טיטי עכשיו -
ריאל מתקשה מול קבוצות שלא מתיימרות לשחק את המשחק הרגיל שלהן אלא לצופף ולשחק טקטי כדי לנטרל את היתרונות של ריאל. וזה דיי פשוט כשבאים מוכוונים לכך.
ליברפול באה לשחק את המשחק שלה, ואין איך לסובב את זה אחרת, היא לא קבוצה מספיק טובה כדי להתעלם מהמהירות של ויני ומהקישור המהיר והדינאמי של ריאל. אם קבוצה רוצה לשחק ככה מול ריאל באלופות היא צריכה להיות באמת קבוצה טובה, ליברפול לא כזו. זה היה נראה קל מדי מהשניה הראשונה של המשחק, בשיא הכנות.
וואו.
-
מסכנה ליברפול, אפילו לא נתנו לה את השבוע חסד שנתנו לקבוצות שנה שעברה - בין המשחק הראשון לגומלין - להאמין שהם אשכרה יכולים לעשות את זה.
-
תנו לי 4 נאצ’ואים בהגנה, בחיי. איזה גבר-על-חלל. אני לא חושב שראיתי בחיים שלי שחקן עם כזאת מודעות עצמית גבוהה למגבלות שלו, בשילוב עם ניצול מיטבי של היכולות האישיות לחיפוי על המגבלות.
-
קמאבינגה ופדה מילאו את התפקיד הסופר-חשוב שניתן להם, שכולל כל-כך הרבה אחריות, ועל הבמה הגדולה ביותר - בצורה מעוררת הערצה, ושעולה מבחינתי הרבה מעבר לכל הציפיות. וכשמוסיפים לזה משחק אלוהי נוסף שמודריץ’ החליט להעניק לנו לפני שהוא עוזב סופית - לא באמת היה כאן סיכוי לצד השני.
-
פני ריאל הנוכחית כפני הויניסיוס: מעצבנת, ראש בקיר, קשה להבין אותה - אבל אי אפשר בלעדיה.
-
לכל אלה שמתחרטים בדיעבד על התגובות שכתבו כאן אחרי רבע שעה - אל תתחרטו. זה פשוט לא אותו דבר בלי זה.
מתנצל על הנגטיביות בזמן שכולם חוגגים אבל אני רותח על קרבחאל. לא מספיק איך שהחזיר את הכדור לקורטואה, מילא, זה על הבלגי. אבל הוא עם שתי פעולות שיכלו בקלות להיות פנדלים. האיש פשוט חור.
המשחק מתחלק מבחינתי לשתי חלקים. החלק הראשון עם אלאבה, והשני עם נאצ’ו. שני חלקים שונים לגמרי. נאצ’ו הזה אכבר גבר וקטלתי אותו מוקדם מדיי. מתחילים להתעורר לי הרבה סימני שאלה בקשר לאוסטרי.
ויני ענק, בנזמה ענק, קמא ענק, וגם מודריץ’. האמת, במחצית הראשונה הוא לא היה משהו, אבל במחצית השניה השתלטנו על המגרש עם השיפור שלו ופשוט גמרנו אותם.
בשתי מילים: תודה לאלאבה
סלאח פשוט קרע אותו וכבר התחלתי לרחם עליו על כל הירידה ברמה ואז פשוט הוא קיבל (ונתן) מתנה
קמאבינגה עם משחק פשוט נהדר מדקה 12, גם מאז היו לו כמה טעויות שיכלו להיות מסוכנות, אבל זה משחק שמראה בדיוק איזה שחקן טופ הוא ולמה ככ חשוב שישחק באופן קבוע
השילוב של קמא ופדה פשוט גדול
רודריגו ענק על שטח קטן
הריצה של מודריץ׳ בשער החמישי
איך שהמשחק התנהל היה מושלם לשתי הקבוצות, ריאל מתקשה בעיקר כי תמיד עושים מולנו בונקר ברגע שנותנים שטחים ומשחקים פתוח אז פתאום יש חיים ושערים, ההבדל הוא שלליברפול היה יותר קשה לעבור את הקו קישור שלנו משלב מסוים
מדבר אחד אני חושש- אנחנו לא יודעים להגיע למשחקים כשאנחנו ביתרון, ועדיין יש זכרונות מהלחץ המיותר מול צלסי ויובנטוס לדוגמא. בגומלין חייבים שתי דברים- לתת משחק טוב בהגנה, ולהבקיע שער, אחד. רצוי בהתחלה. מה שמרגיע כי ההגנה של ליברפול פשוט נראית רע
תמשיכו להעמיס את הת’רד בגיפים ושטויות ולהגיד שזה 20-80 לליברפול. היה כיף. שנראה את התעוזה וההרכב ההתקפי גם בליגה נגד החטאפיות למיניהן.
