1/8 גמר האלופות :: 2-5 מטורף על ליברפול באנפילד

אחי, יש שחקן אחד ברחבה! אחד! מה מיליטאו צריך לעשות אם לא לסגור את זוית המסירה אליו? וזה עוד כשיש שלושה שחקנים סביב המוסר. כן, קארבחל לא נקי (ומי כמוני אומר כבר שנתיים שהוא גווייה מהלכת), וכן גם שאר השחקנים סביב סלאח יכלו להיות יותר אגרסיבים ולהקשות על המסירה, אבל מיליטאו האשם העיקרי בעיני ללא ספק. כל העמידה שלו לא נכונה, הוא עומד במנח שלא מאפשר לו בכלל להגיב למסירה. ושוב אני מסב את תשומת לבך שיש שחקן אחד של ליברפול ברחבה, אין לו הרבה דברים להתעסק בהם בהתקפה הזו, רק אחד.
פפה מוציא התקפה מכדור כזה.

אפרופו אלאבה, לא הייתי פוסל את זה שהוא מלכתחילה עלה לא כשיר למגרש וזה בהחלט יסביר את הרבע שעה המזעזעת שלו.

מיליטאו לא יכול לדעת האם נונייז נכנס פנימה או שהוא עומד מאחוריו ומחכה למסירה לרגל במקום לשטח. שוב, הוא עם הגב לשחקן.
זה קורה אינסוף פעמים במשחקים ושם המגן צריך לקחת את השחקן שלו. זה השער שויני הבקיע בגמר והוא היה על ארנולד, וזה השער שהיום רוברטסון לקח לרודריגו. אם הקיצוני שלך עושה תנועה מהירה אתה צריך לרוץ איתו. הבלם נמצא עם הגב לשחקן, הוא לא רואה אותו.

כמובן שמיליטו נראה גרוע בריפליי, אבל הוא לא האשם בשער הזה.
בכל מקרה אסור היה לסלאח להעביר כדור כזה מול 3 שחקנים.

הבעיה שמיליטאו נראה גרוע בהרבה מאוד ריפליים, הוא למעשה ההימור הכי בטוח בכל משחק.

יכול לתת פה ושם משחקים של בלם על, אבל הרגיל שלו והממוצע שלו הם לא לרמה הנדרשת לשחקן ריאל מדריד, לא מבין את התעקשות החברים כאן עליו.

אז מה התפקיד של מיליטאו במהלך הזה?
הוא לא אמור לשמור על נונייז, סאלח רחוק ממנו 20 מטר ומוקף ב 3 שחקנים. מה מיליטאו עושה שם במרכז הרחבה? שישמור על מישהו.

מיליטאו צריך היה לקחת all in את מסירת העומק, כלומר לעמוד בתנוחה כזו שהוא מוכן לכדור עומק. אם נונייז היה מקבל את הכדור לרגל (כלומר עם הגב על מיליטאו) זה מצב פחות מסוכן לאין שיעור, ולכן אין בעיה לאפשר אותו. הטיעון שמיליטאו לא ראה אותו לא מחזיק מים, בלם יודע מצוין מי נמצא איפה, ואם לא אז זו בעיה אפילו גדולה יותר, בעיקר כשיש שחקן אחד ברחבה. ואגב, מיליטאו לא רואה את זה בסטילס כמונו, הוא היה שם לאורך כל המהלך, סלאח התנהל שם עם הכדור כמה שניות טובות, מיליטאו יכול היה להסית מבט אחר כבוד ולראות את נונייז “מתגנב” מאחוריו. המתגנב במרכאות כי זה היה הכל חוץ מהתגנבות.
השער שויני הבקיע בגמר? אתה מתכוון בכדור שפדה ניסה לבעוט ולכן זה באמת היה לא צפוי? דוגמה גרועה מאוד.

