אני גם חושב שהוא הרבה יותר טוב באמצע, פועל יוצא של האיכויות שלו: הוא יחסית איטי ולשרוף קו זה לא ממש הקטע, ולעומת זאת הוא שולט היטב בכדור, בועט ומוסר נהדר ושחקן אינטליגנט מאוד. הבעיה העיקרית שלו היא שאין לו כמעט תרומה להגנה, אחרת יכל די בקלות לפתח קריירה כשחקן קישור פרופר.
בכל אופן, גם כשחקן ספסל אין סיבה שיקבל במקסימום 5-10 דקות פעם בכמה משחקים. המספרים שלו מעולים וגם בשנה שעברה הוא הוכיח את זה. כשהכדור אצלו דברים טובים קורים, והרבה. כן, הוא לא מספיק טוב להרכב באופן קבוע, וכן, הוא לא יהיה מה שחשבנו שיהיה (ואני אישית האמנתי שיהפוך לשחקן על. זה כבר לא יקרה). זה שהקריירה שלו מאכזבת לא אומר שהוא לא מספיק טוב בשביל לתרום הרבה יותר. ולריאל חסר שחקני התקפה בסגל.
רצף המשחקים הבאים, עד המונדיאל, הוא בדיוק הזמן להריץ את אסנסיו (והאמת שגם את קאמבינגה).
נוכל להרוויח אותם להמשך העונה ובמקביל לתת לכמה שחקנים לנוח סוף סוף.
בואו נאמר את זה ככה:
אם שחקן בינוני להחריד כמו לוקאס ואסקז הצליח להתברג ולהוות חלק משמעותי מריאל מדריד אדירה וזוללת תארים, כולל בתפקודים התקפיים, אין שום סיבה בעולם ששחקן מוכשר כמו אסנסיו לא יוכל.
הסיבה היחידה, כמובן, היא הרצון של אסנסיו עצמו.
כפי שצויין כאן, הגישה של אסנסיו לאחרונה דווקא מצויינת (לא יודע מה זה אומר לגבי חלון ההעברות בקיץ). עכשיו תורו של אנצ’לוטי.
קודם כל, אתה לא יכול להשוות לעונת השיא ב100+ שנות הפעילות של המועדון ולהגיד שאנחנו ביזיון כי לא הגענו לשם.
אי אפשר לצפות מה1% להיות הנורמה.
אפשר לשאוף לשם בהחלט, אבל זה לא ביזיון לא להגיע לשם.
יש גם המון הבדלים מבחינת שחקני רכש.
מוריניו הגיע לאחר עונת הגלאקטיקוס ככה שהוא קיבל סגל מטורף ורעב, ובנוסף קיבל את כל מי שביקש ב2011. אני מדבר על רונאלדו, קאקה, אלונסו, בנזמה, קרבאליו, חדירה, אוזיל, די מריה, קונטראו.
אנצ׳לוטי קיבל בשנתיים שלו את רודיגר וטשואמני.
עכשיו בוא נדבר רגע על ההצלחה של הקבוצה הנוכחית.
עונה שעברה אנצ׳לוטי זכה בליגת האלופות למרות ההגרלה הכי קשה שאפשר לקבל, ובאליפות ספרד. מוריניו ב3 עונות זכה באליפות וגביע.
לגבי הנקודות העונה, אנחנו כרגע עם 31 נקודות לאחר 11 מחזורים. זה קצב של 107 נקודות לעונה!
אני חושב שזה מביך להשוות ככה, אבל אתה בחרת לדבר על היכולת שלנו אחרי 11 מחזורים אז אני פה כדי להראות שלא רק שאנחנו בקצב טוב, אלא בקצב היסטורי. כלומר רחוק מאוד מביזיוני.
אפשר לבקר, אבל ביקורת צריכה להיות עניינית. בסוף אתה מבקר את
השנה הכי מוצלחת שלנו מבחינה הישגית בהיסטוריה של המועדון, ביזיונית היא כנראה לא המילה לתאר עונה כזו.
אסנסיו לא שווה הרכב כרגע. הוא לא עובד על המגרש, המספרים של רודריגו מצויינים, ורדה כוכב וויני מעולה. ספסל לחצי שעה זה בדיוק, אבל בדיוק, מה שצריך ממנו. השאלה זה אם זה מה שהוא רוצה.
