מחזור 11 בספרד: הקלאסיקו הגדול שלנו, תודה לך ג'וד! (1:2)

קחו שנייה לחשוב מה היה צריך לקרות על מנת שננצח…
2 קורות של ברצלונה במחצית ראשונה שלא היינו קיימים, פציעה מוקדמת של מנדי שהכריחה את קרלו לעשות שינוי מוקדם, פציעות של שחקני מפתח במרכז השדה של ברצלונה, אריאול רומאו, טעות של טר שטגן ןשער מזליקי בדקות הסיום

אנצ׳לוטי לא מבין איך הוא יוצא עם 3 נקודות

מה שמדהים לגבי ג’וד, זה שלגאבי היה משחק מעולה עליו עד הגול הראשון. סירס אותו ב100%. חשבתי ניחא, קלאסיקו ראשון שלו.
מביך אותי כמה שהוא קילומטר מעל כל הקבוצה שלנו.

סופר את הימים עד שהסבא יתנדף מפה, חבל על העצבים. פשוט שם מקלות בגלגלים שלנו.

מנדי צריך לצאת לפנסיה. כל העונה הוא לא הראה גרם של כדורגל, וגם היום כמובן. לא ברור למה הוא פותח פעם אחר פעם.

כמו שאמרתי המחצית - משחק חלש ואיטי. קלאסיקו דהוי ועלוב, כמו האלה מימי הקורונה. הפרימדונות הקבועות מתהלכות בנחת, אין אינטנסיביות. גם השמחה של הספסל מהגול מראה את זה.
זה כמובן באשמת ברצלונה, כי הרמה שלה מכתיבה את הטון בקלאסיקו. אין לי טענות אליהם, הם נתנו 100 אחוז מלחמה ושיתקו את ויניסיוס (ואת ג’וד… כמעט עד הסוף).

בוא נעשה את זה מאוד פשוט.
גם אם יש משהו בכדורגל שאף-פעם לא ראית את ג’וד עושה, או אפילו מתקרב לנסות לעשות - הוא כנראה עושה את זה ברמה הגבוהה ביותר.

ובקצרה: ג’וד הוא כל מה שויניסיוס אי פעם היה חולם להיות, ואף-פעם לא יהיה.

אני דווקא מחבב את גרסת הסבא שלו

זה מרגיש שאלוהים כבר הרבה מאוד זמן מרגיש לא נעים עם מה שהיה לנו עם הזאר והחליט לפצות אותנו השנה עם עסקה אחרת.

טחנות הצדק אמנם טוחנות לאט אבל טוחנות בסוף.

הוא הגיע לכאן כדי לנצח| קודם כל הפתיח הרגיל שלי: איזה כיף שהיה משהו שהעסיק אותי יום שלם. איזה כיף ש’ברחתי’ והתנתקתי להרבה זמן. מכל החדשות, מכל הצרות. והאמת שאני מאוד שמח ומרגיש לא בנוח להתלונן. לא על ניצחון בקלאסיקו שהוא “קדוש” בכל דרך, ולא בימים אלה. האמת שחבל שלא גנבנו עוד כמה ניצחונות כאלה. זו גם סגירת חוב על העונה שעברה כי אותו הפסד היה אכזרי מאוד.

התחלנו עם הדברים הטובים: ג’וד בלינגהאם באמת עושה כריסטיאנו רונאלדו, זה פשוט מדהים, וזה עוד במשחק לא ממש טוב שלו. עד לדקה ה-60 בערך גאבי ניצח אותו במאבקים, עשה איזה גליץ’ ומנע ממנו מצב מסוכן. הוא אפילו היה נראה שאיבד את חדוות המשחק. בדיוק חשבתי על זה שכל הגולים שלו במינימום מתוך הרחבה, לא שאני מזלזל בזה [אפשר לחשוב שכריסטיאנו הבקיע הרבה בדרך אחרת בשנתיים האחרונות שלו כאן], והנה קיבלנו בונבון אמיתי מחוץ לרחבה. לא הגיע לקבוצה לנצח. הגיע לג’וד לנצח. זה באמת קלאסיקו היסטורי מבחינתו, ידברו עליו עוד שנים. מגיע לג’וד להגיש את מועמדתו לפרס הבלון ד’אור 2024. איזה מלך, יאללה.