פה רואים את הניסיון והחוכמה של מודריץ לעומת קצת מהבוסריות של קמאבינגה.
סלאח מקבל כדור שלכאורה אין לו מה לעשות איתו - אין שחקן ברחבה ויש שני שחקנים עליו.
קמאבינגה באזור ודי אדיש לסטיואציה, מודריץ מגיע בספרינט מאחור כשהוא מזהה את הנולד

בנוגע למיליטאו, קודם כל צריך לומר שהוא נתן משחק טוב עם הרבה מהלכים טובים בהגנה
בגול הוא היה צריך להיות עם נונייז, נכון שהוא ברח לקרבאחל אבל אם קרבאחל הולך עם נונייז יש חור ענקי שמגן לא יכול להשאיר ואי אפשר לדעת מי ינצל ואיך זה יגמר
אולי מיליטאו אשם אולי לא, מבלם ברמה גבוהה יותר כן הייתי מצפה ליותר ערנות והתמצאות ולהיות ער לנונייז - אבל לכל הפחות יש פה קצר חזק בתקשורת בינו לבין קרבאחל, דבר שעלה לנו בגול ולא יכול לקרות במיוחד כשיש רק שחקן אחד ברחבה

עזוב אתה מחפש אותו בנרות. אתה יודע שהוא יהיה האשם בשער שבוע לפני שהמשחק התחיל.

תכלס החלוץ הוא גאקפו שברח לאחור. הוא באמת נשאר שם מחוסר עבודה. נונייז עשה ספרינט מהאגף השמאלי פנימה. בדיוק הספרינט שעשה ויניסיוס בגמר. לא זכור לי שמישהו האשים את ואן דייק בשער הזה.

אתה בעצם אומר שאם הוא היה מקבל את הכדור בזווית נוחה יותר לבעיטה ולא צריך להבקיע עם העקב אלא בבעיטה פשוטה זה מצב פחות מסוכן? לי קשה לראות את זה כך.

ניסה למסור או לבעוט, זה פחות משנה. האאוטקאם היה מסירה לויני.

תוך כדי הדיון שלנו המשחק משודר שוב, כרגע דקה 13 שם, ואפשר לראות שוב ושוב את הבעיה שהייתה לנו באגף השמאלי. מה בדיוק היה בשער הזה ספציפית זה צ’רי פיקינג. הבעיה האמיתית שם הייתה החגיגה באגף שמאל. היו שם לפחות שלושה או ארבעה מצבים שיכלו להסתיים בשערים.

התנועות ממש שונות
ויניסיוס עשה תנועה הצידה בגמר, היה על העמדה של המגן ובאחריות המגן
נונייז עשה תנועה פנימה, ברח מהמגן לאזור של הבלם, כשמחכים להגבהה לרחבה יש גבול לכמה שהמגן צריך לרוץ עם השחקן שלו, זה באחריות של הבלם
או לפחות של שניהם כי אין תקשורת

זה לא מה שאני אומר, זו דמגוגיה שלך. אני אומר שלסלאח היה מסדרון אחד ויחיד להשחיל בו את הכדור, הוא יכל לעשות את זה מסובב פנימה כפי שעשה ואז זה מעמיד את נונייז מול שוער (והוא ממש לא היה חייב לסיים בעקב, הוא יכל לעצור את הכדור ולשאול את קורטואה אם הוא רוצה כוס תה לפני שהוא מבקיע לו) או למסור חד על הגוף של נונייז שאז היה מקבל את הכדור עם הגב לשער ומיליטאו עליו, מצב לא מסוכן מי יודע מה.

ולגבי הגול של ויני בגמר - וואו כמה שזה משנה. זה כמו שאני אגיד שכדור שפוגע בשחקן ונכנס לשער לא משנה לשוער מבחינת התגובה שלו. כל הסטטייט אוף מיינד של בלם מושפע משפת הגוף של השחקן עם הכדור ומהאופציות שיש לו. לפדה בגמר לא הייתה שום אפשרות למסור, גם לא בתיאוריה, ולכן הוא ניסה לבעוט. ברגע שבעיטה מתפלקת ככה אף אחד בעולם לא יכול לצפות את זה ולכן לגיטימי שההגנה נתפסת לא מוכנה.

בכל מקרה אני מרגיש שהסברתי בצורה הכי מפורטת שאני יכול. יותר מזה יהיה לי קשה להוסיף, אז אעצור כאן כדי לא לחזור על עצמי.