עזוב שהוא בתכלס לקח אליפות לפני שהסתיימה הליגה וזה שווה לנו עוד איזה 2-3 נקודות בכיף, לך תבדוק:
אני לא מסכים איתך, במשחק כמו אתמול שקארים בנזמה בחוץ? לא אומר שמרקו אסנסיו היה צריך להיות ‘ה-9’ המזויף אבל זה עוד שחקן התקפה טוב על המגרש, בשלב מוקדם, נגד שלושה בלמים. נגד שחטאר דונייצק במשחק הרוטציות אפילו אדן הזאר שיחק מההתחלה - לא הגיע לו? פדה ואלוורדה יכול להיות קטלני גם מהמרכז. אי אפשר לצפות ממנו שכל פעם רבע שעה תספיק והוא ייתן משהו. יבוא יום ונצטרך אותו ליותר והוא לא יוכל לתפקיד. הוא שחקן ספסל טוב ומבחינתי שחקן שכן צריך להשתחל להרכב ברגעים מסוימים.
-לא נכון להשוות באמת עונות מלפני 15 שנה. האליפות של פאביו קאפלו היא יוצאת דופן ובשנים של הגלאקטיקוס למשל עם ויסנטה דל בוסרה, רף של 80 נקודות היה הרף בספרד. עם ברנד שוסטר למשל עשינו חצי עונה ראשון פנומנלי ברמת הקינטה דל בויטרה - מאזן 15-2-2 וניצחנו בכל מקום חוץ מהפיחואן, טסנו ל-7 הפרש מברצלונה אחרי הניצחון בקאמפ נואו.
גם לא נכון להשוות את הסגל הפסיכי של 2011/12 והערב המטורף לזכות באליפות למה שיש היום, עם כל הכבוד לסגל הטוב ברובו היום.
זה בטח לא הסגל הכי טוב שהיה לנו. סגל טוב זה עוד חלוץ מחליף אמיתי כמו פיפיטה למשל. גם בעונת הדסימה היה לנו סגל מטורף על אף היעדר חלוץ מחליף. זה חדר ההלבשה הכי טוב והכי מלוכד כנראה איי-פעם.
לא התייחסת לעובדה שהקבוצה משחקת אפור ולא אטרקטיבי
מול קבוצות חלשות ובכלל.
ריאל של מוריניו התמודדה מול קבוצה היסטורית(ברצלונה של פפ) בקרב מי ממצמץ קודם.
אתה מוזמן להציץ בטבלאות ולראות את כמות השערים והנקודות ועוד בזמן שהלה ליגה הייתה בכמה רמות מהיום.
בסופו של דבר אני כן מצפה מריאל לעבור את ה90 נקודות
ולהציג כדורגל שכיף לצפות בו.
איכות הסגל של הקבוצה הרבה יותר טוב משאר הליגה אין שום סיבה לא לרמוס קבוצות בדרך לאליפות.
זאת דרך אגב אחד ההבדלים בין ברצלונה במיטבה לריאל.
לדעתי תקופת מוריניו טובה בהרבה בעיקר באיכות הכדורגל.
מה לעשות שבארסה ההיסטורית הייתה שם ומנעה הצלחה
מסחררת.
לגבי זידאן לא היה הרבה כדורגל מבריק אבל הסגל היה שלם ובשיאו בהחלט הוא רשם הישגים מטורפים.
אני ציינתי שהליגה ב3 שנים האחרונות ירדה ברמתה,
ריאל יותר איכותית בהחלט הייתה מגיעה למספרים היסטוריים
בליגה חלשה שכזאת.
ליגה חלשה?לא יודע.
בינתיים החולשה של הליגה ב3שנים האחרונות לא מפריעה לקבוצות הספרדיות להראות עליונות על גבי הקבוצות האנגליות וקבוצות העלית של היבשת.
אז אני יכול לחיות עם זה.
מה שמפריע לי זה לא הרצון שלך שהקבוצה שלנו תשחק כמו הריאל ההיא. זה לגיטימי ורצוי. מה שמפריע לי הוא שאתה מפיל את האשמה על אנצ’לוטי. משום מה אתה מצפה ממנו להוציא הרבה יותר מהקבוצה הטובה בהיסטוריה של המועדון עם קבוצה טובה הרבה פחות, וקורא לו ביזיון כשהוא זוכה רק בליגת האלופות והליגה.