ועוד: דני קרבחאל עם עבודה הגנתית פנטסטית, לא איבד כדורים, לא איבד את הראש שזה גם חשוב. הוא גם היה מעורב בשער הניצחון בצורה כזו או אחרת. לא מהיר כמו פעם אבל כמה לב ונשמה. והוא שורד. פדה ואלוורדה ידע מתי להעלות קצב ואנטוניו רודיגר תיפקד נהדר כמו תמיד. אפילו היה זה שבעט לשער, היחיד, במחצית הראשונה.

יחד עם זאת צריך להגיד כמה מילים. זה רק פלסטר. זה לא יחזיק מעמד. קרלו אנצ’לוטי עושה הכל הפוך, תסלחו לי. הוא תמיד יבחר את ההרכב הגרוע ביותר – כל העולם ידע שאדוארדו קמאבינגה צריך לשחק במקום פרלאן מנדי. דקות שלמות של חוסר אונים ולא ראינו אף שינוי פנימי. כמובן שהוא גם לא הגיב מיד במחצית. הקבוצה הזו קבוצה עם חיסרון בולט בעמדת החלוץ ואין מספיק שחקני התקפה טובים, אבל הוא לא מוציא כלום מהפוטנציאל שלה מלבד ג’וד, וחבל. הוא לא יודע לבחור טקטיקה, הוא לא יודע לשמור על שאר שחקני הסגל – ברהים דיאס מביא מגבות, הוא נותן לברזילאיים הצעירים שיעלה להם לראש- רודריגו יודע שהוא טאבו ב-11.

אני כועס על עצמי שכנראה שוב אפול לבור הזה, הבור שנפלתי אליו אחרי הניצחון המעולה שלנו בנאפולי וחשבתי שאפשר לקחת העונה אליפות, גם בשל יחס היריבה. ברצלונה מציגה כל מטאטא יורה, ילדים בני 16 מככבים ובני 17 מנצחים לה משחקים צמודים ואנחנו עם ג’וד וזהו בערך. אם נשחק ככה נפסיד בתשע מתוך עשרה משחקים.

יותר מדי כבוד אנחנו נותנים ליריבה. גם אם התוצאה השתנתה מהדקה ה-60 בה הכנתי את נבואת הזעם שלי, זה לא משנה. זה היה בדרך להיות “עוד יום בהיסטוריה” של ריאל מדריד שאנחנו מפסידים להם. שאנחנו חסרי אונים. איך אפשר לשחק כל כך נורא במחצית הראשונה? אין חשק? אין אמונה? אין כלום, אין טקטיקה. ברצלונה הייתה בחצי הרכב! נהנתה מהטעות ולא הייתה חייבת להתאמץ, והשער השני שלה ריחף באוויר. הנה צ’אבי הפתיע עם ז’ואאו קאנסלו בעמדה קדמית יותר, הוא מנסה. את ה-11 שלנו יודעים בעל-פה. איך היינו נחותים מהם פיזית, למשל? למה שלא נראה את ריאל לוחצת גבוה, מניעה כדור, דוחפת קדימה? זה שאין חלוץ זה לא קשור. לא חיברנו שתי מסירות עד לדקה ה-60.

רודריגו מתאים לסוג המשחקים הזה וחוסלו בדקות שהיה על כר הדשא התרגש או שסתם היה חלש. אני מבין את הבחירה בו מההתחלה אבל הכאפה הייתה צריכה להגיע מזמן-מזמן-מזמן. אין לו סיבה להתאמץ, הוא תמיד ישחק. חלש מאוד. הבעיטות לא טובות, לא מגיע לקבל את הכדור מספיק. נראה לא רענן ולחוץ.

הלאה לוויניסיוס, איזו אכזבה עצומה. מתעסק בהכל חוץ מהמסביב. שיתגרה בקהל בסיום אחרי הניצחון כשזרקו עליו בננות וקראו לו קוף, אבל שישחק כדורגל. זה לא שייך לזה שאין מספיק שחקני התקפה שמצטרפים וזו כבר בעיה אחרת. נראה שהוא לא מעוניין לנצח, להבקיע, לבשל, לקחת על עצמו – מספר 7 הלו. יש מישהו שדואג לסרטוני וידאו, ערוך פרטי, יש מה לשים בטיקטוק. נניח מול רונאלד אראוחו פחות כדאי לעשות אחד על אחד – אפשר לשחרר את הכדור, כדאי לנוע לעומק. אין גם מי שירסן אותו. יש לנו מאמן בכלל?