אני מבין את מה שאתה אומר. אולי אתה צודק. בכל מקרה לא קריטי לי השער הזה כשמלבדו היו כל כך הרבה בעיות באותן דקות בהגנה שלנו. מקווה שילמדו במועדון מה גרם לקרקס בעשרים הדקות הראשונות, ובכל מקרה כל טעות מוסיפה לניסיון בסופו של דבר.

אני לא רוצה להתעסק בהשוואות בין ה-1:0 שלהם אתמול לבין השער של ויניסיוס ג’וניור בגמר אבל עצם זה שמנסים ‘לגונן’ על אדר מיליטאו עם השוואה לטרנט אלכסנדר ארנולד שהוא שחקן הגנה גרוע ביחס לטופ, שלא יודע איפה לעמוד - זה אומר הכל. כששחקן התקפה גובר על שחקן הגנה זה בסדר, כל עוד הוא הולך איתו. כששחקן הגנה נרדם ולא זז - זה מעצבן. חוסר ריכוז וביטחון עצמי מופרז. אם אנטוניו רודיגר היה עושה כזו טעות אז כולם היו קופצים או יקיר הפורום סרחיו ראמוס.

אתמול התרכזתי יותר במה שרציתי לכתוב, סיכום המשחק שלי. אבל קראתי פה את רוב התגובות. קודם כל ה-2:0 שהם קיבלו במתנה היה עלול לשבור אותנו לחלוטין, זה השפיע. מעבר לכך, עוד לפני שרודריגו הגיע למצב קורץ על סף ההפסקה - פדה ואלוורדה בעט לעננים מעמדה לא רעה בכלל, ורודריגו עצמו נבלם. ליברפול פתחה בהתלהבות ולא נראינו טוב ברבע השעה הראשונה אבל קירקס הם בטח לא עשו לנו, קבוצה הרבה פחות טובה מהעונה שעברה גם אם אלו פחות או יותר אותם השחקנים. יהירות גדולה להגדיר את זה כ-35-65, גם להגיד “טעיתי” זו לא בושה ולא צריך לתרץ. לא אומר שנעבור, קצת ריספקט, זה הכל. כל מה שצפינו שיהווה בעיה עבור ליברפול - קרה. האמצע לא מספיק חזק עם כל הכבוד לפאביניו, צד ימין בהגנה, סלאח נרגע אחרי שלוש פעולות טובות, ובעיקר המנטאליות שלה נחלשה.

זה לא באג, זה פיצ’ר. כל כך הרבה פעמים בעבר קבוצות פתחו מולנו בהתלהבות ולחץ מאסיבי כשאנחנו נראים מגושמים וחסרי אונים (אתמול זה פחות הורגש, אבל מנגד הם קיבלו שני שערים קלים).

כמו נירו, גם אני לא נלחצתי לאור הפתיחה. הדפוס הזה מאוד מוכר אחרי כל כך הרבה שנים בעסק. כמעט תמיד אנחנו מתחילים להשתלט על המשחק אחרי 15-20 דקות.
מצחיק אבל פתיחה מתלהבת ואנרגטית של היריבה אפילו מחזקת יותר את הסבירות לניצחון באינטואיציה שלי.

הנקודות שלי:

1. באופן די חריג, לא מסכים עם ניר. אני חושב שכמו בהרבה משחקים קודמים, ריאל פתחה לא טוב את המשחק וליברפול הייתה הרבה יותר טובה. בעצם בערך עד השוויון המזליסקי של ויניסיוס הייתה כמעט רק קבוצה אחת על המגרש ובאופן כללי ה-2-2 במחצית לא היה כל-כך משקף.
  2. הפציעה של אלבאה הייתה ברכה גדולה. הוא שחקן הגנה כל -כך לא טוב ונאצ’ו, באופן לא מפתיע בכלל, היה הרבה יותר טוב ובעצם מהרגע שנכנס החגיגה בהגנה שלנו פחות או יותר נגמרה. אין לי ספק שאילולא הפציעה הזו המשחק היה נגמר אחרת לגמרי.
  3. כן, למיליטאו היה חלק בשער אבל חוץ מזה הוא נתן משחק ענק. בכלל הוא בפורמה טובה. בכל אופן, בלם פותח להרכב זה די חובה לקיץ הקרוב. את אלאבה אני בכלל מעמיד למכירה עוד לפני מנדי.
  4. התקרה של קמאבינגה בקישור האחורי גבוהה בהרבה משל טשואמני. הוא שחקן שעובד הרבה יותר קשה, מוכן יותר להתלכלך, ואחד שמתאים הרבה יותר למשחקים בקצב גבוה. כרגע הוא עוד דורש שיפור בהגנה ובכלל עד שלא יפסיק לאבד 2 כדורים קריטיים כל משחק קצת קשה יהיה לסמוך עליו, אבל יש לי הרבה פחות סימני שאלה סביבו מאשר מקבילו הצרפתי.
  5. בפעם האלף הוכח: אין צורך גם בקרוס וגם במודריץ’.
  6. בעיניי לפחות, ראינו שוב שכן יש צורך באחד מהם. אבל איכשהו אחרי המשחק ראיתי שוב את טיטי מפנטז על צירוף טשואמני לואלוורדה וקמאבינגה. המשחק אתמול בעיניי הוא ראייה נוספת לכך שזה לא יעבוד, אבל נו שוין.

אני רק שאלה ל @dkaro : האם מהיום והלאה תפסיק להספיד את ריאל?
אתה אחד האוהדים הכי פסימיים שאני מכיר :sweat_smile:

אין לי מילים על המשחק סוג של כמו שהרגשתי כל כך רגוע/חסר אכפתיות לפני המשחק. ריאל הרגילה אותי לטוב ואני לא מצפה לכלום — רק אומר תודה על מה שיש.

(*בליגה הסיפור שונה ואני משווע לשליטה מוחלטת ולנקמה בברצלונה על כל התבוסות).

Cómo No Te Voy a Querer

אני חושב שהאמת בין טיטי לנירו איפשהו באמצע: ליברפול אכן פתחה את המשחק טוב יותר ויכלה להכריע אותו (את המשחק סיימנו עם xG נמוך משל ליברפול), מצד שני ריאל מדריד לא נבהלה ועשתה הכל נכון.

כמה נקודות:

1. מודריץ’ - אנחנו מגנים ב- 442 כשהוא תופקד ליד בנזמה, משתמש בניסיון שלו בשביל להחליט מתי הוא לוחץ ואיפה הוא מתמקם. העמדה הזו (בניגוד להזיית החלוץ מדומה באותו קלאסיקו) מחמיאה לו מאד. אחרי המשחק הוא אמר שהוא מעוניין להוכיח שמגיע לו להמשיך עוד עונה ושלא משנה מה - זה לא יפחית משום הערכה שיש לו למועדון. אני מזכיר לעצמי להנות מכל שניה שאני רואה את האגדה הזו על המגרש.
  2. פדה וקמא - הם מוזכרים באותו משפט, אבל באמת שזה לא אותו דבר כרגע. פדה אחד הטובים בעולם בעמדתו אם אני סופר על יד אחת. קמא עדיין עושה המון טעויות אבל זה בסדר גמור, גם פדה עשה כשהיה בן 20. רוצה לאמור - לא מנסה להקטין את קמא בשום צורה, אבל מה שפדה עושה בשנתיים האחרונות זו קפיצה ברמה של מה שויני עשה
  3. הסיפור הזה עם שחקנים שמתגנבים מאחורי הבלמים/מגנים שלנו קורה יותר מדי פעמים. אני לא כועס על מי שלא מנע מסלאח למסור. כמו במקרה של ויני - קשה מאד להתקרב לשחקן כזה כי הוא עובר אותך על שטח קטן, אבל היו שם מספיק שחקנים כדי למנוע ממנו לעשות כמעט כל דבר למעט למסור. כנראה שצריך להביא בלם שיודע להיות בוס בהגנה.
  4. הסקת מסקנות מערב כזה למה צריך להיות במשחקי ליגה רגילים היא מוטעית. שום קבוצה בליגה לא נותנת לנו כאלה שטחים (כשבארסה נותנת היא נענשת), וזה משפיע ישירות על הסגנון והשחקנים הדרושים למשימה.
  5. תוספת מאוחרת כי @Raulito-7 צודק - נאצ’ו גבר על ואנדרייטד (וכן, אני זוכר שהיו משחקים שאמרנו פה שזה לא לרמה)