אתה שוכח כמה שוברי שיוויון מאוד מיוחדים שהיו לקבוצה שלנו אז שלא נמצאים פה היום. מזכיר לך שבאותה שנה שאתה רוצה שתחזור היה לנו שחקן בשם רונאלדו שכבש 46 מתוך אותם 120 שערי ליגה. זה יותר משבנזמה וויניסיוס כבשו יחד בעונה שעברה בליגה. זה עוד מבלי לדבר על מרסלו ושחקנים נוספים שהיו מהווים שידרוג עצום לקיים אצלינו (התקפית או בכלל).
אז כן, לקרוא לאנצ’לוטי ביזיוני זה די ביזיוני.
אני איתך ברצון לשינויים מסוימים, אבל קצת פרופורציות בחייאת.
ראשית אני חושב שההנהלה אחראית לכך שאין חיזוק היכן שצריך הסברתי את נושא לא מעט פעמים שפלורנטינו הוא קודם איש עסקים ואחר כך בעלים של מועדון כדורגל.
כלכלן מעולה עם יכולת ניהול פנטסטית אבל בכדורגל הוא לא כל כך מבין.
נכון שאנצ׳לוטי מסתדר עם חומר שחקנים טוב אבל לא הכי טוב.
הוא הגיע על תקן בובה מאברטון וכולנו יודעים.
מהבחינה הטקטית, משמעת,סגנון המשחק, זה אך ורק הוא.
המשחק מול אלצ׳ה היה חותמת לכך שאפשר גם אחרת.
אבל הוא כהרגלו בקודש ממשיך להתעקש וחוזר לסורו
הוא מיושן ומקובע.
אני לא מצפה שריאל תחזור להיות הקבוצה ״ההיא״
אבל כן מצפה להיות ריאל מדריד שכולנו אוהבים מתקופת
ראול והיירו.
הבנתי שהמילה ״בזיון״ צורמת לך כי יש הישגים עם חומר הקיים.
אבל מבחינתי להראות ככה מול קבוצות כאלה חלשות זה ביזיון.
מעבר לכך שאני אוהד אני רוצה להינות מכדורגל טוב שהקבוצה מציגה לכן אני מוחה.
בתקופת מוריניו לא הראנו עליונות באירופה שהייתה קרובה למה שהיה בתקופת זידאן, וזה עם רונאלדו בשיאו (לא מדבר על המאצ’אפ הישיר נגד בארסה - קח אפילו באיירן או דורטמונד)
אליפות נמדדת תמיד ביחס ליריבות שלך. זו לא ליגה צרפתית שלוקחים אליפות בינואר. תסתכל על רשימת האלופות שאתה מפנה אותי אליה ותראה שכל אלופה לוקחת נקודות בערך כמו זו שלפניה וזו שאחריה. זה לא מנותק
ריאל לכל הדעות (כמעט) יותר מהנה בשנתיים האחרונות. יש שיגידו שזה על חשבון הישגים, אבל להגיד שלא יותר כיף לראות? נו באמת
אם תסתכל על פרמטרים אובייקטיבים תראה שלקרלו יש יתרונות וחסרונות. אנחנו לא גרופים פה. מצד אחד ניהול סגל, ניהול דקות משחק, קידום שחקנים, כדורגל התקפי, ווינריות. מצד שני תחכום טקטי מוגבל ולפעמים ניהול משחק מוזר (השתפר בזה, אגב)
אאל"ט אנחנו ב 14 מ- 16 ואתה מכנה את זה ביזיון. בנעימות - קשה לקחת אותך ברצינות. אני כבר שנתיים במוד אין סבאל’ה איי טראסט ודי נחמד לי, חייב לציין. במועדון הבינו שמה שחשוב, בהינתן ולא הצלחנו להנחית את קונטה / אלגרי, זה להביא מאמן יציב שיעשה בהצלחה את חילופי הדורות שתוכננו כמה שנים קודם לכן. בינתיים זה הולך לא רע. אם קשה לך עם קרלו אז תקרא לזה אנצ’לוטי ובניו ושות’, ותן את הקרדיט לדודה ופינטוס. אני בינתיים ימשיך להנות פה מפדה שעושה עונה משוגעת, רודריגו שמתפתח להיות שחקן משמעותי, קמא שנראה מבטיח ועוד הרבה. תקופה טובה להיות אוהד ריאל מדריד, אל תבזבז אותה
תסתכל מה עניתי למעלה. אתה לוקח בהתאם לליגה שאתה משחק בה, זה לא מקטין שום אליפות. וכמו שכתבת - רונאלדו בשיאו זה לבל אחר של כדורגלן ואין שום טעם להתעלם מזה
בעונה שעברה היו לי אפס ציפיות לתארים אחרי שכולנו הרמנו גבה כשקרלו חזר אחרי עונה כושלת באברטון.