תסלחו לי, כשחקן הגנה לשעבר (מותר לי לקרוא לעצמי ככה?), דויד אלאבה עולה לי על העצבים. בכל משחק גדול הוא מחלק מתנות. בדרבי זה קרה פעמיים-שלוש. נגד סביליה נניח חוסר מזל. הוא לא רק ‘לא בלם’ אלא לא ממש שחקן הגנה. איזה גליץ’ מטופש ורך – עצם הבחירה לעשות את זה. נאצ’ו יושב על הספסל ואוכל את הלב כמונו. באמת שכעסתי, זו פתיחת המשחק הכי גרועה שהייתה יכולה להיות.

לא צריך להיות קבוצת השיאים של ז’וזה מוריניו כשכל השחקנים כמעט בשיא הקריירה ועם סגל בלתי נגמר, או ריאל של האופי של זינדין זידאן – כדי לזכות באליפות. מספיק להיות הקבוצה הכי טובה בליגה או הכי פחות גרועה. אפשר לעשות את זה נגד ברצלונה הזו ובשעה טובה הם הפסידו, אבל משהו צריך להשתנות. מה עם פלורנטינו פרס, מישהו בקשר איתו? איך חגג את המשחק? ואם כבר אין חגיגה - מילה ל-One: מכיר את המערכת ואת הנפשות הפועלות. הייתי בכמה פודקאסטים, יש חבר’ה מעולים ויורם ארבל חבר וותיק מה שנקרא. לא ייתכן שהוא לא מביע התלהבות בגול של ג’וד. שהוא תופס צד. ואפשר לרענן את הפאנל לעתים ולא לשלוח את אבי נמני. האללה מדריד. תודה רבה לך, כדורגל. שבוע שקט ונעים אמן לכל עם ישראל!

שידור מגעיל נוסף מבית היוצר של One. אבי נמני מעיק, יורם ארבל גם פרו ברסאי וגם לא מביא שום ערך מוסף, מתסכל מאוד. ממשיכים לשים עלינו פס.

ראיתי את הגול הראשון של בלינגהאם עכשיו בעוד כמה שפות. איזה התלהבות של השדרים והפרשנים. רק בוואן מתקשים להתלהב ובאים בטענות לטר שטגן…

מפחיד לחשוב איזה פוטנציאל מטורף יש לקבוצה הזאת תחת מאמן נורמלי וחיזוק נקודתי.

ויני עלה על העצבים היום אבל אפשר להרגיע עם אורגיית השנאה כלפיו. מאמן נורמלי יידע להעמיד אותו במקום ולהוציא ממנו את המיטב. הוא שחקן על כשהוא מרוכז בכדורגל. אנצ’לוטי לא מאמן קשוח. בנוסף הוא רוצה לאמן את ברזיל, אז הוא לא יכול להרשות לעצמו לריב עם הכוכב הבא של הנבחרת. לא הייתי ממהר למכור את ויני. מה גם שאתם יודעים שפלורנטינו לא ירכוש אף אחד אחר במקומו…

בסופו של דבר ניצחון ענק בזכות ווינר מטורף.
מנדי, אלאבה, קרוס, ויני ורודריגו לא עזרו לנו היום ובטח שלא אנצ’לוטי.
לא לפתוח עם קמאבינגה במשחק חשוב גובל בפשע. שחקן שצריך להיות מולחם להרכב.

לא יודע אם נצליח לזכות במשהו העונה כשאנחנו תלויים כמעט בלעדית בבלינגהאם והמאמן לא איתנו. אבל אני אופטימי לעתיד.

משחק פשוט רע. משעמםץ סבלתי.
בלינגהם אלוהים. אני הולך לרכוש חולצה כנראה לראשונה מזה לא מעט שנים.

ויניסיוס לצערי הולך למקומות לא טובים.
יש שחקני טופ קלאס שיכולים לשחק חרא 90 דקות ובסוף לתת איזה גול. ע״ע בנזמה. אצל ויני אתה יודע שאם הוא התחיל חרא הוא גם יסיים חרא.

סיכום עונת 2022/23 עוד עד הרבה לפני שהסתיימה -

In Jude We Trust

כמה מזל יש לנו. גם במשחק הזה שבו היינו נחותים בעיני, בטח במחצית הראשונה, וגם שפגענו בבינגו של כל הבינגואים עם הגבר על הזה. היה נראה שעשינו כל טעות אפשרית בקיץ פרט לג׳וד בבניית (או באי-בניית) הסגל, וג׳וד מכסה על מבושינו. לא חושב שזה יחזיק עד סוף העונה, אבל מי יודע? אנחנו במצב שבו הפסד אליפות הוא כשלון, אפילו עם אנצ׳לוטי ובלי חלוץ או מגנים.

