1/8 גמר הגביע :: 5-2 על סלטה לאחר הארכה. הגרלת הרבע ביום שני

צ’ואמני במשחק מצויין ‘‘משתיק’’ את הברנבאו, לא קל היה המצב של הצרפתי אחרי תקופה לא טובה שכל העולם מאשים אותו בכל הבעיות של ריאל וברנבאו שבא לשרוק לו כל פעם שנוגע בכדור, הצליח לעמוד בזה כמו גדול, מאוד שמח בשבילו, שחקן שאני אישית מאוד אוהב.

לא אוהב את השמנדריק, הבקיע 2 שערים אבל רחוק מאוד ממוצר מוגמר, לא אומר שהוא לא כישרון ענק רק שחייב המון ליטוש ועדיף שיתגלח על הזקן של סלטה או חטאפה בהשאלה.

היום אנצ’לוטי לא אשם בכלום, גם לא לזה שנגררנו להארכה.

בדקות הטובות אנחנו מראים כמה פוטנציאל יש לנו.

ויני חייב להבין שהוא לא רומאריו שמקפיץ בקלות ובאלגנטיות מעל שוערים, הוא הברווזון המכוער וככזה הוא הכי טוב בעולם, שלא ינסה להיות ברבור.

וואו, איזה הודעה של ראש בקיר.
מקריאה מקרית של עובר אורח בהודעה שלך אפשר בכלל לחשוב שהקבוצה בתקופה מצויינת והיום זה היה בכלל משחק השיא שלנו…
אני חייב לשאול, אתה נהנה מריאל בתקופה האחרונה, או אולי בכלל מריאל של העונה?. לגבי המשחק אני אפילו לא אטרח לשאול אותך. התגובה שלך למשחק כל כך מנותקת שאני שוקל להכאיב לעצמי שוב ולראות שידור חוזר של הגועל הזה.
ולרמה המקצועית, אני חייב להודות שלא הגבתי פה חודשים כי המצב במדינה הכניס אותי לדכאון והעונה של ריאל ממש לא עודדה אותי להחליף תקליט.
ועדיין, כמה נקודות-
1- לוקאס ואסקז גורם לי לייאוש כללי בכל ניסיון הגנתי שלו ובחילה בכל ניסיון התקפי שלו. אין מילים לתאר כמה הוא רע.
2- מרכז המגרש. אני יודע שישר תצעקו שאין כזה, אבל תתחשבו רגע במאמן הדגול שלנו שבטוח שיש לנו כזה. אחרת אין שום היגיון לנסות לעלות רק עם 2 כאלה בקלאסיקו. מקווה שמישהו יצליח להחדיר לו טיפה שכל ושנעבור ל-4 קשרים בצורה קבועה.
3- ויני, אני באמת מחבב את הילד. אבל העונה יש לי הרגשה שאני סופר יותר משחקים שהוא בחוץ מאשר הוא בפנים. אני מצפה מקברניטי המועדון לעשות טבלה של בעד ונגד ולשחרר אותה לציבור.
4- רודיגר, אני באמת מבין שהעונה הוא עובר מצב קשה מאוד. הוא נטחן עד דק ואם זה לא מספיק כל פעם יש לו פרטנר חדש שמתחפש לליצן שמחלק מתנות. אבל נמאס לי לראות אותו הופך לדי מריה ויוצא ללחוץ לבד. הוא מאבד מיקום ומשאיר אותנו להסתמך על מנדי, צ’ומה, אסנסיו, לוקאס וכל שאר הצוות ה"מיומן".
5- למרות כל מה שכתבתי, עברנו עונות יותר איומות שהסתיימו עם תארים. הסגל שלנו שווה לבדו תואר גדול. ולא משנה כמה קרלו יהיה לאנצ’לוטי.