אהבתי את הפוסט:
-אני זוכר את קווין דה בריינה כובש בנגיחה על הפרצוף של דני קרבחאל באנגליה באיתיחאד אשתקד, ה-1:0 הארור שלהם אחרי שתי דקות. ‘התגנבות’ אם תרצה.
-כמובן שבליגה זה יהיה אחרת אבל אני לא רואה סיבה שלא לשחק עם שלושה שחקני התקפה. אם זה לא רודריגו אז מרקו אסנסיו ואפילו סרחיו אריבאס - סתם הגזמתי כדי להבליט את הנקודה. אם באנפילד אנחנו התקפיים אז למה לא באוססונה ובסביליה? גם אם לא ניקח אליפות יש עוד מטרות וצריך ליהנות מהמשחקים ולא לסבול.
-ליברפול הייתה טובה יותר ברבע השעה הראשונה, אבל האדירו אותה יותר מדי. היו לנו מספיק מצבים גם כן. אנחנו לא בהכרח מחפשים לשלוט בכדור. זה טבעי שגם ריאל מדריד הגדולה תחשוש אחרי טעות כמו של קורטואה.

אותי מעניין לראות לא מתי יפסיו להספיד אותנו אלא מתי נאצ’ו ירוויח את מקומו הראוי בקרב האוהדים, שייצאו מהפוזיציה של ‘שחקן מרגש ואחלה גבר’. הוא שחקן הגנה מצוין. וגם כמגן שמאלי - גם נגד פריז סן ז’רמן אשתקד הוא היה אחלה.

להיפך, המשחק אתמול הוכחה שזה כן יכול להצליח בגדול, כי ההצלחה של ריאל אתמול נבעה מהמהירות והאתלטיות של פדה וקמא ולא חוכמת המשחק של מודריץ’, מודריץ’ נראה טוב בגלל ששיחק לצד שני אלה.

כתבתי שקמא יכול להיות קשר אחורי מצויין אמרו שאני מפנטז, כתבתי שקמא ופדה ביחד בקישור יעבוד מצויין אמרו שזה יעבוד מול הקטנות ולא מספיק טוב ברמות הגבוהות(גם כאן בשירשור הזה) והנה עבד מצויין, עכשיו המשולש צ’ומה, פדה וקמא היא הפנטזיה שלא “תעבוד בעולם האמיתי”, עוד נראה.

לא לחצנו גבוה, אבל המהירות והיכולות האתלטיות של פדה וקמא היו מאוד חשובות בשליש האמצעי, היו בכל מקום וגרמו לליברפול להניע את הכדור תחת לחץ באיזור הזה בניגוד גמור למה שקרוס ומודריץ’ מאפשרים, אם גם צ’ומה היה משחק השליש האמצעי היה בלתי עביר.

זה קל לכתוב עכשיו, אבל שער ממצב קשה מאוד של ויני ועוד שער מזליקי החזירו את ריאל ושברו את יברפול, כמה פעמים ויני הבקיע כך ממצב כזה ? היה יותר סביר שסלאח מבקיע את אחד משני המצבים שלו וזה כבר בור.
כדורגל זה משהו מאוד נזיל, ריאל הייתה בפאניקה מוחלטת בדקות האלה עם החלקות והמון איבודים.

אחרי המשחק כולם כותבים שהיו בטוחים שריאל חוזרת מ 2-0 שהיו רגועים וידעו מה הולך לקרות, רק שאף אחד לא כתב זאת באותם הרגעים, מי שכן כתב זרק את העונה לפח.
אני חשבתי שריאל בדרך להפסד היסטורי ולא רציתי שליברפול תבקיע את השלישי כ"כ מוקדם כדי שריאל לא תושפל, ככה אני ראיתי את המשחק בדקות האלה.