השלד שיש לנו הוא שלד שבאמת בנגיעות קלות הופך להיות אחת הקבוצות הטובות בכל הזמנים שלנו, חלוץ וורלד קלאס ו2 מגינים ויש לנו קבוצה שרומסת( ובלי סבא קרלו שיפריע להם).

ומעל כולם נוצץ לו היהלום ג’וד בלינגהאם, ידעתי שאנחנו רוכשים קשר על עם פוטנציאל להיות הטוב בעולם בעמדתו, לא ידעתי שאנחנו קונים את השחקן הטוב בעולם לעשור הקרוב.

מעבר ליכולת המשוגעת והמספרים זה האופי, הבנאדם דפק פצצה מקילומטר בקלאסיקו הראשון שלו, הוא לא חגג והוא לא שמח, הוא ישר חזר לחדש את המשחק עם מבט עצבני במיוחד על הפנים שלו וחדור מטרה לגמרי. זה אופי ששמור ליחידי סגולה שמבינים מזה הDNA של ריאל מדריד.

בגדול משחק מביש של הבחורים בלבן עד הדקה ה 60, נראינו כמו בדיחה עצובה, כמו חטאפה אבל בלי האגרסיביות.
ואז בדקה ה 60 הכל מתהפך, מספיק לנו חצי שעה טובה כדי לנצח אותם.
פציעה בדיוק בזמן של מנדי וקמאבינגה נכנס ואז משום מקום כל הסוסים משתחררים ומתחילים לרוץ, קמאבינגה משמאל דוחף קדימה, עובר את קנסלו כאילו לא שם עובר את אראוחו כאילו לא שם ואז מפילים אותו עם שתי הידיים לרחבה והשופט לא שורק, עשה בקלות את מה שויני לא יכל לעשות כל המשחק, מדהים באיזה קלות קמא עובר שחקנים.
בצד השני פדה רואה את החבר שלו קמא ומחליט שגם הוא רוצה, נמאס לו להיות השומר האישי של בלדה, לוקח כדור 20 מטר מהשער ובמקום להתמסר 30 פעם עם אלבה כמו קרוס מסתובב ודוהר לצד השני ותוך כמה שניות מלחץ של ברצלונה אנחנו 5 על 4 ליד הרחבה שלהם.
זה כדורגל וככה משחקים אותו היום, תוך חצי שעה סבירה שלנו הראינו איזה כדורגל אנחנו יכולים וחייבים לשחק.
ומה אנצ’לוטי הבין ? ‘‘מודריץ’ נכנס ועשה סדר’', לך תז***ן אדון קרלו.

בלינגהאם זה תופעת טבע, כל פעם שאני חושב שזה יתיישר הוא רק מעלה הילוך.

קרוס, מודריץ’, אלבה, מנדי וקרבחאל(שמשום מה יש כאן חברים שחושבים שהיה לו משחק טוב, היה במשחק חלש מאוד) רק גורמים נזק ומפריעים לקבוצה.

ועוד משהו כי אני חייב, הפציעה של מיליטאו בסוף תתברר כפציעה שייצבה את ההגנה שלנו, אנצ’לוטי העקשן סוף סוף היה חייב לתת לרודיגר לשחק במיקום המועדף עליו שזה בלם בצד ימין ועד עכשיו הוא מצויין ומוכיח שהוא הבלם הכי טוב שלנו ובפער לא קטן, עם נאצ’ו בצד שמאל בהגנה וזאת ההגנה הכי טובה שאנחנו יכולים להעמיד גם כשכולם כשירים.

הרבה דברים נכונים:
-חולק עלייך לגבי דני קרבחאל. זוכר שאנטוניו רודיגר קיבל שחיל מז’ואאו פליקס? ומי בא לתקן? קרבחאל. מי עלה ותקף במהלך האחרון של המשחק? קרבחאל. היה נראה שהוא לא מאבד את הראש כמו בדרך כלל בקלאסיקוס. אולי הרף עבורו זה לא מה שהצבנו ב-2014 אבל כן.
-הבעיה עם הפציעה של אדר מיליטאו זה שבעולם מתוקן אנטוניו רודיגר משחק במקומו של דויד אלאבה החלש ולרודיגר יש מעמד - בלם אלופת אירופה לשעבר צ’לסי, שחקן נבחרת גרמניה, הוא לא ‘סתם שחקן בית’ כמו נאצ’ו.
-אדוארדו קמאבינגה נפלא, לדעתי מעבר לכך שנוח לו במחצית השנייה כשיש שטח - אולי יש בעיה מנטאלית, הוא עולה להוט רק כשהוא מחליף, מרגיש שהכל קל לו. אבל זה פשע שהוא לא שיחק, חד משמעית.