כל מה שרצינו זה להינות מכדורגל.
מצדי, כל יום לקנות כרטיס לרכבת הרים של העונה שעברה.
יותר מ20 שנה אני צופה בקבוצה ואני יכול להגיד בפה מלא - עונת האלופות אשתקד, מאפילה על רצף הזכיות הבלתי עביר במפעל.
אחטא ואומר, גם על עונת האליפות עם קאפלו.
יסלחו לי גם מעריצי קבוצות הגלאקטיקוס מנופחי האגו הממוצעים אך הרבה יותר מרגש לראות קבוצה עם מגבלות זוכה בתארים.
אם כל עונה פוסט רונאלדו היינו חיים על מנטרה שריאל קמה ונופלת על הכושר של בנזמה, היום,במיוחד העונה, אפשר להגיד שריאל נופלת וקמה למרות הכושר של בנזמה. הכל בזכות קרלו שיודע להוציא את המיטב מהנכדים שלו (לרבות מודריץ’).
לזידאן,לצורך העניין, לא הייתה כזאת סבלנות וקשה לי להאמין שויני את רודריגו היו מתפתחים תחתיו.
מילה על פדה. לאט לאט ובבטחה הוא מטפס למועדון האלילים של ראול.
היה יכול לשבת על הדשא אחרי הכיסוח הדוחה של הפחון גומז, אבל עד השניה האחרונה, כמו גלדיאטור, עמד על הרגליים כדי לא להדאיג אף אחד.
אנחנו העונה בקצב של 97 שערים לעונה.
כלומר, אתה מבין שההבדל שאנחנו מדברים עליו הוא בין ממוצע של 2.5 שערים למשחק ל3.1 שערים למשחק? זה לא הבדל בין כדורגל התקפי מטורף לכדורגל אפור ומשעמם.
הרבה מאמנים ושחקנים הגיעו והצליחו יותר מהציפיות מהם.
בהתחלה בהחלט הציפיות שלי ממנו היו נמוכות והוא מהר מאוד הוכיח את עצמו בכך ששדרג את המשחק הקבוצתי שלנו גם מבחינת ההנאה שלנו כאוהדים וגם מבחינה הישגית. פלורנטינו רצה מאמן שיסתדר עם מה שיש, אנצ’לוטי עומד בציפיות בהחלט בנתיים.
זה לא שהבחירה באנצ’לוטי הייתה לבחור בו בלי רכש ולא בקלופ עם רכש. זה היה לבחור בו בלי רכש או במאמן אחר בלי רכש.
אני בהתחלה חשבתי שמישהו מאגף ימין של ההגנה/קישור שהתחיל את ההתקפה כשהוא שומר עם לאמלה, ועזב אותו באמצע. נניח מיליטאו/קרבאחל, אולי אפילו טשואמני. אח"כ חשבתי שזה לא הגיוני שהם יפקירו את האגף שלהם וילוו את לאמלה כל הדרך שמאלה, אז אולי הבעיה היא בשחקני ההגנה של צד שמאל שלא שמו לב שמישהו הסתנן שמאלה?
אולי בעצם אין אשם ספציפי אלא פשוט ביצוע התקפי מלוטש בתזמון מושלם?
רק אותי ממש הצחיק ה “La puta madre” שואסקז צעק אחרי הגול שלו?
וניסיוס שאיבד בצורה מטומטמת את הכדור וקרבחאל שלאמלה זה השחקן שלו, לאמלה הגיע מהצד של קרבחאל ונכנס מאחורי הגב של מיליטאו, במקרה כזה זה לא השחקן של מיליטאו וקרבחאל חייב לעשות איתו תנועה עד הסוף, כי הבלם לא יכול לראות שחקן שמתגנב מאחורי הגב שלו, שחקן בין מגן ימני לגב של הבלם זה שחקן של המגן הימני, שחקן בין הבלם הימני והגב של הבלם השמאלי זה של הבלם הימני וכך הלאה(גם הפוך).
וכל הדיון הזה היה נמנע אם קורטואה היה בכושר ולא חוזר מפציעה כי היה לוקח את הכדור הזה בקלות.