 נקודות. מישהו חושב שהכל גמור שם?
הפסד בקלאסיקו כנראה שבאמת יכריע שהכל גמור.

נותרו מלבד הקלאסיקו 45 נקודות בקופה. בהחלט אפשרי להשיג 5 נקודות יותר מברסה.

לא חולק עלייך, מסכים איתך.

כמובן שזה היה נורא, אבל הם היו פשוט שבורים מנטלית. אולי אחד מהילדים היה מבקיע עוד שער, אבל זה לשחק “באם”.

סיטי כבר הוכיחה בעבר שהיא יכולה לצאת לרצף של 17 ניצחונות ליגה רצופים, אנחנו לא עשינו זאת עד כה.
מובן שהיה את הפעם ההיא שכמעט סגרנו פער של 12 נקודות.
5 נקודות זה לא פער כזה גדול, אתה לא טועה… אבל צר לי, קשה לי לראות אותנו לוקחים אליפות העונה בגלל 2 סיבות:
1.סיכוי גדול שבארסה תודח ביום חמישי מול יונייטד וזה יעניק להם יותר חופש.
2.אנחנו נדיח אותם מהגביע.

עם 2 הסיבות האלו שציינתי למעלה זה ישאיר את בארסה רק עם מפעל אחד שהם יתאבדו עליו. בנוסף לכך, יש את הקטע שאיכשהו חלוצים מבקיעים מולינו ממצבים קשים נגד בארסה במצבים פשוטים של שער בטוח הם פשוט מחמיצים.

מעל הכל, אנצ’לוטי טוב בלחרבן את הליגה.

ברור שזה לא התרחיש הסביר, אבל בהנתן שניצחון בקלאסיקו מוריד את הפער ל5 אני חושב שזה לא פער שמצדיק וויתור.
חוץ מזה שגם המשחק מול אתלטיקו הוא בליגה, כך שאם הליגה גמורה זה לא באמת קריטי שננוח לפניהם.
בכל אופן, אני לא חושב שהליגה גמורה. הסיכויים ממש לא לטובתינו כמובן, אבל יש עוד קלאסיקו ו15 מחזורים נוספים, זה מספיק זמן. אם לא וויתרנו מול פריז, צ’לסי וסיטי, אין סיבה שנוותר על הליגה.

בהנתן מצב בו נעלה לרבע הגמר באלופות והפער עדיין יהיה 8 אז כן אתמוך בשמירת כוחות לאלופות, אבל לא לפני

כל המאמנים שהיו לנו היו מאמני ליגה לא מספיק טובים.
מוריניו זכה באליפות בודדת ב3 שנים.
קרלו זכה באליפות בודדת ב3 שנים.
זידאן זכה ב2 אליפויות ב5 שנים.
אני חושב שפשוט ריאל כמועדון נוטה להכשל בליגה וזה לאו דווקא קשור למאמן כזה או אחר.
לא סותר שאנצ’לוטי לא איזה מאמן ליגה דגול, אבל שאני חושב שהבעיה המנטלית שלנו בליגה גדולה ממאמן כזה או אחר.
בכל מקרה בוא נראה, אם יש משהו שהקבוצה של אנצ’לוטי יודעת לעשות זה לקום לתחיה ולהפתיע.

מי אם לא פפ יודע:

hell-yea

כמו כן:

עם כל זאת, הוא חייב לשפר את המיקום שלו ולהתפנות לקבל כדורים במרכז המגרש ולהוציא אותם קדימה. במהלך המחצית הראשונה ראינו הרבה פעמים שליברפול חנקו אותנו בגלל שאף קשר לא ירד לקבל את הכדור.

לטעמי ההשוואה לפדה לא נכונה. אלו שחקנים שונים בתכלית ולמעט זה שהם חולקים את הטייטל “קשרים” אין ביניהם הרבה קשר. אלו שחקנים שצריכים להשלים אחד את השני ולא לבוא אחד על חשבון השני.