אביעד כתבת 2022/23 - אני יכול לגלוך לך איך העונה הסתיימה - בתבוסה איומה באיתיחאד, פער עצום מברצלונה וגביע שלא באמת ניחם אף אחד על אף ניצחון היסטורי. התכוונת 2023/24 כמובן.

איזה כיף לחזור לתגובות בקבוצת הוואטספ אחרי השער המהיר שחטפנו והייאוש שהיה גם לקראת המחצית:

מצד שני אורליאן טשואמני נפצע לחודשיים, לא שאני ממעריציו הגדולים אבל סתם משביז.

להגנתו של קרלו, וכדאי דווקא להסכיר את זה - הוא התעקש על מגן ימני ועל חלוץ נורמלי בקיץ ולא קיבל. אני גם זוכר שהתפרסם שהמועדון מתעקש שהוא יתן יותר דקות לכלל החבר׳ה הצעירים.
חשוב גם לזכור שבלינגהאם בעצמו הודה שקרלו זיהה אצלו את היכולות האלה ונתן לו את החופש (גם אם נכפה עליו לעשות כן נוכח המציאות).

בכדורגל המודרני יש למגנים תפקיד משמעותי. ואכן ראינו את דני לאחרונה נכנס יותר ויותר לעמדות במרכז. זה נראה רע, כי התקפית הוא לא ברמה, אבל מבחינתי שחקן כמו קאמבינגה מושלם לה. להיכנס בפתח שבין המגן הימני לבלם, לעשות את האקסטרה דריבל, לתת חיפוי הגנתי טוב, ללחוץ גבוה. את כל זה הוא יודע, ובעיקר נראה שבגלל שקו המגרש מגביל אותו הוא לא מאבד את עצמו כמו שקורה לו לעיתים במרכז המגרש. יכול להיות בינגו רציני, ואת אף אחד זה לא אמור לעניין שהוא לא אוהב לשחק שם.

עם זאת, הייתי שמח לראות פה בקיץ הקרוב מאמן מודרני וצעיר, שלא מקובע עם חילופים ועם הרכב שבלוני, ובעיקר שיכול להבין ולתקן כאשר משהו לא עובד, כמו עם ויני ורודריגו.

מסכים, אבל הבעיה אז שרודיגר משחק בלם מצד שמאל וזאת לא העמדה הטבעית שלו, זאת עמדה שלרודיגר מאוד לא נוח לשחק בא וראינו זאת, יש לנו 2 בלמי צד ימין וורלד קלאס (אני זורם אתכם עם מיליטאו פה) ואין בלם צד שמאל באותה רמה, רודיגר יותר טוב ממיליטאו בצד ימין של ההגנה(הרבה יותר טוב) ולכן חייב לשחק שם, נאצ’ו הוא בלם צד שמאל הכי טוב שלנו ולא משנה המעמד שלו אצל אנצ’לוטי.

בין 2 הפעולות האלה הוא עשה המון טעויות כשבנוסף הוא מחייב את פדה לבוא לשמור אישית את בלדה כי קרבחאל לא יכול וזה הוציא את פדה מהמשחק לגמרי.

אתה תתעקש על זה ובינואר תגיע הצעה מליברפול שחסר לה שחקן בדיוק כמו קמאבינגה ואז הוא ידחף למעבר ותאבד את אחד הקשרים הכי טובים בעולם לעשור הקרוב.

אני במקום גאבי פשוט הולך ודופק את הראש בקיר אחרי המשחק כמה פעמים טובות.
הוא עשה הכל נכון, חנק את בלינגהאם לגמרי שמר אותו אישית וגרם לו לאבד המון כדורים ולא להיות במשחק בכלל ובסוף מה שכולנו נזכור זה את ג’וד שם צמד ומנצח לבדו את המשחק.
לא שאני חלילה משווה אבל היו שנים שעשינו הכל נכון ובסוף מה שזכרו מהמשחק זה את מסי מרים את החולצה לקהל וחוגג, נראה שיש לנו חתיכת סופרסטאר משלנו שבנוי מחומר אחר לגמרי.

מי אמר צ׳אבי אלונסו ולא קיבל?

גאבי עושה את זה 3 פעמים ביום בלי קשר למשחק.