שלוש בלילה| טוב אז היה שווה להישאר ער עד אחת בלילה (בעצם יחד עם הכתיבה וכדומה - 02:30 בלילה - כאילו יצאתי לרוטשילד) והסיום היה חיובי אבל המשחק ‘הטאזמאני’ הזה לא יגרום לי לחשוב שזה “טוב שניצחנו ככה” עבור הקבוצה מאז 0:2 סולידי, זה טוב עבור אנדריק וזה אחלה. אבל ריאל מדריד כבר השיגה 2:5 משוגע על בורוסיה דורטמונד העונה וההיפקרות לא הייתה נקודת מפנה. אנחנו נמשיך ככל הנראה להיראות כמו עדר ללא רואה, עם מספיק שחקנים טובים זמינים על כר הדשא שישאירו אותנו קרוב לצלחת. אני באמת מעדיף לספק איזה חצי חיוך מהרגע ולא לחשוב רחוק יותר על המשך העונה הזו והמבין-יבין.

נתחיל מההתחלה, אני כילד אהבתי את המטפחות הלבנות והתחושה שהגלאקטיקוס עצלנים מדי ואם המאמן רך מדי כמו ויסנטה דל בוסקה, לא מאמן בכלל כמו קרלוס קיירוש או לא חזק מספיק כמו לופז קארו - אפשר לשרוק בוז ולהעיר את החבורה. לקרלו אנצ’לוטי מגיע בוז ענק. וגם לאורליאן טשואמני שהגיב טוב. לגבי הבוז ללוקאס ואסקס אני חצוי קצת כי הוא שחקן נשמה שתרם המון, ברור שאכפת לו, ברור שהוא חסר אונים גם אם בולט מאוד בחולשתו.

יש שחקנים שהבוז מעיר אותם ומפקס אותם והאוהדים היו מאוד עקשנים עם טשואמני במחצית הראשונה. לדעתי אחלה משחק שלו אבל שוב זה כמובן גם ביחס לרמה הנמוכה ולניתוק שקיים אצלו בכל עמדה במגרש. ראיתי כמה חילוצי כדור טובים, גליץ’ חשוב ברחבה, סגירה כשחזר אחורה ומנע איזה כדור רוחב, הזזת כדור מהירה והפעם לא התחבא, היה זמין. עד שאוכל באמת לא להתבאס כשהוא ב-11 - הדרך ארוכה.

אם ממנו אין לי ציפיות אז מאדוארדו קמאבינגה אני מאוכזב, אני מוכן לוותר לו על הקושי בשליש האחרון של המגרש אבל לא על שטויות כאלה ולא בשני משחקים ברצף. הוא קצת חאפר, קצת בגישת ה-“יהיה בסדר”, חסר אחריות וחבל.

השיפוט. לא מרגיש נוח במאה אחוז עם מה שהיה. לדעתי יש יותר פנדל במקרה של אנטוניו רודיגר ואני יכול להבין את סלטה ויגו. לגבי המהלך הראשון שהשפיע על המשחק בשני צידי המגרש הרי שלדעתי אנדריי לונין מזיז קצת את הכדור והחלוץ של סלטה מחפש את המגע, נתקע בו בכוונה.

זה די מדהים איך לא משנה כמה השחקנים יהיו מחויבים ובאיזה שלישייה יבחר המאמן באמצע - הרי דני סבאיוס רץ כמו מטורף, אורליאן באמת במשחק טוב וגם לוקה מודריץ’ אחלה בהשתחררות מלחץ וברהים דיאס עובד קשה - לא נקבל את התחושה הזו שהקבוצה מסוגלת לעצור מתפרצת. הנעת הכדור כשהמסך מראה את ה-68-32 לא באמת מרגישה דומיננטית. וסף השבירה שלנו כמובן מאוד נמוך. בחלק מהמשחק הייתה זהירות, החל מהדקה ה-80 הייתה פאניקה מוחלטת, השחקנים פחדו. העניין הזה של לספוג שער ואז אחד נוסף יחסית מהר - זה מוטיב שחוזר על עצמו ולא היה קורה בשנה שעברה עם נאצ’ו וחוסלו על המגרש וכמובן דני קרבחאל.