לדעתי קמא יותר טוב מפדה כבר עכשיו, וכשהוא יהיה בגיל של פדה יהיה הרבה יותר טוב ממנו.
קמא עם 2-3 טעויות במשחק, אבל איזה שחקן היה חף מטעויות ? קמא היה בכל מקום ונגע בכל כדור אז סטטיסטית כן יעשה טעויות כמו שכל שחקן אחר כולל פדה ומודריץ’ עשו.
כמו הצהובים שהוא קיבל מהשופטים בתחילת העונה על כל עבירה קטנה ככה החברים פה, כל טעות זה בגלל הגיל ובגלל שהוא צעיר וחסר ניסיון, השופטים למדו, מחכה שהאוהדים גם, הוא עושה טעויות כי בכדורגל כולם עושים טעויות.

אנחנו פחות או יותר מסכימים: היו רגעים שנראה היה שזה הולך לליברפול, אבל ריאל הפכה את זה בין השאר בעזרת קורטוב מזל. מצד שני, כדורגל משחקים שתי מחציות ובשנייה ריאל מדריד הייתה לחלוטין עדיפה.

לדעתי גם בנושא הקישור אנחנו די מסכימים - יש לנו יופי של עתודות וקמא זה שחקן עם פוטנציאל משוגע. לטעמי ההשפעה של פדה על המשחק גדולה יותר. אני חושב שנכון לכרגע קמא עדיין לא איפה שאתה חושב שהוא, אם כי בהחלט התקדם העונה שאותה התחיל כמישהו שלא מסוגל לפתוח בהרכב ופורח רק כשיש בלאגן. אנחנו עוד לא מקבלים פה התנגדות ללחץ של השלישייה בימיה הגדולים (צריך לקחת בחשבון את היריבה שרחוקה מאד משיאה). יותר מכך, ליברפול פתחו עם לחץ אינטנסיבי שעבד עד שהמגמה התהפכה לה. מצד שני, לקישור הזה יש הרבה מאד יתרונות שהחשוב שבהם הוא התאמתו לכדורגל של היום ולא לכדורגל של לפני שמונה שנים.

ואם כבר להזכיר כדורגל של היום, אז הליגה הספרדית היא כבר לא בוא נשחק כדורגל ושהטוב ינצח. חצי ליגה מציגה משחק מגיב ומשעמם ואני לפעמים לא בטוח אם אני רואה ליגה ספרדית או חיים סילבס נגד מנחם קורצקי. השטחים הם לא מה שיש באנגליה והפתרונות נגד הקבוצות האלה, בערך חצי מהמשחקים בכל עונה, עדיין צריכים להימצא.

אני הולך להיקבר על זה אבל לטעמי קמא שחקן יותר שלם מפדה.
נתחיל מהעובדה שהוא שחקן טוטאל פוטבול- מסוגל לשחק כמעט בכל עמדה ולעשות את התפקיד על הצד הטוב ביותר. על פדה אנחנו כל הזמן מתלוננים ש’האגף לא מתאים לו’.

דבר שני, הוא אף פעם לא בורח מהכדור וממאבקים פיזיים ויעשה הכל כדי להחזיר אותו לשליטה. זה שחקן שתפור כמו כפפה לפפ טימס לדורותיהן. ואם היה משחק באדום השנה אני חותם שליברפול בטופ 4 בפריימר ליג העונה.
הוא שחקן שיודע בדיוק מה התפקיד שלו בכל רגע נתון.

ודבר אחרון, הוא כל הזמן חושב קדימה. לא יודע אם זה מובנה או שזה החינוך שקיבל ברן. אם מישהו תוהה למה כל משחק ששיחק במפעל אשתקד הוא היה גיים צ’יינג’ר זה בגלל זה. מכל הדברים שציינתי, זה הדבר הכי חשוב מבחינתי עבור שחקן ריאל.

לגבי אתמול. על אף הטעויות. היכולת שלו השתפרה פלאים מרגע שליברפול הייתה ביתרון כפול. זה רק מראה על חוסן מנטלי מטורף והוא פאקינג בן 20. מעניין איפה הוא יהיה עוד חמש שנים עם מאמן נורמלי.