לקלטת של העונה שעברה| מי האמין, מאניטה באנפילד, משולשים, הקהל המועט שלנו שר Reyes de Europa והולה, הולה, הולה. החוב מההשפלה ב-2009 חזר. ובגדול. זה המפעל שלנו. אחרי רבע שעה הייתי בהלם ורציתי ללכת מהבר, פחדתי שזה יהיה גרוע יותר, “התביישתי” בפני כל האנשים שהזמנתי לראות את המשחק. ההמשך היה קסם שמתעלה על כל העונה שעברה או לכל הפחות חלק מהקלטת. נזכרתי לראשונה העונה למה אני כלכך אוהב כדורגל, מהימים האלה שאתה לא רוצה ולא מסוגל לישון אחר כך ואפילו הולך לצפות בשידור החוזר כאילו אין מחר בבוקר. חזרנו מפיגור כאילו זו אוססונה או מאיורקה ולא כאילו זו אחת היריבות הגדולות ביותר בעולם. אני מוצא את עצמי מסתכל ימינה ושמאלה, שמאלה וימינה, וחצי חיוך-חצי בהלם אחרי הגול השלישי. לעתים המשחק הזה הזכיר את המשחק נגד מנצ’סטר סיטי בחוץ, אבל אז הייתה לכך סיבה כביכול - בלי קאסמירו, שיטה התקפית, סיטי של פפ הייתה בשיאה והקבוצה הטובה באירופה וכעת זו ליברפול השברירית. אני כבר התחלתי להריץ תסריטים בראש ואמרתי לעצמי שבעונה שעברה לא הגענו לגומלין בפיגור של שני שערים. אבל דברים משתנים מהר…
מבסוט שהמשכנו לתקוף וראינו שהם פגיעים (וזה העניין - ליברפול של השנה לא מסוגלת לתת יותר מכמה דקות טובות, כשיש לה פאנצ’ר, טוויסט בעלילה - היא קורסת, חלשה מאוד מנטאלית ועם נקודות תורפה גדולות מאחור) ולא ירדנו לאחור אחרי ה-2:3 הקטלני.
מנגד, כעסתי על הפתיחה האומללה שהייתה די צפויה עם הפיגור המוקדם (חייבים להיגמל מזה) ושאדר מיליטאו נרדם בשמירה כבר אחרי חמש דקות - תלך עם נונייס! תפריע לו. שזה לא יקרה שוב בסנטיאגו ברנבאו, צריך ללמוד ממקרי העבר. ראינו מתנה של כל שוער אבל על טיבו אי אפשר לכעוס, הגבתי בקלאס כמו בטעות של סאן איקר בדסימה. פתחנו את המשחק די פאסיביים למרות הרכב התקפי - לא ממש הבנתי.
ויניסיוס במשחק של ציון עשר לדעתי ואני לא ממש מתומכיו הגדולים. גול אחד מכלום, רק כישרון ויכולת אישית מדהימה, תעוזה, זה שתמיד מראה את הפנים שלו. ברגע הכי חשוב שיש הוא הבקיע ושער לא אופייני האמת. ואז גול בפוקס. בישול על מגש לרודריגו שאיחר (היה חייב ‘להתאבד’ על הכדור הזה ולא לתת לרוברטסון להפתיע אותו וההימור עליו לא נשא פרי), סחט את העבירה שהובילה לכדור החופשי ב-2:3. החזיר אותנו למשחק לבד. זה שתמיד מעז. זה שלא מתחבא. והוא היה קטלני בלי דריבל - הוא לא חייב לכדרר! לשחרר כדור פשוט זה אחלה. צמד באנפילד בשמינית גמר ליגת האלופות. המשחק הכי גדול של ויניסיוס.
לדעתי אנטוניו רודיגר עם המשחק הכי טוב שלו בלבן. בלי פאניקה עם הכדור, עבד קשה, היה יציב, לא זוכר טעויות כאלה ואחרות, לא עברו אותו יותר מדי, גם לא נלחץ מהסיטואציה. גם דני קרבחאל היה טוב ואפילו עבר את החצי וכיף שנאצ’ו שחקן ההגנה הטוב בסגל - בימין, בשמאל (כך היה גם נגד פריז סן ז’רמן אשתקד), בכל מקום - ניצל את השבריריות של דויד אלאבה (מזל שנפצע והוחלף, הכל השתנה!) ועלה להופעה 300 בריאל מדריד בערב כזה. גם לוקה מודריץ’ ראוי למילה טובה, כאילו עשה X על כל החודשיים האחרונים, היה נחוש וחמוש כמו במסיבת העיתונאים לקראת המשחק והציג רסיטל. פדה ואלוורדה כמו קישור שלם. לאחר כל משחק אני כותב פוסט ושואל בדף הפייסבוק שלנו מי היה המצטיין ולפתע ראיתי שהיו כמה אופציות. ערב למזכרת, לא מתגעגע בכלל לאורליאן טשואמני, תסלחו לי.