אבל הרווחנו את אנדריק. טוב שהשער הגיע אתמול ולא נגד דפורטיבו מינארה המצחיקה. אחת-שתיים-בום, איזה טיל יש לו ברגל. בלי חוכמות, בלי לנסות לכדרר, ובתחילת ההארכה הוא גם בעט לעננים בצורה איומה אחרי מסירה של פדה ואלוורדה וחשבתי שהוא לא בפוקוס. זה סוג השחקן שהוא מבחינת האיכות והוא הביא את הגול הזה כשג’וד בלינגהאם נכנס בעצלתיים, גם רודריגו עדין ולא רלוונטי וכמובן שני הגלאקטיקוס בחוץ. לצערי הסיכוי שלו להמשיך לשחק הוא נמוך מאוד, הוא אחרון בחלק הקדמי, אפילו אחרי ארדה גולר (כפיים על הפס הנכון). כן גם אהבתי את הטירוף והורדת החולצה והכרטיס הצהוב לא מעניין אף אחד. אם הקבוצה הזו הייתה יודעת להכריע משחקים מהר כמו ברצלונה למשל אז אפשר היה להריץ אותו ועוד שחקנים.

מודה, וכתבתי “בזמן אמת” בלי להתאפק ואפילו התנצלתי - שבזמן ההארכה הרגיש לי שאנדריק וארדה גולר זה ‘מסוכן’, שקשה יהיה להבקיע ככה. כי קרלו מחק אותם - הם לא אשמים. אנדריק משחק בקצב גבוה, ממש ‘דפיקות הלב’ של פאר טסי, לפעמים היה צריך רוגע, וארדה להיפך - איטי, עדין, מעביר את הכדור לרגל השנייה, הולך אחורה. טעיתי. זה בסדר שאני טועה. אני אוהד-פרשן-קשקשן מי שיגיד, אבל קרלו חייב להריח מי טוב.

לא מסכים עם החלפתו של קיליאן אמבפה כי זה גביע ואין דרך חזרה והקבוצה במעין מצוקה והוא פשוט טוב ובין-כה בקושי רץ. זה לא כמו אנטוניו רודיגר שנשחק עד דק, יש את הדיווחים המטרידים האלו על בעיות בירכיים, הוא משחק כל הזמן ואין סיכוי שינוח נגד לאס פלמאס וחבל. חצי השעה הנוספת הזו היא קנס רציני לשחקנים בעונה מפרכת, אבל צ’ופר לאוהדים ולאנדריק.

אסיים בשלישיית מה קשור - סתם. אמבפה - כל דבר שעשה היה טוב. השער שלו נהדר, למרות שהמגן ששמר אותו היה רך וגם השוער השאיר את הפינה הקרובה. אהבתי את ההצבעה על הסמל, הפנייה לקהל. הוא מ-ת-ח-ב-ר. פדה ואלוורדה כל כך חופשי ומאושר כשיש לו את השנייה לשחרר את הטיל שיש לו ברגל - איזה כיף ושלא ייגמר לעולם, שער שמיני, שישי מחוץ לרחבה, אלה כבר מספרי ליאו מסי מה שנקרא. תמשיך ככה.

וראול אסנסיו. אולי סרחיו ראמוס זכה לתשואות כאלה לפני 19 שנה בכל תיקול מוצלח. הקהל מריע לו בכל נגיעה בכדור. רואים שאסנסיו עם ביטחון עצום. הוא מחפש לדחוף קדימה בכדורים ארוכים, נכנס ב-200 קמ"ש לכל מאבק פיזי ולפעמים במקום להרחיק בעדינות גם בועט בשיא העוצמה לקיבינימאט וזה מטריף את האחרים. לדעתי משחק מעולה שלו עד לפנדל שהוריד אותו למטה, ואחר כך ביצע עבירות. לעתים הוא קצת לא נזהר ותופס בחולצה (מדבר על מאבקים אחרים) אבל אני חושב שהוא אחלה, וגם רודיגר בתקופה הזו מותש ותמיד שחקן שמתפתה לצאת ללחוץ גבוה - אז זה לא קל. אני דווקא מבסוט מזה שגרם לפנדל כי הדרך לאליטה היא לא קלה. שחקנים צעירים טועים, יש עליות ומורדות ו…כמובן מאמן שיספסל אותו כבר במשחק הבא. האללה מדריד!

לא הייתי קורא לזה כך, אלא תגובה בהתאם למה שהתרחש על המגרש שבניגוד אלייך ולשדרן המהולל אתמול שתגובתכם מבוססת תוצאה בלבד.