עד השער של ויני ליברפול הבקיעה 2 שערים והגיעה לעוד 4 מצבים מצויינים שהיו יכולים בקלות להסתיים בשער, אחד מהם נכנס וזה משחק אחר, במקום זה וניסיוס הבקיע משום מקום בשער לא אופייני, והעונה ליברפול לצערי נשברת מהר מאוד.
פאביניו בכושרו הנוכחי והנדרסון שחלש כבר עונה שנייה ברציפות בתוספת גומז הנוראי לא מספיק כדי ללחוץ כמו שליברפול לוחצת.
קלופ יודע זאת, רצה את קמאבינגה רצה את צ’ומה אבל לא הצליח להביא אותם.
פדה וקמאבינגה בקישור וריאל זה קבוצה אחרת לגמרי, אם לקרלו יהיה ביצים ויוסיף גם את צ’ומה אז בכלל יהיה מדהים.
פדה וקמא נגד אלמריה וניצחון קליל, פדה עובר למרכז בדקה ה70 מול אוסאסונה ריאל משתפרת ומנצחת, היום נגד ליברפול משחק נהדר שלהם, מקווה שקרלו מתחיל להבין, הוירוס שתקף את קרוס אולי יציל את העונה של ריאל.
המשחק הכי טוב של אנצ’לוטי מאז מונה למאמן ריאל. מהרכבת הסגל עד ניהול המשחק.
לצערנו, זה מרחיק את החיזוק המיוחל בעונה הבאה.
גול ראשון מטעות איומה ונוראה בהגנה וגול שני שלא קשור למשחק. לא יודע מאיפה הבאת 4 מצבים מצוינים, היו עוד שנים בדיוק שגם הם נבעו מהחלקות ועירבוביה ברחבה. זה גם לא הכי פייר להציג כל מצב של ליברפול כמלאכת מחשבת של משחק כדורגל ואת הגול של ויני (שבא אחרי מהלך כדורגל מאוד ראוי) כגול מכלום.
בכל מקרה זה לא הנושא, אני לא סופר מצבים, המשחק היה מאוד פתוח, שחקנים קיבלו כדורים ארוכים באיזורים מסוכנים והיו ריצות של ויניסיוס על חצי מגרש שאמנם לא נחשבות למצבי הבקעה אבל שנינו יודעים כמה זה מסוכן. היו מספיק סימנים לכך שריאל תחזור למשחק הזה, וה- 2-0 המוקדם הזה ממש לא שיקף את יחסי הכוחות.
ליברפול הבקיעה שני שערים שהיה בהם המון מזל, גם השער של נונייז התחיל מהחלקה (אם כי אולי זכרוני מטעה אותי), ריאל מהשנייה הראשונה הייתה הקבוצה הטובה יותר. עד הגול של ויניסיוס היה עקב של נונייז, מעידה של קורטואה, והחמצה ממצב מאוד לא פשוט של סלאח. לעומת זאת ואן דייק בלם מצב מסוכן של ריאל בעצמו.
ריאל הניעה טוב, בשקט, ולא בצורה כוחנית. למעט אי שקט ממש בהתחלה אצל קמאבינגה שהיה אדיר ומסירה אחת של קרבחאל גם עמדה טוב מאוד מול הלחץ. אלאבה היה בפאניקה מול סלאח ומהרגע שיצא גם בהגנה כבר לא באמת היה סיכון.
עמידה נמוכה, בלי לקחת סיכונים וככה ניצחו את האין הגנה של ליברפול. הופעה מאוד מביכה של ארנולד בעיניי. הוא עשה לחץ בכאילו, ניסה לתקל בכאילו, עלה לכדורי גובה בכאילו וכל זה גם כשנאצ׳ו משתק אותו התקפית
ההחלקה של גקפו ברחבה במצב מצויין, 2 החמצות של סלאח ממצבים שהוא מבקיע מהם בקלות, והתקפה שבייצ’טיץ’ עם הכדור סלאח מימין ונונייז משמאל 4 מול 2 ומספיק מסירה קטנה לאחד מהם וזה מצב בטוח לשער כידרר ואיבד.
לא כתבתי מלאכת מחשבת, ליברפול העכשווית לא יכולה לייצר שערים ממהלכים של כדורגל עומד, אין קישור שיכול לייצר מצבים, האפשרות הכי טובה שלה לייצר שערים זה מלחץ וחטיפת כדורים ואת זה היא הצליחה לעשות טוב מאוד ולהגיע למספיק מצבים בתחילת המשחק כדי לגמור אותו, היא לא עשתה ושילמה בגדול.
מה שמצחיק זה שבדקות האלה לא רציתי את השלישי כדי שריאל לא תושפל
מסכים. בדרך כלל שני שערים כאלו היו מוציאים ממני צרור של קללות, אבל ההרגשה בדקה ה 15 הייתה שזה תלוי בנו.
מי שרואה את ליברפול העונה יודע שהיא פגיעה, אבל לא עד כדי כך. משחק גרוע שלה. תוכנית משחק שכל כולה להעביר את הכדור לסאלח. אוי אני כבר מחכה לפודקאסט אוהדים של ליברפול השבוע
גול מכלום, אילוסטרציה -
ראיתי עכשיו את התקציר סתם כדי לוודא עם עצמי שלא הזיתי. לפני המצב הבאמת טוב של סלאח היה מצב נהדר של רודריגו שואן דייק בלם, ואפילו לפני הקומדיה בגול השני של ליברפול היה מהלך סופר מסוכן של ריאל שיכל להגמר במסירה קלילה של פדה לרודריגו שנכנס עם הכדור לרחבה בלי שמירה.
בקיצור, לכל הפחות היה משחק מאוזן. בחווייה הסובייקטיבית שלי ריאל שיחקה טוב יותר, בשלך ליברפול. לגיטימי.
בתמונה של הגול מכלום הזה האם זה הבלם האדיר והמהולל של ריאל שמאבד את החלוץ שלו בדרך לשער הראשון או שהעניים מתעתעות בי ?
לפחות הצלחתי לנחש משהו נכון במשחק הזה
אתה לחלוטין צודק. זה גול ביזיוני מבחינתו של מיליטאו…
לא מבין מה אתם רוצים. קודם כל נונייז התחיל את הריצה על הצד של קרבאחל.
כל פעם שבלם סופג שער משחקן שקרוב עליו זה שער עליו? כי אם כן, ראמוס ווראן עלו לנו במאות שערים.
מיליטאו היה מצוין היום ובכלל בתקופה האחרונה. קרבאחל היחיד שגרוע בהגנה למרות ליגת ההשמצה של טיטי.
אפשר לראות בתמונה שניר העלה שמיליטאו נמצא עם הגב לנונייז ולא יכול לראות אותו. הבעיה האמיתית בשער הזה הייתה החגיגה שעשה סלאח על שלושה שחקנים שם.
בכללי הייתה לנו בעיה עם חגיגה של סלאח, בעיקר במחצית הראשונה. ואם כבר מזכירים את החגיגות של סלאח, אז למיליטאו הייתה הרחקה מהקו אחרי מצב שלו.
אני חושב שמיליטאו השתפר מאוד לאחרונה, אבל אני ממש לא מסכים איתך לגבי המקרה הספציפי הזה. גול שלו כמעט לחלוטין. אין דרך בעולם שכדור כזה עובר אותו, בטח כאשר מלכתחילה לסלאח היה מסדרון מאוד צר להשחיל בו את המסירה, קרי הזוית שמיליטאו צריך לסגור היא מאוד מצומצמת ובעיקר צפויה.
בכל מקרה זה לא רק עליו, גם כל דבוקת השחקנים שעל סלאח היו חייבים לעשות הרבה יותר.
אני חושב על ראמוס, וראן או פפה במצב כזה ואני לא מצליח לחשוב בכלל על סנריו שהם יוצאים עם הכדור. נונייז בתנועה טובה, סאלח בכדור טוב. מה שחסר לי זה שקרבאחל לא נצמד אליו למרות שהוא התחיל את הריצה בצד שלו ולא היה שחקן אחר וזהו בערך. יותר מזה זה בונוס.
קבוצות שמסוגלות להגן במצבים כאלה אלו קבוצות שמשחקות עם קו הגנה מסודר, דהיינו לא ריאל מדריד. אם כל מטרת המשחק של מיליטאו הייתה להציק לדרווין הייתי אומר סבבה אבל יש לו עוד מיליון דברים לעשות, לזה אני כבר לא מצפה.
בכל מקרה נגיד וזה עליו, הוא החזיר על הגול עם ההרחקה מהקו אז נחיה איתו. על רודיגר הוא בטוח עדיף.
מסכים שההגנה על סאלח הייתה גרועה וזה עצבן אותי גם במשחק. כבר מלמלתי לעצמי בזמן המשחק שאלאבה חסר תועלת מאחור.
בלם לא יכול לתת כדור כזה במצב כזה שנמסר מזווית כזאת שיעבור אותו ברחבה !
תנועה אלכסונית קצרה ולהעיף את הכדור, הוא לא יודע מה יש מאחוריו וזאת בדיוק הסיבה לתקוף את הכדור