בניגוד למשחקים בתחילת העונה ובניגוד לקלאסיקו האחרון שיחקנו אתמול סביר לגמרי ולפרקים גם טוב, לא הכדורגל הכי טוב שאפשר אבל גם לא הזוועה שאתה מתאר בתגובה שלך שנראה כאילו והגבת על הקלאסיקו ולא על המשחק אתמול.

מחצית ראשונה היינו לא משהו ועדיין שלטנו לחלוטין והבקענו כהרגלנו ממבצע אישי מבריק של שחקן על, מחצית שנייה זה היה שונה, הצלחנו להניע את הכדור בצורה טובה מאוד, לחצנו וחטפנו כדורים באיזורים מסוכנים, הצלחנו להגיע בקלות למצבים והעלמנו לחלוטין את סלטה וגרמנו לה להיראות כמו קבוצה מהליגה הישראלית, אבל וכאן מגיעים לבעיה של ריאל וזה כשמובילים מתחילים להתחכם מול השער, הגענו לכמה וכמה מצבים בטוחים לגמור את המשחק בקלות ובמקום לסיים חד וחלק חיפשנו את התחכום.

בסביבות הדקה ה 70 עם החילופים הייתה הוראה ברורה להוריד הילוך ולשמור כוחות וזה מובן לגמרי, גם אחרי שהורדנו הילוך סלטה לא חלמה בכלל לחזור למשחק, לא הגיעו לשום מצב ולא עשתה כלום ואז קמאבינגה עם טעות מטומטמת החזיר אותם משום מקום ואז גם אסנסיו החליט לתת לקרלו סיבות להתעלמות הפושעת ממנו ונתן להם שיוויון משום מקום, זה לא נבע ממחסור בביטחון עצמי כפי שהשדרן ציין 482738 פעמים במשחק ולא מהסיבות שאתה מנית, לפעמים חרא קורה בכדורגל, כשזה בניגוד גמור למה שקרה על המגרש ובניגוד גמור למה שהקבוצה שלך עושה בדרך כלל אז זה בקטגוריית ה’‘חרא קורה’’ ולא קשור לשום דבר אחר, עובדה שבהארכה דרסנו אותם בקלות.

אין אחד שביקר את אנצ’לוטי ואת הקבוצה יותר ממני, אבל אף פעם לא בכוח ולא בניגוד למה שראיתי בפועל על המגרש, אתמול קרלו עשה הכל נכון.

הוא מניע כדור בצורה טובה מאוד, גם הכדורים הארוכים שלו מדויקים ולא בהגזמה, כמובן שבניגוד למה שאמרו אתמול בשידור שהוא רק חזק ומהיר ואין טכניקה שלבחור יש המון כדורגל והמון טכניקה.

אבל חייב ללמוד מהטעות של אתמול, להיכנס חזק ואגרסיבי לתיקולים זה מצויין כשזה מחוץ לרחבה, בתוך הרחבה לעמוד על הרגליים ולחסום כי הנגיעה הכי קטנה והם צוללים וזה פנדל, אתמול אם הוא לא מתחייב לתיקול ורק עומד שם החלוץ היה מאבד את הכדור שהיה יוצא החוצה.

מאוד אוהב את אסנסיו, לדעתי יש לו פוטנציאל להפוך ללפחות שחקן סגל בכיר, רק שישרוד את אנצ’לוטי ויצליח להגיע למאמן הבא.

אנצ’לוטי עושה עוול לאסנסיו בזה שהוא לא נותן לו מספיק דקות והוא עושה זאת תוך כדי שהוא עושה עוול גם לצ’ואמני ומכריח אותו לשחק בעמדה לא שלו ששם הוא בבירור לא מרגיש בנוח.

לגבי טשואמני. מסתבר שהוא יכול לעשות ספרינטים, להתפנות לקבל כדורים, לרוץ קדימה מאחורי קו ההגנה (היה) ואפילו לרדת לגליצ’ים. מה הקטע? למה הוא לא עשה את זה ב3 שנים פה? למה הוא היה צריך שריקות בוז בשביל זה?

כי הוא מחזיק מעצמו שחקן קלאס ואלגנט, צריך להבין שהוא קאסמירו לא פירלו.